Ανάδρομος Ερμής και Δίας στον Κριό

φρέσκια, ενστικτώδης και καινοτόμα αντίληψη

Στις 10 Μαΐου 2022, ο Ερμής (λογική αντίληψη, λόγος, επικοινωνία, κίνηση) γυρίζει ανάδρομος στην 4η 51 των Διδύμων και ταυτόχρονα ο Δίας (διαισθητική αντίληψη, επέκταση συνείδησης) εισέρχεται στο πύρινο και παρορμητικό ζώδιο του Κριού (ατομικότητα, διεκδίκηση). Έχει προηγηθεί η σύνοδος του Ήλιου με τον Ουρανό στις 5 Μαΐου και στις 21 Μαΐου έχουμε νέο κύκλο Ερμή στη 0η των Διδύμων.

Ο νέος κύκλος Ήλιου- Ουρανού στον Ταύρο, συμβολίζει το πώς θα ενσωματώσουμε τη δική μας ατομική αίσθηση προσωπικής αξίας μέσα στο περιβάλλον και το κοινωνικό γίγνεσθαι με έναν υγιή, αυθεντικό, και δημιουργικό τρόπο.

  • 10 Μαίου, Ανάδρομος Ερμής σε τετράγωνο με τη Σελήνη στην Παρθένο. Αναθεώρηση και ξεσκαρτάρισμα της σκέψης και των συναισθημάτων στα θέματα του τελευταίου τετραμήνου, ώστε να ενσωματωθούν όσα στοιχεία χρειάζεται να αφομοιωθούν και να αποβληθούν όσα είναι περιττά και άνευ ουσίας, ώστε να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος.
  • Στις 16 Μαΐου έχουμε μια πολύ δυναμική πανσέληνο – ολική έκλειψη Σελήνης στο Σκορπιό, στο Νότιο Δεσμό Σελήνης. Ο συνδυασμός Ταύρου – Παρθένου – Σκορπιού, αντιστοιχεί με τη διαδικασία της θρέψης, αφομοίωσης, μετουσίωσης και αποβολής. Μια μεγάλη εκκαθάριση συμβαίνει ατομικά και συλλογικά, σε φυσικό, νοητικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο για να υπάρξει χώρος για νέο σπόρο και αναγέννηση.

Η αναδρομή του Ερμή αντανακλά την ανάγκη για ριζικό επαναπροσανατολισμό στη συνείδηση ή δραστηριότητα ή τη δυνατότητα μιας μετάλλαξης, μεταβολής.

Ο συμβολισμός Sabian της μοίρας που ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στη 5η των Διδύμων είναι: “ένα ριζοσπαστικό περιοδικό”. Μιλά για τη ανάγκη να υπερβούμε τα καθιερωμένα πρότυπα της κοινής αντίληψης και της πολιτικής ορθότητας και να σκεφτούμε έξω από το κουτί. Να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών καταναγκασμών και μια ξεκάθαρη αίσθηση, ότι αυτό που μας συγκινεί συναισθηματικά, έχει ιδιαίτερη σημασία για το δικό μας αυτοπροσδιορισμό.

  • 21 Μαΐου, νέος κύκλος Ερμή. Κατώτερη σύνοδος Ερμή – Ήλιου στη 0η 43 των Διδύμων, στο ζώδιο της κυριαρχίας του. Ο Ερμής βρίσκεται στη κοντινότερη απόσταση από τη γη, κινείται ανάδρομος και δεν φαίνεται στον ουρανό γιατί «καίγεται» από το φως του Ήλιου. Στη 1η μοίρα των Διδύμων, υποδηλώνει αλλαγή, μεταβολή, μετακίνηση στην αντίληψη των πραγμάτων, το λόγο και την επικοινωνία. Ο συμβολισμός Sabian είναι “ένα σκάφος με γυάλινο πάτο” – βλέποντας κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Τα μυστικά που κρύβει το ασυνείδητο μπορούν να αποκαλυφθούν σε όποιον έχει τη πνευματική περιέργεια να τα ανακαλύψει.
  • Στις 24 Μαΐου επιστρέφει ξανά στον Ταύρο και μετά τις 26 Μαΐου, αρχίζει να φαίνεται πάλι στον ουρανό την αυγή.
  • Στις 3 Ιουνίου γυρίζει σε ορθή φορά στην 26η του Ταύρου
  • Στις 14 Ιουνίου περνά οριστικά στους Διδύμους. Ο Ερμής ανατέλλει πριν από τον Ήλιο. Η εξωστρεφής ενέργεια του Ήλιου εκφράζεται με έναν πιο παιχνιδιάρικο και αυθόρμητο τρόπο. Η έκφραση και η δράση προηγούνται της λογικής. Τώρα η κίνηση και η αναζήτηση νέας εμπειρίας προέχει. Οι συνέπειες θα κριθούν μετά.

Η λειτουργία της αντίληψης από 3 Ιουνίου μέχρι τέλος Ιουλίου, είναι πιο ευρηματική και ενστικτώδης. Η σκέψη γίνεται πιο προσωπική, διαισθητική, καινοτόμα, ανατρεπτική και σε συνδυασμό με το Δία στον Κριό, πιο πρωτοποριακή. Το ένστικτο επιβίωσης κάνει τον Ερμή πιο πολυμήχανο, ευέλικτο, διορατικό και προβλεπτικό. Μπορούμε να πειραματιστούμε με νέους τρόπους, να ψάξουμε, να μάθουμε, να βάλουμε ένα νέο στόχο, να αναπτύξουμε δεξιότητες, να εκφραστούμε, να μιλήσουμε και να διεκδικήσουμε περισσότερα. Ο εξωστρεφής συνδυασμός Ήλιου, Ερμή με το Δία στο Κριό μέχρι τα μέσα Ιουλίου είναι πολύ καλός για να φέρει περισσότερη έμπνευση, τόλμη και όρεξη για να διευρύνουμε τους προσωπικούς μας ορίζοντες. Η μοναδικότητα και η ευρηματικότητα του καθενός, σε ότι μας εμπνέει προσωπικά, είναι το δυνατό σημείο αυτού του κύκλου.

Η ανάγκη για αυτέκφραση και η τάση «πρώτα μιλάω και μετα σκέφτομαι» μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επαναπόλωση, αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Ίσως όμως αυτό να είναι και αναγκαίο για κινηθούν τα πράγματα. Ίσως κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν και να ακουστούν ανοιχτά. Αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: