Ιούνιος 2023

Ένας πολύ σημαντικός μήνας, ξεκινά με πολύ ενδιαφέρουσες πλανητικές ενέργειες να διαμορφώνονται που θα επηρεάσουν σημαντικά την εξελικτική μας πορεία. Ο Ιούνιος είναι ο τρίτος μήνας μετά την εαρινή ισημερία και ενσωματώνει τις ενέργειες των δύο προηγούμενων. Ο μήνας του Κριού μας μυεί στη θέληση, ο μήνας του Ταύρου στη δύναμη και ο μήνας των Διδύμων στη νόηση, τη γνώση, τη διάκριση, τη σοφία και την σωστή απόφαση.

Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την Juno, τη γυναίκα του Δία, θεά του έρωτα και του γάμου. Επίσης σχετίζεται με τη νεότητα, τη μαθητεία, iuniores σημαίνει «νεότεροι», σε αντίθεση με το maiores «πρεσβύτεροι» που μπορεί να ονομαστεί ο προηγούμενος μήνας Μάιος. Ο Ήλιος φωτίζει τη γη μέσα από το ζώδιο των Διδύμων και είναι η πύλη εισόδου για την ενέργεια του Σείριου. Ο Ερμής, κυβερνήτης των Διδύμων είναι ο διαμεσολαβητής ανάμεσα στο γήινο και το ουράνιο, ανάμεσα στο κατώτερο νοητικό και στην ανώτερη πνευματική σοφία.

 • Ο μήνας ξεκινά με την πολύ σημαντική σύνοδο του Δία με τον Β. Δεσμό Σελήνης στην 4η του Ταύρου σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα στην 0η του Υδροχόου. Ο Πλούτωνας σε αυτή τη θέση ενεργοποεί δυο πολύ σημαντικές συνόδους που προηγήθηκαν σε αυτή τη μοίρα, τη σύνοδο Δία – Κρόνου, τον Δεκέβριο του 2020 και τη σύνοδο Αφροδίτης – Άρη τον Μάρτιο του 2022.
 • Ο Πλούτωνας ανάδρομος στη 0η του Υδροχόου φωτίζει και ενεργοποιεί τα θέματα αυτών των συνόδων. Ο συμβολισμός αυτών των συνόδων στην 0η του Υδροχόου μας λέει ότι δεν αρκεί να έχεις σωστές ιδέες, οράματα και πεποιθήσεις, χρειάζεται να δημιουργήσεις και σωστές βάσεις, στέρεες δομές για να εφαρμόσεις και να υλοποιήσεις αυτά που οραματίζεσαι και αυτές οι δομές για να κτιστούν χρειάζονται ισότιμες συνεργασίες και συλλογική συμμετοχική δράση. Χρειάζεται ομοψυχία και δίκαιη ανταλλαγή, δίκαιο εμπόριο.

Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο με τους Δεσμούς σελήνης και το Δία, δημιουργεί μια πίεση, ένα μπρός πίσω από το παρελθόν στο μέλλον. Η πίεση αυτή εξυπηρετεί στο να φωτίσουμε ό,τι από το παρελθόν έχει μείνει άλυτο, κρυφό ή ασυνείδητο για να φύγουν οι “σκελετοί από τη ντουλάπα” και να απαλλαγούμε από βαρίδια, είτε ψυχολογικά, είτε συναισθηματικά, είτε ιδεολογικά που μας κρατούν πίσω και μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε στο μέλλον.

Ο συμβολισμός της 4η του Ταύρου, είναι να ανάγκη να γεφυρωθεί ο Ουρανός με τη γη, οι ιδέες και τα οράματα με την πρακτική υλοποίηση, το πνεύμα με την ύλη. Η αφθονία της ύλης με την πνευματική αφθονία. Το ζήτημα των ισότιμων σχέσεων και συνεργασιών και του δίκαιου εμπορίου και μιας δίκαιης οικονομίας είναι αυτά που τονίζονται καθώς και οι διαχρονικές πνευματικές αξίες, δηλαδή η αγάπη, η γνώση, η σοφία, η αλήθεια που πρέπει να προστατευτούν.

 • Στις 4 Ιουνίου έχουμε την πανσέληνο στο Τοξότη. Η Σελήνη είναι σε τετράγωνο με τον Κρόνο, ημιτετράγωνο με τον Πλούτωνα και τρίγωνο με το Χείρωνα. Μια μελαγχολική διάθεση μπορεί να μας κάνει να φιλοσοφήσουμε λίγο βαθύτερα τη ζωή μας και τι έχει νόημα τελικά.
 • Ο Κρόνος βρίσκεται στο σημείο που θα γυρίσει ανάδρομος και η Αφροδίτη απέναντι από τον Πλούτωνα. Τι αξίζει και τι έχει νόημα, τι είναι τελικά ωφέλιμο και εφιχτό στη ζωή μας και τι επιζήμιο, τι επιλογές χρειάζεται να γίνουν από δω και πέρα. Οι δυαδικότητα των Διδύμων μας δείχνει διαφορετικές πτυχές της αλήθειας, αλλά δεν αρκεί το μυαλό για να επιλέξουμε, χρειάζεται και η διαίσθηση και η καρδιά. Ποιες αξίες θεωρούμε σημαντικές; Τίποτα παροδικό δεν μπορεί να έχει σταθερή αξία. Η αντίθεση της Αφροδίτης στον Καρκίνο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο βάζει ένα δίλημμα, μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην ανάγκη για ασφάλεια και την ανάγκη για αντικειμενική κατανόηση του εαυτού. Το μικρό υποκειμενικό ανασφαλές συναισθηματικό εγώ και η ανάγκη της ψυχής για πραγματική αγάπη και διαχρονικές αξίες.
 • Ο Ερμής σε αυτή την πανσέληνο ενεργοποιεί τη σύνοδο Άρη-Ουρανού- Β. Δεσμού Σελήνης που έγινε 1ην Αυγούστου 2022, στην 19η του Ταύρου και κάνει σύνοδο με τον Ουρανό την ημέρα της πανσελήνου. Ο Ερμής φέρνει κάτι στο φως, φωτίζει μια πτυχή της αλήθειας που πριν ήταν ασυνείδητη ή κρυφή και ξαφνικά γίνεται συνειδητή. Μπορεί να είναι μια στιγμή αναλαμπής και ενόρασης, ή ένα ξαφνικό νέο που αλλάζει την θεώρησή μας. Θυμηθείτε τα θέματα που άνοιξαν μετά την 1η Αυγούστου, είτε στην προσωπική σας ζωή, είτε σε εξωτερικά γεγονότα, μπορεί τώρα να φωτιστούν διαφορετικά.
 • Ο Άρης στον Λέοντα είναι χιαστί με τον Κρόνο, όψη προσγείωσης ταπεινότητας και προσαρμογής. Αν η εξουσία ή προσωπική βούληση δεν εναρμονίζεται με την αγάπη και την συμπόνια δεν μπορεί να είναι ωφέλιμη μακροπρόθεσμα.
 • Στις 5 Ιουνίου η Αφροδίτη περνά στον Λέοντα σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και στις 9 Ιουνίου τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης.

Η μετακίνηση της Αφροδίτης έχει μεγάλη βαρύτητα καθώς ο Λέων είναι το ζώδιο που θα αναδρομήσει στις 23 Ιουλίου και θα παραμείνει μέχρι 10 Οκτωβρίου!

Στις 13 Αυγούστου έχουμε τη σύνοδο Αφροδίτης με τον Ήλιο και νέο Venus Star Point. Η αξιολόγησή μας για τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους, τα πρόσωπα που έχουν φήμη και εξουσία μπορεί να αλλάξει.

Η Αφροδίτη μπαίνει σε σκια στις 20 Ιουνίου. Κυβερνά τον Β. Δεσμού στον Ταύρο και μετά τις 17 Ιουλίου τον Νότιο Δεσμό Σελήνης στον Ζυγό. Αυτό έχει πολυ ενδιαφέρον στο πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα το φετινό καλοκαίρι και που τελικά θα καταλήξουν!

 • Στις 12 Ιουνίου ο Ερμής περνά στους Διδύμους, θα κάνει τρίγωνο με τον Πλούτωνα και θα ενεργοποιήσει ξανά το θέματα που άνοιξαν με τον ανάδρομο Άρη από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι το Μάρτη του 2023. Κάποια πράγματα ίσως κατανοηθούν διαφορετικά, κάποιες σκηνές της ταινίας ίσως παραλείφθηκαν και τώρα μπορεί να τις δούμε με άλλο φως. Η σωστή διάκριση των πραγμάτων είναι το θέμα.
 • Στις 12 Ιουνίου, ο Πλούτωνας ανάδρομος επιστρέφει ξανά στον Αιγόκερω. Έχουν μείνει ακόμα θέματα του παρελθόντος που χρειάζεται να επιλυθούν.
 • Στις 17 Ιουνίου ο Κρόνος γυρίζει ανάδρομος στην 8η των Ιχθύων και στις 19 Ιουνίου κάνει εξάγωνο με τον Δία.

Ο ανάδρομος πλανήτης επιταχύνει την εξελικτική διαδικασία και το εξάγωνο με το Δία είναι η πρώτη θετική όψη που ενεργοποιεί τη σύνοδο του 2020 αυτών των δυο.

Ο Δίας αφορά τα πιστεύω μας, την ηθική και τις αξίες μας, την αλήθεια, την ανάπτυξη και την επέκταση του ορίζοντα της εμπειρίας μας και ο Κρόνος το κοινωνικό πλαίσιο, τους νόμους και τους περιορισμούς. Ο ανάδρομος Κρόνος λειτουργεί πιο επαναστατικά. Το πως θα ενσωματώσουμε το προσωπικό μας νόημα και πίστη για τη ζωή σε ένα κοινωνικό πλαίσιο. Το εξάγωνο δίνει ευκαιρία και δυνατότητα οργάνωσης και υλοποίησης μέσα από δράση και αρμονική σύνθεση. Αφορά τόσο τα θέματα οικονομίας, αξιών και δικαίου, αλλά και της προσωπικής ανάπτυξης και εφαρμογής των οραμάτων μας εντός της κοινωνίας σε μια δομημένη και ρεαλιστική βάση. Όμως ο Κρόνος στους Ιχθείς μας αναγκάζει να διακρίνουμε τι είναι ρεαλιστικό και τι «όνειρα θερινής νυκτός». Η απογοήτευση μας αναγκάζει να προσγειωθούμε και να ωριμάσουμε. Οι συνεργασίες και η δημιουργία δομών κοινωνικής οργάνωσης είναι πάντα θέμα του Υδροχόου, σε ένα πιο δίκαιο και ανθρωπιστικό πλαίσιο.

 • Στις 18 Ιουνίου έχουμε τη Νέα Σελήνη στην 27η των Διδύμων σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Το εξάγωνο Δία – Κρόνου βοηθά να βρούμε ένα νέο νόημα και πίστη για το μέλλον αλλά να και να δούμε τις αυταπάτες και τις πλάνες ώστε να απορρίψουμε ότι είναι ουτοπικό και ανεδαφικό.
 • Στις 21 Ιουνίου, η Ήλιος περνά στον Καρκίνο και έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο. Ένας νέος κύκλος εξέλιξης ξεκινά, μια μεγάλη στροφή συμβαίνει. Ο Άρης στην 22η του Λέοντα, βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Ουρανό. Είναι η φάση πρώτου τέταρτου της συνόδου Άρη – Ουρανού που έγινε την 1η Αυγούστου 2022. Πολύ σημαντική καμπή αλλαγής! Τα τετράγωνα ασκούν μια πίεση, δημιουργούν ένταση και άγχος ή συναισθηματική κρίση, για να παρθούν αποφάσεις και να αφήσουμε πίσω κάτι από το παρελθόν. Ακούστε την καρδιά και ακολουθήστε τη δική σας αυθεντικότητα. Ο συμβολισμός αυτής της μοίρας μιλά για απελευθέρωση ανώτερων ενεργειών που εξυπηρετούν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Η έμπνευση που έρχεται στο άτομο για την υπέρβαση μιας κρίσης. Μπορεί να υπάρξουν μηνύματα που πρέπει να ακούσετε σωστά ή να μεταδώσετε στους άλλους. Η καθαρή επίγνωση βοηθά να ξεπεράσουμε μια κρίση και να τολμήσουμε κάτι διαφορετικό που θα μας απελευθερώσει. Ο φόβος αποτυχίας και η επιστροφή σε παλιά μοτίβα είναι έντονος αλλά δημιουργεί μια πίεση στο να δοκιμάσουμε διαφορετικούς τρόπους για να προχωρήσουμε σε κάτι νέο που να εκφράζει περισσότερο τον αυθεντικό μας εαυτό και το δικό μας δημιουργικό σκοπό. Στο τετράγωνο αυτό συμμετέχει η Σελήνη, η Λίλιθ, η Αφροδίτη και η Αθηνά. Τέσσερα θηλυκά αρχέτυπα συνοδεύουν τον Άρη στο Λέοντα σε τετράγωνο με τον Ουρανό!

Είναι πολύ ιδιαίτερη και δυναμική ενέργεια αυτή και η ανάδρομη Αφροδίτη θα ξαναπεράσει από αυτές τις μοίρες του Λέοντα τον Αύγουστο και το τέλος Οκτωβρίου. Τότε θα γίνει η τελική αξιολόγηση της κατάστασης. Ο Χείρωνας και ο Ερμής εναρμονίζονται με την ενέργεια του Λέοντα βοηθώντας μας να καταλάβουμε και να θεραπεύσουμε πολλά από το παρελθόν για να βρούμε τον εαυτό μας!

Καλό μήνα!

Advertisement

Πανσέληνος και έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό, 5/5/23.

Θεραπευτικός εξαγνισμός και ανάταση ψυχής

Η κάθαρση και απελευθέρωση της ψυχής από τραυματικά και καρμικά βάρη κορυφώνεται με μια άκρως θεραπευτική και εξαγνιστική πανσέληνο αύριο 8:34μμ, ώρα Ελλάδας, στην 15η του Ταύρου Σκορπιού.

Η μερική αυτή έκλειψη σελήνης, κλείνει τον κύκλο εκλείψεων στον άξονα σεληνιακών δεσμών Ταύρου -Σκορπιού και έτσι ολοκληρώνει τα θέματα που τέθηκαν από το Δεκέμβριο του 2021. Ήταν μια εξελικτική διαδικασία μύησης, ψυχολογικής θεραπείας και αυτοενδυνάμωσης, για να αποκτήσουμε περισσότερη εσωτερική δύναμη, αυτάρκεια και αυτοεκτίμηση. Από τον Ιούλιο του 2023, οι Δεσμοί σελήνης μετακινούνται στον άξονα Κριού – Ζυγού, για να βρούμε περισσότερη ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό μας και τους άλλους. Βασική εξελικτική ανάγκη όλης αυτής της διαδρομής ήταν η θεραπεία του τραυματισμένου εσωτερικού παιδιού που υπάρχει μέσα μας. Ο Χείρωνας, είναι ο μεγάλος οδηγός και θεραπευτής που μας βοηθά σε αυτή την πορεία εξατομίκευσης.

Ο συμβολισμός της 15ης του Σκορπιού (παιδιά που παίζουν γύρω από 5 σωρούς άμμου) καθώς και η επανάληψη του αριθμού πέντε, 5/5/23, τονίζουν τη δημιουργική δύναμη του μυαλού που υπάρχει στον καθένα μας, τη δημιουργική ενέργεια που απελευθερώνεται όταν καθαριστούν τα εσωτερικά ψυχολογικά μπλοκαρίσματα και το “θεϊκό παιδί” μέσα μας απελευθερωθεί. Είναι ο πυρήνας της ουσιαστικής καθαρότητας και αγνότητας που είναι η εγγενής φύση της ψυχής μας, καθαρή ανοιχτοσύνη και δημιουργική αυτοέκφραση.

Η δυναμική αυτής της πανσελήνου, χιαστί με το Χείρωνα και τρίγωνο με τον Άρη στον Καρκίνο έχει ένα μήνυμα υπόσχεσης, μια ελπίδα προσμονής για κάτι καλό που έρχεται.

Η πανσέληνος γίνεται σε σύνοδο με τον αστεροειδή Ψυχή (anima), σε αντίθεση με τον Ουρανό στον Ταύρο και σε μεγάλο σταυρό με την Λίλιθ στον Λέοντα και τον Έρωτα (animus) σε σύνοδο με την Υγεία στον Υδροχόο!

Ο άξονας της δημιουργικότητας και της αγάπης, πώς λαμβάνουμε και προσφέρουμε αγάπη (Λέων – Υδροχόος) για να ισορροπήσει και να λειτουργήσει καλά, πρέπει πρώτα να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και να αντλούμε τη δύναμη μέσα από την ίδια τη ψυχή μας, που είναι η αστείρευτη πηγή της ζωής (Ταύρος – Σκορπιός) .

Η έκλειψη Σελήνης (προσωπικότητα) παραπέμπει στη θέση της Λίλιθ στην 14η του Λέοντα, ως την κρυφή πλευρά της προσωπικότητας που χρειάζεται να φωτιστεί. Ο συμβολισμός της μοίρας είναι “Μια ανθρώπινη ψυχή, αναζητά ευκαιρία για εξωτερική έκφραση και λαχτάρα για αυτοπραγμάτωση” και ο Ουρανός στην 19η του Ταύρου έχει ακριβώς αυτή τη δυναμική στο να μας απελευθερώσει, ίσως με έναν αναπάντεχο τρόπο, για να αναδυθούν εντελώς νέες δυνατότητες μετά από μια κρίση.

Όλος ο συνδυασμός του μεγάλου σταυρού στα σταθερά ζώδια, περικλείει τεράστια ενέργεια ώστε να τιθασεύσουμε τα επιθετικά και καταστροφικά μας ένστικτα και να τα μετουσιώσουμε σε θάρρος και εσωτερική δύναμη, εφευρετικότητα και δημιουργική αυτοέκφραση.

Διαβάστε εδώ σχετικά με τα 7 εσωτερικά αρχέτυπα παιδιού όπως ορίζονται από την Dr. LePera στο βιβλίο της «πως να κάνετε τη δουλειά» . Όλο και κάποιο θα αναγνωρίσετε στον εαυτό σας.

 1. Ο φροντιστής: Τυπικά προέρχεται από συνεξαρτώμενη δυναμική. Αποκτά μια αίσθηση ταυτότητας και αυτοεκτίμησης παραμελώντας τις δικές του ανάγκες. Πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να λάβεις αγάπη είναι να εξυπηρετήσεις τους άλλους και να αγνοήσεις τις δικές σου ανάγκες.

2. Ο υπεράνω: Αισθάνεται ορατός, ακούγεται και εκτιμάται μέσω της επιτυχίας και των επιτευγμάτων. Χρησιμοποιεί την εξωτερική επικύρωση ως τρόπο αντιμετώπισης της χαμηλής αυτοεκτίμησης. Πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να λάβεις αγάπη είναι μέσω της επίτευξης. 

3. Ο ανεπαρκής  Διατηρείται μικρός, αόρατος και κάτω από τις δυνατότητές του, λόγω του φόβου της κριτικής ή της ντροπής της αποτυχίας. Βγάζει τον εαυτό του από το συναισθηματικό παιχνίδι πριν αυτό παιχτεί ποτέ. Πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να λάβεις αγάπη είναι να μείνεις αόρατος.

4. Ο διασώστης/προστάτης: Προσπαθεί άγρια ​​να σώσει τους γύρω τους σε μια προσπάθεια να θεραπεύσει τη δική του ευπάθεια, ειδικά την παιδική ηλικία. Θεωρεί τους άλλους ως αβοήθητους, ανίκανους και εξαρτημένους και αντλεί την αγάπη και την αυτοεκτίμησή του από το να βρίσκεται σε θέση εξουσίας. Πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να λάβεις αγάπη είναι να βοηθάς τους άλλους εστιάζοντας στα θέλω και τις ανάγκες τους και βοηθώντας στην επίλυση των προβλημάτων τους. 

5. Η ζωή του πάρτι: Αυτός είναι ο πάντα χαρούμενος και διασκεδαστής κωμικός που δεν δείχνει ποτέ πόνο, αδυναμία ή ευαλωτότητα. Είναι πιθανό ότι αυτό το εσωτερικό παιδί ντρεπόταν για τη συναισθηματική του κατάσταση. Πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να νιώσει καλά και να λάβει αγάπη είναι να βεβαιωθεί ότι όλοι γύρω του είναι ευτυχισμένοι.

6. Το ναι: Τα παρατάει όλα και παραμελεί όλες τις ανάγκες στην υπηρεσία των άλλων. Πιθανότατα ήταν μοντέλο αυτοθυσίας στην παιδική του ηλικία και εμπλεκόταν σε βαθιά πρότυπα συνεξάρτησης, όπως και ο φροντιστής. Πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να λάβεις αγάπη είναι να είσαι καλός και ανιδιοτελής. 

7. Ο ήρωας-λάτρης: Πρέπει να έχει ένα άτομο ή έναν γκουρού για να ακολουθήσει. Πιθανότατα αναδύεται από μια εσωτερική παιδική πληγή που έγινε από έναν επιστάτη – γονέα που θεωρήθηκε υπεράνθρωπος, χωρίς ελαττώματα. Πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να λάβει αγάπη είναι να απορρίψει τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες και να δεί τους άλλους ως πρότυπο για να μάθει πώς να ζει.                                                                                                                  

Κάθε τύπος αρχέτυπου εσωτερικού παιδιού έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: γεννήθηκαν από σπασμένες συνδέσεις και ανεκπλήρωτες συναισθηματικές ανάγκες.  Παίζουμε ρόλους στα εσωτερικά οικογενειακά μας συστήματα. Ως ενήλικες, το μη επεξεργασμένο τραύμα δημιουργεί δυσπροσαρμοστικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης για την αποφυγή περισσότερου πόνου. 

Τα πιο συνηθισμένα είναι:

Ευχάριστο στους ανθρώπους:   Μόλις ικανοποιήσετε τη ζήτηση, το άγχος έχει (προσωρινά) εξαφανιστεί. 

 Θυμός ή οργή:  Εάν μπορείτε να εκφορτώσετε το συναίσθημα σε κάποιον άλλο, το έχετε απελευθερώσει.

Dissociate : «Αφήνεις το σώμα σου» κατά τη διάρκεια ενός αγχωτικού γεγονότος για να μην «ζήσεις» το τραύμα εξαρχής

Νέα Σελήνη, ολική έκλειψη Ηλίου στον Κριό

Άνοιξε το παράθυρο να μπει, δροσιά να μπει του Μάη, εμείς γι αλλού κινήσαμε γι αλλού και αλλού η ζωή μας πάει

Στις 20 Απριλίου, 7:12πμ ώρα Ελλάδας, έγινε μια ακόμα Νέα Σελήνη στον Κριό. Η πρώτη Νέα Σελήνη έγινε στην εαρινή ισημερία, στη 0η Κριού και ο μήνας του Κριού κλείνει με μια έκλειψη Ηλίου στην αναιρετική 29η 50, μια ανάσα πριν την είσοδο του Ήλιου στον Ταύρο, που γίνεται στις 11:20πμ. Αυτή είναι και ολική υβριδική έκλειψη Ηλίου. Οι υβριδικές εκλείψεις συμβαίνουν μόνο μερικές φορές τον αιώνα. Θα υπάρξουν 224 ηλιακές εκλείψεις τον 21ο αιώνα, και μόνο επτά από αυτές θα είναι υβριδικές εκλείψεις.

Με τα δυο φεγγάρια στον Κριό, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το αρχέτυπο που συμβολίζει τη σπίθα του πνεύματος και την αρχή της ζωής σε ένα νέο κύκλο ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω ένα παρελθόν που κλείνει. Η διάρκεια επιρροής όταν έχουμε εκλείψη είναι τουλάχιστον έξι μήνες. Η Άνοιξη φέρνει νέα ζωή, οι μέρες μεγαλώνουν και το φως υπερισχύει στο σκοτάδι.

Ο μήνας του Κριού και ο μήνας του Ταύρου που μας εισάγει αυτή η σελήνη έχουν μια ιδιαίτερη ιερότητα, έχουν πολύ πνευματική δύναμη. Ο Απρίλης είναι ο μήνας της Ανάστασης του Χριστού και ακολουθεί το Βέσακ και η πανσέληνος της φώτισης του Βούδα.

Στον Ταύρο, η επιθυμία – πνεύμα του Κριού μετατρέπεται σε ενσάρκωση, ύπαρξη, θέληση για ζωή και καρποφορία. Ο λόγος γίνεται σάρκα. Ο Χριστός θυσίασε και νίκησε την ανθρώπινη φύση του και αναστήθηκε, ο Βούδας έφερε την πνευματική δύναμη μέσα στο σώμα, εναρμόνισε το πνεύμα και το σώμα και φωτίστηκε μέσα στο σώμα. Ο Ταύρος είναι σύμβολο της προσωπικής δύναμης και της αυτοεκπλήρωσης μέσα από τους δικούς μας εσωτερικούς πόρους.

Έτσι τα θέματα που ξεκίνησαν με το νέο κύκλο της ισημερίας έρχονται σε μια ωρίμανση, καρποφορία και κορύφωση με την πανσέληνο – έκλειψη σελήνης του Ταύρου που ακολουθεί στις 5 Μαΐου. Ισως η πιο σημαντική πανσέληνος της χρονιάς. Κατά την πανσέληνο του Ταύρου, δίνεται μια δυνατότητα για τον άνθρωπο να φτάσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο αντίληψης, μέσα από μια αποκάλυψη που αναδύεται στην επίγνωσή του. Σε όσους συνειδητά προσπαθούν, σπέρματα ομορφιάς, καλοσύνης και πληρότητας ανθίζουν στην καρδιά τους. Αυτό συμβαίνει όταν καταφέρουν να γεφυρώσουν το ψυχολογικό χάσμα ανάμεσα στον κατώτερο νου και την αφυπνισμένη συνείδηση.

Μια έκλειψη Ηλίου όπου το φως του Ήλιου κρύβεται από τη Σελήνη, συμβολίζει ότι κάτι πρέπει να εκλείψει, σε όλους μας, από την κατώτερη σκιώδη λειτουργία του ζωδίου για να αναδειχθεί η υψηλότερη και καθαρότερη. Η σκιά στον Κριό είναι ο φόβος, η αλαζονεία, η επιθετικότητα, η βία και τα ζωώδη ένστικτα. Στην ανώτερη λειτουργία του ο Κριός είναι ο πνευματικός πολεμιστής, ο πρωτοπόρος, ο θαρραλέος ήρωας που αναζητά το νόημα και το σκοπό της ύπαρξής του, τον ανώτερο εαυτό, ένα ελεύθερο αλτρουιστικό πνεύμα.

 • Η Νέα Σελήνη γίνεται σε σύνοδο με το Δία. Η σύνοδος Ήλιου – Δία στον Κριό που έγινε στις 12 Απριλίου και είναι σε ισχύ, ένωσε τα τρία ζώδια φωτιάς στο ζώδιο του Κριού. Η φωτιά συμβολίζει το πνεύμα και τη διαίσθηση. Ο Κριός είναι το διαισθητικό σώμα, το ένστικτο επιβίωσης. Ο Ήλιος, κυβερνήτης του Λέοντα, είναι η καρδιά, η συναισθηματική – δημιουργική έκφραση της φωτιάς και η αίσθηση σκοπού και ο Δίας, κυβερνήτης του Τοξότη, η διαισθητική φιλοσοφική αντίληψη της αλήθειας και η εύρεση νοήματος στη ζωή. Έτσι λοιπόν αυτή η σύνοδος Ήλιου-Δία και η σύνοδος Ήλιου – Χείρωνα που έγινε στην προηγούμενη πανσέληνο μας μυούν στο να καθαρίσουμε και να θεραπεύσουμε την κατώτερη φύση μας για να οδηγηθούμε σε μια υψηλότερη κατανόηση του εαυτού μας και των σχέσεων, ώστε να βρούμε αυτό που έχει ουσιαστικό νόημα και σκοπό στη ζωή για να ευθυγραμμιστούμε.
 • Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο, σε τετράγωνο με τη Νέα Σελήνη και τους Δεσμούς Σελήνης, δημιουργεί μια επιτακτική ανάγκη, να δούμε τη ζωή μας και τον εαυτό μας σε ένα ευρύτερο, πνευματικό και συμπαντικό πλαίσιο και να αφήσουμε πίσω ότι μας κατεβάζει και μας εγκλωβίζει στα κατώτερα ένστικτα, το φόβο, το θυμό, τη θλίψη και τις προσκολλήσεις.
 • Ο Ερμής στον Ταύρο γυρίζει ανάδρομος στις 21 Απριλίου, για να μας βοηθήσει να επαναξιολογήσουμε τι είναι σημαντικό, τι έχει αξία και νόημα στη ζωή μας, ποια είναι τα δικά μας ταλέντα και αξίες, πώς εκτιμάμε τον εαυτό μας, τι μπορούμε να καλλιεργήσουμε και πώς να αξιοποιήσουμε σωστά τον εαυτό μας ώστε να ανθίσουμε και να ομορφύνουμε τον κόσμο. Να προσθέσουμε αξία, γνώση, καλοσύνη και ομορφιά γύρω μας και όχι οργή και πόνο. Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στην 16η του Ταύρου, μια μοίρα που μας λέει ότι οι παραδοσιακές απόψεις και πεποιθήσεις δεν μπορούν σήμερα να δώσουν λύσεις στα σημερινά προβλήματα και πρέπει να αναρωτηθούμε και να βγούμε από τα στεγανά των αντιλήψεων και των καθιερωμένων απόψεων, γιατί δεν απηχούν την αλήθεια και κανείς καλύτερα να αναρωτιέται και να στοχάζεται μέσα του παρά να πιστεύει ό,τι ακούει ή να προσπαθεί να πείσει για τη δική του άποψη. Ο Ερμής μας βάζει σε μια διαδικασία δημιουργικής απογοήτευσης και ενδοσκόπησης. Ο Ερμής θα φτάσει μέχρι την 5η 51 μοίρα του Ταύρου, όπου θα οροδρομήσει στις 15/5/2023. Βλέπουμε μια έμφαση στον αριθμό 5, σε συδυασμό και με την πανσέληνο στις 5/5. Ο αριθμός 5 σχετίζεται με την ανθρώπινη δημιουργία, την δημιουργική αυτοέκφραση, το ηλιακό μας κέντρο. Ο συμβολισμός της μοίρας είναι «μια γέφυρα πάνω από ένα στενό φαράγγι» και συμβολίζει την γέφυρα του εαυτού σου με τους άλλους. Η γέφυρα που γεφυρώνει τα ψυχολογικά χάσματα, το χωρισμό και την αποξένωση, χτίζεται με προσπάθεια, χρόνο, κόπο, δεξιότητες, εργαλεία, συνεργασία. Συνδέει δυο διαφορετικά μέρη και διευκολύνει τη ροή και την επικοινωνία. Στις 2 Μαΐου έχουμε κατώτερη σύνοδο Ερμή- Ήλιου και νέο κύκλο Ερμή.
 • Ο Κρόνος υποστηρίζει την πνευματική μας ωρίμανση σε τρίγωνο με τον Άρη και εξάγωνο με Βόρειο Δεσμό Σελήνης.
 • Ο Άρης, κυβερνήτης της Νέας Σελήνης βρίσκεται στη 14η του Καρκίνου, πάνω στον Σείριο, το λαμπρότερο αστέρι στον νυχτερινό ουρανό. Ο συμβολισμός της μοίρας “ένας πολύ ηλικιωμένος άνδρας που αντιμετωπίζει έναν τεράστιο σκοτεινό χώρο στα βορειοανατολικά” είναι το αρχέτυπο του σοφού γέροντα που έχει μάθει να κοιτάζει το σκοτάδι και το φως με τον ίδιο βαθμό αποστασιοποίησης. Έχει βρει μέσα του την ισορροπία, έχει ανακαλύψει τις αιώνιες αλήθειες και τους φυσικούς νόμους και έχει φτάσει στην αταραξία.
 • Η Αφροδίτη στην 11η των Διδύμων, στο Μάτι του Ταύρου, τον Αλδεβαράν σε όψη 72 μοιρών με τον Ποσειδώνα, που εκφράζει την πεμπτουσία της δημιουργικότητας, είναι σαν ένα δώρο από τον ουρανό για να ευθυγραμμιστούμε με τις υψηλότερες δονήσεις της αγάπης. Ο συμβολισμός της μοίρας είναι “νέα ανοιχτή γη προσφέρει στον πρωτοπόρο νέες ευκαιρίες”. Νέα πεδία ανάπτυξης και εμπειρίας ανοίγονται όταν η ατομικότητα λειτουργεί με σιγουριά και αποφασιστικότητα, νικώντας περιορισμούς και φόβους και δίνεται η δυνατότητα για πραγματική δημιουργικότητα.
 • Ο Δίας έχει φτάσει στην 24η του Κριού, που έχει επίσης πολύ όμορφο συμβολισμό: “ένα ανοιχτό παράθυρο με μια διχτυωτή κουρτίνα που φυσάει προς τα μέσα και δείχνει το κέρας της αφθονίας” Ο συμβολισμός μας λέει να αφήσουμε τις πνευματικές δυνάμεις που είναι πάνω από μας να εισρεύσουν μέσα μας, να καθοδηγήσουν το μυαλό και τη ψυχή μας και να εμπιστευθούμε την αφθονία και την αγάπη που υπάρχει. Ο Δίας είναι η επέκταση της δικής μας πίστης στην ομορφιά, την ανάπτυξη και τη χαρά για να βρούμε το προσωπικό νόημα στη ζωή μας. Να ανοίξουμε το παράθυρο της ψυχής, το σπίτι μας, στη πνευματική δύναμη της ζωής και να την εμπιστευτούμε για να γίνουμε ένα όχημα για την αλήθεια και την α-φθονία και να μην αφήνουμε τις σκέψεις, τις απόψεις, τους φόβους, τη θλίψη ή τις ενοχές να μας εγκλωβίζουν σε ένα μίζερο εγώ.
 • Η Εστία, που συμβολίζει την άσβεστη φλόγα του πνεύματος μέσα στην καρδιά μας, συμμετέχει στη Νέα Σελήνη, στη 3η μοίρα του Ταύρου, σε τετράγωνο με Πλούτωνα και σύνοδο με το Β. Δεσμό Σελήνης. Ο συμβολισμός είναι “φυσικά βήματα σε γλάστρο ανθισμένου τριφυλλιού”. Το τριφύλλι συμβολίζει την τριάδα, σώματος, ψυχής, πνεύματος. Χρειάζονται προσεκτικά βήματα και σταθερή προσπάθεια για να βρούμε την εσωτερική αρμονία και να φτάσουμε στη φυσική πλήρωση. Πρέπει να εστιαστούμε με υπομονή, επιμονή και σταθερά βήματα για την προσωπική μας καλλιέργεια. Ο Ταύρος είναι η δική μας ανάπτυξη στη γη. Είναι δική μας υπόθεση αυτό. Ακολουθώντας τη φυσική μας κλίση και τη δική μας διαίσθηση, κατανικώντας την τεμπελιά και τη στασιμότητα, διευρύνοντας το όραμά μας και την αυτοπεποίθηση μπορούμε να βρούμε εσωτερική αρμονία και αφθονία. Και τότε όλα αποκτούν νόημα και αξία. Και τα ζόρια και οι δυσκολίες.
 • O Ουρανός στην 18η του Ταύρου πολύ κοντά στον Ερμή, θα περάσει μετά τις 24/4 στην 19η Ταύρου. Στη μοίρα αυτή έγινε η σύνοδος Άρη, Ουρανού, Β. Δεσμού, την 1η Αυγούστου του 2022 και η αναδρόμηση του. Ο Ουρανός βγαίνει από τη σκιά στις 10 Μαίου. Ο συμβολισμός εδώ είναι «μια νέα ήπειρος που αναδύεται από τον ωκεανό» . Μια νέα απελευθέρωση ζωής και νέων δυνατοτήτων μπορεί να αναδυθεί από τον ωκεανό του ασυνείδητου μετά από μια κρίση, όταν η συνείδηση έχει απελευθερωθεί από την εγωκεντική προσκόλληση, τη νοητική στενότητα και τις νευρωτικές μολύνσεις.

Καλή Νέα Σελήνη σε όλους. Εύχομαι χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη, χαρά και δημιουργική εκπλήρωση μέσα από την αγάπη!

Εαρινή ισημερία και Νέα Σελήνη

Θα `ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη
θα `ναι ουρανού κατάνυξη
θα `ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη
στα ξαφνικά

Υποδεχόμαστε την Άνοιξη, με μια πολύ ιδιαίτερη Νέα Σελήνη στην 0η Κριού στις 21 Μαρτίου, στις 19:22, λίγες ώρες μετά την εαρινή ισημερία.

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο της τριάδας της φωτιάς και σηματοδοτεί την αρχή του αστρολογικού έτους κάθε χρόνο. Η φωτιά συμβολίζει το πνεύμα και μια Νέα Σελήνη στον Κριό, είναι πάντα μια σπίθα ενός νέου κύκλου εξέλιξης για όλους μας.

Αυτή η Νέα Σελήνη και εαρινή ισημερία όμως εμπεριέχει τον σπόρο μεγάλων αλλαγών.

 • Ο Πλούτωνας σε εξάγωνο με τη Νέα Σελήνη, μετακινείται στον Υδροχόο στις 24 Μαρτίου δημιουργώντας μια νέα δυναμική για τα επόμενα 20 χρόνια.

Αυτό είναι το κορυφαίο αστρολογικό γεγονός της χρονιάς, καθώς ο Πλούτωνας είναι ο πιο αργοκίνητος πλανήτης και σημαδεύει με το πέρασμά του ολόκληρες γενιές. Τα τελευταία 15 χρόνια, από το 2008, βρισκόταν στον Αιγόκερω. Η επίδρασή του ξεκίνησε με την πτώχευση την Lenhman Brothers και την κρίση χρέους που ακολούθησε και κλείνει με την πτώχευση της Silicon Valley και της Credit Suiss και όχι μόνο, γιατί ο Πλούτωνας θα επιστρέψει ξανά στον Αιγόκερω από τα μέσα Ιουνίου μέχρι το 2024, οπότε έχουμε να δούμε πολλά, ίσως και προδιαγεγραμμένα να συμβούν, σε σχέση με το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την παγκόσμια οικονομία. Ο συμβολισμός της 29ης, τελευταίας μοίρας του Αιγόκερω είναι «Ένα μυστικό επιχειρηματικό συνέδριο» και μιλά για μυστικές συναντήσεις στο υψηλότερο επίπεδο εξουσίας όπου παίρνονται αποφάσεις για τις παγκόσμιες εξελίξεις.

 • Η Νέα Σελήνη, στην 0η 49 Κριού είναι σε ακριβείας αντίθεση με τη Δήμητρα στην 0η 19, Ζυγού, το σημείο της φθινοπωρινής ισημερίας, υπερτονίζοντας την ανάγκη για εύρεση ισορροπίας. Ισημερία σημαίνει ότι το φως και το σκοτάδι, η μέρα και η νύχτα, το αρσενικό και το θηλυκό, η ατομικότητα και η συνύπαρξη, το ένστικτο και η λογική, η δράση και η παθητικότητα, έχουν ταυτόχρονα την ίδια δυναμική, το ένα δεν υπερκαλύπτει το άλλο. Η μεταμόρφωση στη συνείδησή μας, που έχει ήδη συμβεί τα τελευταία χρόνια, τώρα αρχίζει να παίρνει μορφή και να γίνεται αισθητή με τη φετινή άνοιξη. Γιατί κανείς μας δεν είναι πια ίδιος, όλοι έχουμε αλλάξει ειδικά μετά το 2020, που έγινε η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα στον Αιγόκερω και τώρα, που ο Κρόνος με τον Πλούτωνα έχουν φτάσει σε μια απόκλιση 30 μοιρών μεταξύ τους και αλλάζουν ζώδια, οι αλλαγές αρχίζουν να πέρνουν σχήμα να γίνονται εμφανείς.
 • Ο Άρης, κυβερνήτης του Κριού, ολοκληρώνει την πολύμηνη παραμονή του στο ζώδιο των Διδύμων, που εκφράζει την έντονη διαδραστικότητα και στις 26 Μαρτίου, περνά στο θηλυκό, εσωστρεφές, συναισθηματικό ζώδιο του Καρκίνου, που συμβολίζει την ανάγκη για ιδιωτικότητα, οικειότητα, ασφάλεια και τρυφερότητα. Όλοι χρειαζόμαστε να μαλακώσουμε και να ηρεμήσουμε λίγο και να βρούμε μια αίσθηση θαλπωρής μετά τα δραματικά γεγονότα του Φεβρουαρίου, για να ανακτήσουμε δυνάμεις, να βρούμε τα κουράγια μας και τις ισορροπίες μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές που φέρνει ο Πλούτωνας στον Υδροχόο. Χρειαζόμαστε εσωτερική σταθερότητα και συναισθηματική ωριμότητα για αυτό, και εκεί βοηθάει το εξάγωνο του Άρη από τον Καρκίνο με τον Κρόνο στους Ιχθείς τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Απριλίου.
 • Η Αφροδίτη στον Ταύρο σε τριπλή σύνοδο με την Ήρα και το Β. Δεσμό Σελήνης και σε εξάγωνο με τον Κρόνο, μας γειώνει και μας βοηθά να βρούμε τους εσωτερικούς πόρους και τη δύναμη που χρειάζεται να αντλήσουμε από μέσα μας, να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, να αξιολογήσουμε τις καταστάσεις και να βρούμε μια υγιή και ψύχραιμη στάση ώστε να αφήσουμε πίσω ανθυγιεινές προσκολλήσεις και ψυχοφθόρες καταστάσεις ή συμπεριφορές από το παρελθόν που έχουν κλείσει τον κύκλο τους και δεν μας ωφελεί πια να τις διατηρούμε.

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο είναι μια πολύ δυνατή – εκρηκτική ενέργεια που χρειάζεται καθαρό και ανοιχτό μυαλό, φίλους, κοινωνικό και συνεργατικό πνεύμα, σεβασμό στην ατομικότητα και την ελευθερία έκφρασης του καθενός για να λειτουργήσει καλά. Δυστυχώς, θα αντιμετωπίσουμε αναπόφευκτα και την σκοτεινή πλευρά του Υδροχόου τα επόμενα χρόνια, εξτρεμισμό, ομάδες που προσπαθούν να επικρατήσουν έναντι άλλων με ολοκληρωτισμό, κακή χρήση της τεχνολογίας, συναισθηματική σκληρότητα, μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και προσπάθεια κοινωνικού ελέγχου και χειραγώγησης.

Θα χρειαστεί ο καθένας μας να δείξει αυτο-υπευθυνότητα, ψυχραιμία και συμπόνια για να μην παρασυρθούμε σε χαοτικές καταστάσεις. Η προσωπική ποιότητα και ακεραιότητα, η ομοψυχία, η αυθεντικότητα, η ευφυΐα και τα προσωπικά ταλέντα του καθενός μας θα κάνουν τη διαφορά. Από όλους μας. Το να εκδηλώσει ο καθένας δημιουργικά τον εαυτό του σε αυτό που αβίαστα τον εκφράζει και ειδικά η νέα γενιά, αυτό θα κάνει τη διαφορά. Οι σημερινοί εικοσάρηδες, η γενιά από το 1996 και μετά, γεννημένοι με τον Ουρανό στον Υδροχόο και τον Πλούτωνα στον Τοξότη, έχουν έρθει με τη στόφα να διαμορφώσουν νέες αξίες. Μην τα καταπιέζετε αυτά τα παιδιά, αφήστε τα να εκφραστούν ελεύθερα, είναι πανέξυπνα, έχουν δικούς τους κώδικες. Δεν ψήνονται με λόγια και γνώμες άλλων, αναζητούν την αλήθεια και την ουσία και έχουν βαθιά διαισθητική αντίληψη.

Είναι η ώρα να εκφραστεί αυτή η γενιά, από δω και πέρα.

Ο Πλούτωνας θα τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης μέχρι το φθινόπωρο. Το τοξικό παρελθόν εκκαθαρίζεται. Νέες αξίες και ποιότητα ζωής θα διαμορφωθούν. Αλλά όχι εύκολα. Θέλει συνειδητή προσπάθεια, αντοχή και πίστη για ένα κοινό όραμα.

Η πανσέληνος του μήνα γίνεται στις 6 Απριλίου, στην 17η του Ζυγού, σε αντίθεση με τον Χείρωνα και τον Ήλιο στη θέση που βρίσκεται τώρα ο Δίας. Μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τον εαυτό μας, τη ζωή μας και το παρελθόν μας αντικειμενικά μέσα από τον καθρέφτη των άλλων και να χαλαρώσουμε τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα. Μέσα από μια ήρεμη διαδικασία απόσυρσης, εσωτερικότητας και αναστοχασμού βρίσκουμε την ήρεμη δύναμη να αφήσουμε να φύγει το παρελθόν και να αναγνωρίσουμε μέσα μας νέες δυνατότητες για το μέλλον.

Καλή Άνοιξη σε όλους!

Πανσέληνος Μαρτίου και Κρόνος στους Ιχθείς. Σαν ηφαίστειο που ξυπνά

Photo by Pixabay on Pexels.com

7 Μαρτίου 2023. Πανσέληνος στην 17η των ιχθύων και είσοδος του Κρόνου στους Ιχθείς. Η αποδόμηση της εικονικής πραγματικότητας.

Οι συμβολισμοί Sabian των μοιρών μιλάνε από μόνοι τους και φωτογραφίζουν καθαρά τα γεγονότα:

 • 17η Παρθένου, θέση πανσελήνου: Μια έκρηξη ηφαιστείου.

Αυτή το σύμβολο δείχνει καταστάσεις, στάσεις ή συναισθήματα που σιγά-σιγά μαζεύουν ατμό, συσσωρεύονται και ξαφνικά εκρήγνυνται. Απεικονίζει καταστάσεις κάθαρσης. Μπορεί κατά καιρούς να γίνει προσπάθεια να κρατηθούν τα πράγματα μέσα, αλλά μετά από λίγο δεν μπορεί να υπάρξει άλλη αντίσταση και όλα εξαναγκάζονται να βγουν έξω. Αυτό μπορεί να είναι με τη μορφή θυμού ή πάθους, αλλά μπορεί επίσης να είναι η έκρηξη της διορατικότητας και των δημιουργικών ιδεών. Συχνά λειτουργεί πολύ καλύτερα να αφήνεις τα πράγματα να φουσκώνουν, καθώς η αντίσταση στην παρόρμηση να αφεθείς μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία τεράστιας πίεσης. 
Καθαρτική απελευθέρωση. Σκέψεις ή ιδέες που ξεχύνονται. Χείμαρροι συναισθημάτων. Θυμός που θέλει έκφραση μετά από σοκ.

 • 17η Ιχθύων, θέση Ήλιου, μια Πασχαλινή πορεία

Αυτό το σύμβολο δείχνει τη συνεργασία με άλλους για να γιορτάσετε πνευματικές ή πολιτιστικές ιδέες της κοινότητάς σας.  Το «Πάσχα» αποκαλύπτει ότι υπάρχει ανάγκη να αναστήσετε κάποιες από τις ελπίδες, τα όνειρα, τα οράματα και τις αποστολές σας για να τα επαναφέρετε και να τους δώσετε σχήμα και μορφή. Υπάρχει η ανάγκη να μοιράζεστε τις φιλοδοξίες και τα ιδανικά σας με τους άλλους. Ανεξάρτητα από το πόσο δομημένη ή οργανωμένη είναι αυτή η γιορτή, αν γίνει με ζεστασιά συναισθήματος και γονιμότητας, θα εμπνεύσει την ομάδα, εμφυσώντας τους μια αίσθηση συναισθηματικής ενότητας.
Ανανεωμένη πίστη στη ζωή. Ξεσηκώνομαι από φόβο και απώλεια. Ο Φοίνικας ανατέλλει από τις στάχτες. Συναθροίσεις.

 • 25η Ιχθύων, θέση Ποσειδώνα, κυβερνήτη της πανσελήνου: Η κάθαρση του Ιερατείου

Το να βλέπει κανείς όσους κατέχουν σημαντικές θέσεις αλλά καταχρώνται την εμπιστοσύνη ή εκείνους που κάνουν μεγάλες δηλώσεις αλλά δεν ανταποκρίνονται σε αυτές. Αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να βρεθείτε να αφήνετε άλλους πίσω, να τους διώχνετε ή να αντιμετωπίζετε πτώσεις από τη χάρη. Υπάρχει ανάγκη εξέτασης ηθικής και πνευματικής ειλικρίνειας. Είναι εύκολο να επιτρέψουμε σε όσους δεν ανήκουν πραγματικά να μείνουν, λόγω εξοικείωσης ή συνήθειας. Μπορούμε να χάσουμε τα βλέμματα του ιδανικού μέσω της εκλογίκευσης της νόησης, του εγωισμού και του συναισθηματικού μας πάθους. Υπάρχει ανάγκη να καθαρίσετε και να εξαγνίσετε τη ζωή σας, οδηγώντας σε καλύτερες πνευματικές αξίες. Σε ποια πλευρά του «Purging» βρίσκεστε; Είσαι αυτός με τα «σωστά κίνητρα»; Ποιος είναι υπεύθυνος;
Πράγματα που σε κρατούν πίσω. Αποκάλυψη της αλήθειας. Πετώντας έξω ό,τι δεν μετράει.  Προδοσία εμπιστοσύνης. Σκεπάσματα. Κατάχρηση εξουσίας. Εξαπάτηση, ψέματα ή παραπλάνηση. Διαφθορά και σκάνδαλα.

 • 0η Ιχθύων, θέση Κρόνου: Μια δημόσια αγορά, η εκκλησία του δήμου

Εδώ τονίζεται η ανθρώπινη διαδραστικότητα, η διέγερση που προέρχεται από μια ομαδική προδπάθεια για έναν κοινό στόχο, ένα ιδανικό. Συγκομιδή, συνεύρεση της κοινότητας για μια τελική εμπειρία, διαδίκτυο, ανταλλαγή απόψεων, το να βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα, φτηνή χειραγώγηση μέσω των media

 • Ο Άρης βρίσκεται στην 22η των Διδύμων, ακριβώς πάνω στην σελήνη του ωροσκοπίου της Ελλάδας, και η πανσέληνος γίνεται στο Β. Δεσμό Σελήνης της Ελλάδας. Δείτε πως ενεργοποιείται ολόκληρος ο χάρτης της χώρας (με κίτρινο χρώμα) μέσα από τις διελεύσεις αυτής της πανσελήνου. Είναι το τρίτο και τελευταίο πέρασμα του Άρη από αυτή τη μοίρα, λόγω της αναδρομής του, από 31 Οκτωβρίου. Ο Ουρανός σε τετράγωνο με Ήλιο και Κρόνο, τα δυο σύμβολα ηγεμονίας, φέρνει τη μεγάλη ανατροπή.

Το σημείο κορύφωσης αυτού του Άρη στους Δίδυμους (μετακινήσεις, μέσα μεταφοράς, ΜΜΜ) έρχεται στις 14-15 Μαρτίου, όπου ο Άρης βγαίνει από τη σκιά της αναδρομής του και τετραγωνίζει για τρίτη φορά τον Ποσειδώνα. Τίποτα δεν μπορεί να παραμείνει ίδιο μετά τις 15 Μαρτίου. Οι αυταπάτες διαλύονται. Ο Ποσειδώνας είναι πολύ καθοριστικός για την Ελλάδα, γιατί κυβερνά τον νότιο δεσμό σελήνης, που συμβολίζει το παρελθόν που κλείνει. Ακολουθεί η είσοδος του Πλούτωνα στις 23 Μαρτίου στον Υδροχόο που είναι τεράστια αλλαγή ενέργειας και ήδη έδωσε το στίγμα του και οι εκλείψεις του Απριλίου. Το παρελθόν κλείνει με εκκωφαντικό τρόπο και δεν επαναλαμβάνεται.

Το διάστημα που ακολουθεί θα είναι πολύ τεταμένο, δύσκολο αλλά και αποκαλυπτικό. Χρειάζεται ωριμότητα και ψυχραιμία. Στις 14-15 Μαρτίου, ο Ήλιος και ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και τετράγωνο με τον Άρη στην 25η των Διδύμων. Αυτή η μοίρα μιλά για το κλάδεμα του φοίνικα, μια εκκαθάριση από τα άχρηστα του παρελθόντος προκειμένου να φέρεις μια φρέσκια και καθαρή εικόνα. Όμως μπορεί να γίνει και με παραπλανητικό τρόπο μια προσπάθεια ωραιοποίησης ή ψεύτικης τακτοποίησης. Το στοιχείο της εξαπάτησης εμπλέκεται πάντα με τον Ποσειδώνα, γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ο Κρόνος στους Ιχθείς, μπορεί να βγάλει μεγάλη συναισθηματική σκληρότητα και αναλγησία. Η εμμονή με τον έλεγχο και η προσπάθεια θυματοποίησης των ανθρώπων μπορεί να φτάσει στα όρια της παράνοιας γι αυτό χρειάζεται επίγνωση και εσωτερική συγκρότηση από τον καθένα. Ο Κρόνος χρειάζεται πάντα ακεραιότητα, ωριμότητα και προσπάθεια για να λειτουργήσει σωστά, ειδικά στο χώρο των Ιχθύων, που συμβολίζει το χάος και των απώλεια ορίων. Το να μην παρασυρθούμε ούτε από λόγια, αλλά ούτε από απαισιοδοξία και ο καθένας να βρίσκει μέσα του την ηρεμία, τη δύναμη την πίστη και την συμπόνια ώστε να κάνουμε όλοι μας τη διαφορά είναι το πιο σημαντικό.

Νέα Σελήνη στους Ιχθείς

Αλχημεία, μετάβαση, μεταμόρφωση

Κάτι αφήνουμε να φύγει, κάτι αλλάζει μέσα μας σε πολύ λεπτοφυές επίπεδο. Αργά, αθόρυβα και μυστικιστικά, μια σημαντική αλλαγή συμβαίνει στον καθένα μας και στο συλλογικό ασυνείδητο. Από το βαρύτερο στο ελαφρύτερο από το Χειμώνα στην Άνοιξη, από το σκοτάδι στο φως.

Ησύχασε, πάρε το χρόνο σου, προστάτεψε τον εαυτό σου από επιθετικές και χειριστικές καταστάσεις, από την τοξικότητα των ειδήσεων και των πολιτικών, από όσους προσπαθούν να σε χειραγωγήσουν συναισθηματικά και να επηρεάσουν τη σκέψη σου και τις αποφάσεις σου για το δικό τους κέρδος. Μείνε σε ησυχία με τον εαυτό σου, άκου το δικό σου σώμα, μην επηρεάζεσαι.

Κάτι νέο θα αναδυθεί μετά την εαρινή ισημερία. Το φως μεγαλώνει. Κλείσε την πόρτα στον αρνητισμό, το φόβο, τις ενοχές και την απαισιοδοξία. Κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο του παρελθόντος και αλλάζουμε σελίδα.

Σε αυτή τη Νέα Σελήνη στις 20/2, που είναι και το Λόσαρ, η Βουδιστική πρωτοχρονιά του έτους του λαγού που συμπίπτει με τη γορτή της εκπλήρωσης των θαυμάτων του Βούδα, ο Ποσειδώνας, κυβερνήτης των Ιχθύων, είναι σε σύνοδο με την Αφροδίτη. Ο Ποσειδώνας είναι η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης, η υπερπροσωπική αγάπη. Η Αφροδίτη συνάντησε τον Ποσειδώνα στην 25η των Ιχθύων και προχώρησε στο Κριό, να συναντήσει το Δία και τον Χείρωνα.

Η 25η μοίρα των Ιχθύων, μιλά για την “κάθαρση του Ιερατείου” τη δύναμη της ψυχής να καθαρίζει και να εξαγνίζει το παρελθόν από καρμικά και τραυματικά βάρη. Ο Άρης θα ενεργοποιήσει ξανά τον Ποσειδώνα σε αυτή τη μοίρα με ένα τελευταίο τετράγωνο 15 Μαρτίου και ο Ήλιος θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στις 16 Μαρτίου. Ο Πλούτωνας βρίσκεται στην τελευταία μοίρα του Αιγόκερω σε εξάγωνο με την Αφροδίτη. Σε όσους έχει δοθεί εξουσία που δεν την αξίζουν, όσοι καταχρώνται την εξουσία, μπορεί να εκπέσουν από τη χάρη, πρέπει να εκκαθαριστούν.

Μια αλχημική θεραπευτική κάθαρση συντελείται σε συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο μέσα μας.

Η νέα Σελήνη έγινε σε σύνοδο με τον Κρόνο που βρίσκεται στην 29η του Υδροχόου. Μια πεταλούδα που αναδύεται από μια χρυσαλίδα είναι ο συμβολισμός αυτής της μοίρας. Είναι σύμβολο πνευματικής ανύψωσης. Μια βουβή σταδιακή μετάλλαξη συντελείται στη συνείδηση που αλλάζει δομικά τα πρότυπα των συνηθειών, των ιδεών, των αξιών, των σχέσεων και της ζωής μας. Αυτό που θα αναδυθεί- αποκαλυφθεί είναι μια ανώτερη μορφή εξέλιξης μετά από μια κρίσιμη κατάσταση μεταμόρφωσης.

Έχει πολύ ενδιαφέρον ο φετινός Μάρτιος στο πως αλλάζουν οι συσχετισμοί των ενεργειών μέσα σ’ αυτόν το σεληνιακό κύκλο των Ιχύων, που συμβολίζουν την ολότητα, το κλείσιμο και την ολοκλήρωση.

Οι Ιχθείς είναι η πιο ρευστή, απροσδιόριστη, λεπτοφυής και πνευματικά υψηλή συχνότητα ολόκληρου του ζωδιακού. Περικλείει τα πάντα και μπορεί να εκδηλωθεί με πολύ μεγάλη ποικιλία ιδιοτήτων. Από την ευδαιμονική χαρά στο απόλυτο χάος. Οι Ιχθείς είναι ταυτόχρονα η πλάνη και η αποκάλυψη, η σαμσάρα και η νιρβάνα, ο άγιος και ο απατεώνας, τα όνειρα και οι πραγματικότητες, οι ρόλοι που παίζουμε στο σενάριο που μόνοι μας δημιουργούμε.

Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας αλλάξουν ζωδιακή θέση μέσα στον Μάρτιο.

Ο Κρόνος (Πατέρας, γήινη σοφία και εξουσία) μεταβαίνει από το αρσενικό – ψυχρό, νοητικό ζώδιο κυριαρχίας του, τον Υδροχόο, στο θηλυκό, ρευστό πνευματικό ζώδιο των Ιχθύων, που συμβολίζει την Κοσμική Μητέρα, τη θεϊκή μήτρα της ζωής της ίδιας (διαισθητική σοφία και αγάπη). Θα χρειαστεί να μαλακώσει εκεί ο Κρόνος αλλά και να βάλει τάξη στο χάος και να αποκαταστήσει καρμικά χρέη.

Ο Πλούτωνας (ψυχή, ασυνείδητο, βαθύ συναίσθημα, επιθυμία για δύναμη, πλούτος) μεταβαίνει από τον γήινο Αιγόκερω (γήινη εξουσία) στο χώρο των ιδεών, του συλλογικού και του ανώτερου νου αλλά και της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Πως θα εκφραστεί η δύναμη και ποιες ομάδες θα κυριαρχήσουν πάνω στο συλλογικό; Ο Πλούτωνας βρίσκεται στην 29η του Αιγόκερω και περνά στον Υδροχόο στις 23 Μαρτίου. Η 29η του Αιγόκερω μιλά για μυστική συνάντηση ανδρών που διαχειρίζονται εξουσία, ενώ η 0η του Υδροχόου μιλά για την υλοποίηση ενός πνευματικού ιδανικού, ενός μεγάλου οράματος. Ένα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός θα σημειωθεί μετά τις 23 Μαρτίου.

Η Αφροδίτη και ο Δίας (σκοπός) συναντούν τον Χείρωνα (θεραπεία) στον Κριό. Ο Κριός είναι η νέα σπίθα του πνεύματος, του εαυτού, που έρχεται να ενσαρκωθεί, να πάρει νέα μορφή, να επεκταθεί και να αναζητήσει νέες εμπειρίες.

Ο καλύτερος τρόπος για να λειτουργήσει η ενέργεια των Ιχθύων είναι να συντονιστεί μέσα από το άνοιγμα της καρδιάς, με το πνευματικό μας κέντρο, τη χαρά και την ανοιχτοσύνη. Συντονιστείτε με πράγματα που σας δίνουν χαρά, με φίλους καρδιάς που σας ενθαρρύνουν να αναπτυχθείτε, που δεν σας περιορίζουν, που δεν προσπαθούν να σας χαμηλώνουν, να σας κρίνουν και να σας ενοχοποιούν για να ελέγχουν τη σκέψη και τις αποφάσεις σας. Δημιουργείστε, χαρείτε, μάθετε νέα πράγματα, ανοιχτείτε σε νέες γνώσεις. Μη διαλέγετε ρόλους θύματος και μάρτυρα. Το ποιό ρόλο επιλέγουμε να παίζουμε στη ζωή μας καθορίζει την πραγματικότητά μας. Αν νιώθουμε αδύναμα θύματα θα έλκουμε διαρκώς θύτες. Αν νιώθουμε ανάξιοι θα έλκουμε συνεχώς επικριτές.

Μια μεγάλη δυνατότητα εσωτερικής κάθαρσης, αυτοθεραπείας και απελευθέρωσης από βλαβερά νοητικά πρότυπα σκέψης που μας αποδυναμώνουν και μας φυλακίζουν σε ένα νοσηρό παρελθόν μας δίνουν οι πλανητικές ενέργειες που διαμορφώνονται, δημιουργώντας μια δυναμική εξελικτικής επιτάχυνσης και ανάπτυξης. Είθε όλες οι δημιουργικές μας ιδιότητες να ανθίσουν και να εκφραστούν για το καλό όλων. Καλή Νέα Σελήνη σε όλους.

Ποδαρικό του 2023 με τη νέα Σελήνη στον Υδροχόο

Στις 21 Ιανουαρίου έχουμε μια σούπερ Νέα Σελήνη στη 1η 33’μοίρα του Υδροχόου σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, που μας βάζει πολύ δυναμικά στη νέα χρονιά. Η Σελήνη αυτή βρίσκεται στην πλησιέστερη απόσταση από τη γη τα τελευταία 992 χρόνια και κάτι τέτοιο θα επαναληφθεί ξανά μετά από 345 χρόνια!

 • Στις 18/1 είχαμε τη σύνοδο Ήλιου-Πλούτωνα και στις 19/1 ο Ερμής γύρισε ορθόδρομος. Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα στην 29η του Αιγόκερω είναι μια μάχη θέλησης ανάμεσα στο ασυνείδητο και το συνειδητό, ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Ο Ήλιος αφορά αυτό που φαίνεται, τη δημιουργική μας αυτοέκφραση, τους δημιουργούς, τα πρόσωπα εξουσίας, τα άτομα με φήμη και δημοσιότητα. Ο Πλούτωνας είναι η εσωτερική ανάγκη να καθιερώσεις τη προσωπική σου δύναμη για να έχεις τον έλεγχο του πεπρωμένου σου, αλλά η σκοτεινή πλευρά του, είναι η εμμονική ανάγκη για έλεγχο και δύναμη με κάθε τρόπο ακόμα και με εγκληματικές μεθόδους. Η σύνοδος αυτή εγκαινιάζει μια πολύ σκληρή και λυσσαλέα προεκλογική περίοδο. Το τετράγωνο του πρώτου τέταρτου αυτού του κύκλου θα γίνει στις 21 Απριλίου, με τον Πλούτωνα για πρώτη φορά στον Υδροχόο και τον Ήλιο στον Ταύρο και την επόμενη αναδρομή του Ερμή που σημαίνει ότι πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν και να ανατραπούν. Πρόσωπα με κύρος και φήμη μπορεί να χάσουν τη δύναμη τους, εγκληματικές ενέργειες και παράνομες πράξεις να αποκαλυφθούν ή να χρησιμοποιηθούν βρώμικα μέσα για την διατήρηση της εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
 • Ο Άρης έχει ορθοδρομήσει από τις 13/1 και βρίσκεται σε παρατεταμένο σχηματισμό YOD με τον Ερμή και το Νότιο Δεσμό Σελήνης στο Σκορπιό που παραμένει ενεργό. Ο σχηματισμός YOD δημιουργεί μια κρίση που θέτει το ζήτημα της αξιοπιστίας του λόγου, της επικοινωνίας και των πληροφοριών, της χειραγώγησης, των ΜΜΕ και πως χρησιμοποιούνται σε σχέση με την προσωπική εξουσία και δύναμη.
 • Ο Ουρανός, κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, ορθοδρομεί στις 23 Ιανουαρίου. Έτσι, μετά τις 23 Ιανουαρίου και μέχρι τις 21 Απρίλιου, όλοι οι πλανήτες θα κινούνται πλέον σε ορθή πορεία. Αυτό σημαίνει ότι τα γεγονότα θα τρέξουν και οι εξελίξεις αυτού του τετραμήνου θα είναι πολύ σημαντικές. Η θέση του Ουρανού στην 15η μοίρα του Ταύρου, μιλά για μία κρίση, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τόλμη, ωριμότητα και ακεραιότητα χαρακτήρα και όχι με επιφανειακές επιδείξεις δύναμης. Ο Ουρανός σε τρίγωνο με τον Ερμή μπορεί να φέρει αποκαλυπτικές ειδήσεις ή αποκάλυψη μυστικών ή ξαφνική επίγνωση.
 • Η Νέα Σελήνη στη 1η του Υδροχόου υποδηλώνει κοινωνική αλλαγή, μας μιλά για κάτι απροσδόκητο, μια “ξαφνική καταιγίδα” κάτι που μπορεί να είναι είτε ένα απρόσμενο γεγονός, είτε μια συναισθηματική εκτόνωση που ξεσπά από το πουθενά είτε μια στιγμή ξαφνικής αποκάλυψης, ενόρασης ή συνειδητοποίησης που λειτουργεί απελευθερωτικά. Η Νέα Σελήνη κάνει τρίγωνο με το Δία και την Ήρα στον Κριό, δίνοντάς μας την ενέργεια και τη δυνατότητα να ανυψώσουμε τον εαυτό μας πάνω από το συνηθισμένο, να γίνει μια υπέρβαση, ώστε να διευρύνουμε τη συνείδησή μας με διαύγεια, καθαρότητα σκέψης και έμπνευση.
 • Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης για την Ελλάδα είναι στο Ζυγό, σε σύνοδο με τη Δήμητρα, αντίθεση με το Δία και την Ήρα στον Κριό, τετράγωνο με τον Ερμή στον Αιγόκερω και την Αθηνά στον Καρκίνο δημιουργώντας έναν μεγάλο σταυρό στα παρορμητικά ζώδια. Αυτό υποδηλώνει μια στροφή και ένα νέο κύκλο αλλαγών σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, διαπροσωπικών σχέσεων και κοινωνίας – εξουσίας.

Η μοίρα του ωροσκόπου και της Δήμητρας στην 7η του Ζυγού μιλά για προφύλαξη, την αναγκαιότητα να αντιμετωπίσουμε εχθρικές ή σκοτεινές δυνάμεις, να θωρακίσουμε και να προστατεύσουμε ιδέες, θεσμούς, πολίτες ή κεκτημένα απέναντι σε απειλητικές ενέργειες.

 • Ο Χείρωνας σε τετράγωνο με τον Ερμή δηλώνει μια κατάσταση συναισθηματικής έντασης που χρειάζεται να εκτονωθεί με προσοχή για να μην ξεφύγουν τα πράγματα από κάθε έλεγχο.
 • Η Αφροδίτη κλείνει κύκλο με Κρόνο και στις 28/1 περνά στους Ιχθείς

Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Κρόνο στον Υδροχόο δημιουργεί συναισθηματική ψυχρότητα αλλά μας βοηθά να βρούμε ισορροπία μέσα από ψύχραιμη λογική και συναισθηματική αποστασιοποίηση ώστε να ξεπεράσουμε ενστικτώδεις συναισθηματικές αντιδράσεις και να αφήσουμε πίσω ένα επώδυνο παρελθόν. Μας δίνεται η δυνατότητα να διαχειριστούμε με ορθολογικό και ώριμο τρόπο συναισθηματικά θέματα και σχέσεις που μας πλήγωσαν, ώστε να γίνει ένας μετασχηματισμός και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο ανάμεσα στο προσωπικό και το κοινωνικό. Μετά τις 28 που η Αφροδίτη μπαίνει στους Ιχθείς, η ενσυναίσθηση και η τρυφερότητα μας βοηθούν να συγχωρήσουμε και να επουλώσουμε συναισθηματικές πληγές.

 • Η πανσέληνος στις 5 Φεβρουαρίου στο Λέοντα γίνεται σε τετράγωνο με τον Ουρανό και μπορεί να φέρει σημαντικές αποκαλύψεις. Ο Δίας βρίσκεται στην 7η του Κριού σε σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί σηματοδοτεί ένα νέο δωδεκαετή κύλο που ξεκινά για την Ελλάδα. Το σημαντικό όμως να μην πέσουμε ξανά στη παγίδα του δογματισμού, του εσωτερικού διχασμού και του φανατισμού που είναι δυστυχώς μια κακοδαιμονία του παρελθόντος. Το θέμα είναι να φύγουμε από τη νοοτροπία του θύματος και να σταματήσουμε να προβάλουμε το θυμό και τις εσωτερικές μας συγκρούσεις στους άλλους.

Καλή Νέα Σελήνη με δύναμη και ψυχραιμία σε όλους!

Άρης ορθόδρομος. Η δύναμη του λόγου

Ο Άρης κινείται πλέον ορθόδρομος από σήμερα 13 Ιανουαρίου, στην 8η 8 των Διδύμων, ενστικτώδης και ετοιμοπόλεμος, μετά από τόσο καιρό εκνευριστικής αναμονής, κάτι που δεν μας άρεσε καθόλου.

Όλο αυτό το διάστημα όμως, από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, αναγκαστήκαμε όλοι να σκεφτούμε και να ξαναδούμε τη συμπεριφορά μας και κυρίως τα κίνητρα και τις προθέσεις που την υποκινούν. Οι παρορμήσεις και τα ένστικτα καταπιέστηκαν, κρατήθηκε θυμός που δεν έχει ακόμα εκτονωθεί και θα αρχίσει να απελευθερώνεται, όμως χρειάζεται ωριμότητα και προσοχή καθώς ο Άρης ξεκινά με πολύ δυναμικές όψεις την ορθή πορεία του.

 • Ο Άρης δημιουργεί ένα σχηματισμό ΥOD (το δάχτυλο του θεού) με τον Ν. Δεσμό Σελήνης στο Σκορπιό και τον ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερω, ενάμιση τετράγωνο με τον Ήλιο στον Αιγόκερω, τρίγωνο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο και την Σελήνη – Δήμητρα στο Ζυγό και εξάγωνο με Χείρωνα, Δία και Ήρα στον Κριό. Είναι πάρα πολύ δυναμικός συνδυασμός.

Η όψη ενάμισι τετραγώνου με τον Ήλιο δημιουργεί την πρόθεση, ώστε η εγωκεντρική δομή της προσωπικότητας να υποστεί ταπείνωση, για να αντισταθμίσει την έντονη τάση αυτοεπιβεβαίωσης του εγώ, που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, προκειμένου προοδευτικά να ευθυγραμμιστεί με τις ανάγκες των άλλων και της κοινωνίας. Η Αφροδίτη από στον Υδροχόο όπως και η Σελήνη -Δήμητρα στο Ζυγό αναζητούν ισότητα, δικαιοσύνη και συνεργατικότητα.

Ο σχηματισμός YOD που δημιουργεί ο Άρης, προκαλεί μια κρίση που θέτει το ζήτημα του πόσο καλά και αξιόπιστα επικοινωνούμε και πώς χρησιμοποιούμε την προσωπική μας εξουσία και δύναμη.

 • Από που αντλείς και πως χρησιμοποιείς την προσωπική σου εξουσία, τη δύναμη του λόγου ή των πληροφοριών; Εξυπηρετεί το κοινό καλό; Υπάρχει εγκυρότητα και αξιοπιστία πίσω από τα λόγια και τις πληροφορίες που μεταδίδεις ή υπάρχει κατάχρηση και χειραγώγηση; Αν υπάρχει κατάχρηση, τότε θα οδηγήσει σε απώλεια και ταπείνωση. Έτσι, η όψη αυτή μας μαθαίνει να χρησιμοποιούμε με μαεστρία το μυαλό και την επικοινωνία με σεβασμό στα όρια και τις ανάγκες των άλλων ώστε να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική βούληση και τη συνύπαρξη με τους άλλους και την κοινωνία.

Η είσοδος την Ήρας στον Κριό σήμερα, σε σύνοδο με το Δία και το Χείρωνα και σε αντίθεση με τη Σελήνη Δήμητρα (μητέρα) στο Ζυγό, υπερτονίζει την ανάγκη συνεννόησης, αλλά και δικαιοσύνης και ισότητας στις σχέσεις. Η Ήρα ήταν η σύζυγος του Δία. Το βασιλικό ζεύγος των θεών. Η Ήρα συμβολίζει την μακροχρόνια δέσμευση σε μια σχέση, ή σε μια υπηρεσία. Ήταν όμως και πολύ ζηλιάρα και αυταρχική. Η τριπλή σύνοδος με το Χείρωνα έχει πολύ ενδιαφέρον. Μπορεί να βγούν έντονα συναισθήματα στις σχέσεις μέσα από συγκρούσεις, προκειμένου να καθαριστεί το ναρκισσιστικό τραύμα.

Ο Χείρωνας σε εξάγωνο βοηθά να βγούν θαμμένα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας, συναισθήματα ντροπής ή θυμού ή ζήλιας ώστε να γίνει μια θεραπευτική απελευθέρωση και ένα άνοιγμα καρδιάς. Η Σελήνη – Δήμητρα στο Ζυγό μας καλεί να ακούσουμε, τόσο τον εσωτερικό μας διάλογο, το μοτίβο που παίζουμε μέσα στο μυαλό μας ξανά και ξανά, όσο και τους άλλους. Να ακούσουμε τι μας λένε οι άλλοι, τι μηνύματα μας δίνουν, γιατί οι άλλοι είναι ο δικός μας καθρέφτης. Είναι αντανάκλαση της δικής μας σκιας. Έχουν μια πολυ ψυχοθεραπευτική δυναμική όλες αυτές οι όψεις και τα θέματα που πυροδοτεί ο Άρης από δω και πέρα. Ακόμα περισσότερα μετά τις 21, με τη νέα σελήνη!

Πανσέληνος και Νέος Ερμής

Σύνοδος Ήλιου-Ερμή στις 7 Ιανουαρίου, 2: 57 το απόγευμα στη 17η του Αιγόκερω, σε τρίγωνο με Ουρανό και Β. Δεσμό Σελήνης και τετράγωνο με Χείρωνα. Ο Άρης στους Διδύμους θα ορθοδρομήσει στις 13 Ιανουαρίου. Ο Ωροσκόπος της συνόδου στη 15η των Διδύμων.

Ξεκινά νέος τετράμηνος κύκλος Ερμή. Θα μας δώσει τη δυνατότητα, ειδικά μετά τις 19 Ιανουρίου, να ξεκαθαρίσουμε πολλά θέματα μέσω της επικοινωνίας ή νέων πληροφοριών, μέσα από συζητήσεις με άτομα που μοιραζόμαστε κοινές αντιλήψεις. Αυτό προϋποθέτει να έχουμε ανοιχτό μυαλό, πρόθυμοι να ακούσουμε με αντικειμενικότητα και να αλλάξουμε άποψη, αποδεχόμενοι τον υποκειμενισμό των απόψεών μας, σχετικά με μια προηγηθείσα εμπειρία.

Ο Ουρανός μας ζητά να σκεφτούμε έξω από τη συνήθη κοινή αντίληψη και τα πρότυπα του παρελθόντος, να δούμε μια ευρύτερη εκδοχή που θα μας δώσει νέα δυνατότητα και προοπτική για να επιλύσουμε διαφορές, ή εκκρεμότητες, να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά ή να βρούμε απαντήσεις σε θέματα που μας απασχόλησαν από τον Οκτώβριο και μετά. Σε συνδυασμό με το Χείρωνα και την Πανσέληνο στο Καρκίνο, μια ψυχολογική και συναισθηματική απελευθέρωση από αναστολές ή ταμπού είναι δυνατή, ώστε να αποκαλυφθεί η γυμνή αλήθεια, κάτω από τη μάσκα του καθωσπρεπισμού ή της κοινωνικής εικόνας. Να βγουν οι αληθινές συναισθηματικές ή φυσικές ανάγκες που έχουν καταπιεστεί, να γίνει υπέρβαση εμποδίων ή περιορισμών και να κατακτηθεί ένας σημαντικός στόχος που έχει τεθεί, μετά από προσεχτική προετοιμασία και στρατηγική.

2023. Ο Κρόνος φεύγει, ο Πλούτωνας έρχεται!

Πλούτωνας στον ΥδροχόοΔίας στον ΤαύροΕκλείψεις 2023Κρόνος στους Ιχθείς

Ο Κρόνος, ο Δίας και ο Πλούτωνας συναντήθηκαν στον Αιγόκερω τον Ιανουάριο του 2020 σε μια ιστορική σύνοδο και από τότε η ζωή μας άρχισε να αλλάζει ριζικά. Στις 8 Μαρτίου του 2023 ο Κρόνος εγκαταλείπει τον Υδροχόο για να περάσει στους Ιχθείς και παραδίδει την σκυτάλη στον Πλούτωνα, που μπαίνει στον Υδροχόο στις 24 Μαρτίου.

Πλούτωνας στον Υδροχόο

Ο Υδροχόος παραμένει ο οικδεσπότης της Νέας Εποχής, αλλά οι συσχετισμοί δύναμης αλλάζουν. Ο Κρόνος σχετίζεται με την υλική ισχύ και την ανθρώπινη εξουσία. Η εξουσία του είναι ψυχρή, πατριαρχική, περιοριστική και κατασταλτική. Η δύναμη του Πλούτωνα είναι ψυχική, βαθιά συναισθηματική και μεταμορφωτική. Είναι ηφαιστιακή, πυρηνική, εκρηκτική. Τα παιδιά που θα γεννηθούν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια θα έχουν μια βαθιά επιθυμία ψυχής να αλλάξουν τον κόσμο. O Κρόνος περιορίζει, καταστέλλει, ο Πλούτωνας εντείνει και παθιάζει, είναι η ανώτερη οκτάβα του Άρη. Ο Κρόνος είναι συνειδητός, ο Πλούτωνας είναι οι δυνάμεις του ασυνείδητου. Έτσι η αλλαγή σκυτάλης θα γίνει αισθητή από τον Μάρτιο και μετά.

 • Στις 24 Μαρτίου, ο Πλούτωνας πατά στη 0η του Υδροχόου όπου θα παραμείνει μέχρι 12 Ιουνίου 2023. Θα πάρουμε μια πρώτη γεύση μέχρι τον Ιούνιο που θα επιστρέψει ξανά στον Αιγόκερω μέχρι τον Ιανουάριο του 2024. Θα εντείνει τα θέματα του Υδροχόου και θα κάνει μια μεγάλη εκκαθάριση με το παρελθόν, καθώς θα τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ο Υδροχόος σχετίζεται με την κοινωνία, το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον, τις κοινωνικές ομάδες και συσπειρώσεις, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον ακτιβισμό, τις επαναστάσεις, τα κόμματα, τα κοινοβούλια, τον ορθολογισμό, την επιστήμη, την τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη, την ενέργεια, το διάστημα, την αστροφυσική, την αστρολογία, τις ενεργειακές θεραπείες, την πνευματική αφύπνιση, τον εγκέφαλο και τη διεύρυνση της αντίληψης, την αποκόλληση και την απελευθέρωση από το παρελθόν, την καινοτόμα αντίληψη, την ανώτερη ευφυΐα, τον ανθρωπισμό, την ισότητα, την ελεύθερη έκφραση της ατομικότητας και τη σχέση του ανθρώπου με την κοινωνία. Ο Αιγόκερως είναι η συντήρηση, ο Υδροχόος είναι η αναμόρφωση μέσα από αναταραχή.

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο σχετίζεται με πολύ μεγάλες επιστημονικές, ιδεολογικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Το προηγούμενο πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο, 1778-1799, σημαδεύτηκε με την Αμερικανική επανάσταση, τη βιομηχανική επανάσταση και Γαλλική Επανάσταση που άλλαξαν εντελώς το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων. Πολλές αλλαγές θα συμβούν τα επόμενα 20 χρόνια. Ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστούμε τον Πλούτωνα είναι να είμαστε ανοιχτόμυαλοι καθώς ο Υδροχόος σχετίζεται με τη διάνοια και την ευφυΐα. Είναι η εξέλιξη του Ζυγού, το τρίτο ζώδιο του αέρα και η συμβολή του ανθρώπου στην κοινωνία μέσα από ισοτιμία και συνεργασία. Είναι σημαντικό να έχουμε βρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εσωτερική ισορροπία στο Ζυγό για να ενταχθούμε σωστά στον Υδροχόο. Διαφορετικά, τα διάφορα ψυχολογικά συμπλέγματα, οι νευρώσεις και ο φανατισμός μπορεί να ενταθούν, σε συνδυασμό και με τον Κρόνο στους Ιχθείς. Ο Πλούτωνας φέρνει στο φως βαθιά, ασυνείδητα, συναισθηματικά, ψυχολογικά ή νοητικά μοτίβα ή δυναμικές που υπαγορεύουν τη συμπεριφορά. Η ξεροκεφαλιά και η προσκόλληση στο παρελθόν δυσκολεύει την προσαρμογή και βγάζει την αρνητική του πλευρά. Η αρνητική του έκφραση σχετίζεται με εξτρεμισμό, περιθωριακές ομάδες, με εθνικισμό, ή ελιτισμό, σνομπισμό, συναισθηματική σκληρότητα και απολυταρχισμό.

Δίας στον Ταύρο

 • Στις 17 Μαΐου, ο Δίας ολοκληρώνει την πορεία του στον Κριό και περνά στον Ταύρο όπου θα παραμείνει όλο το 2023. Ο Δίας στον Ταύρο θα τετραγωνίσει τον Πλούτωνα από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Αυτό είναι το τετράγωνο του πρώτου τέταρτου της συνόδου που ξεκίνησε στον Αιγόκερω το 2020. Δημιουργεί μια ένταση σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως σε θέματα αξιών και οικονομίας και μια αλλαγή στη δυναμική ισχύος. Τα θέματα πλούτου-υλικής ασφάλειας του Ταύρου, με τα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδεολογιών του Υδροχόου έρχονται σε σύγκρουση. Η ανάγκη για μια περισσότερο δίκαιη κοινωνία και καταμερισμό του πλούτου δημιουργεί μια κρίση. Πολύ σημαντικές αλλαγές σε κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και πνευματικό επίπεδο και μια μεγάλη στροφή στην οικονομία μπορεί να γίνει. Η ανάγκη για μια νέα φιλοσοφία ως προς τα θέματα οικονομίας, φυσικών πόρων, αξιών, χρήματος, ανάπτυξης και περιβάλλοντος θα αρχίσει να διαφαίνεται τη φετινή άνοιξη. Πιθανόν να γίνουν αλλαγές που προετοιμάζονται παρασκηνιακά εδώ και χρόνια και θα γίνουν τώρα γνωστές ή θα δρομολογηθούν σημαντικές αποφάσεις. Ο Δίας θα φτάσει μέχρι την 16η του Ταύρου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023. Με τον Ουρανό θα συναντηθεί τον Απρίλιο του 2024. Μέχρι τότε θα μας δείξει ότι δεν αρκούν οι παλιές συνταγές και οι παραδοσιακοί τρόποι για να δώσουν λύσεις και απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα.

Εκλείψεις 2023

Στις 13 Ιουλίου, οι Δεσμοί Σελήνης ολοκληρώνουν την πορεία τους στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου και μετακινούνται στον άξονα Ζυγού – Κριού όπου θα παραμείνουν μέχρι το 2025.

Μια σταδιακή μετατόπιση ενδιαφέροντος από τα θέματα οικονομίας στα θέματα διπλωματίας, σχέσεων, ανθρώπινων ελευθεριών και ισότητας φύλων θα αρχίσει να διαμορφώνεται από τον Ιουλίο και μετά. Η εύρεση ισορροπίας ανάμεσα στο άτομο και την κοινωνία σε επίπεδο πολιτισμού, αξιών, δικαίου και περιβάλλοντος θα είναι το βασικό θέμα. Ο Πλούτωνας θα είναι σε τετράγωνο με τους δεσμούς σελήνης από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο. Θα επιλύσει και θα εκκαθαρίσει και θέματα του Σκορπιού και του Ζυγού κυρίως σε θέματα ψυχολογικών τραυμάτων και ανισορροπίας σχέσεων, δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαφθοράς και κακής χρήσης της δύναμης που αφορούν το παρελθόν. Οι εκλείψεις εντείνουν αυτή τη διαδικασία:

 • 20 Απριλίου 2023, Νέα Σελήνη, ολική έκλειψη Ηλίου, στην 29η 50 του Κριού, σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα.
 • 5 Μαΐου 2023, Πανσέληνος, μερική έκλειψη Σελήνης, στην 14η 58 Σκορπιού
 • 14 Οκτωβρίου 2023, Νέα Σελήνη, Δακτυλοειδής έκλειψη Ηλίου, 21η Ζυγού 07
 • 28 Οκτωβρίου 2023, Πανσέληνος, Μερική Έκλειψη Σελήνης 05η 09 Ταύρου

Κρόνος στους Ιχθείς

Ο Κρόνος κάνει μια θεαματική είσοδο στους Ιχθείς στις 8 Μαρτίου, με μια πολύ δυναμική πολυαστρία στον Κριό που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο τον Μάρτη μέχρι την εαρινή ισημερία. Οι Ιχθείς συμβολίζουν την ολοκλήρωση, το κλείσιμο ενός ολόκληρου κύκλου εξέλιξης και ο Κριός την αρχή ενός εντελώς νέου.

Ο κύκλος ΚρόνουΠοσειδώνα άνοιξε 13/11/1989, όταν ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας έκαναν σύνοδο στην 11η τουΑιγόκερω. Το κλείσιμο ενός κύκλου είναι εποχή διάλυσης, αποδόμησης, θεραπείας, άφεσης και υπέρβασης. Ταυτόχρονα ωριμάζει το έδαφος για ένα νέο σπόρο που θα ανθίσει, για ένα νέο κύκλο ανάπτυξης, που συμβολίζεται από τον Κριό και ξεκινά το 2025.

Ο Κρόνος σχετίζεται με τα όρια και τη δομή, το σύστημα, την παράδοση, το παρελθόν, τις ιεραρχίες και το πατριαρχικό κατεστημένο. Στον Αιγόκερω και στον Υδροχόο τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ ισχυρός. Όλο το 2022, ήταν ενεργό το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό στον Ταύρο και τους δεσμούς Σελήνης. Έφερε πολλούς περιορισμούς, καθυστερήσεις και δυσκολίες, προκειμένου να δούμε ποιες δυσλειτουργικές δομές πρέπει να αλλάξουν για να οικοδομήσουμε κάτι νέο και πιο λειτουργικό. Ο Ουρανός άνοιξε ρωγμές στο άκαμπτο κατεστημένο του Κρόνου. Τώρα ο Κρόνος εισέρχεται στο διαβρωτικό και διαλυτικό ζώδιο των Ιχθείων που βρίσκεται ο Ποσειδώνας και οι ρωγμές αρχίζουν να μπάζουν νερά. Όταν έγινε η σύνοδος αυτών των δυο στον Αιγόκερω, ο Κρόνος ήταν στην κυριαρχία του, τώρα ο Ποσειδώνας έχει το πάνω χέρι. Όπως ένας βράχος μέσα στη θάλασσα, διαβρώνεται σιγά – σιγά από το νερό ή ένα μέταλλο οξειδώνεται δημιουργώντας νέες ενώσεις. Ο Κρόνος σχετίζεται με τους νόμους των ανθρώπων και τον γραμμικό χρόνο, που είναι μια διαστέβλωση της ανθρώπινης αντίληψης και ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τους άχρονους φυσικούς και μεταφυσικούς νόμους και το σύνολο της αλήθειας που δεν αντιλαμβάνεται η λογική. Είναι η συλογική συνείδηση και το συλλογικό ασυνείδητο. Ο Ποσειδώνας τείνει να διαλύει τις εχθρικές διαχωριστικές προκαταλήψεις του Κρόνου και οδηγεί σε μια ψυχολογική επιστροφή στη Μητέρα, τη θηλυκή αρχή της ενότητας.

Αν δούμε τα γεγονότα που συνέβησαν το 1989, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλοκληρο τον κόσμο, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικά θέματα άνοιξαν και ποσό σημαντική είναι η είσοδος του Κρόνου στους Ιχθείς μέχρι το 2025, που θα γίνει η επόμενη σύνοδος Κρόνου – Ποσειδώνα στον Κριό.

[Το 1989 ήταν ένα σημείο καμπής στην πολιτική ιστορία με τις « Επαναστάσεις του 1989 » να σαρώνουν το Ανατολικό Μπλοκ , ξεκινώντας από την Πολωνία και την Ουγγαρία, με τα πειράματα στην κατανομή της εξουσίας να ολοκληρώνονται με το άνοιγμα του Τείχους του Βερολίνου τον Νοέμβριο, τη Βελούδινη Επανάσταση το Η Τσεχοσλοβακία και η ανατροπή της κομμουνιστικής δικτατορίας στη Ρουμανία τον Δεκέμβριο. το κίνημα έληξε τον Δεκέμβριο του 1991 με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης . Οι επαναστάσεις κατά των κομμουνιστικών κυβερνήσεων στην Ανατολική Ευρώπη πέτυχαν κυρίως, αλλά το έτος είδε επίσης την καταστολή από την κινεζική κυβέρνηση των διαδηλώσεων στην πλατεία Τιενανμέν το 1989 στο Πεκίνο . Και μεταξύ όλων ο Ποσειδώνας εξερευνήθηκε από το Voyager 2 το 1989!]

Θέματα που σχετίζονται με διάλυση ορίων και αλλαγές συνόρων, τέλος θρησκευτικών ή πολιτικών ηγετών, απολυταρχικών καθεστώτων, αλλά και μεγάλων καλλιτεχνών, θέματα με θρησκεία ή πνευματικότητα, θέματα φυσικών φαινομένων και κλίματος, σκανδάλων και μυστικών υπηρεσιών, ιδρυμάτων και υπηρεσιών υγείας σχετίζονται με αυτή τη θέση.

Στη θετική του έκφραση, ο Κρόνος σε καλή συνεργασία με Ποσειδώνα, μπορεί να φέρει περισσότερη προσγείωση και πνευματική ωριμότητα, πνευματική δέσμευση σε όσους ασκούνται πνευματικά, δυνατότητα υλοποίησης ονείρων μέσα από προσπάθεια, θεραπείες που σχετίζονται με συμπλέγματα, νευρώσεις ή εξαρτήσεις, ή ψυχική υγεία. Τα συστήματα υγείας και οι οργανισμοί για την ανακούφιση και στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων, ο εθελοντισμός, η ψυχογία του βάθους, η λειτουργία του ασυνείδητου και η γλώσσα των συμβόλων, η εκπλήρωση προσευχών είναι θέματα που θα μπορούσε να γίνει πρόοδος.

Ο Κρόνος θα κινηθεί μέχρι την 7η μοίρα των Ιχθύων μέχρι τις 18 Ιουνίου που θα γυρίσει ανάδρομος. Θα εναρμονιστεί με τους Δεσμούς Σελήνης όλο τον Απρίλιο και με το Δία στον Ταύρο όλο τον Ιούνιο, δίνοντας τη δυνατότητα να κλείσουμε άλυτες εκκρεμότητες του παρελθόντος, να υλοποιήσουμε και να σταθεροποιήσουμε οικονομικά θέματα και να δημιουργήσουμε κάτι σημαντικό μέσα από δημιουργική χρήση της φαντασίας, της τέχνης ή της πνευματικής άσκησης ή να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας με κάποια θεραπεία σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, ή να δεσμευτούμε με μια ωφέλιμη δραστηριότητα. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια του Κρόνου στους Ιχθείς με λιγότερο εγωισμό και με περισσότερη ενσυναίσθηση και συμπόνοια και να αφιερώσουμε χρόνο στην εσωτερική μας ανάπτυξη και την ψυχολογική μας υγεία.

Αρέσει σε %d bloggers: