2022 και Δίας στους Ιχθύεις. Ανάγκη για ενσυναίσθηση και συμφιλίωση

Η μετακίνηση του Δία στο ζώδιο των Ιχθύων στις 29 Δεκεμβρίου, σε συνδυασμό με την αλλαγή των Δεσμών Σελήνης από 18 Ιανουαρίου στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου, είναι οι παράγοντες που θα μας δώσουν το στίγμα της νέας χρονιάς.

Το αρχέτυπο του Δία – Τοξότη, αντανακλά την έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να διευρύνει τη γνώση του και τους ορίζοντές του, να επεκτείνει την εμπειρία του και να κατανοήσει τους φυσικούς, βιολογικούς, κοσμολογικούς και μεταφυσικούς νόμους που διέπουν τη ζωή και το περιβάλλον, ώστε να βρει ένα νόημα για την ύπαρξη. Μέσα από την έρευνα, την σύνθεση πληροφοριών, τον πειραματισμό, τη διαισθητική και φιλοσοφική κατανόηση, οι άνθρωποι δημιουργούν τη δική τους εκδοχή για τη νομοτέλεια του κόσμου και το νόημα της ζωής. Έτσι δημιουργούνται οι φιλοσοφίες, οι θρησκείες, οι νόμοι, τα συστήματα πίστης και σκέψης, πάνω στα οποία διαμορφώνονται οι εκάστοτε κοινωνικές και οικονομικοπολιτικές δομές και τα συστήματα εξουσίας που αντανακλούν ο Κρόνος και ο Αιγόκερως.

Ο Δίας δηλαδή διαμορφώνει τη βάση για το σύστημα του Κρόνου, σε κάθε εποχή και πολιτισμό. Η αλήθεια όμως που πρεσβεύει ο Δίας είναι σχετική γιατί στηρίζεται στις εκάστοτε συνθήκες που διαμορφώνουν την ανθρώπινη διάνοια. Κάθε τι που στηρίζεται σε συνθήκες είναι σχετικό. Είναι ένα θραύσμα της αλήθειας, ένα κομμάτι του σπασμένου καθρέφτη. Το πρόβλημα είναι όταν το κάθε σύστημα θεωρεί ότι αυτό είναι το μόνο σωστό και αντιμάχεται όλα τα υπόλοιπα! Έτσι έχουμε τους διάφορους δογματισμούς, τον φανατισμό και την ανάγκη να επικρατήσει η μια εκδοχή ως η μόνη σωστή. Οι θρησκείες αντιμάχονται μεταξύ τους, η επιστήμη αντιμάχεται τη θρησκευτική πίστη, ο υλισμός και ο μηδενισμός αντιμάχεται την μεταφυσική και οτιδήποτε πνευματικό και όλοι συγκρούονται με όλους. Ακόμα και στο ίδιο σύστημα σκέψης, οι επιστήμονες διχάζονται μεταξύ τους, οι θρησκείες δημιουργούν αιρέσεις, τα πολιτικά συστήματα αντιφρονούντες και αυτός ο διχασμός και ο δογματισμός συνεχίζεται εις τον αιώνα τον άπαντα! Μέχρι που επεμβαίνει ο Ποσειδώνας και διαλύει όλες μας τις διανοητικές προσκολλήσεις και αυταπάτες!

Από το 2020, με τη μεγάλη σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα και Δία – Πλούτωνα που έγινε στον Αιγόκερω, έχουμε μπει σε έναν εντελώς νέο κύκλο εξελικτικής ανάπτυξης όπου τα παλιά συστήματα και οι πεποιθήσεις διαλύονται. Η πεπερασμένη λογική μας δεν μπορεί να συλλάβει τις βαθύτερες αιτίες και τους υπερβατικούς νόμους που βρίσκονται πάνω από τους ανθρώπινους νόμους. Αυτοί οι υπερβατικοί νόμοι, συμβολίζονται από το αρχέτυπο του Ποσειδώνα και των Ιχθύων. Ο Δίας στους Ιχθείς θα ολοκληρώσει το θέμα της έκλειψης Ηλίου στον Τοξότη που προηγήθηκε, δηλαδή την αλλαγή κάθε νοοτροπίας και δογματικής αντίληψης που δεν εξυπηρετεί πλέον την επιβίωση και την εξέλιξή μας.

Όλο αυτό το διάστημα, με τους Δεσμούς Σελήνης στον άξονα της αντίληψης, στον Τοξότη και Δίδυμο, ζούμε σε όλο του το μεγαλείο αυτόν το δογματικό διχασμό, σαν ένα νέο σχίσμα! Η ακραία πόλωση ανάμεσα σε εμβολιαστές και αντιεμβολιαστές, σε συνομωσιολόγους και επίσημη κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, στην επιστήμη και την θρησκευτική πίστη και την απίστευτη μανία, με τα διάφορα τρολς του διαδικτύου, να κατασπαραχθεί, να χλευαστεί και να διαπομπευθεί ο οποιοσδήποτε δεν συμφωνεί με τη δική μας άποψη. Όλο αυτό αντανακλά ένα μεγάλο θέμα άλυτων θυμών, φόβων, ενοχών και εσωτερικών συγκρούσεων που όλοι κουβαλάμε σε ασυνείδητο επίπεδο και προβάλλουμε εξωτερικά, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη τοξικότητα.

Και ενώ η πανδημία καλά κρατεί και μετράμε τις δόσεις των εμβολίων και τα κύματα των μεταλλάξεων με αλφαβητική σειρά, καμία τελικά “επιστημονική αυθεντία” και κανένας “ειδικός” μπορεί πλέον να μας εγγυηθεί την αλήθεια!!! Τίποτα δεν επαληθεύεται και τίποτα δεν λειτουργεί. Ένας ιός τίναξε τα πάντα στον αέρα σε βιολογικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και ξεκάθαρες απαντήσεις δεν παίρνουμε ούτε για τις αιτίες ούτε για τη λύση ή τις ευθύνες. Το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό δημιουργεί μια μεγάλη κρίση συνείδησης και μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε όλες τις υποτιθέμενες βεβαιότητές μας! Η δυσπιστία και η κρίση αξιών που αντανακλά η παρατεταμένη σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω που θα ενισχυθεί και με τον Ερμή και τον Άρη μέχρι το Μάρτιο, δεν μας αφήνει τίποτα εξωτερικό να εμπιστευτούμε. Μήπως λοιπόν μόνο μέσα μας πρέπει να στραφούμε και να αναζητήσουμε την δύναμη; Κυρίως όμως, να αποδεχθούμε την άγνοιά μας και να αναπτύξουμε περισσότερη ταπεινότητα, ανοχή και συμφιλίωση μεταξύ μας.

Πως θα λειτουργήσει λοιπόν ο Δίας στους Ιχθείς, μαζί με τον Ποσειδώνα, που εκφράζει την υπερβατική αλήθεια του ορατού και αόρατου που είναι πάνω από τις σχετικές αντιλήψεις μας; Θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, η σύγχυση, το χάος, ο φόβος και παραλογισμός; Ή θα μαλακώσει τη καρδιά μας; Ο Δίας μέσα στη θάλασσα του Ποσειδώνα, θα αναγκαστεί να στραφεί εσωτερικά και να κολυμπήσει στα βαθιά νερά του ασυνείδητου! Σε συνδυασμό και με τον Νότιο Δεσμό στον Σκορπιό, θα πρέπει να περάσουμε από τη θεωρία και τις ιδέες, στο προσωπικό βίωμα της εσωτερικής κάθαρσης και αποτοξίνωσης της δικής μας ψυχής.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι πλανήτες αντανακλούν πάντα την δική μας συνείδηση. Το πως θα λειτουργήσει ο συνδυασμός του Δία και του Ποσειδώνα εξαρτάται από τη δική μας εσωτερική στάση. Το να αποδεχθούμε την άγνοιά μας είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα στο να ανοιχτούμε με περισσότερη ενσυναίσθηση και κατανόηση ο ένας για τον άλλο και να σταματήσουμε να αναπαράγουμε αυτόν τον τοξικό παραλογισμό!

Στη θετική του εκδοχή, ο του Δίας στους Ιχθείς, θα μπορούσε να φέρει μια πιο ουσιαστική θεώρηση του νοήματος της ζωής με πιο πνευματική και ολιστική προσέγγιση. Περισσότερη συμπόνια και αγάπη. Η διαίσθηση, η έμπνευση και η θεραπευτική δύναμη αυξάνονται. Καθώς οι Ιχθείς σχετίζονται με το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ο Δίας θα μπορούσε να το ενισχύσει και να αυξηθεί η φυσική μας ανοσία. Μπορεί να υπάρξουν αποκαλύψεις σχετικά με τα φάρμακα και τις φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και νέες θεραπείες και μια πιο ολιστική προσέγγιση στην ιατρική, στην βιολογία και στη λειτουργία του ασυνείδητου. Μπορεί επίσης να αποκαλυφθούν σκάνδαλα σε σχέση με το κλήρο και τις εκκλησίες ή να αποκατασταθούν πνευματικές αλήθειες που έχουν διαστρεβλωθεί από τις εκκλησιαστικές ιεραρχίες. Πολλά μυστικά μπορεί να φανερωθούν. Ο Νότιος Δεσμός Σελήνης στον Σκορπιό μπορεί να φέρει στο φως κρυμμένες αλήθειες, να βγάλει στην επιφάνεια θέματα διαφθοράς σε μεγάλη κλίμακα. Καθώς και ο Σκορπιός και οι Ιχθείς σχετίζονται με φάρμακα, αλλά και τοξικές ουσίες, μια μεγάλη κάθαρση και αποτοξίνωση σε φυσικό και ψυχολογικό επίπεδο μπορεί να γίνει.

Στην αρνητική του εκδοχή, ο Δίας θα μπορούσε να επεκτείνει τη σύγχυση, τον παραλογισμό, την ασυδοσία, την κερδοσκοπία, την πλάνη και το φανατισμό, καθώς ούτε ο Δίας, ούτε ο Ποσειδώνας φημίζονται για τα όρια.

Η ανάγκη είναι να αναζητήσουμε ένα νέο, ολιστικό, οικουμενικό όραμα και να δούμε την ουσία που μας ενώνει και όχι τις ιδέες που μας διαχωρίζουν. Η αγάπη είναι η ουσία όλων των θρησκειών και των πνευματικών δρόμων. Το κέντρο του πνεύματος είναι στη καρδιά, όχι στο μυαλό. Η καρδιά μας πρέπει να μαλακώσει, να γλυκάνει, να συγχωρέσει και να αγκαλιάσει, για να γίνει η υπέρβαση του Δία και του Ποσειδώνα.

Ο Δίας θα συναντήσει τον Ποσειδώνα στις 12 Απριλίου 2022 σε σύνοδο, στην 24η των Ιχθύων. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινά ένας νέος δωδεκαετής κύκλος αυτών των δύο πλανητών. Κλείνει ο κύκλος που άρχισε το Δεκέμβριο του 2009 στην 24η του Υδροχόου. Μέχρι τις 12 Απριλίου, όλα τα θέματα αυτού του κύκλου που έχουν μείνει άλυτα, θα αναδειχθούν. Για την Ελλάδα αυτός ο κύκλος που κλείνει σημαδεύτηκε με την κρίση χρέους, τα μνημόνια και την μεγάλη οικονομική ύφεση. Ας ελπίσουμε ο νέος κύκλος που ξεκινά μετά τις 12 Απριλίου, σε σύνοδο με τη γενέθλια Αφροδίτη του ωροσκοπίου της Ελλάδας να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Τα θέματα οικονομίας και αξιών θα είναι το μεγάλο θέμα του 2022.

Στις 18 Φεβρουαρίου, ο Δίας σε τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο θα μπορούσε να φέρει μια καλή, ανακουφιστική εξέλιξη, ένα καλό γύρισμα της τύχης.

Ο Δίας θα προχωρήσει γρήγορα στο ζώδιο των Ιχθύων που συμβολίζουν την ολοκλήρωση και το κλείσιμο παρελθόντος και θα περάσει στον Κριό στις 11 Μαΐου 2022 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2022. Αυτό θα πυροδοτήσει εξελίξεις, καθώς ο Κριός σχετίζεται με νέα ξεκινήματα. Η γρήγορη πορεία του Δία σε συνδυασμό με τις εκλείψεις, 30 Απριλίου και 16 Μαΐου προμηνύουν μια πολύ θερμή άνοιξη! Ο Δίας θα γυρίσει ανάδρομος στον Κριό στις 29 Ιουλίου και θα ξανα-επισκεφτεί τις δύο τελευταίες μοίρες των Ιχθύων από τέλος Οκτωβρίου μέχρι 20 Δεκεμβρίου. Επιστρέφει σε ορθή πορεία στην 28 48 των Ιχθύων στις 24 Νοεμβρίου και θα περάσει οριστικά στον Κριό στις 22 Δεκεμβρίου του 2022. Ο συνδυασμός Ιχθύων – Κριού συμβολίζει ακριβώς τη μετάβαση από έναν ολόκληρο κύκλο που κλείνει σε έναν εντελώς νέο που ανοίγει και σε μια εντελώς νέα φιλοσοφία ζωής που διαμορφώνεται.

Ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε θετικά τον Δία στους Ιχθείς μέχρι τον Απρίλιο, είναι να χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά την φαντασία μας, διατηρώντας το ηθικό μας και την αισιοδοξία μας αλλά και την διάκριση και επαφή με την πραγματικότητα, ώστε να βρούμε νέους ρεαλιστικούς στόχους και να μην χαθούμε σε ανέφιχτα όνειρα. Να κοιμόμαστε καλά και να χαλαρώνουμε, ώστε να ενισχύσουμε τους ψυχολογικές και βιολογικές μας άμυνες, να εμπιστευτούμε τον εσωτερικό μας δάσκαλο δηλαδή τη διαίσθησή μας και να αναπτύξουμε την ταπεινότητα και την ενσυναίσθηση.

Δεν χρειάζεται ούτε να πείσουμε ούτε να επιβάλλουμε σε κανέναν τη δική μας άποψη, ούτε να παρασυρόμαστε από την άποψη ή την κριτική των άλλων. Ο καθένας ας βρει μέσα του τι ταιριάζει με την δική του αλήθεια, την ηθική του και τις αξίες του και ας λειτουργεί με σεβασμό, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με ευγένεια, καλοσύνη και υπομονή. Όλοι θα χρειαστεί να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, μέσα από τις δυνάμεις μας, σε φυσικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Εύχομαι σε όλους μια χρονιά με περισσότερη αγάπη και κατανόηση, σωματική και ψυχολογική υγεία, δημιουργική έμπνευση και όραμα για έναν καλύτερο κόσμο για όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: