Νέα Σελήνη Μαρτίου. Το μεταίχμιο δυο κόσμων, σε τοπίο θολό

Η επεισοδιακή σελήνη του Υδροχόου που προηγήθηκε στις 11/2, ταρακούνησε και δικαίωσε τη ρήση, “όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος”.

Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου που ακολουθεί στις 13 του μήνα, γίνεται στην 23η 04 των Ιχθύων, ακριβώς στο μεσοδιάστημα Κρόνου – Ουρανού, σε απόσταση 45ο και με τους δυο, ενώ ο Ερμής βγαίνει από τη σκιά, βρίσκεται δηλαδή στο ίδιο σημείο που ξεκίνησε η αναδρομή του. Όλα τα θέματα που άνοιξαν κατά τη διάρκεια της αναδρομής του, τώρα ξεκαθαρίζουν.

  • Ο χάρτης της Νέας Σελήνης έχει ωροσκόπο στον Καρκίνο. Η Νέα σελήνη γίνεται στον 10ο οίκο, που έχει φύση Κρόνου, σχετίζεται με τη κυβέρνηση, το κράτος, το κατεστημένο, τη πατριαρχία και τις δομές εξουσίας, είναι σε εξάγωνο με Πλούτωνα και σύνοδο με Ποσειδώνα.
  • Ο Κρόνος και ο Δίας βρίσκονται στον 8ο οίκο, που έχει φύση Σκορπιού, και σχετίζεται με ένα τέλος, με κάθαρση και ριζική μεταμόρφωση, αλλά και με οτιδήποτε σκοτεινό και υπόγειο, το οργανωμένο έγκλημα, τις μυστικές υπηρεσίες, τους συναισθηματικούς χειρισμούς, τις εμμονές δύναμης και τη χειραγώγηση.
  • Ο Ουρανός βρίσκεται κυρίαρχος στον 11ο οίκο, που έχει φύση Υδροχόου και σχετίζεται με τη συλλογική αφύπνιση, την ανάγκη αλλαγής και απελευθέρωσης από όλα τα μοτίβα του παρελθόντος, τη συλλογική δράση, το όραμα για ένα καλύτερο αύριο, τις κοινωνικές ομάδες, το συνδικαλισμό, τα κόμματα, το κοινοβούλιο.
  • Ο Άρης βρίσκεται στο 12ο οίκο, που έχει φύση Ιχθύων, σε τρίγωνο με τον Κρόνο. Μπορεί να δείξει ένα έντονο παρασκήνιο, η θέματα σε σχέση με νοσοκομεία ή φυλακές. Ο Άρης στους Διδύμους είναι η φωνή που θέλει να ακουστεί, και δεν ανέχεται την υποτίμηση της νοημοσύνης. Πλησιάζοντας μέχρι την πανσέληνο στο Β. Δεσμό Σελήνης, θα φέρει πολλές ειδήσεις και αντιπαραθέσεις και θα σπρώξει τις εξελίξεις προς το μέλλον.
  • Η Αφροδίτη σε σύνοδο με το μεσουράνημα και τον Ποσειδώνα

Οι Ιχθείς, ως τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού, σχετίζονται με την ολοκλήρωση ολόκληρου του ηλιακού κύκλου, που ξεκίνησε στην περσινή εαρινή ισημερία. Το σύμβολο των Ιχθύων είναι δυο ημικύκλια που βλέπουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις και ενώνονται με μια οριζόντια γραμμή. Είναι το μεταίχμιο ανάμεσα στο κλείσιμο ενός κύκλου και την αρχή ενός νέου, που θα ξεκινήσει στις 20/3, με τη νέα εαρινή ισημερία που είναι η αστρολογική πρωτοχρονιά.

Όλα τα θέματα που τέθηκαν από την ηλιακή ισημερία του 2020 – και είναι πάρα πολλά, πρέπει τώρα να κλείσουν, να ολοκληρωθούν. Ό,τι έχει μείνει άλυτο, αναπάντητο, θολό, κρυφό, υπόγειο, πρέπει τώρα να φωτιστεί και να λυθεί.

Οι 45 μοιρών όψεις του Κρόνου και του Ουρανού με τη Νέα Σελήνη δείχνουν ότι υπάρχει έντονο εσωτερικοποιημένο στρες, καθώς το παρελθόν δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να λειτουργεί και το μέλλον είναι ακόμα εντελώς θολό και απροσδιόριστο. Μια σύγκρουση αναγκών και επιθυμιών δημιουργείται, γιατί από τη μια υπάρχει ανάγκη για απόσυρση και εσωτερίκευση και από την άλλη η επιθυμία για πειραματισμό σε νέες μορφές σκέψης και δράσης.

Η σύγχυση, η αβεβαιότητα και η σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και το νέο είναι αναπόφευκτη. Μνήμες τραυματικού παρελθόντος από το συλλογικό και το προσωπικό ασυνείδητο ξυπνάνε. Η προσπάθεια του μέχρι τώρα κατεστημένου να κρατηθεί στο παρελθόν και να διατηρήσει τα κεκτημένα του, χρησιμοποιώντας ξεπερασμένες μεθόδους χειραγώγησης που δεν λειτουργούν πια, δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα και χαοτικές καταστάσεις.

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα θα φωτίσει ότι δεν φαίνεται, θα ρίξει φως στις σκιές, θα ξεσκεπάσει ψέμματα και θα διαλύσει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Είτε τις εσωτερικές μας σκιές, καθώς σχετίζεται με το ασυνείδητο, είτε τις σκιές της εξουσίας και της εξωτερικής πραγματικότητας, αφού το ένα είναι αντανάκλαση του άλλου.

Οι Ιχθείς και ο Ποσειδώνας σχετίζονται και με τα φάρμακα, τα νοσοκομεία, τις φυλακές, τα ιδρύματα και τη ψυχική υγεία. Η νέα σελήνη μπορεί να φέρει νέα δεδομένα στο θέμα των εμβολίων και της πανδημίας, καθώς ο Ήλιος και η Αφροδίτη ξεκινούν νέο κύκλο με τον Ποσειδώνα.

Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τη διάλυση των ορίων και την υπέρβαση του Εγώ. Είναι οι άχρονοι, υπερβατικοί νόμοι, που είναι πάνω από τους γήινους, το άυλο, το άμορφο, αυτό που δεν φαίνεται, η πίστη, η πνευματικότητα, η φαντασία, το όνειρο και η φαντασία. Μας ζητά να αφεθούμε στη ροή των πραγμάτων και να αποδεχθούμε την αλλαγή. Το να προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που διαλύεται και να πάμε κόντρα στο ρεύμα, είναι μάταιο. Το ζητούμενο είναι να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε πάνω στο κύμα και να ακολουθήσουμε τη ροή.

Η θετική συμμετοχή της Αφροδίτη στους Ιχθείς, σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και τη Νέα Σελήνη, τονίζει την ανάγκη, για μια ακόμα φορά, να μαλακώσει η καρδιά, να βγούμε από το αυτοκαταστροφικό σπιράλ του εγωκεντρισμού και της αλαζονείας, να απελευθερωθεί η θηλυκή αρχή της σοφίας και της συμπόνιας. Να πιστέψουμε στη δύναμη της αγάπης και να βρούμε ένα νέο όραμα για το μέλλον, πάνω σε πανανθρώπινες και υπερπροσωπικές αξίες.

Η Αφροδίτη στους Ιχθείς εκφράζει την ανώτερη έκφραση της αγάπης, την μη εγωϊστική αγάπη, τον αλτρουϊσμό και την συμπόνια. Το εξάγωνο με τον Πλούτωνα μας δίνει την ευκαιρία μας βαθιάς κατανόησης και εσωτερικής αλλαγής, ώστε να εμβαθύνουμε στα ζητήματα που αφορούν το παρελθόν και να επαναξιολογήσουμε τι έχει αξία και νόημα, ποιές δεξιότητες και σχέσεις θα διατηρήσουμε, για να προωθήσουμε την ανάπτυξή μας από δω και πέρα. Μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας τα συναισθήματά μας και να οραματιστούμε, να φανταστούμε, αυτό που θέλουμε να υλοποιηθεί στο μέλλον.

Η εαρινή ισημερία στις 20 Μαρτίου φέρνει νέα τροπή στις εξελίξεις. Το πρώτο τέταρτο Σελήνης στις 21 Μαρτίου, στη 1η του Καρκίνου με τον Ήλιο στη 1η του Κριού θα είναι έντονο, καθώς συμπίπτει με την ισημερία και φέρνει δυνατές προκλήσεις, ένταση στη δράση και δυνατά συναισθήματα.

Η πανσέληνος στις 28 Μαρτίου θα γίνει στο Ζυγό, το ζώδιο της δικαιοσύνης, με την Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ήλιο και το Χείρωνα στο Κριό. Η Νέμεση ακριβώς στο Νότιο Δεσμό Σελήνης και ο Άρης στο Βόρειο Δεσμό. Μια μεγάλη εξελικτική στροφή συμβαίνει.

Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας (του χάρτη του 1830), η Νέα Σελήνη γίνεται σε σύνοδο με τη γενέθλια Αφροδίτη και το Νότιο Δεσμό και σε τετράγωνο με τη γενέθλια Σελήνη. Θέματα αξιών, ιδανικών και ιστορικού παρελθόντως ξυπνούν το λαϊκό αίσθημα. Η τριπλή σύνοδος Ήλιου, Αφροδίτης, Χείρωνα της πανσελήνου γίνεται πάνω στο γενέθλιο Πλούτωνα και αυτό της δίνει μια μεγάλη βαρύτητα και ένταση, καθώς τα γεγονότα θα είναι πολύ καθοριστικά για την εξελικτική πορεία της χώρας.

Καλή Νέα Σελήνη και καλή σαρακοστή!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: