Ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο και τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού

Σπάζοντας το παλιό καλούπι, επαναπροσδιορίζουμε το μέλλον.

Τη προηγούμενη διετία, όλες οι αναδρομές του Ερμή έγιναν στα ζώδια του νερού. Το νερό σχετίζεται με τα συναισθήματα. Ο Ερμής εκεί, μας ανάγκασε να δούμε μέσα μας και να διερευνήσουμε τα συναισθήματά μας, τις εσωτερικές μας ανάγκες και τον ψυχισμό μας.

Τη διετία 2021-22, οι αναδρομές του Ερμή θα γίνονται πλέον στα ζώδια του αέρα. Ο αέρας σχετίζεται με τη νόηση και την αλλαγή, την κίνηση. Αρκετά εμβαθύναμε, ψυχαναλυθήκαμε και ψυχομπουκώσαμε, τώρα ήρθε η ώρα να σκεφτούμε καθαρά και να προσανατολιστούμε με στο μέλλον.

Η πρώτη αναδρομή του Ερμή για το 2021, ξεκινά στις 30 Ιανουαρίου, στην 26η του Υδροχόου και θα διαρκέσει μέχρι 21 Φεβρουαρίου, όπου θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στην 11η 1’ του Υδροχόου. Ο Ερμής θα ολοκληρώσει το πέρασμά του από τον Υδροχόο στις 16 Μαρτίου. Μέχρι τότε θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά!

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο που είναι προσανατολισμένο στο μέλλον, σε νέους στόχους και οράματα. Για τον Ερμή είναι καλή θέση, καθώς ο Υδροχόος σχετίζεται με την ανώτερη ευφυΐα, την ιδιοφυΐα, την ανώτερη λειτουργία του νου!

Έτσι το μυαλό μπορεί να γίνει πολύ εφευρετικό, να πάρει πολλές στροφές και να κατεβάσει έξυπνες ιδέες, εμπνεύσεις, καινοτόμες λύσεις ή αποκαλυπτικές αναλαμπές και ενοράσεις.

Το αρχέτυπο του Υδροχόου – Ουρανού σχετίζεται και με το προσωπικό ασυνείδητο και όλες τις αποθηκευμένες μνήμες -data που κουβαλάμε. Ο Ερμής είναι ο συνειδητός νους, και η αναδρομή του μπορεί να φέρει στην επιφάνεια τραυματικές μνήμες από το παρελθόν που αναδύονται από το ασυνείδητο στον συνειδητό νου. Μπορεί να θυμηθούμε πράγματα από το παρελθόν που μας είχαν πληγώσει, προκειμένου να απελευθερωθούμε από αυτά.

Καθώς ο Υδροχόος βγάζει στην επιφάνεια ό,τι έχει καταπιεστεί και κατασταλεί από τον Αιγόκερω και ο Ερμής σχετίζεται με το λόγο, μπορεί να ειπωθούν πολλές αλήθειες, ίσως και με σκληρό τρόπο, να υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις, νοητική υπερένταση και νευρικά ξεσπάσματα, αλλά και πολύ ξεροκεφαλιά!

Το διάστημα μέχρι 21/2, καλό είναι να μην πάρουμε τελικές αποφάσεις καθώς οι σκέψεις και οι ιδέες μπορεί να αλλάζουν και να προκύπτουν νέα στοιχεία, ειδήσεις ή αποκαλύψεις που να αλλάζουν τα δεδομένα. Επίσης, πολλές φαεινές ιδέες μπορεί να μην είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Καλό είναι να εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα περισσότερο διερευνητικά στο να αποκτήσουμε περισσότερη επίγνωση του εαυτού μας και των άλλων. Επίσης, όσο μπορούμε, να ηρεμούμε το νου μας με χαλάρωση και αποστασιοποίηση για να αποφύγουμε την υπερένταση.

Καθώς ο Υδροχόος σχετίζεται και με κοινωνικές ομάδες, φίλους, συλλογικότητες, κόμματα, κοινοβούλιο, ομοϊδεάτες και συμμάχους, μπορεί να υπάρξει μεγάλη κινητικότητα, εντάσεις αλλά και ρήξεις και αλλαγές συμμαχιών και νέοι συνασπισμοί.

Επίσης το διαδίκτυο, το hacking, τα λογισμικά και οι υπολογιστές σχετίζονται με τον Υδροχόο. Προσοχή σε ιούς, κακόβουλα λογισμικά και ηλεκτρονικές απάτες, κρατάτε back up στα αρχεία σας και γενικά ας είστε υποψιασμένοι και προσεκτικοί σε περίεργα μηνύματα και πληροφορίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  • Ο Ερμής θα έρθει σε σύνοδο με τον Ήλιο στις 8-9 Φεβρουαρίου, ενώ θα κάνει τρίγωνο με το Β. Δεσμό Σελήνης στις 9-11 Φεβρουαρίου. Θα φέρει μια ώθηση προς τα μπρος με πολλές ειδήσεις και αποκαλύψεις που θα έρθουν στο φως.

  • Η πιο σκληρή όψη είναι το τετράγωνο με τον Άρη στις 10-11 Φεβρουαρίου που μπορεί να φέρει έντονες συγκρούσεις, ρήξεις, νευρικά ξεσπάσματα και ατυχήματα, καθώς το κλίμα θα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο και ηλεκτρισμένο.

Ευτυχώς η σύνοδος του Ερμή με την Αφροδίτη και το Δία, μαλακώνει την ένταση και δίνει προοπτική για νέες συνεργασίες και ευκαιρίες. Νέες συμμαχίες, φιλίες ή συνασπισμοί μπορεί να προκύψουν, που να φέρουν νέες δυνατότητες ανάπτυξης:

  • 11/2, Η Αφροδίτη έρχεται σε σύνοδο με το Δία και ο Ερμής είναι σε τρίγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης
  • 13/2, ο ανάδρομος Ερμής συναντά την Αφροδίτη
  • 14/2 -16/2, ο Ερμής σε σύνοδο με το Δία και η Αφροδίτη σε τρίγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης
  • 12-16, ο Άρης σε εξάγωνο με Ποσειδώνα

Τα τρίγωνα του Ερμή και της Αφροδίτης με το Β. Δεσμό Σελήνης, σίγουρα προωθούν την εξελικτική πορεία προς το μέλλον και καθώς το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τους Δεσμούς Σελήνης ολοκληρώθηκε στις 28/1 και αρχίζει πλέον να φθίνει, όλο το χάος και η σύγχυση που δημιούργησε αρχίζει να διαλύεται και το τοπίο θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει.

Η εναρμόνιση του Άρη με τον Ποσειδώνα στις 14 Φεβρουαρίου μπορεί να φέρνει ένα νέο όραμα, έναν πανανθρώπινο αγώνα για ένα υψηλότερο ιδανικό.

Ο Ερμής ορθοδρομεί στις 21/2, στην 11η 01 μοίρα του Υδροχόου, με τη Σελήνη να βρίσκεται στους Διδύμους, ακριβώς σε σύνοδο με τον Β. Δεσμό της και σε τρίγωνο με το Δία.

Ο αριθός 11 01 συμβολίζει την αφύπνιση και πνευματική καθοδήγηση. Ο συμβολισμός Sabian για αυτή τη μοίρα, «ένας άντρας tête-à-tête με την έμπνευσή του», μιλάει για πνευματική ενόραση και για εμπνευσένη σοφία που έρχεται από μέσα μας!

Όλο αυτό το διάστημα της αναδρομής του Ερμή, έχουμε το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, που το άφησα τελευταίο γιατί είναι η πιο σημαντική μακροπρόθεσμη όψη του 2021.

Τα τετράγωνα Κρόνου – Ουρανού

Οι όψεις του Κρόνου – Ουρανού φέρνουν δομικές αλλαγές, καθώς σπάει το παλιό καλούπι του προηγούμενου κατεστημένου και αναδύεται μια εντελώς νέα κοινωνική πραγματικότητα.

Η πρώτη ακριβής όψη τετραγώνου Κρόνου – Ουρανού για το 2021 γίνεται στις 17 Φεβρουαρίου, η δεύτερη στις 15 Ιουνίου, με τον Κρόνο ανάδρομο και η τρίτη στις 24 Δεκεμβρίου. Έτσι όλο το 2021, χρωματίζεται από αυτή τη μεγάλης εμβέλειας επιρροή.

Πρόκειται για τα τελευταία τετράγωνα του κύκλου Κρόνου-Ουρανού που ξεκίνησε με τη σύνοδο αυτών των δύο πλανητών το 1988 στο Τοξότη. Το πρώτο τετράγωνο του κύκλου, έγινε το 1999 – 2000, με τον Κρόνο στον Ταύρο και τον Ουρανό στον Υδροχόο και η αντίθεση το 2008-2010, με τον Ουρανό στους Ιχθείς και τον Κρόνο στην Παρθένο, που έφερε και την μεγάλη παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και τη χρεοκοπία στην Ελλάδα. Η Ελλάδα, με βάση το χάρτη του 1830 έχει Ουρανό και Ήλιο στον Υδροχόο σε αντίθεση με Κρόνο στο Λέοντα και επηρεάζεται πολύ από τις όψεις Κρόνου – Ουρανού.

Ο κύκλος αυτό θα ολοκληρωθεί με τη νέα σύνοδο Κρόνου – Ουρανού στους Διδύμους, το 2032. Μέχρι τότε όλα βρίσκονται σε ένα ρεύμα μεγάλης εξελικτικής αλλαγής που θα οδηγήσουν σε μια εντελώς άλλη πραγματικότητα. Βλέπουμε ότι ο κύκλος αυτός ξεκίνησε στο ζώδιο που βρίσκεται σήμερα ο Νότιος Δεσμός Σελήνης, στον Τοξότη και ολοκληρώνεται στο ζώδιο που βρίσκεται ο Β. Δεσμός, στους Διδύμους.

Το τελευταίο τετράγωνο του κύκλου που διανύουμε, σχετίζεται με μια κρίση στη συνείδηση, στα συστήματα πίστης και τις πεποιθήσεις. Αυτή η κρίση υποδηλώνει την εξελικτική ανάγκη να επεκταθεί η συλλογική συνείδηση σε νέες μορφές σκέψεις που να αγκαλιάζουν άχρονες και συμπαντικές αλήθειες.

© astrofeggia.com

3 σκέψεις σχετικά με το “Ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο και τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού

Σχολιάστε