Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω

Κυριακή, 5 Ιουλίου. Μία πολύ ιδιαίτερη και δυναμική πανσέληνος, η πέμπτη και τελευταία έκλειψη από τη σειρά εκλείψεων του άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω που ξεκίνησε το 2018. Δεν θα έχουμε άλλες εκλείψεις σ’ αυτόν τον άξονα μέχρι το 2028.

Ο Αιγόκερως είναι ο πρωταγωνιστής του 2020, καθώς εκεί έγινε η μεγάλη σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα τον Ιανουάριο που έφερε την πανδημία και τις μεγάλες δομικές, πολιτικές και οικονομικές αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2024, όταν ο Πλούτωνας θα περάσει πια στον Υδροχόο. Ταυτόχρονα, είναι ενεργή η δεύτερη σύνοδος Δία – Πλούτωνα στο ίδιο ζώδιο, εκεί ήταν μέχρι τον Μάιο ο Νότιος Δεσμός Σελήνης και παραμένουν οι Νότιοι Δεσμοί του Πλούτωνα, του Κρόνου και του Δία. Οι Νότιοι Δεσμοί συμβολίζουν το παρελθόν που πρέπει να κλείσει.

Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο ανάδρομος Κρόνος, κυβερνήτης της πανσελήνου, επέστρεψε στον Αιγόκερω στις 2/7 και θα βρίσκεται στην 29η (αναιρετική μοίρα) του ζωδίου που κυριαρχεί. Ο συμβολισμός Sabian γι’ αυτή τη μοίρα είναι «ένα μεγάλο επιχειρηματικό σχέδιο» και μιλά για μια μυστική ιεραρχία και κρυφές ομάδες ανθρώπων που κατέχουν δύναμη και κατευθύνουν κρυφά την πορεία της ιστορίας.

Αυτή η έκλειψη γίνεται κοντά στον Νότιο Δεσμό Σελήνης και επιταχύνει μια δυναμική εκκαθάριση και αποδόμηση της παλαιάς τάξης σε θέματα που σχετίζονται με το αρχέτυπο του Αγόκερω, όπως:

 • Πατριαρχία
 • Εξουσία, κοινωνική θέση, κατοχή ή απώλεια δύναμης
 • Διαφθορά, κατάχρηση, δικαιοσύνη
 • Όρια (προσωπικά όρια, όρια κρατών), δομές
 • Παράδοση, εθνικισμός, πατριωτισμός, ολοκληρωτισμός
 • Χρόνος, τρίτη ηλικία, ηλικιωμένοι, θνητότητα
 • Ωριμότητα, υπευθυνότητα, σοφία της εμπειρίας
 • Προσπάθεια, οργάνωση, αντοχή, επιτελικό έργο
 • Κριτική
 • Καταπίεση από την οικογένεια ή το κράτος, καταστολή
 • σε ψυχολογικό επίπεδο, ο Κρόνος σχετίζεται με τη σκιά , με κατάθλιψη, ενοχή, φόβο, συναισθηματικό μπλοκάρισμα, ψυχολογικό βάρος, μοναξιά

Ο συμβολισμός Sabian για τη μοίρα της πανσελήνου, 13ο-14ο του Αιγόκερω είναι «ένα αρχαίο ανάγλυφο σκαλισμένο σε γρανίτη» και μας λέει ότι αυτό που αντέχει στη δοκιμασία των ιστορικών χρόνων, που παραμένει διαχρονικό και δεν επηρεάζεται από παροδικές ανόδους και πτώσεις ή μόδες, είναι αυτό που έχει αλήθεια, αυθεντικότητα, ακεραιότητα και καθαρή συνείδηση.

Όλοι μας αυτή την περίοδο ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις επιλογές μας και την κρίση του χρόνου-Κρόνου και μόνο ό,τι έχει νόημα και έχει δομηθεί συνετά, με εντιμότητα, ακεραιότητα, καθαρότητα, αυθεντικότητα και προσπάθεια θα αντέξει στο μέλλον. Το μόνο πραγματικά άχρονο και τελικό κριτήριο είναι η ίδια η συνείδηση.

Ο Ήλιος στον Καρκίνο είναι σε σύνοδο με το Σείριο, το λαμπρότερο άστρο στο νυχτερινό ουρανό. Ο Σείριος σχετίζεται με τη δύναμη της κάθαρσης και της αναγέννησης.

Ο Άρης από τον Κριό, ενεργοποιεί το Χείρωνα και δημιουργεί με Ήλιο, Σελήνη και Ερμή ένα δυναμικό ταφ τετράγωνο. Ο Ερμής είναι ανάδρομος στον Καρκίνο και μαζί με τον Ήλιο, εξαγωνίζουν τον Ουρανό. Ο Ερμής κυβερνά το Β. Δεσμό Σελήνης, και ανασύρει θέματα από το παρελθόν που πρέπει να ξεκαθαριστούν και να ολοκληρωθούν. Μνήμες από το παρελθόν ή φόβοι από την παιδική μας ηλικία, από παιδικά τραύματα μπορεί να ξυπνάνε και να έρχονται στο συνειδητό. Κάτι θέλουν να συνειδητοποιήσουμε που θα μας απελευθερώσει. Είναι μια διαδικασία θεραπείας.

Προκαταλήψεις, ιδεοληψίες, δόγματα για το τι νομίζαμε ως αλήθεια μπορεί να καταρρεύσουν και να αλλάξουμε άποψη γιατί θα έρθουν στο φως νέα δεδομένα και πληροφορίες.

Ο Άρης με τον Ερμή και το Χείρωνα μπορεί να πυροδοτήσουν ασυνείδητες, ενστικτώδεις συναισθηματικές αντιδράσεις, θυμό, ευθιξία, εκνευρισμό και σκληρά λόγια, καθώς το μυαλό επηρεάζεται πολύ από τα συναίσθηματα και η λογική φιλτράρεται μέσα από το φίλτρο του τραύματος. Ας μην πάρουμε βιαστικές αποφάσεις αυτές τις μέρες και ας αποφύγουμε ρήξεις γιατί δεν θα μπορούμε να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά. Μπορεί να πληγώσουμε ή να πληγωθούμε.

Ο Ερμής θα επιστρέψει ορθόδρομος στις 12/7 , στο τελευταίο τέταρτο σελήνης και την ίδια μέρα αναδρομεί ο Χείρωνας. Οι αντιθέσεις του Ήλιου με Δία και Πλούτωνα (ανάδρομοι και οι δύο) στις 14/7 σε συνδυασμό με τη σύνοδο του Άρη με το Χείρωνα μπορεί να βγάλουν εντάσεις, απωθημένα και υπερβολικές αντιδράσεις. Ό,τι κλείσει θα είναι οριστικό, γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε να είμαστε συνειδητοί και να μην βιαστούμε να κρίνουμε πρόσωπα και καταστάσεις εν θερμώ.

Η Αφροδίτη, ορθόδρομη πια, σε δημιουργικό εξάγωνο με Άρη – Χείρωνα, επουλώνει πληγές σε θέματα σχέσεων ή οικονομικών και ο Ουρανός σε εξάγωνο με Ήλιο και Ερμή, μπορεί να φέρει μια αναπάντεχη ευκαιρία. Το μέλλον μπορεί να είναι πολύ καλύτερο από αυτό που αφήνουμε πίσω μας γι’ αυτό μη φοβηθείτε και μην κολλάτε σ ‘ένα δυσλειτουργικό παρελθόν από ανασφάλεια.

Ο Ποσειδώνας είναι υποστηρικτικός σε τρίγωνο με τον Ήλιο και μας βοηθά να οραματιστούμε και να υλοποιήσουμε ρεαλιστικά όνειρα και δημιουργικούς στόχους που στηρίζονται σε αξίες και ιδανικά και όχι σε καιροσκοπισμό και ματαιοδοξία.

Καλή πανσέληνο και δημιουργικές αλλαγές για όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: