Νέα Σελήνη, ολική έκλειψη Ηλίου στον Κριό

Άνοιξε το παράθυρο να μπει, δροσιά να μπει του Μάη, εμείς γι αλλού κινήσαμε γι αλλού και αλλού η ζωή μας πάει

Στις 20 Απριλίου, 7:12πμ ώρα Ελλάδας, έγινε μια ακόμα Νέα Σελήνη στον Κριό. Η πρώτη Νέα Σελήνη έγινε στην εαρινή ισημερία, στη 0η Κριού και ο μήνας του Κριού κλείνει με μια έκλειψη Ηλίου στην αναιρετική 29η 50, μια ανάσα πριν την είσοδο του Ήλιου στον Ταύρο, που γίνεται στις 11:20πμ. Αυτή είναι και ολική υβριδική έκλειψη Ηλίου. Οι υβριδικές εκλείψεις συμβαίνουν μόνο μερικές φορές τον αιώνα. Θα υπάρξουν 224 ηλιακές εκλείψεις τον 21ο αιώνα, και μόνο επτά από αυτές θα είναι υβριδικές εκλείψεις.

Με τα δυο φεγγάρια στον Κριό, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το αρχέτυπο που συμβολίζει τη σπίθα του πνεύματος και την αρχή της ζωής σε ένα νέο κύκλο ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω ένα παρελθόν που κλείνει. Η διάρκεια επιρροής όταν έχουμε εκλείψη είναι τουλάχιστον έξι μήνες. Η Άνοιξη φέρνει νέα ζωή, οι μέρες μεγαλώνουν και το φως υπερισχύει στο σκοτάδι.

Ο μήνας του Κριού και ο μήνας του Ταύρου που μας εισάγει αυτή η σελήνη έχουν μια ιδιαίτερη ιερότητα, έχουν πολύ πνευματική δύναμη. Ο Απρίλης είναι ο μήνας της Ανάστασης του Χριστού και ακολουθεί το Βέσακ και η πανσέληνος της φώτισης του Βούδα.

Στον Ταύρο, η επιθυμία – πνεύμα του Κριού μετατρέπεται σε ενσάρκωση, ύπαρξη, θέληση για ζωή και καρποφορία. Ο λόγος γίνεται σάρκα. Ο Χριστός θυσίασε και νίκησε την ανθρώπινη φύση του και αναστήθηκε, ο Βούδας έφερε την πνευματική δύναμη μέσα στο σώμα, εναρμόνισε το πνεύμα και το σώμα και φωτίστηκε μέσα στο σώμα. Ο Ταύρος είναι σύμβολο της προσωπικής δύναμης και της αυτοεκπλήρωσης μέσα από τους δικούς μας εσωτερικούς πόρους.

Έτσι τα θέματα που ξεκίνησαν με το νέο κύκλο της ισημερίας έρχονται σε μια ωρίμανση, καρποφορία και κορύφωση με την πανσέληνο – έκλειψη σελήνης του Ταύρου που ακολουθεί στις 5 Μαΐου. Ισως η πιο σημαντική πανσέληνος της χρονιάς. Κατά την πανσέληνο του Ταύρου, δίνεται μια δυνατότητα για τον άνθρωπο να φτάσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο αντίληψης, μέσα από μια αποκάλυψη που αναδύεται στην επίγνωσή του. Σε όσους συνειδητά προσπαθούν, σπέρματα ομορφιάς, καλοσύνης και πληρότητας ανθίζουν στην καρδιά τους. Αυτό συμβαίνει όταν καταφέρουν να γεφυρώσουν το ψυχολογικό χάσμα ανάμεσα στον κατώτερο νου και την αφυπνισμένη συνείδηση.

Μια έκλειψη Ηλίου όπου το φως του Ήλιου κρύβεται από τη Σελήνη, συμβολίζει ότι κάτι πρέπει να εκλείψει, σε όλους μας, από την κατώτερη σκιώδη λειτουργία του ζωδίου για να αναδειχθεί η υψηλότερη και καθαρότερη. Η σκιά στον Κριό είναι ο φόβος, η αλαζονεία, η επιθετικότητα, η βία και τα ζωώδη ένστικτα. Στην ανώτερη λειτουργία του ο Κριός είναι ο πνευματικός πολεμιστής, ο πρωτοπόρος, ο θαρραλέος ήρωας που αναζητά το νόημα και το σκοπό της ύπαρξής του, τον ανώτερο εαυτό, ένα ελεύθερο αλτρουιστικό πνεύμα.

  • Η Νέα Σελήνη γίνεται σε σύνοδο με το Δία. Η σύνοδος Ήλιου – Δία στον Κριό που έγινε στις 12 Απριλίου και είναι σε ισχύ, ένωσε τα τρία ζώδια φωτιάς στο ζώδιο του Κριού. Η φωτιά συμβολίζει το πνεύμα και τη διαίσθηση. Ο Κριός είναι το διαισθητικό σώμα, το ένστικτο επιβίωσης. Ο Ήλιος, κυβερνήτης του Λέοντα, είναι η καρδιά, η συναισθηματική – δημιουργική έκφραση της φωτιάς και η αίσθηση σκοπού και ο Δίας, κυβερνήτης του Τοξότη, η διαισθητική φιλοσοφική αντίληψη της αλήθειας και η εύρεση νοήματος στη ζωή. Έτσι λοιπόν αυτή η σύνοδος Ήλιου-Δία και η σύνοδος Ήλιου – Χείρωνα που έγινε στην προηγούμενη πανσέληνο μας μυούν στο να καθαρίσουμε και να θεραπεύσουμε την κατώτερη φύση μας για να οδηγηθούμε σε μια υψηλότερη κατανόηση του εαυτού μας και των σχέσεων, ώστε να βρούμε αυτό που έχει ουσιαστικό νόημα και σκοπό στη ζωή για να ευθυγραμμιστούμε.
  • Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο, σε τετράγωνο με τη Νέα Σελήνη και τους Δεσμούς Σελήνης, δημιουργεί μια επιτακτική ανάγκη, να δούμε τη ζωή μας και τον εαυτό μας σε ένα ευρύτερο, πνευματικό και συμπαντικό πλαίσιο και να αφήσουμε πίσω ότι μας κατεβάζει και μας εγκλωβίζει στα κατώτερα ένστικτα, το φόβο, το θυμό, τη θλίψη και τις προσκολλήσεις.
  • Ο Ερμής στον Ταύρο γυρίζει ανάδρομος στις 21 Απριλίου, για να μας βοηθήσει να επαναξιολογήσουμε τι είναι σημαντικό, τι έχει αξία και νόημα στη ζωή μας, ποια είναι τα δικά μας ταλέντα και αξίες, πώς εκτιμάμε τον εαυτό μας, τι μπορούμε να καλλιεργήσουμε και πώς να αξιοποιήσουμε σωστά τον εαυτό μας ώστε να ανθίσουμε και να ομορφύνουμε τον κόσμο. Να προσθέσουμε αξία, γνώση, καλοσύνη και ομορφιά γύρω μας και όχι οργή και πόνο. Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στην 16η του Ταύρου, μια μοίρα που μας λέει ότι οι παραδοσιακές απόψεις και πεποιθήσεις δεν μπορούν σήμερα να δώσουν λύσεις στα σημερινά προβλήματα και πρέπει να αναρωτηθούμε και να βγούμε από τα στεγανά των αντιλήψεων και των καθιερωμένων απόψεων, γιατί δεν απηχούν την αλήθεια και κανείς καλύτερα να αναρωτιέται και να στοχάζεται μέσα του παρά να πιστεύει ό,τι ακούει ή να προσπαθεί να πείσει για τη δική του άποψη. Ο Ερμής μας βάζει σε μια διαδικασία δημιουργικής απογοήτευσης και ενδοσκόπησης. Ο Ερμής θα φτάσει μέχρι την 5η 51 μοίρα του Ταύρου, όπου θα οροδρομήσει στις 15/5/2023. Βλέπουμε μια έμφαση στον αριθμό 5, σε συδυασμό και με την πανσέληνο στις 5/5. Ο αριθμός 5 σχετίζεται με την ανθρώπινη δημιουργία, την δημιουργική αυτοέκφραση, το ηλιακό μας κέντρο. Ο συμβολισμός της μοίρας είναι «μια γέφυρα πάνω από ένα στενό φαράγγι» και συμβολίζει την γέφυρα του εαυτού σου με τους άλλους. Η γέφυρα που γεφυρώνει τα ψυχολογικά χάσματα, το χωρισμό και την αποξένωση, χτίζεται με προσπάθεια, χρόνο, κόπο, δεξιότητες, εργαλεία, συνεργασία. Συνδέει δυο διαφορετικά μέρη και διευκολύνει τη ροή και την επικοινωνία. Στις 2 Μαΐου έχουμε κατώτερη σύνοδο Ερμή- Ήλιου και νέο κύκλο Ερμή.
  • Ο Κρόνος υποστηρίζει την πνευματική μας ωρίμανση σε τρίγωνο με τον Άρη και εξάγωνο με Βόρειο Δεσμό Σελήνης.
  • Ο Άρης, κυβερνήτης της Νέας Σελήνης βρίσκεται στη 14η του Καρκίνου, πάνω στον Σείριο, το λαμπρότερο αστέρι στον νυχτερινό ουρανό. Ο συμβολισμός της μοίρας “ένας πολύ ηλικιωμένος άνδρας που αντιμετωπίζει έναν τεράστιο σκοτεινό χώρο στα βορειοανατολικά” είναι το αρχέτυπο του σοφού γέροντα που έχει μάθει να κοιτάζει το σκοτάδι και το φως με τον ίδιο βαθμό αποστασιοποίησης. Έχει βρει μέσα του την ισορροπία, έχει ανακαλύψει τις αιώνιες αλήθειες και τους φυσικούς νόμους και έχει φτάσει στην αταραξία.
  • Η Αφροδίτη στην 11η των Διδύμων, στο Μάτι του Ταύρου, τον Αλδεβαράν σε όψη 72 μοιρών με τον Ποσειδώνα, που εκφράζει την πεμπτουσία της δημιουργικότητας, είναι σαν ένα δώρο από τον ουρανό για να ευθυγραμμιστούμε με τις υψηλότερες δονήσεις της αγάπης. Ο συμβολισμός της μοίρας είναι “νέα ανοιχτή γη προσφέρει στον πρωτοπόρο νέες ευκαιρίες”. Νέα πεδία ανάπτυξης και εμπειρίας ανοίγονται όταν η ατομικότητα λειτουργεί με σιγουριά και αποφασιστικότητα, νικώντας περιορισμούς και φόβους και δίνεται η δυνατότητα για πραγματική δημιουργικότητα.
  • Ο Δίας έχει φτάσει στην 24η του Κριού, που έχει επίσης πολύ όμορφο συμβολισμό: “ένα ανοιχτό παράθυρο με μια διχτυωτή κουρτίνα που φυσάει προς τα μέσα και δείχνει το κέρας της αφθονίας” Ο συμβολισμός μας λέει να αφήσουμε τις πνευματικές δυνάμεις που είναι πάνω από μας να εισρεύσουν μέσα μας, να καθοδηγήσουν το μυαλό και τη ψυχή μας και να εμπιστευθούμε την αφθονία και την αγάπη που υπάρχει. Ο Δίας είναι η επέκταση της δικής μας πίστης στην ομορφιά, την ανάπτυξη και τη χαρά για να βρούμε το προσωπικό νόημα στη ζωή μας. Να ανοίξουμε το παράθυρο της ψυχής, το σπίτι μας, στη πνευματική δύναμη της ζωής και να την εμπιστευτούμε για να γίνουμε ένα όχημα για την αλήθεια και την α-φθονία και να μην αφήνουμε τις σκέψεις, τις απόψεις, τους φόβους, τη θλίψη ή τις ενοχές να μας εγκλωβίζουν σε ένα μίζερο εγώ.
  • Η Εστία, που συμβολίζει την άσβεστη φλόγα του πνεύματος μέσα στην καρδιά μας, συμμετέχει στη Νέα Σελήνη, στη 3η μοίρα του Ταύρου, σε τετράγωνο με Πλούτωνα και σύνοδο με το Β. Δεσμό Σελήνης. Ο συμβολισμός είναι “φυσικά βήματα σε γλάστρο ανθισμένου τριφυλλιού”. Το τριφύλλι συμβολίζει την τριάδα, σώματος, ψυχής, πνεύματος. Χρειάζονται προσεκτικά βήματα και σταθερή προσπάθεια για να βρούμε την εσωτερική αρμονία και να φτάσουμε στη φυσική πλήρωση. Πρέπει να εστιαστούμε με υπομονή, επιμονή και σταθερά βήματα για την προσωπική μας καλλιέργεια. Ο Ταύρος είναι η δική μας ανάπτυξη στη γη. Είναι δική μας υπόθεση αυτό. Ακολουθώντας τη φυσική μας κλίση και τη δική μας διαίσθηση, κατανικώντας την τεμπελιά και τη στασιμότητα, διευρύνοντας το όραμά μας και την αυτοπεποίθηση μπορούμε να βρούμε εσωτερική αρμονία και αφθονία. Και τότε όλα αποκτούν νόημα και αξία. Και τα ζόρια και οι δυσκολίες.
  • O Ουρανός στην 18η του Ταύρου πολύ κοντά στον Ερμή, θα περάσει μετά τις 24/4 στην 19η Ταύρου. Στη μοίρα αυτή έγινε η σύνοδος Άρη, Ουρανού, Β. Δεσμού, την 1η Αυγούστου του 2022 και η αναδρόμηση του. Ο Ουρανός βγαίνει από τη σκιά στις 10 Μαίου. Ο συμβολισμός εδώ είναι «μια νέα ήπειρος που αναδύεται από τον ωκεανό» . Μια νέα απελευθέρωση ζωής και νέων δυνατοτήτων μπορεί να αναδυθεί από τον ωκεανό του ασυνείδητου μετά από μια κρίση, όταν η συνείδηση έχει απελευθερωθεί από την εγωκεντική προσκόλληση, τη νοητική στενότητα και τις νευρωτικές μολύνσεις.

Καλή Νέα Σελήνη σε όλους. Εύχομαι χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη, χαρά και δημιουργική εκπλήρωση μέσα από την αγάπη!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: