Ανάδρομος Ερμής στον Αιγόκερω

Photo by Damir. on Pexels.com

Στο γύρισμα του χρόνου, ώρα για σκέψη και απολογισμό

Από 29 Δεκεμβρίου, ο Ερμής γίνεται ανάδρομος στην 24η 21 του Αιγόκερω μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, όπου επιστρέφει σε ορθή πορεία στην 8η 09 του Αιγόκερω.

Ο Άρης είναι ήδη ανάδρομος στους Διδύμους από τέλος Οκτωβρίου και επιστρέφει ορθόδρομος στις 13 Ιανουαρίου στην 8η 08 των Διδύμων. Ο αριθμός 8, σχετίζεται με τη δύναμη και την ατέρμονη αλλαγή.

Ο Ερμής κυβερνά τους Δίδυμους που φιλοξενούν τον Άρη. Πληροφορίες, γνώση, αποφάσεις, δράση, λόγος, επικοινωνία, ειδήσεις, συζητήσεις.

Η ανάδρομη κίνηση των πλανητών είναι μια οπτική απάτη, στο πως φαίνεται η κίνησή τους από τη γη. Στην πραγματικότητα οι πλανήτες κινούνται κανονικά στη τροχιά τους γύρω από τον Ήλιο. Έτσι η ανάδρομη κίνηση συμβολίζει την υποκειμενικότητα της δικής μας αντίληψης της πραγματικότητας και στον Αιγόκερω είτε είναι πολύ στενή και θα πρέπει να διευρυνθεί ή να γίνει πιο ρεαλιστική και προσγειωμένη χωρίς να είναι αναχρονιστική.

Η λειτουργία του ανάδρομου πλανήτη γίνεται πιο έντονη και πιο εξατομικευμένη στα θέματα του καθενός και μας δίνεται περισσότερος χρόνος να τα επανεξετάσουμε και να ξανασκεφτούμε πριν πάρουμε κάποιες αποφάσεις ή ξεκινήσουμε μια νέα δράση. Παράλληκα ο Δίας και ο Χείρωνας από τον Κριό, πολιορκούν και σπάνε στερεότυπα και αποκρυσταλλωμένες απόψεις του παρελθόντος για να ανοίξουν νέους δρόμους αντίληψης.

Έτσι το κλείσιμο του 2022 και μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη στις 21 Ιανουαρίου είναι περίοδος απολογισμού, αναστοχασμού, αναθεώρησης και επαναξιολόγησης της χρονιάς που κλείνει. Μετά τις 21 Ιανουαρίου τα γεγονότα θα είναι πολύ σημαντικά. Η Νέα Σελήνη στις 21 Ιανουαρίου στη 0η του Υδροχόου μας βάζει πολύ δυναμικά στο 2023.

Ο Ερμής στον Αιγόκερω έκλεισε με τις αναδρομές στα ζώδια του αέρα που ήταν όλο το 2022 και εγκαινιάζει το νέο κύκλο αναδρομών στα ζώδια της γης, όλο το 2023. Ο αέρας έχει κίνηση, πολλές σκέψεις και λόγια αλλά μπορεί η ενέργειά του να είναι εξαντλητική για το μυαλό και άκαρπη. Στη γη η σκέψη γίνεται πιο προσγειωμένη, συγκεντρωμένη και πρακτική. Δίνεται περισσότερη έμφαση στο ρεαλισμό, στην ωριμότητα, στην στρατηγική οργάνωση και τη δομική συγκρότηση. Γιατί τα λόγια και οι ιδέες αν δεν μπορούν να υλοποιηθούν είναι αέρας κοπανιστός. Ποιες απόψεις, πληροφορίες, ή λόγια που επώθηκαν το 2022 έχουν νόημα και μπορούν να πιάσουν τόπο, να υλοποιηθούν και με ποια στρατηγική. Μήπως κρίναμε λάθος ή πολύ επιφανειακά ανθρώπους ή καταστάσεις;

Στις 30 Δεκεμβρίου έχουμε το πρώτο τέταρτο σελήνης με τον Ήλιο στην 8η 40 του Αιγόκερω, εκεί που θα ορθοδρομήσει ο Ερμής και τη Σελήνη στη 8η 40 του Κριού. Ένα γεγονός ή κάποιες πληροφορίες θα ρίξουν φως ώστε να δούμε την όλη εικόνα σε κάτι που ήδη μας έχει απασχολήσει και θα οδηγήσει στο να βγουν συμπέρασματα ή να ληφθούν αποφάσεις.

  • Ο Ερμής θα ενεργοποιήσει τη σύνοδο του Κρόνου- Πλούτωνα που έγινε τον Ιανουάριο του 2020 στις 2-3 Ιανουαρίου και στις 5 Φεβρουαρίου και θα κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα στις 10 Φεβρουαρίου. Αυτές είναι πολύ σημαντικές ημερομηνίες. Ο Αιγόκερως σχετίζεται με την εξουσία, το κράτος, τους θεσμούς, τη στρατηγική, την ιεραρχία, το στρατό, τον κλήρο, τα όρια, τις συντηρητικές απόψεις, τον πουριτανισμό, το παρελθόν, την οικογένεια, τους περιορισμούς, και οποιαδήποτε οργανωμένη κοινωνική δομή αλλά και τις κρίσεις και αποφάσεις. Ο Ερμής στον Αιγόκερω δεν πιστεύει εύκολα ούτε του αρέσουν τα πολλά λόγια. «Τα πολλά λόγια είναι φτώχια». Η ακεραιότητα και η αξιοπιστία θα κριθούν εδώ.
  • Στις 7 Ιανουαρίου έχουμε μια άκρως αποκαλυπτική πανσέληνο με τον ανάδρομο Ερμή σε σύνοδο με τον Ήλιο και σε τρίγωνο με Ουρανό. Στις 8 Ιανουαρίου ξεκινά νέος κύκλος Ερμή και στις 13 ορθοδρομεί ο Άρης. Ο ανάδρομος Άρης μέχρι τις 13, μας λέει μη βιάζεσαι, απέκτησε όπλα και εξάσκησου πριν βγεις να πολεμήσεις. Μην είσαι απερίσκεπτος. Προετοιμάσου σωστά για να μην εξαντήσεις τις δυνάμεις σου. Η μεγαλύτερη δύναμη του ανθρώπου είναι η διάνοια. Σκέψου σωστά, σκέψου στρατηγικά.
  • Ο Ερμής ορθοδρομεί 19 Ιανουαρίου και τετραγωνίζει τον Χείρωνα μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Κάτι αποκαλύπτεται από το παρελθόν και απελευθερώνεται πολύ ενέργεια ή θυμός που ήταν κρατημένος πολύ καιρό.
  • Η νέα σελήνη στις 21 Ιανουαρίου στη 0η του Υδροχόου πυροδοτεί πολύ σημαντικές εξελίξεις.
  • 7 Φεβρουαρίου ο Ερμής βγαίνει από τη σκιά, 10 Φεβρουαρίου κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα και 12 Φεβρουαρίου περνά στον Υδροχόο.

Πώς μπορούμε να συνδυάσουμε καινοτόμα σκέψη και ρεαλισμό; Τι έχει νόημα να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε από το παρελθόν, την ιστορία μας, τις ιδέες μας, τις αξίες μας και τι είναι αναχρονιστικό και ξεπερασμένο; Μήπως πρέπει να δούμε με πιο φρέσκια ματιά την αρχαία σοφία και γνώση; Πώς μπορούμε να κτίσουμε κάτι νέο με γερά υλικά και θεμέλια που να αντέξει στο χρόνο; Ποιές αξίες, γνώση, ιδέες, σχέσεις πρέπει να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε και τι είναι σαθρό και πρέπει να το αφήσουμε; Εύχομαι να μπορέσουμε να βρούμε καινοτόμες λύσεις για να ξεπεράσουμε τα σημερινά αδιέξοδα!

Χρόνια Πολλά και Καλή Δημιουργική Χρονιά σε όλους!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: