Ζυγός και φθινοπωρινή Ισημερία

Ανάγκη για εξισορρόπηση και αρμονία

Ο Ήλιος σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου στις 4 το πρωΐ ώρα Ελλάδας, πέρασε στη 0η του Ζυγού, το σημείο της Φθινοπωρινής ισημερίας που μας εισάγει στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Το σύμβολο του Ζυγού δείχνει ένα ηλιοβασίλεμα την ώρα που ο Ήλιος βυθίζεται στον ορίζοντα. Είναι ένα σημείο καμπής, καθώς μετά την ισημερία σιγά-σιγά το φως λιγοστεύει και η νύχτα μεγαλώνει, μέχρι τη μεγάλη νύχτα του Χειμερινού Ηλιοστασίου. Από δω και πέρα πλέον πρέπει να δούμε τον εαυτό μας και την λειτουργία του όχι μόνον ατομικά σαν μονάδα, αλλά μέσα σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο για να βρούμε το σωστό ρόλο μας τελικά μέσα στην κοινωνία.

Ας δούμε τους επόμενους σημαντικούς αστρολογικούς σταθμούς:

 • 23 Σεπτεμβρίου, Ο Ερμής σε κατώτερη σύνοδο με Ήλιο στην 0 14 ‘του Ζυγού, ξεκινά νέος τετράμηνος κύκλος Ερμή.
 • 24 Σεπτεμβρίου, η Αφροδίτη στην Παρθένο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα
 • 25 Σεπτεμβρίου τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό σε αντίθεση με το Δία
 • 30 Σεπτεμβρίου, Η Αφροδίτη περνά στο Ζυγό
 • 2 Οκτωβρίου, ο Ερμής επιστρέφει ορθόδρομος στην 24η της Παρθένου και η Αφροδίτη είναι σε αντίθεση με το Δία
 • 4 Οκτωβρίου έχουμε την τελευταία ενεργοποίηση του τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού
 • 9 Οκτωβρίου ορθοδρομεί ο Πλούτωνας και έχουμε την πανσέληνο στον Κριό
 • 10-15 Οκτωβρίου, ο Άρης σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα
 • 11 Οκτωβρίου ο Ερμής επανέρχεται στο Ζυγό ορθόδρομος και βρίσκεται σε αντίθεση με το Δία στον Κριό
 • 22 Οκτωβρίου έχουμε τον νέο κύκλο Αφροδίτης – Ήλιου στο Ζυγό
 • 23 Οκτωβρίου ορθοδρομεί ο Κρόνος
 • 24 Οκτωβρίου ο Ήλιος περνά στο Σκορπιό
 • 25 Οκτωβρίου, Νέα Σελήνη, μερική έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό
 • 31 Οκτωβρίου, Ο Άρης γίνεται ανάδρομος σην 25η 37 των Διδύμων

Ο Ζυγός μας διδάσκει την αναζήτηση της ισορροπίας και της αρμονίας μέσα μας, καθώς ο εξωτερικός κόσμος και οι σχέσεις μας είναι μια αντανάκλαση του εσωτερικού, της δικής μας συνείδησης.

Ο Ερμής την ημέρα της ισημερίας βρίσκεται ανάδρομος σε κατώτερη σύνοδο με τον Ήλιο ενώ η Αφροδίτη βρίσκεται στην Παρθένο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Ο Ερμής σχετίζεται με τις πληροφορίες και τα δεδομένα που συλλέγουμε και η Αφροδίτη με την αξιολόγηση αυτών των πληροφοριών.

Όσο ο Ερμής είναι ανάδρομος, δεν έχει νόημα να συλλέγεις άλλες πληροφορίες ή να ξεκινάς κάτι νέο. Το καλύτερο είναι να ξανασκεφτείς, να επανεξετάσεις και να αξιολογήσεις τα θέματα και τις σχέσεις που σε απασχόλησαν από τον Ιούνιο και μετά και να δεις ποιες πληροφορίες είναι σωστές, τι έχει νόημα και αξία και τι είναι πλέον παρωχημένο. Ο αυτοπροσδιορισμός σου από το παρελθόν, οι σχέσεις σου και αυτά με τα οποία ταυτίζεσαι στη ζωή σου μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρηθούν και να γίνουν αλλαγές που να ταιριάζουν στο νέο σημερινό πλαίσιο που δημιουργείται.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Ερμής θα επηρεάσει σημαντικές αλλαγές που θα συμβούν το επόμενο διάστημα καθώς με το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού το παλιό πλαίσιο καταρρέει και κάτι νέο διαμορφώνεται που ακόμα είναι άγνωστο και ασαφές. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση γιατί δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο να στηριχθούμε και να ταυτιστούμε ακόμα και το μόνο που μπορούμε να εμπιστευτούμε είναι το ένστικτό μας και την εσωτερική μας φλόγα για να διατηρήσουμε πολύ συνειδητά την αισιοδοξία και την πίστη.

Είναι πολύ σημαντικό να προσδιορίσουμε τον εαυτό μας στις πραγματικές του διαστάσεις και δυνατότητες αποδεχόμενοι τις αδυναμίες μας, τα λάθη μας αλλά και τα προτερήματά μας και την αξία μας και να μην πέσουμε σε ρόλους θύτη ή θύματος, διόγκωσης του εαυτού ή ηττοπάθειας και αυτοϋποτίμησης. Να μη ξεχνάμε, ότι οι δικές μας εσωτερικές συγκρούσεις προβάλλονται πάντα στις σχέσεις μας με τους άλλους.

Η Αφροδίτη στην Παρθένο διδάσκει την αυτογνωσία, ώστε να βρεθεί μια νόμιμη ισορροπία μεταξύ του πραγματικού και του ιδανικού και την ανάληψη της ευθύνης για την αυτοβελτίωση ώστε να έχουμε ρεαλιστική αίσθηση εαυτού.

Η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα, ιδιαίτερα 23-25/9, ενέχει τον κίνδυνο να πέσουμε σε απαισιοδοξία και να νιώσουμε συναισθηματικά ευάλωτοι ή ανεπαρκείς, να μπούμε σε αυτολύπηση ή σε ενοχικές αυτοθυσιαστικές συμπεριφορές ή να παρασυρθούμε σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες, εξιδανικεύσεις ή ρομαντικά όνειρα και αργότερα να απογοητευτούμε. Για να μην ταυτιστούμε με καμία από αυτές τις καταστάσεις θα πρέπει να στηρίξουμε τον εαυτό μας με αυτοφροντίδα και αυτοσυγχώρεση και να διατηρήσουμε την υγιή λογική διάκριση.

Το να είσαι ειλικρνής και αυθεντικός και ταυτόχρονα υποστηρικτικός και συνεργατικός χωρίς να παίζεις ρόλους ή παιχνίδια συνεξάρτησης , δηλαδή να μπορείς να έχεις ισότιμες σχέσεις χωρίς να χάνεις τον εαυτό σου είναι το μεγάλο ζητούμενο της αντίθεσης του Ερμή στον Ζυγό με τον Δία στον Κριό. Η όψη αυτή είναι ενεργή από την άρχη του Σεπτέμβρη λόγω της αναδρομής του Ερμή και ολοκληρώνεται στις 12 Οκτωβρίου, με τον Ερμή πλέον ορθόδρομο. Κάτι θα καταλάβουμε διαφορετικά, κάτι θα αντιληφθούμε ευρύτερα, μια πτυχή του εαυτού μας θα φωτιστεί διαφορετικά και αυτό θα αλλάξει κάποιες στερεότυπες πεποιθήσεις μας. Η διαισθητική και η ορθολογική αντίληψη συνεργάζονται και συνθέτουν την αλήθεια μας σε ένα νέο πλαίσιο.

Ο Ερμής προπορεύεται της Αφροδίτης, είναι ο αγγελιοφόρος που προετοιμάζει το έδαφος για τον νέο κύκλο της Αφροδίτης στο Ζυγό. Η Αφροδίτη θα περάσει στο Ζυγό στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Νέα Σελήνη στις 25 Σεπτεμβρίου γίνεται στην 2η 49 του Ζυγού, επίσης σε αντίθεση με το Δία στον Κριό και ο Ερμής ορθόδρομος είναι σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα. Η όψη αυτή βοηθά πολύ να δούμε καθαρότερα και σε βάθος ώστε να προχωρήσουμε σε επιλογές και να πάρουμε αποφάσεις. Στα μέσα Οκτωβρίου, ο Άρης στους Διδύμους σε τετράγωνο με Ποσειδώνα μπορεί να δώσει περισσότερη ευελιξία κινήσεων αρκεί να μην παρασυρθούμε σε ουτοπικές προσδοκίες και να προσέξουμε να μην εξαπατήσουμε ή εξαπατηθούμε με υποσχέσεις και μεγάλα λόγια που μπορεί να μην τηρηθούν. Είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε την πίστη σε ένα ιδανικό από την αφελή ευπιστία και την επιπόλαιη ροπή σε οχλαγωγία. Να κρατήσουμε υγιή λογική και να μην παρασυρθούμε από το φόβο, την προπαγάνδα ή τις μαζικές αντιδράσεις.

Νέο Venus Star Point στο Ζυγό

Στις 22 Οκτωβρίου η Αφροδίτη φτάνει σε ανώτερη σύνοδο με τον Ήλιο στην 29η 27′ του Ζυγού και ξεκινά ένας νέος κύκλος Αφροδίτης – Ήλιου που ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου του 2023.

Είναι ένας πολύ σημαντικός κύκλος αυτός που ξεκινά στο Ζυγό, γιατί κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από τον Σεπτέμβριο του 1879! Τα αντίθετα ζώδια σπάνια καταλαμβάνουν το αστρικό πεντάγραμμο της Αφροδίτης και τώρα έχουμε αυτήν τη σπάνια συγκυρία που ο Κριός και ο Ζυγός είναι ταυτόχρονα παρόντες και η ακραία πόλωση μπορεί να γίνει πολύ αισθητή, καθώς έχουμε μπει σε περίοδο μεγάλης αναταραχής και αβεβαιότητας. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό σε ατομικό επίπεδο, να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια του Ζυγού όσο το δυνατό πιο συνειδητά για να ισορροπήσουμε μέσα μας τη θηλυκή και αρσενική μας πλευρά, δηλαδή:

 • Την αυτοέκφραση και αυθεντικότητα με την καλοσύνη και την προσφορά με ισότιμο τρόπο
 • Τη λογική και την πνευματική διαύγεια με τη διαίσθηση και το συναίσθημα
 • Τις επιθυμίες και τις προσωπικές ανάγκες με τις κοινωνικές ανάγκες
 • Τα ζωώδη ένστικτα με τον αυτοέλεγχο.

Τα θέματα σχέσεων όλων των ειδών θα τεθούν σε πρώτο πλάνο. Τα θέματα πολέμου και ειρήνης και η ανάγκη win-win συνεργασιών, η δικαιοσύνη, η ηθική, η διπλωματία, η ισότητα φύλων και η καταπίεση των γυναικών ή των μειονοτήτων, η αρμονία μας σε σχέση με τη φύση και το περιβάλλον, οι κοινωνικές αξίες και η κοινωνική συνείδηση, όλα μπαίνουν σε ένα νέο πλαίσιο.

Η Αφροδίτη στο Ζυγό ως βραδινό άστρο, εκφράζει περισσότερο την Ουράνια φύση της και όχι τη γήινη και πολεμοχαρή η οποία εκφράστηκε πολύ έντονα το προηγούμενο διάστημα, από τον Ιανουάριο 2022 στον Αιγόκερω, το ζώδιο της εξουσίας. Τώρα, μέχρι τον Αύγουστο του 2023, είναι μια ευκαιρία να δούμε τις συνέπειες της κατάχρησης εξουσίας και να ισορροπήσουμε για να βρεθεί μια πιο ειρηνική διέξοδος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Αυτό απαιτεί συνεργασία και διάθεση συνεννόησης.

Ο Ζυγός σχετίζεται με την καλαισθησία και την αρμονία και η τέχνη θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον κύκλο, ως ανώτερη έκφραση της δημιουργικής διάνοιας αλλά και της κοινωνικής έκφρασης της προσωπικης αυθεντικότητας.

Ο συμβολισμός Sabian της 29ης του Ζυγού είναι μια γέφυρα που γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στο παλιό και το νέο, μέσα από την αναζήτηση σοφίας και γνώσης που μπορεί να γίνει η βάση για μια νέα αντίληψη για το μέλλον, μαθαίνοντας από τα διδάγματα του παρελθόντος και την εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης. Καθώς είναι η τελευταία μοίρα του ζωδίου, δείχνει το κλείσιμο κύκλου και την αρχή ενός νέου που όμως πρέπει να στηριχθεί στα μαθήματα που μας διδάσκει η ιστορία ώστε να μην επαναληφθούν ίδια λάθη. Ένας νέος παγκόσμιος κώδικας ηθικής τάξης μπορεί και πρέπει να διαμορφωθεί αφού μελετήσουμε ξανά ότι έχει προηγηθεί και δούμε με μια φρέσκια ματιά και διαύγεια νου, χωρίς δογματισμούς και προκαταλήψεις.

Ας προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε όλοι με τον τρόπο μας στη συλλογική αρμονία και ειρήνη, μέσα από την προσωπική μας αυτοβελτίωση και δημιουργική αυτοέκφραση και όχι μέσα από την πόλωση.

Καλό φθινόπωρο!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: