Στο έλεος του Ποσειδώνα

Από τις 28 Νοεμβρίου, ο Ποσειδώνας έχει σταματήσει στην ίδια μοίρα, την 22η 39 των Ιχθύων, στις 4 Δεκεμβρίου επιστρέφει ορθόδρομος και θα αρχίσει να προχωρά μπροστά μετά τις 10 Δεκεμβρίου.

Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε στάση η δύναμη της επιρροής του αυξάνεται, πόσο μάλλον όταν βρίσκεται και στην κυριαρχία του στους Ιχθείς. Ταυτόχρονα, ο ανάδρομος Άρης στους Διδύμους σε αντίθεση με την Αφροδίτη και τον Ερμή στον Τοξότη δημιουργούν ένα ταφ τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και θα ακολουθήσει και η πανσέληνος του μήνα στις 8 Δεκεμβρίου που επίσης θα τετραγωνίσει τον Ποσειδώνα.

Έτσι ο Ποσειδώνας είναι ο μεγάλος ενορχηστρωτής της κοσμικής τάξης αυτή την περιόδο καθώς ελέγχει απόλυτα πέντε πλανήτες στον άξονα της γνώσης, της μάθησης και της αντίληψης! Τι σημαίνει αυτό; Έν οίδα ότι ούδεν οίδα! Απλά τίποτα δεν λειτουργεί όπως νομίζαμε ή θα θέλαμε! Και κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον Ποσειδώνα, παρά μόνο να του παραδοθεί.

Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με το σύνολο της αλήθειας, με αυτά που δεν βλέπουμε και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με την λογική μας, άρα δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε με το εγώ μας. Η λειτουργία του θέλει να διευρύνει την συνείδησή μας σε πιο πνευματικές διαστάσεις, να συνειδητοποιήσουμε την παροδικότητα και την αδυναμία μας να ελέγχουμε τα πάντα στη ζωή, να διορθώσουμε λανθασμένες ιδέες και απόψεις και να αναπτύξουμε περισσότερη ταπεινότητα, πίστη και καλοσύνη. Πίσω από τον αποπροσανατολισμό, το χάος και τη σύγχυση που δημιουργεί, υπάρχει ένα κρυφό νόημα, μια κρυμμένη τάξη και νομοτέλεια που εμείς δεν μπορούμε να την αντιληφθούμε.

Άρης ανάδρομος σε τετράγωνο με Ποσειδώνα και «η κάθαρση του ιερατείου»

Πρόκειται για το τετράγωνο πρώτου τέταρτου του νέου κύκλου Άρη – Ποσειδώνα που ξεκίνησε στις 19 Μαΐου με την σύνοδο αυτών των δύο πλανητών στην 25η των Ιχθύων. Το πρώτο τετράγωνο κάθε κύκλου είναι μια όψη που προκαλεί μια πίεση, μια κρίση προκειμένου να αποκολληθούμε από τη “μήτρα” τη ζώνη ασφάλειας και να προχωρήσουμε σε νέα πεδία εμπειρίας. Υπάρχει μια ενστικτώδης ανάγκη να αποκολληθούμε από το παρελθόν, κυρίως σε επίπεδο σκέψης και αντιλήψεων και ταυτόχρονα ένας φόβος του άγνωστου και μια τάση να ξαναγυρίσουμε στο γνώριμο και ασφαλές.

Ο συμβολισμός της 25ης των Ιχθύων που έγινε η σύνοδος του Μαΐου μιλά για την “κάθαρση του ιερατείου” δηλαδή την κάθαρση της διαφθοράς σε εσωτερικό ψυχολογικό επίπεδο της σκιώδους φύσης μας, αλλά και σε εξωτερικό επίπεδο καταστάσεων διαφθοράς παντός είδους. Αλήθειες αποκαλύπτονται, απάτες και αυταπάτες διαλύονται. Μια μεγάλη κάθαρση συμβαίνει μέσα μας και έξω μας.

Ο Ερμής, ο Ήλιος και η Αφροδίτη στον Τοξότη, αναζητούν ένα νόημα για τη ζωή, κάτι παραπάνω να καταλάβουμε, κάποια νέα διάσταση της αλήθειας να δούμε. Κάθε φορά ψάχνουμε κάτι περισσότερο, αλλά ότι και να ανακαλύψουμε είναι πολύ μικρό, είναι ένα ψήγμα της αλήθειας σε σχέση με αυτά που δεν γνωρίζουμε, την αλήθεια του Ποσειδώνα.

Έτσι, όταν πέσουμε στη σκιά του Ποσειδώνα, καταλαβαίνουμε άλλα από αυτά που είναι, νομίζουμε ότι ξέρουμε ενώ είμαστε σε πλάνη, αναζητάμε να καλύψουμε τα υπαρξιακά και συναισθηματικά μας κενά μέσα από διάφορες ιδέες, σχέσεις, δόγματα, ουσίες, προσκολλήσεις και συνήθειες, καταναλωτική μανία, σεξ, εργασιομανία, ή ερωτευόμαστε το λάθος άνθρωπο, εμπιστευόμαστε και ακολουθούμε το λάθος δάσκαλο ή ηγέτη, εξιδανικεύουμε, φανταζόμαστε τη ζωή σε μια εξωπραγματική διάσταση «θετικής σκέψης» και κάνουμε ανέφιχτα όνειρα, ή μπορεί να νιώθουμε αλαζονικά άφοβοι και δυνατοί, χωρίς αίσθηση του κινδύνου, να ρισκάρουμε και να το πληρώσουμε ακριβά, να χειριζόμαστε τους άλλους ή να πέσουμε σε βαθιά απογοήτευση, απώλεια νοήματος και αίσθημα κενού, φόβο, αδυναμία, εσωτερική μοναξιά, εξάντληση, ή θυματοποίηση. Μπορεί ακόμα να νιώθουμε υπερβολική ευαισθησία για τον πόνο του κόσμου και να θέλουμε να γίνουμε σωτήρες και μάρτυρες. Ο Ποσειδώνας υπερτονίζει τα άκρα και έχει μεγάλη ποικιλία. Η ανάγκη φυγής από την πραγματικότητα ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Με την επιρροή του Ποσειδώνα, αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας και να δυναμώσουμε, να μειώσουμε τον εγωκεντρισμό μας, να διαλύσουμε τις αυταπάτες και να προσγειωθούμε, να αποδεχθούμε την άγνοια μας, να μην είμαστε δογματικοί, να αποδεχθούμε τις αδυναμίες μας και αυτές των άλλων, να συγχωρούμε και να συμπονούμε. Να γίνουμε πιο ταπεινοί.

Μην προσπαθείτε να βρείτε λύσεις όσο είμαστε μέσα στη Ποσειδώνια διέλευση, αφεθείτε και χαλαρώστε. Η λύση και η διαύγεια θα έρθουν όταν πρέπει. Μείνετε προσγειωμένοι και συνετοί φροντίστε σωστά τον εαυτό σας, αποδεχθείτε και αγαπήστε τον εαυτό σας και τους άλλους με τα λάθη και τις αδυναμίες σας και κάντε υπομονή. Δεν είναι στιγμή για μεγάλα λόγια, βιασύνη, σοβαρές αποφάσεις ή ρίσκα, μέχρι να ολοκληρωθεί και το τελευταίο τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα.

Ο Άρης θα επιστρέψει ορθόδρομος στις 13 Ιανουαρίου. Μετά τις 13/1 θα ξαναδούμε και θα κάνουμε διορθωτικές κινήσεις σε θέματα που μας απασχόλησαν όλο αυτό το διάστημα. Μέχρι τότε, ο ανάδρομος Άρης μπολοκάρει άσκοπες και περιττές δραστηριότητες, γιατί χρειάζεται να στραφούμε περισσότερο στον εαυτό μας για να πάρουμε απαντήσεις και να καταλάβουμε καλύτερα τις βαθύτερες επιθυμίες και προθέσεις που πυροδοτούν τις ενστικτώδεις δράσεις μας. Τι μας υποκινεί εσωτερικά και δρούμε ή αντιδρούμε με συγκεκριμένους τρόπους. Ο Άρης θα κάνει το τελευταίο τετράγωνό του με τον Ποσειδώνα στα μέσα Μαρτίου που θα είναι και οι δυο ορθόδρομοι. Τον Μάρτιο έχουμε πολύ σοβαρές μετατοπίσεις: την μετακίνηση του Κρόνου στους Ιχθείς και του Πλούτωνα στον Υδροχόο! Επομένως πολλά πράγματα θα ξεκαθαρίσουν και θα αλλάξουν μετά τον Μάρτιο. Τώρα βρισκόμαστε σε περίοδο κάθαρσης, εσωτερικού μετασχηματισμού και κυοφορίας.

Είναι εποχή για ενδοσκόπηση και αυτοφροντίδα, καλή διατροφή, καλό ύπνο, χαλάρωση και ησυχία, προσγειωμένα μικρά και συνετά βήματα ώστε να μπορεί να υπάρξει δοκιμή – διόρθωση.

Όταν έχει ολοκληρωθεί η ποσειδώνια διέλευση, συνειδητοποιούμε ότι έχουμε αλλάξει μέσα μας σε ουσιαστικό επίπεδο συνείδησης, έχουμε γίνει καλύτεροι και πνευματικά ωριμότεροι. Αλήθειες αποκαλύπτονται και μια νέα διαύγεια, όραμα και πίστη για τη ζωή αναδύεται.

Ο Ερμής στον Αιγόκερω μετά τις 7 Δεκεμβρίου και η πανσέληνος στις 8, θα φέρει πιο πρακτική και προσγειωμένη αντίληψη και συνειδητοποίηση και η επιστροφή του Δία στον Κριό μετά τις 21 Δεκεμβρίου θα βοηθήσει να ανέβει η ενέργειά μας και η αυτοπεποίθησή μας για να μπούμε πιο δυναμικά στη νέα χρονιά που έρχεται και φέρνει πολύ σημαντικές εξελίξεις! Μέχρι τότε μη βιάζεστε και φροντίστε σωστά τον εαυτό σας!

Advertisement

One thought on “Στο έλεος του Ποσειδώνα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: