Πανσέληνος Μαρτίου στο Ζυγό

Δύναμη μετασχηματισμού και θεραπεία αυτογνωσίας.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 9:48 το βράδυ για την Ελλάδα, έχουμε την κορύφωση της νέας σελήνης με ένα σούπερ φεγγάρι, το πρώτο μετά την εαρινή ισημερία, στην 8η 18 του Ζυγού.

 • Ο Ήλιος στην 8η 18’ του Κριού είναι σε σύνοδο με την Αφροδίτη στην 8η 56’ και το Χείρωνα στην 8η και 49’ του Κριού
 • Ο Ουρανός στην 8η 51′ του Ταύρου σχηματίζει όψη χιαστί με την πανσέληνο.
 • Έχουμε επανάληψη του αριθμού 8 πέντε φορές! Το 8 συμβολίζει τη δύναμη μετασχηματισμού και αλλαγής.
 • Ο Ουρανός παραμένει σε τετράγωνο με τον Κρόνο και συνεχίζει να σπάει το παλιό καλούπι
 • Ο Άρης σε σύνοδο με Β. Δεσμό Σελήνης, τρίγωνο με την Πανσέληνο και τον Κρόνο και ενάμισι τετράγωνο με τον Πλούτωνα
 • Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα
 • Ο ωροσκόπος στην 4η 08′ του Σκορπιού

Η ανώτερη σύνοδος Αφροδίτης – Ήλιου, έχει και αυτή φύση πανσελήνου, είναι η κορύφωση του κύκλου Αφροδίτης – Ήλιου. Είναι σαν μια διπλή πανσέληνος αυτό το φεγγάρι.

Η συμμετοχή του Χείρωνα και του Ουρανού βγάζει από το προσωπικό ασυνείδητο στην επιφάνεια το ευάλωτο σημείο μας, το φόβο από το κρυμμένο τραύμα που κουβαλάμε όλοι μέσα μας, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατάματα, για να λυτρωθούμε και να πάμε παραπέρα. Να τολμήσουμε να διεκδικήσουμε την ελευθερία του να είμαστε ο εαυτός μας, το δικαίωμά μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Ο Χείρωνας είναι ο σαμάνος θεραπευτής, ο αλχημιστής και δάσκαλος της σοφίας. Μας διδάσκει μέσα από τον πόνο, να μετατρέπουμε το δηλητήριο σε φάρμακο και να το προσφέρουμε μετά στους άλλους.

Η δυναμική αυτής της πανσελήνου εμπεριέχει τη δυνατότητα μιας βαθιάς εσωτερικής θεραπείας, στη σχέση μας με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η πληγή για να γιατρευτεί, πρέπει να ανοίξει και να καθαρίσει. Θέλει θάρρος και κουράγιο αυτό, γιατί πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αποδεχθούμε ότι υπάρχει. Όλοι κουβαλάμε ένα υποσυνείδητο τραύμα που το φωτογραφίζει η θέση του Χείρωνα στο γενέθλιο χάρτη μας.

Η πληγή του Χείρωνα είναι βαθειά κρυμμένη, δεν τη γνωρίζουμε, λειτουργεί ασυνείδητα υπονομεύοντάς μας, σαν ένα κακόβουλο λογισμικό. Γίνεται συνειδητή μέσα από την αναβίωση του αρχικού συναισθηματικού πόνου που έχει θαφτεί μέσα μας σα μνήμη, μέσα από τους μηχανισμούς άμυνας του εγώ.

Ο Κριός είναι η ανάγκη της ίδιας μας της ύπαρξης να δημιουργήσει ένα εγώ και να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να επιβιώσει και να αυτο-πραγματωθεί σαν μια ανεξάρτητη οντότητα.

Για να το καταφέρουμε αυτό, όλοι μας, χρειάζεται να σχετιστούμε με κάτι άλλο, με κάτι έξω από μας που λειτουργεί σαν καθρέφτης και μέσα από αυτό μαθαίνουμε τον εαυτό μας. Αυτό το άλλο είναι ο Ζυγός. Οι σχέσεις με ανθρώπους και με αξίες που επιλέγουμε να δημιουργούμε, αντανακλούν τη σχέση που έχουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο Χείρωνας στον Κριό είναι ο υπαρξιακός φόβος διαχωρισμού από τη “μήτρα”, την αρχική καθαρή μας ουσία. Ο πρωταρχικός φόβος απόρριψης.

Μια πρόκληση από ένα εξωτερικό γεγονός, ή κάποιον άλλο, μας ξυπνά αυτό το τραυματικό συναίσθημα. Η εμπειρία βιώνεται σαν ένα συναισθηματικό σοκ και αίσθημα αδυναμίας, σαν να είμαστε ένα ανίσχυρο, ανυπεράσπιστο παιδί. Αυτή η πανσέληνος εμπεριέχει μια τέτοια δυναμική.

Ο Χείρωνας στον Κριό, ανάμεσα στον Ήλιο και την Αφροδίτη και σε αντίθεση με τη Σελήνη, είτε σε προσωπικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο φωτίζει ακριβώς αυτό:

 • Πόσο πιστεύουμε στην αξία μας και στον ίδιο μας τον εαυτό;
 • Πού υπάρχει ένας κρυμμένος φόβος, ότι δεν είμαστε αρκετά ικανοί και γενναίοι για να αξίζουμε μια καλύτερη ζωή και μια καλύτερη τύχη;
 • Ποιός φόβος υπονομεύει την ίδια μας τη δύναμη να ζήσουμε με ελευθερία τη ζωή που θέλουμε;
 • Πώς η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας προβάλλεται στις σχέσεις μας και τις αξίες μας;
 • Πόσο αντικειμενικά βλέπουμε και ακούμε τους άλλους; Μήπως αυτό που βλέπουμε στους άλλους, είναι διαστρεβλωμένο μέσα από την τραυματισμένη μας αυτοπεποίθηση και αυτοαξία;
 • Μήπως τελικά οι άλλοι και οι εξωτερικές καταστάσεις, καθρεφτίζουν διαρκώς το δικό μας πρόβλημα; το κρυμμένο τραύμα μιας απόρριψης που δεχθήκαμε σε μια πολύ τρυφερή ηλικία;

Η ανάγκη για ελευθερία και αυτοπραγμάτωση του Κριού έρχεται απέναντι από την ανάγκη για αποδοχή και το ζύγιασμα του Ζυγού. Ο Ζυγός μετράει με τη λογική τα πάντα, αμφιταλαντεύεται, δεν παίρνει αποφάσεις γιατί φοβάται το ρίσκο. Το ρίσκο της απόρριψης. Το ρίσκο να είναι μόνος. Είμαι αρκετά καλός να αγαπηθώ;

Όμως ο Κριός θέλει με πάθος να ρισκάρει και να αποδείξει ότι είναι ικανός. Η απόρριψη τον πεισμώνει. Και εκεί ακριβώς γίνεται η εσωτερική μάχη, εκεί είναι ο φόβος του Χείρωνα που πρέπει να ανταμωθεί. Η αντιμετώπιση του φόβου είναι ταυτόχρονα και η θεραπεία. Μέσα από το πόνο έρχεται η λύτρωση.

Είναι μια υπαρξιακή μάχη αυτή η πανσέληνος, που περιέχει τη σπίθα και τη δυνατότητα της λύτρωσης. Ο ωροσκόπος στο Σκορπιό και η επανάληψη του αριθμού 8, συνηγορούν σε αυτή τη δυναμική.

Η σύνοδος του Ερμή με τον Ποσειδώνα στρέφει τη σκέψη σε ένα όνειρο, ένα νέο όραμα. Δίνει διαίσθηση, φαντασία και πίστη σε αυτό που μας οδηγεί από μέσα μας, το ίδιο μας το πνεύμα. Για να γίνει όμως πράξη το όραμα, πρέπει πρώτα να εμπιστευτούμε τη δύναμή μας!

Ο Άρης βρίσκεται σε σύνοδο με το Β. Δεσμό Σελήνης. Το τρίγωνο της πανσελήνου με τον Άρη και τον Κρόνο, δίνει τη δυνατότητα σωστού συντονισμού με τους άλλους. Με αυτούς που μπορούμε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα, που μοιραζόμαστε ίδιες αξίες και ιδέες. Αφού γίνει το εσωτερικό ξεκαθάρισμα, αφού δούμε καθαρά τον εαυτό μας και εκτιμήσουμε τη μοναδικότητά μας, τότε μπορούμε και να συμπορευτούμε με αυτοπεποίθηση με τους άλλους. Να σχετιστούμε ισότιμα, να συντονιστούμε και να συνεργαστούμε για ένα σκοπό!

Καλή πανσέληνο σε όλους, με δύναμη και αυτογνωσία !

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: