Δίας, Ερμής ορθόδρομοι και πανσέληνος στον Κριό

Δύναμη θέλησης και ριζοσπαστικές αποφάσεις

Στις 18 Οκτωβρίου, ο Ερμής και ο Δίας, οι κυβερνήτες των Δεσμών Σελήνης στον άξονα Τοξότη – Διδύμων, ορθοδρόμησαν ταυτόχρονα δυο μέρες πριν την πανσέληνο του μήνα στον Κριό, που κορυφώνεται στις 20 Οκτωβρίου.

Ο Άρης, κυβερνήτης της πανσελήνου στο Ζυγό σε σύνοδο με Ήλιο, τρίγωνο με Δία, χιαστί με Ποσειδώνα και ο Πλούτωνας σε τετράγωνο με Ήλιο- Άρη -Σελήνη. Μια πολύ ιδιαίτερη δυναμική που απελευθερώνει τεράστια ενέργεια και εξελικτική δύναμη.

  • Δίας ορθόδρομος στον Υδροχόο & Ερμής ορθόδρομος στο Ζυγό: διαισθητική ενόραση και λογική σκέψη απελευθερώνονται και συνεργάζονται αρμονικά. Η σκέψη μας ξεκαθαρίζει και βλέπουμε με ολοκληρωμένο και καθαρό τρόπο, όλα τα θέματα εσωτερικής ισορροπίας που μας απασχόλησαν τη τελευταία διετία και εκδηλώθηκαν εξωτερικά σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο. Το τι είναι αλήθεια και τι ψέμμα, το ποιον να πιστέψουμε και τι να εμπιστευτούμε και πως οι διάφορες πεποιθήσεις αντανακλούν εσωτερικές πραγματικότητες.

Καθώς η πορεία των δεσμών Σελήνης στον άξονα της αντίληψης και των πεποιθήσεων φτάνει σιγά – σιγά στο τέλος της και το ταξίδι που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020 ολοκληρώνεται μέχρι τέλος του χρόνου, μπορούμε τώρα πια να αντιληφθούμε πιο καθαρά, πώς τα εσφαλμένα νοητικά στερεότυπα, εξ αιτίας τραυματικών μοτίβων που όλοι κουβαλάμε από τη πολύ τρυφερή παιδική μας ηλικία, διαμόρφωσαν μια στρεβλή σχέση με τον εαυτό μας, μια περσόνα, που κτίστηκε σαν άμυνα, καταπιέζοντας τις ουσιαστικές μας ανάγκες και πώς αυτά διαμόρφωσαν τη σχέση μας με τους άλλους.

Πανσέληνος στον Κριό: στην αρένα των σχέσεων

Η πανσέληνος στον Κριό, δίνει όλη τη δύναμη και το θάρρος να οριοθετήσουμε πιο καθαρά τον εαυτό μας και να πειραματιστούμε με νέους τρόπους στις σχέσεις μας, σεβόμενοι τις προσωπικές μας ανάγκες αλλά και αυτές των άλλων. Οι προκλήσεις και οι συγκρούσεις στις σχέσεις φυσικά δεν θα λείψουν, γιατί έτσι παίζεται το παιχνίδι, το θέμα όμως είναι να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην παθιασμένη και ενστικτώδη φύση μας και τα θέλω μας, με την λογική και αντικειμενική, πολιτισμένη στάση του να ακούμε τον άλλον και να βρίσκουμε ισορροπία. Αυτό προϋποθέτει να ακούμε πρώτα και να αξιολογούμε σωστά τον εαυτό μας, να έχουμε επίγνωση των εσωτερικών ψυχολογικών μας δυναμικών και πρωτίστως ειλικρίνεια και καλή θέληση για να υπάρξει αρμονία. Αν δεν είμαστε αυθεντικοί και παίζουμε χειριστικά παιχνίδια εξουσίας είναι πολύ δύσκολο να κρατηθούν οι ισορροπίες.

  • Η Σελήνη στον Κριό εκφράζει το εγώ, τη προσωπική βούληση και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, είναι η μεγάλη ανάγκη να απελευθερωθεί από ανασφάλειες και καταπιεστικά μοτίβα του παρελθόντος και να χαράξει νέα πορεία. Αυτό δημιουργεί μια εσωτερική πάλη και μεγάλη συναισθηματική πίεση που μπορεί να εκδηλωθεί σαν εξωτερική σύγκρουση. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω εκφράζει κάθε δομή που βιώνεται ως εξουσία ή εμπόδιο και περιορισμός στη ζωή μας. Μπορεί να είναι ένας γονέας, ή σύντροφος, ή το κράτος, ή τα δικά μας κρυσταλλωμένα ψυχολογικά μοτίβα που πρέπει να ξεπεραστούν. Όπως και να εκδηλωθεί, δημιουργείται μια πίεση για να εκφραστεί η προσωπική βούληση και να πάμε ένα βήμα μπροστά στη προσωπική μας ανάπτυξη.
  • Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο με Ήλιο – Άρη λειτουργεί καταλυτικά ώστε να χαράξουμε νέα πορεία σε σχέση με τις επιθυμίες, τις σχέσεις μας, το σκοπό ζωής μας και το πεπρωμένο μας
  • Ο Άρης σε τρίγωνο με το Δία δίνει μια δυνατή ενέργεια δράσης, αισιοδοξίας, θάρρους και κατεύθυνσης. Όμως προσοχή, η εμπλοκή του Ποσειδώνα μπορεί να φέρει αυταπάτες και απογοητεύσεις αν δεν έχουμε κάνει σωστή εκτίμηση της δύναμης και δεν έχουμε ζυγιάσει σωστά τις καταστάσεις. Προσοχή στις υπερβολές και τα ρίσκα, μπορεί η εξέλιξη να μην είναι όπως νομίζουμε.
  • Ουρανός στο Ταύρο, Αφροδίτη στο Τοξότη και Ερμής στο Ζυγό, σε σχηματισμό YOD (το δάχτυλο του Θεού) και η Εστία στον Σκορπιό απέναντι. Μια κρίση αξιών. Ένας γρίφος για δυνατούς λύτες.

Πώς μπορούμε να επανεκτίμησουμε τον εαυτό μας, τη φιλοσοφία ζωής μας και τις αξίες μας, τα χαρίσματά μας, την ανάγκη για επέκταση και ελευθερία με τις βιοποριστικές μας ανάγκες, ώστε να τα ευθυγραμμίσουμε προς την εξέλιξή μας και το καλό της κοινωνίας; Μια δυναμική ώθηση σε πνευματικές αξίες και αφύπνιση, για όσους αναζητούν την αλήθεια μπορεί να δώσει αυτή η δυναμική.

Η Αφροδίτη – Ουρανός απαιτεί ελευθερία, αυθεντικότητα και αλήθεια, ενώ ο Ερμής – Ουρανός, πρωτότυπη σκέψη, διαίσθηση και καινοτόμες λύσεις για να λειτουργήσει καλά αυτός ο συνδυασμός. Διαφορετικά μπορεί να φέρει νεύρα και μεγάλο εκνευρισμό.

Η εστίαση – λύση βρίσκεται στο Σκορπιό, τον εσωτερικό μας πυρήνα, την ίδια την ψυχή. Ο συμβολισμός για θέση της Εστίας στην 16η του Σκορπιού είναι “το πρόσωπο του κοριτσιού που χαμογελά”. Εκφράζει το εσωτερικό παιδί αλλά και το άνοιγμα προς τους άλλους, προς την ίδια τη ζωή, με καλοπροαίρετη διάθεση.

Όλοι μας κουβαλάμε ένα τραυματισμένο εσωτερικό παιδί που κάποτε πληγώθηκε και φοβάται να μην πληγωθεί ξανά. Αυτός ο φόβος μας κάνει να γινόμαστε καχύποπτοι, χειριστικοί, αμυντικοί ή επιθετικοί στις σχέσεις μας, δεν αφηνόμαστε να εμπιστευτούμε. Αν εμείς οι ίδιοι δεν αποδεχτούμε και δεν αγκαλιάσουμε αυτό το εσωτερικό παιδί μέσα μας, δεν μπορούμε να ανοιχτούμε σε νέες εμπειρίες ή σχέσεις και το τραύμα γίνεται αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Είτε αποφεύγουμε εντελώς την οικειότητα και να σχετιστούμε ουσιαστικά, είτε πέφτουμε χωρίς αυτοπροσδιορισμό και όρια σε σχέσεις εξάρτησης ή προβληματικές καταστάσεις, οδηγούμαστε ξανά στο να πληγωθούμε. Η κατανόηση ότι όλοι κουβαλάμε πληγές, η εσωτερική επίγνωση και η βήμα-βήμα προσέγγιση ώστε σιγά- σιγά να ανοιχτούμε σε νέες εμπειρίες χωρίς απατηλές προσδοκίες αλλά ούτε και να χρεώνουμε τις παλιές πληγές σε σημερινές σχέσεις, αυτό είναι ένα δείγμα ισορροπίας. Είτε αφορά συντρόφους, είτε σχέσεις με πρόσωπα της οικογένειας, ας δείξουμε καλή διάθεση να ακούσουμε και να καταλάβουμε και την άλλη πλευρά. Όλοι έχουν το δίκιο τους και όλοι χρειαζόμαστε αποδοχή, ένα χαμόγελο και μια ζεστή ματιά!

Καλή και δημιουργική πανσέληνο σε όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: