Πανσέληνος και έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό, 5/5/23.

Θεραπευτικός εξαγνισμός και ανάταση ψυχής

Η κάθαρση και απελευθέρωση της ψυχής από τραυματικά και καρμικά βάρη κορυφώνεται με μια άκρως θεραπευτική και εξαγνιστική πανσέληνο αύριο 8:34μμ, ώρα Ελλάδας, στην 15η του Ταύρου Σκορπιού.

Η μερική αυτή έκλειψη σελήνης, κλείνει τον κύκλο εκλείψεων στον άξονα σεληνιακών δεσμών Ταύρου -Σκορπιού και έτσι ολοκληρώνει τα θέματα που τέθηκαν από το Δεκέμβριο του 2021. Ήταν μια εξελικτική διαδικασία μύησης, ψυχολογικής θεραπείας και αυτοενδυνάμωσης, για να αποκτήσουμε περισσότερη εσωτερική δύναμη, αυτάρκεια και αυτοεκτίμηση. Από τον Ιούλιο του 2023, οι Δεσμοί σελήνης μετακινούνται στον άξονα Κριού – Ζυγού, για να βρούμε περισσότερη ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό μας και τους άλλους. Βασική εξελικτική ανάγκη όλης αυτής της διαδρομής ήταν η θεραπεία του τραυματισμένου εσωτερικού παιδιού που υπάρχει μέσα μας. Ο Χείρωνας, είναι ο μεγάλος οδηγός και θεραπευτής που μας βοηθά σε αυτή την πορεία εξατομίκευσης.

Ο συμβολισμός της 15ης του Σκορπιού (παιδιά που παίζουν γύρω από 5 σωρούς άμμου) καθώς και η επανάληψη του αριθμού πέντε, 5/5/23, τονίζουν τη δημιουργική δύναμη του μυαλού που υπάρχει στον καθένα μας, τη δημιουργική ενέργεια που απελευθερώνεται όταν καθαριστούν τα εσωτερικά ψυχολογικά μπλοκαρίσματα και το “θεϊκό παιδί” μέσα μας απελευθερωθεί. Είναι ο πυρήνας της ουσιαστικής καθαρότητας και αγνότητας που είναι η εγγενής φύση της ψυχής μας, καθαρή ανοιχτοσύνη και δημιουργική αυτοέκφραση.

Η δυναμική αυτής της πανσελήνου, χιαστί με το Χείρωνα και τρίγωνο με τον Άρη στον Καρκίνο έχει ένα μήνυμα υπόσχεσης, μια ελπίδα προσμονής για κάτι καλό που έρχεται.

Η πανσέληνος γίνεται σε σύνοδο με τον αστεροειδή Ψυχή (anima), σε αντίθεση με τον Ουρανό στον Ταύρο και σε μεγάλο σταυρό με την Λίλιθ στον Λέοντα και τον Έρωτα (animus) σε σύνοδο με την Υγεία στον Υδροχόο!

Ο άξονας της δημιουργικότητας και της αγάπης, πώς λαμβάνουμε και προσφέρουμε αγάπη (Λέων – Υδροχόος) για να ισορροπήσει και να λειτουργήσει καλά, πρέπει πρώτα να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και να αντλούμε τη δύναμη μέσα από την ίδια τη ψυχή μας, που είναι η αστείρευτη πηγή της ζωής (Ταύρος – Σκορπιός) .

Η έκλειψη Σελήνης (προσωπικότητα) παραπέμπει στη θέση της Λίλιθ στην 14η του Λέοντα, ως την κρυφή πλευρά της προσωπικότητας που χρειάζεται να φωτιστεί. Ο συμβολισμός της μοίρας είναι “Μια ανθρώπινη ψυχή, αναζητά ευκαιρία για εξωτερική έκφραση και λαχτάρα για αυτοπραγμάτωση” και ο Ουρανός στην 19η του Ταύρου έχει ακριβώς αυτή τη δυναμική στο να μας απελευθερώσει, ίσως με έναν αναπάντεχο τρόπο, για να αναδυθούν εντελώς νέες δυνατότητες μετά από μια κρίση.

Όλος ο συνδυασμός του μεγάλου σταυρού στα σταθερά ζώδια, περικλείει τεράστια ενέργεια ώστε να τιθασεύσουμε τα επιθετικά και καταστροφικά μας ένστικτα και να τα μετουσιώσουμε σε θάρρος και εσωτερική δύναμη, εφευρετικότητα και δημιουργική αυτοέκφραση.

Διαβάστε εδώ σχετικά με τα 7 εσωτερικά αρχέτυπα παιδιού όπως ορίζονται από την Dr. LePera στο βιβλίο της «πως να κάνετε τη δουλειά» . Όλο και κάποιο θα αναγνωρίσετε στον εαυτό σας.

  1. Ο φροντιστής: Τυπικά προέρχεται από συνεξαρτώμενη δυναμική. Αποκτά μια αίσθηση ταυτότητας και αυτοεκτίμησης παραμελώντας τις δικές του ανάγκες. Πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να λάβεις αγάπη είναι να εξυπηρετήσεις τους άλλους και να αγνοήσεις τις δικές σου ανάγκες.

2. Ο υπεράνω: Αισθάνεται ορατός, ακούγεται και εκτιμάται μέσω της επιτυχίας και των επιτευγμάτων. Χρησιμοποιεί την εξωτερική επικύρωση ως τρόπο αντιμετώπισης της χαμηλής αυτοεκτίμησης. Πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να λάβεις αγάπη είναι μέσω της επίτευξης. 

3. Ο ανεπαρκής  Διατηρείται μικρός, αόρατος και κάτω από τις δυνατότητές του, λόγω του φόβου της κριτικής ή της ντροπής της αποτυχίας. Βγάζει τον εαυτό του από το συναισθηματικό παιχνίδι πριν αυτό παιχτεί ποτέ. Πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να λάβεις αγάπη είναι να μείνεις αόρατος.

4. Ο διασώστης/προστάτης: Προσπαθεί άγρια ​​να σώσει τους γύρω τους σε μια προσπάθεια να θεραπεύσει τη δική του ευπάθεια, ειδικά την παιδική ηλικία. Θεωρεί τους άλλους ως αβοήθητους, ανίκανους και εξαρτημένους και αντλεί την αγάπη και την αυτοεκτίμησή του από το να βρίσκεται σε θέση εξουσίας. Πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να λάβεις αγάπη είναι να βοηθάς τους άλλους εστιάζοντας στα θέλω και τις ανάγκες τους και βοηθώντας στην επίλυση των προβλημάτων τους. 

5. Η ζωή του πάρτι: Αυτός είναι ο πάντα χαρούμενος και διασκεδαστής κωμικός που δεν δείχνει ποτέ πόνο, αδυναμία ή ευαλωτότητα. Είναι πιθανό ότι αυτό το εσωτερικό παιδί ντρεπόταν για τη συναισθηματική του κατάσταση. Πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να νιώσει καλά και να λάβει αγάπη είναι να βεβαιωθεί ότι όλοι γύρω του είναι ευτυχισμένοι.

6. Το ναι: Τα παρατάει όλα και παραμελεί όλες τις ανάγκες στην υπηρεσία των άλλων. Πιθανότατα ήταν μοντέλο αυτοθυσίας στην παιδική του ηλικία και εμπλεκόταν σε βαθιά πρότυπα συνεξάρτησης, όπως και ο φροντιστής. Πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να λάβεις αγάπη είναι να είσαι καλός και ανιδιοτελής. 

7. Ο ήρωας-λάτρης: Πρέπει να έχει ένα άτομο ή έναν γκουρού για να ακολουθήσει. Πιθανότατα αναδύεται από μια εσωτερική παιδική πληγή που έγινε από έναν επιστάτη – γονέα που θεωρήθηκε υπεράνθρωπος, χωρίς ελαττώματα. Πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να λάβει αγάπη είναι να απορρίψει τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες και να δεί τους άλλους ως πρότυπο για να μάθει πώς να ζει.                                                                                                                  

Κάθε τύπος αρχέτυπου εσωτερικού παιδιού έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: γεννήθηκαν από σπασμένες συνδέσεις και ανεκπλήρωτες συναισθηματικές ανάγκες.  Παίζουμε ρόλους στα εσωτερικά οικογενειακά μας συστήματα. Ως ενήλικες, το μη επεξεργασμένο τραύμα δημιουργεί δυσπροσαρμοστικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης για την αποφυγή περισσότερου πόνου. 

Τα πιο συνηθισμένα είναι:

Ευχάριστο στους ανθρώπους:   Μόλις ικανοποιήσετε τη ζήτηση, το άγχος έχει (προσωρινά) εξαφανιστεί. 

 Θυμός ή οργή:  Εάν μπορείτε να εκφορτώσετε το συναίσθημα σε κάποιον άλλο, το έχετε απελευθερώσει.

Dissociate : «Αφήνεις το σώμα σου» κατά τη διάρκεια ενός αγχωτικού γεγονότος για να μην «ζήσεις» το τραύμα εξαρχής

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: