Άρης ορθόδρομος. Η δύναμη του λόγου

Ο Άρης κινείται πλέον ορθόδρομος από σήμερα 13 Ιανουαρίου, στην 8η 8 των Διδύμων, ενστικτώδης και ετοιμοπόλεμος, μετά από τόσο καιρό εκνευριστικής αναμονής, κάτι που δεν μας άρεσε καθόλου.

Όλο αυτό το διάστημα όμως, από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, αναγκαστήκαμε όλοι να σκεφτούμε και να ξαναδούμε τη συμπεριφορά μας και κυρίως τα κίνητρα και τις προθέσεις που την υποκινούν. Οι παρορμήσεις και τα ένστικτα καταπιέστηκαν, κρατήθηκε θυμός που δεν έχει ακόμα εκτονωθεί και θα αρχίσει να απελευθερώνεται, όμως χρειάζεται ωριμότητα και προσοχή καθώς ο Άρης ξεκινά με πολύ δυναμικές όψεις την ορθή πορεία του.

  • Ο Άρης δημιουργεί ένα σχηματισμό ΥOD (το δάχτυλο του θεού) με τον Ν. Δεσμό Σελήνης στο Σκορπιό και τον ανάδρομο Ερμή στον Αιγόκερω, ενάμιση τετράγωνο με τον Ήλιο στον Αιγόκερω, τρίγωνο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο και την Σελήνη – Δήμητρα στο Ζυγό και εξάγωνο με Χείρωνα, Δία και Ήρα στον Κριό. Είναι πάρα πολύ δυναμικός συνδυασμός.

Η όψη ενάμισι τετραγώνου με τον Ήλιο δημιουργεί την πρόθεση, ώστε η εγωκεντρική δομή της προσωπικότητας να υποστεί ταπείνωση, για να αντισταθμίσει την έντονη τάση αυτοεπιβεβαίωσης του εγώ, που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του, προκειμένου προοδευτικά να ευθυγραμμιστεί με τις ανάγκες των άλλων και της κοινωνίας. Η Αφροδίτη από στον Υδροχόο όπως και η Σελήνη -Δήμητρα στο Ζυγό αναζητούν ισότητα, δικαιοσύνη και συνεργατικότητα.

Ο σχηματισμός YOD που δημιουργεί ο Άρης, προκαλεί μια κρίση που θέτει το ζήτημα του πόσο καλά και αξιόπιστα επικοινωνούμε και πώς χρησιμοποιούμε την προσωπική μας εξουσία και δύναμη.

  • Από που αντλείς και πως χρησιμοποιείς την προσωπική σου εξουσία, τη δύναμη του λόγου ή των πληροφοριών; Εξυπηρετεί το κοινό καλό; Υπάρχει εγκυρότητα και αξιοπιστία πίσω από τα λόγια και τις πληροφορίες που μεταδίδεις ή υπάρχει κατάχρηση και χειραγώγηση; Αν υπάρχει κατάχρηση, τότε θα οδηγήσει σε απώλεια και ταπείνωση. Έτσι, η όψη αυτή μας μαθαίνει να χρησιμοποιούμε με μαεστρία το μυαλό και την επικοινωνία με σεβασμό στα όρια και τις ανάγκες των άλλων ώστε να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική βούληση και τη συνύπαρξη με τους άλλους και την κοινωνία.

Η είσοδος την Ήρας στον Κριό σήμερα, σε σύνοδο με το Δία και το Χείρωνα και σε αντίθεση με τη Σελήνη Δήμητρα (μητέρα) στο Ζυγό, υπερτονίζει την ανάγκη συνεννόησης, αλλά και δικαιοσύνης και ισότητας στις σχέσεις. Η Ήρα ήταν η σύζυγος του Δία. Το βασιλικό ζεύγος των θεών. Η Ήρα συμβολίζει την μακροχρόνια δέσμευση σε μια σχέση, ή σε μια υπηρεσία. Ήταν όμως και πολύ ζηλιάρα και αυταρχική. Η τριπλή σύνοδος με το Χείρωνα έχει πολύ ενδιαφέρον. Μπορεί να βγούν έντονα συναισθήματα στις σχέσεις μέσα από συγκρούσεις, προκειμένου να καθαριστεί το ναρκισσιστικό τραύμα.

Ο Χείρωνας σε εξάγωνο βοηθά να βγούν θαμμένα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας, συναισθήματα ντροπής ή θυμού ή ζήλιας ώστε να γίνει μια θεραπευτική απελευθέρωση και ένα άνοιγμα καρδιάς. Η Σελήνη – Δήμητρα στο Ζυγό μας καλεί να ακούσουμε, τόσο τον εσωτερικό μας διάλογο, το μοτίβο που παίζουμε μέσα στο μυαλό μας ξανά και ξανά, όσο και τους άλλους. Να ακούσουμε τι μας λένε οι άλλοι, τι μηνύματα μας δίνουν, γιατί οι άλλοι είναι ο δικός μας καθρέφτης. Είναι αντανάκλαση της δικής μας σκιας. Έχουν μια πολυ ψυχοθεραπευτική δυναμική όλες αυτές οι όψεις και τα θέματα που πυροδοτεί ο Άρης από δω και πέρα. Ακόμα περισσότερα μετά τις 21, με τη νέα σελήνη!

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “Άρης ορθόδρομος. Η δύναμη του λόγου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: