Χειμερινό Ηλιοστάσιο, Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω και Δίας στον Κριό!

Ξανακέρδισε τη δύναμή σου και προχώρα μπροστά!

Δεν γεννήθηκες να είσαι ακόλουθος, οπαδός ή “πιστός” κανενός! Γεννήθηκες να βρεις τον εαυτό σου, να είσαι ο εαυτός σου, να ολοκληρώσεις ένα ηρωϊκό ταξίδι αυτοπραγμάτωσης!

Αμέσως μετά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και τις πιο σκοτεινές μέρες του έτους που διανύουμε και μετά από τη σύγχυση, τη διάλυση και τον αποπροσανατολισμό του Ποσειδώνα του προηγούμενου διαστήματος, ο Δίας στη 0η Κριού από 20 Δεκεμβρίου, ενεργοποιεί με φόρα τη Νέα Σούπερ Σελήνη, στις 23 Δεκεμβρίου στη 1η 33 του Αιγόκερω με ένα δυναμικό τετράγωνο! Από την αποδυναμωτική παθητικότητα των Ιχθύων στην εξωστρεφή δυναμική πύρινη ενέργεια του Κριού, η αλλαγή θα είναι εμφανής. Ένας νέος δωδεκαετής κύκλος ξεκινά!

Άσε πίσω ότι σε αποδυναμώνει και σε κάνει να νιώθεις θύμα και βρες μέσα σου το κουράγιο και τη δύναμη να προχωρήσεις και να διεκδικήσεις ξανά τη ζωή σου.

Ξεκόλλα από διαστρεβλωμένες ιδέες που μπορεί να έχεις για τον εαυτό όπως ενοχές ή αυτοϋποτίμηση ή από σχέσεις ή ανθρώπους που σου ρουφούν την ενέργεια και σε θέλουν να νιώθεις λίγος και συμβιβασμένος και πίστεψε στη δύναμη της ζωής που κρύβεις μέσα σου και την αξία σου!

Ο Δίας θα κάνει ένα γρήγορο τελικό πέρασμα στον Κριό, διανύοντας όλοκληρο το ζώδιο του Κριού μέχρι τις 17 Μαΐου που θα περάσει στον Ταύρο για να σταθεροποιήσει αυτά που θα τολμήσουμε να ξεκινήσουμε μέχρι τότε. Τώρα είναι ώρα για θαρραλέα δράση, ευρηματικότητα, αυτοπεποίθηση και ελευθερία!

Ο ανάδρομος Δίας από τον Αύγουστο μας έδειξε ποια λάθη να μην ξανακάνουμε. Όχι αλαζονικό δογματισμό αλλά πρωτοπορία, πειραματισμό, άνοιγμα σε νέες δυνατότητες γνώσης και εμπειρίας. Όχι επανάληψη της δυσλειτουργικής νοοτροπίας παρελθόντος. Την είδαμε και την εμπεδώσαμε. Πάμε σε νέες περιοχές ανάπτυξης και αντιλήψεων. Είναι πολύ σημαντικό να ακούσουμε και ακολουθήσουμε το ένστικτό μας ακόμα και αν δεν γνωρίζουμε που μας οδηγεί αλλά ταυτόχρονα να είμαστε σε συνειδητή εγρήγορση για να εντοπίσουμε και να αποφύγουμε κινδύνους.

Ας δούμε τα δυναμικά στοιχεία αυτής της Νέας Σελήνης, της τελευταίας του 2022, που ολοκληρώνεται δυναμικά με μια Πανσέληνο σε σύνοδο με την Αθηνά, τη θηλυκή Σοφία, πάνω στο Βόρειο Δεσμό του Πλούτωνα στις 7 Ιανουαρίου! Όταν εμπλέκονται οι Δεσμοί του Πλούτωνα οι αλλαγές είναι παγκόσμιες και καθοριστικές.

  • Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη, σε κλείσιμο κύκλου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, θα ενεργοποιήσουν ξανά τη σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα του 2020 και τους νότιους Δεσμούς Δία, Κρόνου και Πλούτωνα. Πρόκειται για ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα και κλείσιμο του παρελθόντος. Τι μάθαμε αυτά τα χρόνια, τι συνειδητοποιήσαμε, τι έχει πραγματική αξία για μας να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε από το παρελθόν και τι να αφήσουμε να φύγει.
  • Ο Χείρωνας γυρίζει ορθόδρομος στη Νέα Σελήνη στις 23/12. Βρίσκεται σε στάση 20-27 Δεκεμβρίου, που σημαίνει η ενέργειά του είναι πολύ τονισμένη. Ο Χείρωνας θεραπεύει, μέσα από το βίωμα της εμπειρίας του τραύματος και απελευθερώνει ενέργεια που ήταν εγκλωβισμένη. Ο Χείρωνας είναι η γέφυρα από το τραυματικό παρελθόν στην αποκατάσταση και απελευθέρωση του αυθεντικού εαυτού.
  • Ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος στις 29 Δεκεμβρίου και θα μας δώσει το χρόνο για αυτή την επαναξιολόγηση και επανεκτίμηση του παρελθόντος. Ο Ερμής θα ορθοδρομήσει στις 19 Ιανουαρίου και μέχρι τότε βοηθά τη δουλειά του ανάδρομου Άρη στους Διδύμους .
  • Ο Άρης επιτέλους ορθοδρομεί 13 Ιανουαρίου! Έτσι μετά τα μέσα Γενάρη τελειώνουν τα ψέμματα και ξεκαθαρίζει το τοπίο.
  • Η Αφροδίτη θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο σε αυτή την αξιολόγηση καθώς στη Νέα Σελήνη βρίσκεται στη 16η 38 του Αιγόκερω, σε τρίγωνο με Ουρανό και Β. Δεσμό Σελήνης και σε αυτή τη μοίρα θα βρίσκεται ο Ήλιος της Πανσελήνου. Η Αφροδίτη σχετίζεται με το σώμα μας, με τις αξίες μας, με την αυτοεκτίμησή μας, με τις σχέσεις μας, με τους εσωτερικούς πόρους μας, με τη φύση και τις βασικές ανάγκες μας. Ο συμβολισμός της μοίρας αυτής είναι: ένα κορίτσι που λούζεται κρυφά γυμνό.

Μας μιλά από την απελευθέρωση από τα ταμπού, τις προκαταλήψεις, τις αναστολές και τις ανθυγιεινές απαγορεύσεις των πατριαρχικών συστημάτων και θρησκευτικών δογμάτων που διαστρεβλώνουν τους φυσικούς νόμους, ενοχοποιούν την σεξουαλικότητα, την απόλαυση της φυσικότητας του σώματος και την θηλυκή αρχή. Η Αφροδίτη και ο Ήλιος μπαίνουν σε φάση πρώτου τετάρτου μετά τη σύνοδο αυτών των δυο στο Venus Star Point, που έγινε στο Ζυγό στις 22 Οκτωβρίου. Αυθεντικότητα και υγιή όρια. Το να μάθουμε να λέμε όχι σε ότι δεν θέλουμε ή μας αποδυναμώνει. Τα θέματα δικαιοσύνης, ισονομίας, σχέσεων και ισότητας φύλων θα αναδειχθούν έντονα.

  • Ένας συνδυασμός Yod ανάμεσα στο Χείρωνα στον Κριό, τον ανάδρομο Άρη στους Διδύμους και τον Ν. Δεσμό Σελήνης στον Σκορπιό, αναδεικνύει θέματα ταμπού σεξουαλικότητας και τραυμάτων του παρελθόντος ή κατάχρησης της δύναμης και διαφθοράς ξανά, προκειμένου να γίνει μια μεγάλη εκκαθάριση και θεραπεία αυτών των θεμάτων. Ο Ουρανός στον Ταύρο και στον Β. Δεσμό που ενεργοποιείται από την Αφροδίτη είναι η απελευθέρωση από όλες αυτές τις τοξικές καταστάσεις που μας αποδυναμώνουν και οτιδήποτε καταπιέζουμε μέσα μας από φόβο, ντροπή ή ενοχή.

Μια λυτρωτική ψυχολογική απελευθέρωση από διαστρεβλωμένες απόψεις ή καταπιεσμένα συναισθήματα ή μια δημόσια έκθεση κρυφών πραγμάτων ή μια απογύμνωση των ευαίσθητων πλευρών μας από την κατασκευασμένη εικόνα της περσόνας του “βασιλιά” μπορεί να να εκδηλωθεί με τη δυναμική αυτής της σελήνης.

Η αποδοχή της φυσικής μας υπόστασης, της ευαισθησίας μας , του σώματός μας και των ατελειών του είναι μια λύτρωση από ψεύτικες ηθικοπλαστικές εικόνες καθωσπρεπισμού ή κατασκευασμένα πρότυπα ομορφιάς που μας επιβάλλονται και μας περιορίζουν. Το να αναδειχθεί η ιδιαίτερη φυσική ατομικότητα και κλίση του καθενός, να ελευθερωθούμε από αναστολές του “το τι θα πει ο κόσμος” είναι θέματα που μπορεί να σπρώξει ο Δίας στον Κριό. Είναι μια δυναμική επιτάχυνση που θα μας οδηγήσει στις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που έρχονται την άνοιξη με το πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο!

Ο Δίας τη 1η Φεβρουαρίου φτάνει στην 6η μοίρα, πάνω στον Πλούτωνα της Ελλάδας! Μια εντελώς νέα σελίδα ανοίγει μετά τον Φεβρουάριο για τη χώρα μας, πιο ελπιδοφόρα ελπίζω και εκτιμώ από αυτήν τη φοβερά δύσκολη και οδυνηρή δωδεκαετία που κλείνει και τα δυσώδη απόνερά της μας έχουν σπάσει τη μύτη!

Καλή δύναμη και αισιοδοξία και Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: