Ποδαρικό του 2023 με τη νέα Σελήνη στον Υδροχόο

Στις 21 Ιανουαρίου έχουμε μια σούπερ Νέα Σελήνη στη 1η 33’μοίρα του Υδροχόου σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, που μας βάζει πολύ δυναμικά στη νέα χρονιά. Η Σελήνη αυτή βρίσκεται στην πλησιέστερη απόσταση από τη γη τα τελευταία 992 χρόνια και κάτι τέτοιο θα επαναληφθεί ξανά μετά από 345 χρόνια!

  • Στις 18/1 είχαμε τη σύνοδο Ήλιου-Πλούτωνα και στις 19/1 ο Ερμής γύρισε ορθόδρομος. Η σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα στην 29η του Αιγόκερω είναι μια μάχη θέλησης ανάμεσα στο ασυνείδητο και το συνειδητό, ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Ο Ήλιος αφορά αυτό που φαίνεται, τη δημιουργική μας αυτοέκφραση, τους δημιουργούς, τα πρόσωπα εξουσίας, τα άτομα με φήμη και δημοσιότητα. Ο Πλούτωνας είναι η εσωτερική ανάγκη να καθιερώσεις τη προσωπική σου δύναμη για να έχεις τον έλεγχο του πεπρωμένου σου, αλλά η σκοτεινή πλευρά του, είναι η εμμονική ανάγκη για έλεγχο και δύναμη με κάθε τρόπο ακόμα και με εγκληματικές μεθόδους. Η σύνοδος αυτή εγκαινιάζει μια πολύ σκληρή και λυσσαλέα προεκλογική περίοδο. Το τετράγωνο του πρώτου τέταρτου αυτού του κύκλου θα γίνει στις 21 Απριλίου, με τον Πλούτωνα για πρώτη φορά στον Υδροχόο και τον Ήλιο στον Ταύρο και την επόμενη αναδρομή του Ερμή που σημαίνει ότι πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν και να ανατραπούν. Πρόσωπα με κύρος και φήμη μπορεί να χάσουν τη δύναμη τους, εγκληματικές ενέργειες και παράνομες πράξεις να αποκαλυφθούν ή να χρησιμοποιηθούν βρώμικα μέσα για την διατήρηση της εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Ο Άρης έχει ορθοδρομήσει από τις 13/1 και βρίσκεται σε παρατεταμένο σχηματισμό YOD με τον Ερμή και το Νότιο Δεσμό Σελήνης στο Σκορπιό που παραμένει ενεργό. Ο σχηματισμός YOD δημιουργεί μια κρίση που θέτει το ζήτημα της αξιοπιστίας του λόγου, της επικοινωνίας και των πληροφοριών, της χειραγώγησης, των ΜΜΕ και πως χρησιμοποιούνται σε σχέση με την προσωπική εξουσία και δύναμη.
  • Ο Ουρανός, κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, ορθοδρομεί στις 23 Ιανουαρίου. Έτσι, μετά τις 23 Ιανουαρίου και μέχρι τις 21 Απρίλιου, όλοι οι πλανήτες θα κινούνται πλέον σε ορθή πορεία. Αυτό σημαίνει ότι τα γεγονότα θα τρέξουν και οι εξελίξεις αυτού του τετραμήνου θα είναι πολύ σημαντικές. Η θέση του Ουρανού στην 15η μοίρα του Ταύρου, μιλά για μία κρίση, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τόλμη, ωριμότητα και ακεραιότητα χαρακτήρα και όχι με επιφανειακές επιδείξεις δύναμης. Ο Ουρανός σε τρίγωνο με τον Ερμή μπορεί να φέρει αποκαλυπτικές ειδήσεις ή αποκάλυψη μυστικών ή ξαφνική επίγνωση.
  • Η Νέα Σελήνη στη 1η του Υδροχόου υποδηλώνει κοινωνική αλλαγή, μας μιλά για κάτι απροσδόκητο, μια “ξαφνική καταιγίδα” κάτι που μπορεί να είναι είτε ένα απρόσμενο γεγονός, είτε μια συναισθηματική εκτόνωση που ξεσπά από το πουθενά είτε μια στιγμή ξαφνικής αποκάλυψης, ενόρασης ή συνειδητοποίησης που λειτουργεί απελευθερωτικά. Η Νέα Σελήνη κάνει τρίγωνο με το Δία και την Ήρα στον Κριό, δίνοντάς μας την ενέργεια και τη δυνατότητα να ανυψώσουμε τον εαυτό μας πάνω από το συνηθισμένο, να γίνει μια υπέρβαση, ώστε να διευρύνουμε τη συνείδησή μας με διαύγεια, καθαρότητα σκέψης και έμπνευση.
  • Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης για την Ελλάδα είναι στο Ζυγό, σε σύνοδο με τη Δήμητρα, αντίθεση με το Δία και την Ήρα στον Κριό, τετράγωνο με τον Ερμή στον Αιγόκερω και την Αθηνά στον Καρκίνο δημιουργώντας έναν μεγάλο σταυρό στα παρορμητικά ζώδια. Αυτό υποδηλώνει μια στροφή και ένα νέο κύκλο αλλαγών σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, διαπροσωπικών σχέσεων και κοινωνίας – εξουσίας.

Η μοίρα του ωροσκόπου και της Δήμητρας στην 7η του Ζυγού μιλά για προφύλαξη, την αναγκαιότητα να αντιμετωπίσουμε εχθρικές ή σκοτεινές δυνάμεις, να θωρακίσουμε και να προστατεύσουμε ιδέες, θεσμούς, πολίτες ή κεκτημένα απέναντι σε απειλητικές ενέργειες.

  • Ο Χείρωνας σε τετράγωνο με τον Ερμή δηλώνει μια κατάσταση συναισθηματικής έντασης που χρειάζεται να εκτονωθεί με προσοχή για να μην ξεφύγουν τα πράγματα από κάθε έλεγχο.
  • Η Αφροδίτη κλείνει κύκλο με Κρόνο και στις 28/1 περνά στους Ιχθείς

Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Κρόνο στον Υδροχόο δημιουργεί συναισθηματική ψυχρότητα αλλά μας βοηθά να βρούμε ισορροπία μέσα από ψύχραιμη λογική και συναισθηματική αποστασιοποίηση ώστε να ξεπεράσουμε ενστικτώδεις συναισθηματικές αντιδράσεις και να αφήσουμε πίσω ένα επώδυνο παρελθόν. Μας δίνεται η δυνατότητα να διαχειριστούμε με ορθολογικό και ώριμο τρόπο συναισθηματικά θέματα και σχέσεις που μας πλήγωσαν, ώστε να γίνει ένας μετασχηματισμός και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο ανάμεσα στο προσωπικό και το κοινωνικό. Μετά τις 28 που η Αφροδίτη μπαίνει στους Ιχθείς, η ενσυναίσθηση και η τρυφερότητα μας βοηθούν να συγχωρήσουμε και να επουλώσουμε συναισθηματικές πληγές.

  • Η πανσέληνος στις 5 Φεβρουαρίου στο Λέοντα γίνεται σε τετράγωνο με τον Ουρανό και μπορεί να φέρει σημαντικές αποκαλύψεις. Ο Δίας βρίσκεται στην 7η του Κριού σε σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί σηματοδοτεί ένα νέο δωδεκαετή κύλο που ξεκινά για την Ελλάδα. Το σημαντικό όμως να μην πέσουμε ξανά στη παγίδα του δογματισμού, του εσωτερικού διχασμού και του φανατισμού που είναι δυστυχώς μια κακοδαιμονία του παρελθόντος. Το θέμα είναι να φύγουμε από τη νοοτροπία του θύματος και να σταματήσουμε να προβάλουμε το θυμό και τις εσωτερικές μας συγκρούσεις στους άλλους.

Καλή Νέα Σελήνη με δύναμη και ψυχραιμία σε όλους!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: