Η βροντερή Πανσέληνος στον Υδροχόο

“You are not the story of your life, you are the awekening that understands the story of your life” Eckhart Tolle

Η Πανσέληνος στις 24 Ιουλίου, στην 1η 26′, είναι η πρώτη πανσέληνος στον Υδροχόο, καθώς θα ακολουθήσει και δεύτερη στις 22/8, στην 29η του Υδροχόου, ενώ ο ανάδρομος Δίας επιστρέφει στον Υδροχόο στις 28/7. Έτσι το υδροχοϊκό αρχέτυπο τονίζεται εις τριπλούν!

Η Πανσέληνος του Ιουλίου ονομάζεται και Thunder Moon λόγω των συχνών καταιγίδων το καλοκαίρι. Το αγγλοσαξονικό όνομα είναι είτε Hay Moon, μετά τη συγκομιδή σανού που πραγματοποιείται τον Ιούλιο, είτε Wort Moon, υποδεικνύοντας ότι ο Ιούλιος είναι η ώρα να μαζέψουμε βότανα (worts) για να στεγνώσουν και να χρησιμοποιηθούν ως μπαχαρικά και θεραπείες. Ο συμβολισμός Sabian της μοίρας της πανσελήνου είναι An unexpected thunderstorm, μια απροσδόκητη καταιγίδα

Ήλιος στον Λέοντα, πανσέληνος στον Υδροχόο. Θεραπεία και απελευθέρωση

  • Η πανσέληνος ολοκληρώνεται ανάμεσα στον Πλούτωνα και τον Κρόνο, σε όψη χιαστί με την Αφροδίτη στην Παρθένο.
  • Τα θέματα συναισθηματικής ενηληκίωσης και αποκοπής του λώρου που τέθηκαν με την Νέα Σελήνη του Ιουλίου, τώρα έρχονται σε αποκορύφωμα. Το αρχέτυπο της Παρθένου και η χιαστί όψη 150 μοιρών, υποδηλώνουν μια κρίση που οδηγεί σε ανάλυση, προσαρμογή και αυτοβελτίωση.
  • Η Αφροδίτη είναι σε αντίθεση με το Δία στην 0η των Ιχθύων στον άξονα της υγείας, της θεραπείας αλλά και της διάκρισης ανάμεσα στην αλήθεια και την πλάνη. Η συναίσθηση της ατομικής και της κοινωνικής ευθύνης, η υγεία και θεραπεία είναι θέματα που θα φωτιστούν με αυτό το φεγγάρι. Η ψυχολογική θεραπεία είναι σε συνάρτηση με την σωματική θεραπεία. Οι εσωτερικές μολύνσεις προβάλλονται σε εξωτερικές μολύνσεις. Αν δεν θεραπευθούμε από την εσωτερική τοξικότητα και το τραύμα δεν μπορούμε να απολαύσουμε υγεία ούτε στο σώμα, ούτε στις σχέσεις, ούτε στην κοινωνία.

Ο Δίας σχετίζεται με την πίστη, τις θρησκειες και τις πεποιθήσεις και η Αφροδίτη με τις αξίες μας και τις βασικές μας ανάγκες. Η λογική (Παρθένος), με την πίστη (Ιχθείς) πρέπει να εξισορροπήσουν. Η πραγματική πίστη στην ουσία της αλήθειας που διαπερνά τα πάντα (Ιχθείς), είναι συγχωρητική και θεραπευτική, η δογματική πίστη που γίνεται διχαστικός φανατισμός είναι τοξική.

Η πόλωση ανάμεσα σε επιστήμη και θρησκεία, διάφορα δογματικά στερεότυπα, εμβολιαστές και αντιεμβολιαστές, συνωμοσιολογία και κρατική προπαγάνδα και οτιδήποτε διχάζει και στοχοποιεί, έφτασαν σε τέτοια ακρότητα που δεν μπορεί να μην αντιληφθούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.

Το κρίσιμο ερώτημα στον εαυτό μας, μήπως κάνω λάθος, μήπως δεν έχω καταλάβει σωστά; είναι ύψιστης σημασίας και τονίζεται από τον Β. Δεσμό Σελήνης στους Διδύμους. Το δεύτερο κρίσιμο ερώτημα είναι, πώς συμβάλλω με τη στάση μου στο κοινωνικό σύνολο; Τι αναπαράγω; Έχει ουσία και αλήθεια αυτό που λέω ή κάνω, ή αναπαράγω φόβο, θυμό και σύγχιση;

Η ειλικρινής αυτοεξέταση του καθενός μας είναι το ζητούμενο της Παρθένου σε συνδυασμό με τον Υδροχόο, για να έλθει θεραπεία και αποκατάσταση. Στις 30/7, θα περάσει και ο Άρης στην Παρθένο και θα τονίσει ακόμα περισσότερο αυτή τη διαδικασία εσωτερικής θεραπείας. Η Παρθένος και ο Υδροχόος συμβολίζουν την αντιστροφή της πυραμίδας του αλαζονικού Εγώ, προς την προφορά και την ισοτιμία.

Ο καλύτερος τρόπος για να συμβάλλεις στην κοινωνία, είναι να βρεις την αυθεντικότητα σου και να αναλάβεις την ευθύνη του εαυτού σου.

Ο Υδροχόος σχετίζεται με την ευφυΐα, την αφύπνιση, την αποδόμηση του παρελθόντος, την απελευθέρωση και την επιτάχυνση της εξέλιξης. Όμως το νέο και καινοτόμο, πρέπει να δομηθεί μέσα από την εμπειρία του παρελθόντος και την συναισθηματική ωριμότητα, διαφορετικά θα φέρει χάος. Αυτό μας λένε τα τετράγωνα του Ουρανού με τον Κρόνο όλο το 2021. Ο Υδροχόος δεν αντέχει την υποκρισία, την επιτήδευση, τον καθωσπρεπισμό και το ψευτογκλάμουρ, ούτε την συναισθηματική εξάρτηση και δραματοποίηση. Ξυπνά μνήμες, φωτίζει αυτό που έχει κατασταλεί μέσα μας και μας αναγκάζει να το αντιληφθούμε.

Για όσους συνειδητά εργάζονται προς την κατεύθυνση της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης, η Πανσέληνος μπορεί να φέρει μεγάλη απελευθερωτική επίγνωση.

Για άτομα εξουσίας ή φήμης που ζουν στη φούσκα του αυτοθαυμασμού και του μεγαλείου, μπορεί να επιφυλάσσει ξαφνικές ανατροπές και αναπάντεχες εξελίξεις.

Κάτι ιδιαίτερο σε συλλογικό επίπεδο, όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες που εκφράζουν το πνεύμα του Υδροχόου, μπορεί να πάρει είτε αναπάντεχη τροπή είτε να γίνει εφαλτήριο κοινωνικής συνειδητοποίησης.

Καλή και εμπνευστική πανσέληνο σε όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: