Αφροδίτη – Ποσειδώνας και Πανσέληνος στους Ιχθείς

Photo by James Wheeler on Pexels.com

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, πανσέληνος στη 10η 12′ των Ιχθύων. Το πνεύμα κατεβαίνει στην ύλη.

Η ψυχή χρειάζεται ένα σώμα, για να βιώσει τον εαυτό της. Όλοι είμαστε ενσωματωμένες ψυχές που επιθυμούν να βιώσουν τη θεϊκή τους υπόσταση. Η γη είναι το πεδίο εμπειρίας που μάς είναι απαραίτητο σ’ αυτό το ταξίδι προς την ολοκλήρωση. Κανείς δεν είναι έξω από αυτό!

Παρθένος – Ιχθείς, ο άξονας της αυτοβελτίωσης, του εξαγνισμού και της τελειοποίησης. Ο άξονας της σωματικής και ψυχικής υγείας, της προσφοράς, του αλτρουϊσμού, της δοκιμασίας, της θυσίας και της συμπόνιας. Το καθαρτήριο της ψυχής στη γη.

Ο συμβολισμός Sabian για τη θέση του Ήλιου την ημέρα της πανσελήνου, είναι «ένα αγόρι πλασμένο μέσα από τις φιλοδοξίες της μητέρας του» και μάς μιλάει για τη δύναμη της δημιουργικής φαντασίας, τη δύναμη της υλοποίησης μέσα από τον οραματισμό, για την υλοποίηση ενός ονείρου.

Ο εξωτερικός κόσμος είναι μια σκεπτομορφή. Μάς το έχουν πει όλοι οι φωτισμένοι δάσκαλοι και μάς το επιβεβαιώνει πλέον σήμερα και επιστημονικά η κβαντική φυσική. Αυτό που βιώνουμε είναι η αντανάκλαση αυτού που σκεπτόμαστε, έντονα και συνέχεια. Είμαστε οι δημιουργοί της πραγματικότητάς μας. Εμείς γράφουμε το σενάριο του έργου που ζούμε, άρα έχουμε την πλήρη ευθύνη.

Ο συμβολισμός για την μοίρα της πανσελήνου, στην 11η των Ιχθύων, είναι «οι άνθρωποι που αναζητούν τη φώτιση» κάνοντας βήματα για να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας χρειάζεται να το επιθυμούμε, να έχουμε πνευματικό άνοιγμα, συναισθηματική ηρεμία και διανοητική συνειδητοποίηση. Όταν συμβαίνει αυτό, πάντα εμφανίζεται βοήθεια και καθοδήγηση.

Το πάντα είναι κραδασμοί σε διαφορετικές συχνότητες. Το άνοιγμα μέσα από την προσευχή και το διαλογισμό είναι η πύλη, για να έχει πρόσβαση η ψυχή στις ανώτερες ιδιότητές της, στις ανώτερες συχνότητες. Αν θέλουμε να βγούμε από τις χαμηλές δονήσεις της βίας και του πολέμου, ας συντονίσουμε τη ψυχή μας με τις υψηλότερες συχνότητες, της καλοσύνης, της πίστης στη δύναμη του καλού και της αγάπης.

Αν θέλουμε ειρήνη, ας θρέψουμε μέσα μας με την εσωτερική ειρήνη. Ας συμφιλιωθούμε πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τους γύρω μας. Για να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας πρέπει να αποδεχθούμε τις αδυναμίες μας και τη σκοτεινή μας πλευρά. Όλοι έχουμε τη σκοτεινή μας πλευρά, εφόσον έχουμε ένα εγώ, έναν Κρόνο. Ας την αναγνωρίσουμε, αλλά να μην τη θρέφουμε. Τη θρέφουμε όταν δεν την αποδεχόμαστε και τη προβάλλουμε συνεχώς στους άλλους.

Ας θρέψουμε στο πνεύμα μας το καλό που επιθυμούμε να δούμε και να βιώσουμε, ας οραματιστούμε έναν καλύτερο κόσμο και ας ανοιχτούμε σ’ αυτό με εμπιστοσύνη. Ας εμπιστευτούμε την ίδια τη δύναμη της ψυχής μας, και τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει το ίδιο μας το πνεύμα. Το παρόν είναι ο μόνος πραγματικός χρόνος. Το μέλλον διαμορφώνεται κάθε στιγμή στο παρόν, μέσα από τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μας. Υπάρχουν πάντα απεριόριστες δυνατότητες για το πώς θα εκδηλωθούν τα πράγματα.

  • Ο Ήλιος είναι σε τρίγωνο με τον Ουρανό που είναι οι ανώτερες συχνότητες του νου, ο Ερμής στην Παρθένο είναι σε έξαρση, σε εξάγωνο με την Αφροδίτη στον Καρκίνο και η Αφροδίτη σε ένα υπέροχο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα! –
  • Αφροδίτη – Ποσειδώνας είναι εκδήλωση της θεϊκής αγάπης! Αν η σκέψη μας εναρμονιστεί συνειδητά με τη δύναμη της καλοσύνης και τη δύναμη του καθαρού νου, μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να χαλαρώσουμε, να αποστασιοποιηθούμε από την εξωτερική φασαρία.
  • Ο Άρης στον Κριό έχει τη πνευματική δύναμη της φωτιάς και είναι σε εναρμόνιση με τους Δεσμούς Σελήνης. Ο συμβολισμός της μοίρας που βρίσκεται στην 26η-27η του Κριού είναι «μια χαμένη ευκαιρία, ανακτάται μέσα στη φαντασία». Μπορούμε να επαναδημιουργούμε την πραγματικότητά μας μέσα από τη δύναμη της φαντασίας. Η ακλόνητη πίστη στην επιδίωξη των ιδανικών, επαναξιολογεί το τι είναι επιτυχία. Βασική προϋπόθεση είναι να πάρουμε τη συνειδητή ευθύνη για τον εαυτό μας και να μην είμαστε πιόνια. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και επαναξιολογούμε τη δράση μας συνεχώς. Χωρίς λάθη δεν μαθαίνουμε, αλλά το σημαντικό είναι να μην παραδινόμαστε στην ηττοπάθεια.
  • Οι δύσκολες όψεις της Αφροδίτης, σε αντίθεση με τον Κρόνο και σε τετράγωνο με Έριδα και Άρη, και του Ερμή σε τετράγωνα με Δεσμούς Σελήνης, δείχνουν ότι η επιθετικότητα από πλευράς Τουρκίας θα κορυφωθεί, όμως η πίστη μας στις αξίες μας, στο δίκιο και στη δύναμη του καλού, σε συνδυασμό με επαναξιολόγηση και διόρθωση λαθών, μπορούν πραγματικά να λειτουργήσουν ως ασπίδα προστασίας.
  • Ο Β. Δεσμός Σελήνης είναι σε ακριβή σύνοδο με το Μεσουράνημα του χάρτη της Πανσελήνου για την Ελλάδα, ο Ερμής, κυβερνήτης του Βόρειου Δεσμού, του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος, σε πολύ καλές όψεις με Αφροδίτη, Πλούτωνα, Κρόνο, Δία. Η ψυχραιμία, το θάρρος, η ομοψυχία, τα σωστά αντανακλαστικά και η ορθή κρίση και στρατηγική, φέρνουν λύσεις και καλά αποτελέσματα.

Ας αξιοποιήσουμε την πνευματική δύναμη αυτής της πανσελήνου συνειδητά. Ας βρούμε μια ήσυχη γωνιά, να φτιάξουμε το δικό μας «ιερό» και ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε ησυχία με τον εαυτό μας, ώστε να χαλαρώσουμε και να ανοιχτούμε, να οραματιστούμε και να προσ-ευχηθούμε, για την ειρήνη, για την ελευθερία, για την Ελλάδα, για την υγεία, για ένα καλύτερο μέλλον, για το καλό όλων, για όλη την ανθρωπότητα. Γιατί είναι πραγματικά ανοιχτοί οι ουρανοί για να μας ακούσουν σε αυτή τη πανσέληνο!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: