Εαρινή ισημερία και Νέα Σελήνη

Θα `ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη
θα `ναι ουρανού κατάνυξη
θα `ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη
στα ξαφνικά

Υποδεχόμαστε την Άνοιξη, με μια πολύ ιδιαίτερη Νέα Σελήνη στην 0η Κριού στις 21 Μαρτίου, στις 19:22, λίγες ώρες μετά την εαρινή ισημερία.

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο της τριάδας της φωτιάς και σηματοδοτεί την αρχή του αστρολογικού έτους κάθε χρόνο. Η φωτιά συμβολίζει το πνεύμα και μια Νέα Σελήνη στον Κριό, είναι πάντα μια σπίθα ενός νέου κύκλου εξέλιξης για όλους μας.

Αυτή η Νέα Σελήνη και εαρινή ισημερία όμως εμπεριέχει τον σπόρο μεγάλων αλλαγών.

  • Ο Πλούτωνας σε εξάγωνο με τη Νέα Σελήνη, μετακινείται στον Υδροχόο στις 24 Μαρτίου δημιουργώντας μια νέα δυναμική για τα επόμενα 20 χρόνια.

Αυτό είναι το κορυφαίο αστρολογικό γεγονός της χρονιάς, καθώς ο Πλούτωνας είναι ο πιο αργοκίνητος πλανήτης και σημαδεύει με το πέρασμά του ολόκληρες γενιές. Τα τελευταία 15 χρόνια, από το 2008, βρισκόταν στον Αιγόκερω. Η επίδρασή του ξεκίνησε με την πτώχευση την Lenhman Brothers και την κρίση χρέους που ακολούθησε και κλείνει με την πτώχευση της Silicon Valley και της Credit Suiss και όχι μόνο, γιατί ο Πλούτωνας θα επιστρέψει ξανά στον Αιγόκερω από τα μέσα Ιουνίου μέχρι το 2024, οπότε έχουμε να δούμε πολλά, ίσως και προδιαγεγραμμένα να συμβούν, σε σχέση με το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την παγκόσμια οικονομία. Ο συμβολισμός της 29ης, τελευταίας μοίρας του Αιγόκερω είναι «Ένα μυστικό επιχειρηματικό συνέδριο» και μιλά για μυστικές συναντήσεις στο υψηλότερο επίπεδο εξουσίας όπου παίρνονται αποφάσεις για τις παγκόσμιες εξελίξεις.

  • Η Νέα Σελήνη, στην 0η 49 Κριού είναι σε ακριβείας αντίθεση με τη Δήμητρα στην 0η 19, Ζυγού, το σημείο της φθινοπωρινής ισημερίας, υπερτονίζοντας την ανάγκη για εύρεση ισορροπίας. Ισημερία σημαίνει ότι το φως και το σκοτάδι, η μέρα και η νύχτα, το αρσενικό και το θηλυκό, η ατομικότητα και η συνύπαρξη, το ένστικτο και η λογική, η δράση και η παθητικότητα, έχουν ταυτόχρονα την ίδια δυναμική, το ένα δεν υπερκαλύπτει το άλλο. Η μεταμόρφωση στη συνείδησή μας, που έχει ήδη συμβεί τα τελευταία χρόνια, τώρα αρχίζει να παίρνει μορφή και να γίνεται αισθητή με τη φετινή άνοιξη. Γιατί κανείς μας δεν είναι πια ίδιος, όλοι έχουμε αλλάξει ειδικά μετά το 2020, που έγινε η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα στον Αιγόκερω και τώρα, που ο Κρόνος με τον Πλούτωνα έχουν φτάσει σε μια απόκλιση 30 μοιρών μεταξύ τους και αλλάζουν ζώδια, οι αλλαγές αρχίζουν να πέρνουν σχήμα να γίνονται εμφανείς.
  • Ο Άρης, κυβερνήτης του Κριού, ολοκληρώνει την πολύμηνη παραμονή του στο ζώδιο των Διδύμων, που εκφράζει την έντονη διαδραστικότητα και στις 26 Μαρτίου, περνά στο θηλυκό, εσωστρεφές, συναισθηματικό ζώδιο του Καρκίνου, που συμβολίζει την ανάγκη για ιδιωτικότητα, οικειότητα, ασφάλεια και τρυφερότητα. Όλοι χρειαζόμαστε να μαλακώσουμε και να ηρεμήσουμε λίγο και να βρούμε μια αίσθηση θαλπωρής μετά τα δραματικά γεγονότα του Φεβρουαρίου, για να ανακτήσουμε δυνάμεις, να βρούμε τα κουράγια μας και τις ισορροπίες μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές που φέρνει ο Πλούτωνας στον Υδροχόο. Χρειαζόμαστε εσωτερική σταθερότητα και συναισθηματική ωριμότητα για αυτό, και εκεί βοηθάει το εξάγωνο του Άρη από τον Καρκίνο με τον Κρόνο στους Ιχθείς τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Απριλίου.
  • Η Αφροδίτη στον Ταύρο σε τριπλή σύνοδο με την Ήρα και το Β. Δεσμό Σελήνης και σε εξάγωνο με τον Κρόνο, μας γειώνει και μας βοηθά να βρούμε τους εσωτερικούς πόρους και τη δύναμη που χρειάζεται να αντλήσουμε από μέσα μας, να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, να αξιολογήσουμε τις καταστάσεις και να βρούμε μια υγιή και ψύχραιμη στάση ώστε να αφήσουμε πίσω ανθυγιεινές προσκολλήσεις και ψυχοφθόρες καταστάσεις ή συμπεριφορές από το παρελθόν που έχουν κλείσει τον κύκλο τους και δεν μας ωφελεί πια να τις διατηρούμε.

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο είναι μια πολύ δυνατή – εκρηκτική ενέργεια που χρειάζεται καθαρό και ανοιχτό μυαλό, φίλους, κοινωνικό και συνεργατικό πνεύμα, σεβασμό στην ατομικότητα και την ελευθερία έκφρασης του καθενός για να λειτουργήσει καλά. Δυστυχώς, θα αντιμετωπίσουμε αναπόφευκτα και την σκοτεινή πλευρά του Υδροχόου τα επόμενα χρόνια, εξτρεμισμό, ομάδες που προσπαθούν να επικρατήσουν έναντι άλλων με ολοκληρωτισμό, κακή χρήση της τεχνολογίας, συναισθηματική σκληρότητα, μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και προσπάθεια κοινωνικού ελέγχου και χειραγώγησης.

Θα χρειαστεί ο καθένας μας να δείξει αυτο-υπευθυνότητα, ψυχραιμία και συμπόνια για να μην παρασυρθούμε σε χαοτικές καταστάσεις. Η προσωπική ποιότητα και ακεραιότητα, η ομοψυχία, η αυθεντικότητα, η ευφυΐα και τα προσωπικά ταλέντα του καθενός μας θα κάνουν τη διαφορά. Από όλους μας. Το να εκδηλώσει ο καθένας δημιουργικά τον εαυτό του σε αυτό που αβίαστα τον εκφράζει και ειδικά η νέα γενιά, αυτό θα κάνει τη διαφορά. Οι σημερινοί εικοσάρηδες, η γενιά από το 1996 και μετά, γεννημένοι με τον Ουρανό στον Υδροχόο και τον Πλούτωνα στον Τοξότη, έχουν έρθει με τη στόφα να διαμορφώσουν νέες αξίες. Μην τα καταπιέζετε αυτά τα παιδιά, αφήστε τα να εκφραστούν ελεύθερα, είναι πανέξυπνα, έχουν δικούς τους κώδικες. Δεν ψήνονται με λόγια και γνώμες άλλων, αναζητούν την αλήθεια και την ουσία και έχουν βαθιά διαισθητική αντίληψη.

Είναι η ώρα να εκφραστεί αυτή η γενιά, από δω και πέρα.

Ο Πλούτωνας θα τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης μέχρι το φθινόπωρο. Το τοξικό παρελθόν εκκαθαρίζεται. Νέες αξίες και ποιότητα ζωής θα διαμορφωθούν. Αλλά όχι εύκολα. Θέλει συνειδητή προσπάθεια, αντοχή και πίστη για ένα κοινό όραμα.

Η πανσέληνος του μήνα γίνεται στις 6 Απριλίου, στην 17η του Ζυγού, σε αντίθεση με τον Χείρωνα και τον Ήλιο στη θέση που βρίσκεται τώρα ο Δίας. Μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τον εαυτό μας, τη ζωή μας και το παρελθόν μας αντικειμενικά μέσα από τον καθρέφτη των άλλων και να χαλαρώσουμε τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα. Μέσα από μια ήρεμη διαδικασία απόσυρσης, εσωτερικότητας και αναστοχασμού βρίσκουμε την ήρεμη δύναμη να αφήσουμε να φύγει το παρελθόν και να αναγνωρίσουμε μέσα μας νέες δυνατότητες για το μέλλον.

Καλή Άνοιξη σε όλους!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: