Νέα Σελήνη Απριλίου, έκλειψη Ηλίου στον Ταύρο

Καλλιέργησε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Στις 30 Απριλίου, στις 23:28 ώρα Ελλάδας, έχουμε τη Νέα Σελήνη του Απρίλη, στη 10η 25 του Ταύρου, που είναι και η πρώτη έκλειψη Ηλίου για το 2022 που ενεργοποιεί τον Β. Δεσμό Σελήνης στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού.

Μια Νέα Σελήνη είναι μια πάντα μια νέα αρχή και εφόσον είναι και έκλειψη στο Β. Δεσμό Σελήνης και σε σύνοδο με τον Ουρανό, χαράσσει μια νέα πορεία προς το μέλλον. Οι εκλείψεις πάντα ενεργοποιούν πιο δυναμικά τα θέματα των ζωδίων που εμπλέκονται και ωθούν σε αλλαγές μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

  • Ταύρος: η σχέση μας με τον εαυτό μας, το σώμα μας, το φυσικό περιβάλλον. Οι αισθήσεις μας, οι βασικές μας ανάγκες, η επιβίωση, η αυτοεκτίμηση, τα ταλέντα και οι ικανότητές μας, τα υγιή προσωπικά όρια, η αυτοφροντίδα, η τροφή, η προσωπικές μας αξίες, οι εσωτερικοί και εξωτερικοί μας πόροι, η ενδυνάμωση και η αυτάρκεια, η ασφάλεια και η σταθερότητα.
  • Ο Ουρανός εμπεριέχει πάντα μια ευκαιρία απελευθέρωσης, από αυτό που έχει καταπιεστεί μέσα μας στο παρελθόν. Ο Ουρανός σπάει την οριοθέτηση, το καλούπι, που έχει δημιουργήσει ο Κρόνος (όριο του συνειδητού νου) το οποίο έχει γίνει περιοριστικό και μας εμποδίζει να εκφράσουμε τη δική μας μοναδικότητα, την δική μας αυθεντική φύση. Ο Ουρανός μας βοηθά να ανακαλύψουμε κάτι για τον εαυτό μας, που πριν δεν βλέπαμε, να δούμε αντικειμενικά και να τολμήσουμε αλλαγές. Να σκεφτούμε έξω από το κουτί, να αξιολογήσουμε και να εκτιμήσουμε τη δική μας φύση μας και τις αξίες μας.
  • Η Αφροδίτη, που κυβερνά τον Ταύρο, βρίσκεται στους Ιχθείς, σε σύνοδο με το Δία και τον Ποσειδώνα.
  • Η Αφροδίτη, ο Δίας και ο Ποσειδώνας είναι σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα
  • Ο Άρης είναι επίσης στους Ιχθείς σε εξάγωνο με τη Νέα Σεληνη
  • Ο Κρόνος τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης
  • Ο Ερμής μόλις έχει περάσει στους Διδύμους και ετοιμάζεται να γυρίσει ανάδρομος στις 10 Μαΐου
  • Ο Πλούτωνας (κυβερνήτης του Νότιου Δεσμού στον Σκορπιό) γυρίζει ανάδρομος ακριβώς στη Νέα Σελήνη.

Ο Ταύρος είναι η δύναμη της έλξης, η δική μας εσωτερική δόνηση που αντανακλά το ένστικτο επιβίωσης και ο Ουρανός εκεί δίνει μια μεγάλη μαγνητική δύναμη που έλκει αυτό που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε στο μέλλον, να απελευθερώσουμε τη δική μας μοναδική φύση, να επιβιώσουμε και να αναπτυχθούμε.

Το σταθερό γήινο ζώδιο του Ταύρου, αντανακλά τη καρδιά της Άνοιξης, τον οργασμό της φύσης, την ανθοφορία, τις μυρωδιές, τα χρώματα, τις αισθήσεις, την ομορφιά γύρω μας, τη γη που μας θρέφει, την αξία της ίδιας της ζωής. Πόσο τα εκτιμάμε και τα σεβόμαστε όλα αυτά;


Τι χρειάζεται να επανεκτιμήσεις; Ποιες ιδέες και προκαταλήψεις σε περιορίζουν; Πιστεύεις στην εαυτό σου, στη δική σου αξία, σέβεσαι τις ανάγκες σου, τη φύση σου, το σώμα σου, τα χαρίσματά σου, εκτιμάς τον εαυτό σου, έχεις υγιή όρια; Τι πρέπει να αφήσεις πίσω σου από το παρελθόν, γιατί είναι περιττό και σε αποδυναμώνει; Είναι φόβοι, ιδέες, ταμπού, εμμονές, προκαταλήψεις, συναισθηματικές εξαρτήσεις, άλυτα ψυχολογικά θέματα, άμυνες, εθισμοί, τοξικές σχέσεις, ανασφάλειες ή μειωμένη αυτοεκτίμηση;

Ο ανάδρομος Πλούτωνας (δύναμη μεταμόρφωσης) μας στρέφει προς τον εαυτό, στη δική μας εσωτερική δύναμη και μας δείχνει από τι θέλει να απελευθερωθεί η δική μας ψυχή για να ξαναγεννηθεί, να ανθίσει και να καρποφορίσει.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με Δία και Ποσειδώνα στους Ιχθείς ανοίγουν νέο κεφάλαιο, ώστε να διευρύνουμε την αντίληψή μας και να φιλοσοφήσουμε ευρύτερα τη ζωή. Οι Ιχθείς είναι η ολότητα της ύπαρξης. Η Αφροδίτη στους Ιχθείς εκφράζει την υπέρτατη αγάπη που είναι η ουσία της ίδιας μας της συνείδησης. Τι έχει τελικά ουσιαστική αξία και πραγματικό νόημα στη ζωή; Μήπως χρειάζεται να δούμε τη ζωή μας και την επιβίωσή μας πάνω στη γη σε ένα πιο συλλογικό και πνευματικό πλαίσιο, να σεβαστούμε την αξία της ζωής και τους φυσικούς νόμους ώστε για σταματήσουμε να λειτουργούμε αυτοκαταστροφικά υπονομεύοντας την ίδια μας την ύπαρξη;

Και πως μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με τους άλλους και το περιβάλλον, αν δεν αποκαταστήσουμε πρώτα τη σχέση μας με τον εαυτό μας; Όσο περισσότερο συνειδητοί και απαλλαγμένοι από υπερβολικές νευρώσεις είμαστε, τόσο πιο λειτουργικοί, συμπονετικοί και ωφέλιμοι γινόμαστε. Καλλιεργώντας και αναδεικνύοντας την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, συμβάλλουμε με φυσικό τρόπο στην αρμονία και ευημερία του συνόλου.

Καλή και ευλογημένη Νεα Σελήνη και χρόνια πολλά σε όλους!

astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: