Εαρινή ισημερία και σύνοδος Αφροδίτης Ήλιου

Δύναμη δημιουργίας πάνω σε νέες, ανθρωπιστικές αξίες!

Το Σάββατο 20 Μαρτίου έχουμε την είσοδο του Ήλιου στον Κριό και την εαρινή ισημερία. Η διάρκεια της μέρας είναι ίση με τη διάρκεια της νύχτας. Οι μέρες από δω και πέρα αρχίζουν να μεγαλώνουν μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο!

Ο Ήλιος στην 0η Κριού, σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης και της νέας αστρολογικής χρονιάς!

Ο Κριός συμβολίζει το νέο σπόρο, τη νέα αρχή, το ξεκίνημα μας νέας εμπειρίας με εντελώς άλλη δυναμική. Ο Κριός είναι ενστικτώδης, χρειάζεται χώρο και ελευθερία για να πειραματιστεί με διαφορετικούς τρόπους, να ανακαλύψει το δυναμικό του, την ίδια του τη φύση και να πραγματώσει ένα νέο σκοπό.

Ο συμβολισμός για τη 1η μοίρα του Κριού είναι “μια γυναίκα που αναδύεται από τη θάλασσα”. Από το χώρο του άμορφου, του ασυνείδητου, που συμβολίζουν οι Ιχθείς, ξεπροβάλλει μια νέα σπίθα ενέργειας που παίρνει μορφή. Είναι η ένωση της αρσενικής και θηλυκής αρχής, το σπέρμα και το ωάριο που δημιουργούν μια νέα ζωή. Η αρχή της πολικότητας που ξεπροβάλλει από την ενότητα.

Η φετινή εαρινή ισημερία συνοδεύεται με μια πολύ θετική συγκυρία, την ανώτερη σύνοδο του Ήλιου με την Αφροδίτη, που ολοκληρώνεται στις 26 Μαρτίου, στην 5η 50 του Κριού.

Συντελείται ένας ιερό γάμος, το απόλυτο πάντρεμα της ηλιακής αρσενικής ενέργειας με την θηλυκή αρμονία της Αφροδίτης!

Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει το σύνολο των αξιών που παρακινούν τις ενέργειές μας (δηλαδή τον Άρη) και αξιολογούν τις πληροφορίες και τα ερεθίσματα, (δηλαδή τον Ερμή). Η αυτοεκτίμησή μας, οι σχέσεις μας και η αφθονία στη ζωή μας είναι η ενέργεια της Αφροδίτης.

  • Ο κύκλος Αφροδίτης -Ήλιου συμβολίζει τις συναισθηματικές διεργασίες, την αξιολόγηση που κάνουμε στις ικανότητες και τα ταλέντα μας που δίνουν αξία και νόημα στη ζωή μας. Το πως εκτιμούμε και πως εκφράζουμε δημιουργικά τον εαυτό μας, καθορίζει και τι είδους σχέσεις επιλέγουμε να κάνουμε με τους άλλους.
  • Η ανώτερη σύνοδος της Αφροδίτης με τον Ήλιο στις 26 Μαρτίου, είναι η κορύφωση του κύκλου που ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου του 2020, με την κατώτερη σύνοδο Αφροδίτης -Ήλιο, στη 13η των Διδύμων. Από τότε, πολλές εσωτερικές διεργασίες έχουν γίνει μέσα μας σε σχέση με τον εαυτό μας, τις αξίες μας και το τι έχει νόημα στη ζωή μας.

Ο κύκλος Αφροδίτης – Ήλιου ξεκινά με την κατώτερη σύνοδο όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη. Τότε η Αφροδίτη βρίσκεται πιο κοντά στη γη, είναι πιο ενστικτώδης και γήινη, έχει ταυρίσια φύση. Στην ανώτερη σύνοδο η Αφροδίτη είναι στη μεγαλύτερη απόσταση από τη γη, έχει φύση Ζυγού, οι αξίες γίνονται πιο οικουμενικές και λιγότερο προσωπικές. Η ισορροπία με τους άλλους είναι πιο σημαντική από την ικανοποίηση των αισθησιακών επιθυμιών.

Η κατώτατη σύνοδος έγινε στη 13η των Διδύμων και η ανώτερη γίνεται στην 5η 50 του Κριού. Οι αριθμοί 13 , 5 , 8 σχετίζονται με την θηλυκή αρχή και τον κύκλο της Αφροδίτης:

Είναι η μυστική γεωμετρία του κώδικα 5-8 που υπάρχει παντού στη φύση.

Το σύμβολο της Αφροδίτης είναι ένας κύκλος πάνω από έναν σταυρό. Ο κύκλος συμβολίζει το όλον, το πνεύμα, ο σταυρός συμβολίζει την ύλη, τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, τις τέσσερις εποχές και τα τέσσερα στοιχεία. Η οριζόντια γραμμή του σταυρού είναι ο γραμμικός χρόνος και η κάθετη γραμμή συμβολίζει τη σύνδεση ανάμεσα στον Ουρανό και τη γη. Όταν και τα 12 ζώδια βιωθούν ως ενότητα, (12+1=13) τότε, η πνευματική ολοκλήρωση, η απόλυτη έκφραση της Αφροδίτης, η φωτισμένη αγάπη έχει επιτευχθεί. Γι αυτό η έξαρση της Αφροδίτης είναι στους Ιχθείς.

Σε διάστημα 8 ετών, γίνονται 5 συνοδικοί κύκλοι Αφροδίτης. 8 γήινα χρόνια, αντιστοιχούν σε 13 χρόνια Αφροδίτης. Το 8 είναι το άπειρο, ο αένος μετασχηματισμός της ενέργειας.

Η τροχιά της Αφροδίτης είναι η πιο κυκλική σε όλο το πλανητικό σύστημα. Αυτή η συνέπεια δημιουργεί υπέροχα επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Η τροχιά της σε σχεση με τη γη σχηματίζει μια καρδιά και ένα λουλούδι και σε 5 κύκλους Αφροδίτης, δημιουργείται ένα πεντάκτινο αστέρι!

Η Αφροδίτη είναι ένα από τα λαμπρότερα άστρα στον ουρανό, μετά τον Ήλιο και τη Σελήνη.

Όπως η Σελήνη αντανακλά το φως του Ήλιου δημιουργώντας τις 8 φάσεις από τη νέα σελήνη μέχρι την πανσέληνο, έτσι και η Αφροδίτη, καθώς αντανακλά το φως του Ήλιου κατά τη τροχιά της, δημιουργεί 13 φάσεις σε ένα γήινο χρόνο.

Η κατώτατη σύνοδος, που σηματοδοτεί την αρχή του κύκλου, αντιστοιχεί με τη φάση της νέας σελήνης. Η Αφροδίτη μια βδομάδα μετά, εμφανίζεται στον ουρανό πριν την αυγή και ονομάζεται φώσφορος, φορέας του φωτός (lucifer).

Το πρώτο μισό του κύκλου, χαρακτηρίζεται από αυθόρμητη και παρορμητική φύση. Οι αισθήσεις και τα αισθήματα κατευθύνουν τη δράση μας.

Η δεύτερη φάση του κύκλου, 216 μέρες μετά, στην ανώτερη σύνοδο με τον Ήλιο, αντιστοιχεί με την ενέργεια της πανσελήνου, την ολοκλήρωση. 36 μέρες από τη σύνοδο, η Αφροδίτη είναι βραδινό αστέρι, εμφανίζεται στον απογευματινό ουρανό, με τη δύση του Ηλίου ((hesperus). Η νυχτερινή Αφροδίτη εκφράζει περισσότερο οικουμενικές και πανανθρώπινες αξίες. Η δεύτερη φάση αυτού του κύκλου θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2022, που θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος.

Το 2021 αντιστοιχεί στον αριθμό 5, και η ανώτερη σύνοδος Αφροδίτης -Ήλιου στις 26 (2+6=8) Μαρτίου στη 5η 50’ του Κριού μας δίνει δυο φορές τον αριθμό 5. Ο αριθμός 5 σχετίζεται με τον άνθρωπο και τη δημιουργία. Ο Ουρανός βρίσκεται στην του Ταύρου και ο Άρης ακριβώς σε σύνοδο με το Β. Δεσμό Σελήνης, στη 13η των Διδύμων, δηλαδή εκεί που έγινε η κατώτατη σύνοδος τον Ιούνιο του 2020! 8, 5, 13!

Στις 20/3, στην εαρινή ισημερία, η Αφροδίτη βρίσκεται στην 28η των Ιχθύων, στη θέση έξαρσης, σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα. Η θηλυκή ενέργεια της Αφροδίτης θα χρωματίσει έντονα αυτή τη νέα αστρολογική χρονιά που ξεκινά. Η χρονιά δεν θάναι εύκολη, αλλά αργά και σταθερά μια εσωτερική εξελικτική αλλαγή συμβαίνει στον καθένα μας.

Ο Ήλιος με την Αφροδίτη φέρνουν την ελπίδα για ένα νέο σπόρο δημιουργίας για το κοινό καλό! Για ισορροπία ανάμεσα στη προσωπική βούληση και το σεβασμό στη φύση και τη ζωή.

Ας ευχηθούμε η ειρήνη, η ανθρωπιά και η αγάπη να επικρατήσουν της αλαζονείας και να ισορροπήσει η ενέργεια στον καθέναν μας και στον κόσμο!

Καλή και δημιουργική αστρολογική χρονιά σε όλους

© astrofeggia.com

Advertisement

One thought on “Εαρινή ισημερία και σύνοδος Αφροδίτης Ήλιου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: