Νέα Σελήνη στην Παρθένο. Για δυνατούς λύτες!

Από το θερινό ηλιοστάσιο και τα φεγγάρια του Ιουλίου και του Αυγούστου, έχουμε μπει σε μια εποχή μεγάλης επιτάχυνσης των εξελίξεων. Οι ενέργεια του Άρη-Ουρανού και της συνόδου με τον Β. Δεσμό Σελήνης που έγινε στη 19η του Ταύρου την 1η Αυγούστου, έφερε αναπάντεχη τροπή και δρομολόγησε εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε αλλαγές που ακόμα δεν είναι προφανείς, αλλά θα ξεκαθαρίσουν με τις εκλείψεις Οκτωβρίου – Νοεμβρίου και θα φέρουν ένα νέο τοπίο μέχρι το Φεβρουάριο του 2023. Η πολύμηνη παραμονή του Άρη στους Διδύμους θα φέρει πολλά νέα δεδομένα, ειδήσεις, πληροφορίες, αμφισβητήσεις και κινητικότητα.

Ο Ουρανός τώρα βρίσκεται σε στάση στην 19η μοίρα του Ταύρου και θα γυρίσει ανάδρομος στις 31/8. Η έντασή του θα καταλαγιάσει για να μας δοθεί η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε και να ενσωματώσουμε σωστά αυτά που προηγήθηκαν το προηγούμενο δίμηνο.

  • Στις 27 Αυγούστου έχουμε μια Νέα Σελήνη στη 4η 04 της Παρθένου, σε τετράγωνο με τον Άρη στη 4η των Διδύμων.

Η μετάβαση από την έντονα ηλιακή αρσενική ενέργεια του Λέοντα, στην προσγειωμένη, διακριτική και θηλυκή ενέργεια της Παρθένου με τη Νέα Σελήνη, είναι μια περίοδος που θα μας βοηθήσει να συνθέσουμε, να ξεκαθαρίσουμε, να βελτιώσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε σωστά τα γεγονότα, ώστε να οργανώσουμε νέες στρατηγικές και τρόπους συμπεριφοράς σε θέματα σχέσεων, αυτοβελτίωσης, εργασίας και πρακτικών αποτελεσμάτων στη ζωή μας

Είναι μια μετάβαση από το ευχάριστο στο ωφέλιμο, από την αναψυχή στη ρουτίνα και την εργασία, από τα θέλω στα πρέπει, από το “έτσι γουστάρω, έτσι κάνω”, στο “ναι αλλά υπάρχουν και συνέπειες” από τη φιλαυτία και την εγωπάθεια στην ταπεινότητα και την κάθαρση.

Έχουμε σταθερά ενεργοποιημένο από τον Ιούλιο έναν μεγάλο σταυρό στα σταθερά ζώδια, στη 18η -19η μοίρα που βρίσκεται ο Ουρανός στον Ταύρο και οι Δεσμοί Σελήνης, με τον Κρόνο στον Υδροχόο: Το ενεργοποίησε ο Ερμής πρώτος στη 18η του Λέοντα σε αντίθεση με τον Κρόνο στον Υδροχόο στη Νέα Σελήνη του Ιουλίου, ακολούθησε η πανσέληνος Αυγούστου και η σύνοδος Άρη – Ουρανού και τώρα κλείνει με τη θέση της Αφροδίτης στο ίδιο σημείο. Αυτό υποδηλώνει μεγάλο κύμα εσωτερικών αλλαγών που θα εκδηλωθούν και σε εξωτερικές αλλαγές. Αλλαγές στη σκέψη, στη σχέση μας με τον εαυτό μας, στις ιδέες μας, στις σχέσεις μας με τους άλλους και κυρίως μια καλύτερη αξιολόγηση του τι είναι τελικά αυτό που θέλουμε, τι θεωρούμε σημαντικό και ουσιαστικό στη ζωή μας.

Μπορεί να έχουμε μια αίσθηση και μια έντονη επιθυμία, ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας σε διάφορους τομείς, αλλά δεν ξέρουμε πως. Σαν να είμαστε κολλημένοι στην άμμο. Αυτό μας αναγκάζει να στραφούμε εσωτερικά και να αναλύσουμε περισσότερο τη ζωή μας και τον εαυτό μας. Αυτό είναι η δουλειά της Παρθένου.

  • Παράλληλα, ο Άρης έχει περάσει στους Διδύμους και τετραγωνίζει ακριβώς τη Νέα Σελήνη. Ο Άρης θα παραμείνει στους Διδύμους μέχρι τον Φεβρουάριο. Η ώθηση του Άρη είναι να βρει νέες πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήματα, να μάθει, να μιλήσει, να επικοινωνήσει, να κινηθεί, να δημοσιοποιήσει, να αμφισβητήσει. Ο Άρης στο τέλος Σεπτεμβρίου θα φτάσει στη 19η των Διδύμων, σε τρίγωνο με Κρόνο και τότε θα αρχίσει να διαφαίνεται και να παίρνει μορφή σιγά-σιγά το τοπίο, σε σχέση με τι αλλαγές και προσαρμογές απαιτούνται και με ποιους μπορούμε να συμβαδίσουμε.
  • Ο Ερμής έχει περάσει στο Ζυγό και βοηθά να ακούσουμε τον εσωτερικό και εξωτερικό διάλογο και να δούμε τι ανταπόκριση μας δίνει η συναναστροφή με τους άλλους, τι προσλαμβάνουσες παίρνουμε, ώστε να ζυγιάσουμε τα υπέρ και τα κατά πριν πάρουμε τελικές αποφάσεις. Ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος στο Ζυγό στις 10 Σεπτεμβρίου και έτσι θα μας δώσει περισσότερο χρόνο να επεξεργαστούμε και θα ξεκινήσει νέο τετράμηνο κύκλο με τον Ήλιο στις 23 Σεπτεμβρίου στη 0η του Ζυγού στη Φθινοπωρινή ισημερία. Μέχρι τότε, η Παρθένος μας βοηθά στο να επεξεργαστούμε όλο αυτό το νέο υλικό, τι είναι αλήθεια, τι ψέμα, τι μας ωφελεί και τι είναι περιττό.
  • Ο Χείρωνας σε χιαστί με το Ν. Δεσμό Σελήνης είναι μια ενέργεια push-pull ανάμεσα στη συναισθηματική προσκόλληση στο παρελθόν και την εσωτερική ανάγκη για αλλαγή, που μας βοηθά να δούμε τι μας εμποδίζει και μας μπλοκάρει ακόμα ψυχολογικά και πως μπορούμε να εξαλείψουμε αυτά τα τραυματικά θέματα. Σε θέση τριγώνου με την Αφροδίτη, βοηθά να εμπεδώσουμε και να θεραπεύσουμε αυτά τα θέματα που ήδη έχουν αναδειχθεί το προηγούμενο διάστημα.
  • Η θέση της Αφροδίτης στη 19η του Λέοντα, είναι ο τελικός κριτής σε αυτή τη Νέα Σελήνη, σε αντίθεση με τον Κρόνο και τετράγωνο με Ουρανό που θα τεκμηριώσει τη τελική αξιολόγηση και τελική ενσωμάτωση των εσωτερικών αλλαγών που βράζουν από το προηγούμενο δίμηνο. Η αξιολόγηση πρωτίστως ξεκινά από τον εαυτό μας και τις αξίες μας και πως μπορούμε τελικά να δρομολογήσουμε δημιουργικά τις αλλαγές που θέλουμε, σε πρακτικό επίπεδο και σε επίπεδο σχέσεων.
  • Το πρώτο τέταρτο της Νέας Σελήνης που δίνει πάντα τον τόνο, γίνεται στις 3 Σεπτεμβρίου στο Τοξότη και βοηθά να εξισορροπήσουμε τη διαισθητική μας αντίληψη με τη λογική για να τεκμηριώσουμε την αλήθεια μέσα από τα γεγονότα. Το σώμα μας δεν ψεύδεται ποτέ και είναι πολύ σημαντικό κριτήριο να το ακούμε όταν αντιδρά σε κάτι ή κάποιον. Η γλώσσα του σώματος πιάνει αυτό που το μυαλό μπορεί να μην πιάνει και όταν το σώμα δίνει σήμα μέσα από την εσωτερική φωνή, το gut feeling, πρέπει να το εμπιστευόμαστε περισσότερο από τα λόγια. Αλλά και η διαίσθηση θέλει τεκμηρίωση μέσα από τα γεγονότα γιατί μπορεί να μας μπερδεύει αν εμπλέκεται με φόβο ή ευσεβή πόθο!

Είναι σημαντικό να μην παρασυρθούμε σε απαισιοδοξία λόγω της εμπλοκής του Κρόνου και να δώσουμε χρόνο και ηρεμία στον εαυτό μας να ενσωματώσει σωστά τις πληροφορίες.

Επίσης, επειδή ο Άρης στους Διδύμους μπορεί να φέρει πόλωση και διαμάχες, το να κρατήσουμε ψύχραιμη στάση, θα μας βοηθήσει να μη βιαστούμε και παρασυρθούμε σε λάθη, τσακωμούς και επιπόλαιες αποφάσεις, που θα τις αντιληφθούμε μετά το τέλος Οκτωβρίου που θα γυρίσει ανάδρομος.

Από τέλος Οκτωβρίου που μπαίνουμε στη περίοδο των εκλείψεων θα κριθούν τα αποτελέσματα του Αυγούστου, γι αυτο μη βιάζεστε και μην απογοητεύεστε αν τα πράγματα δείχνουν στριμωγμένα ή κολλημένα, το παιχνίδι θα κριθεί στην παράταση. Ο Κρόνος, ότι μπλοκάρει υπάρχει λόγος που το μπλοκάρει. Το σίγουρο είναι ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και το να πλοηγηθείς σωστά στην ορμή του νερού θέλει πίστη, ωριμότητα και ψυχραιμία!

Θα έρθουν πολλές νέες πληροφορίες και αποκαλύψεις στο φως το επόμενο διάστημα, αλλάζουμε σε πολύ βαθύ και ουσιαστικό επίπεδο στο σύνολο της ανθρωπότητας. Είμαστε στον τελευταίο κύκλο του τετράγωνου του Κρόνου – Ουρανού μέχρι το τέλος του χρόνου για να κλείσει ο κύκλος που άνοιξε το 1989 και κάθε δυσλειτουργική δομή θα εξαρθρωθεί. Αλλά η σημαντικότερη αλλαγή ξεκινάει πάντα από το νου, την επίγνωση. Εκεί βοηθά πολύ ο Ουρανός, στην αφύπνιση, στο να καταλάβεις κάτι που πριν δεν καταλάβαινες! Δίνει μια μεγάλη ευκαιρία απεξάρτησης και απελευθέρωσης από παρωχημένα μοτίβα και στερεότυπα συμπεριφορών και αντιλήψεων που δεν μας εξυπηρετούν πια.

Είναι ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αυτή η Νέα Σελήνη, που αν την αξιοποιήσουμε σωστά και με επίγνωση μπορεί να φέρει ευκαιρίες και δυνατότητα να καρπωθούμε θεαματικά και πολύ ευνοϊκά αποτελέσματα για ουσιαστκές αλλαγές στο μέλλον.

Καλό Σεπτέμβρη, με πίστη, ψυχραιμία και εγρήγορση!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: