Απρίλιος και Νέα Σελήνη στον Κριό

Στην πορεία μια μεγάλης υπαρξιακής αλλαγής

Η νέα αστρολογική χρονιά που ξεκινήσε με την εαρινή ισημερία μπαίνει δυναμικά με μια Νέα Σελήνη την 1η Απριλίου, στην 11η 31′ του Κριού, στις 9:24 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Είναι πραγματικά μοναδική η διάταξη πλανητών σε αυτή τη Νέα Σελήνη που αντανακλά αυτή την κρίσιμη καμπή της ανθρωπότητας που διανύουμε, την ιστορική μετάβαση από ένα παρελθόν που κλείνει σε έναν εντελώς νέο αχαρτογράφητο κόσμο.

Ανάμεσα στους δυο μεγάλους αναμορφωτές, τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και τον Ουρανό στον Ταύρο, τα ζώδια που συμβολίζουν την εξουσία και την επιβίωση στη γήινη πραγματικότητα, τρία συνεχόμενα ζώδια, ο Υδροχόος, οι Ιχθείς και ο Κριός, φιλοξενούν όλο το πλανητικό δυναμικό σε μια πολυαστρία που δημιουργεί ταυτόχρονα πολύ σημαντικές συνόδους:

  • Η Νέα Σελήνη στο Κριό σε σύνοδο με τον Ερμή και τον Χείρωνα
  • Ο Άρης, κυβερνήτης του Κριού, έχει ξεκινήσει ήδη νέο συνοδικό κύκλο με την Αφροδίτη και την Εστία και είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο και την Ήρα. Ο Άρης – Κρόνος τετραγωνίζουν τους Δεσμούς Σελήνης.
  • Η μεγάλη σύνοδος του Δία Ποσειδώνα, που γίνεται ακριβής στις 12 Απριλίου και κλείνει έναν κύκλο 166 ετών, είναι η σημαντικότερη όψη της χρονιάς.

Η σύνοδος δυο πλανητών έχει παρόμοια λειτουργία με την ενέργεια του Κριού. Απελευθερώνει μια νέα ενέργεια δύναμης ως δυνατότητα ανάπτυξης που εκδηλώνεται με αυθόρμητο και υποκειμενικό τρόπο. Είνα μια ορμή για δράση που λειτουργεί ενστικτωδώς για να βρει νέους τρόπους έκφρασης της λειτουργίας των πλανητών και νέους δρόμους προκειμένου να εκπληρώθούν οι ανάγκες που έμειναν ανεκπλήρωτες στον προηγούμενο κύκλο. Επειδή δεν έχει πάρει ακόμα μορφή ο νέος σκοπός, το στοιχείο της σύγχυσης, του υποκειμενισμού και της συναισθηματικής προβολής είναι πολύ έντονο, γιατί δεν υπάρχει ακόμα διάκριση των εσωτερικών επιθυμιών, ονείρων ή φαντασιώσεων και της αντικειμενικής αντίληψης της πραγματικότητας.

Και τα τέσσερα στοιχεία, γη, νερό, αέρας και φωτιά είναι εξίσου ενεργοποιημένα σε αυτή τη νέα σελήνη και μάλιστα με ισχυρές τοποθετήσεις πλανητών. Οι θηλυκές και αρσενικές ενέργειες εξίσου ισχυρές, αναζητούν ισορροπία και ισοτιμία. Ήλιος, Σελήνη, Ερμής και Χείρωνας στον Κριό και Άρης, Αφροδίτη, Κρόνος στον Υδροχόο, τονίζουν το στοιχείο την φωτιάς και του αέρα, την αρσενική δημιουργική ενέργεια του πνεύματος και της διάνοιας και τη δυναμική της κίνησης και της αλλαγής. Δίας και Ποσειδώνας στους Ιχθείς δείχνουν την παροδικότητα και τη διάλυση του παλιού, μέσα από την ρευστή ενέργεια του νερού, του κοσμικού ρυθμού όπου τα πάντα βρίσκονται διασυνδεδεμένα και σε συνεχή αλληλεξάρτηση. Το στοιχείο του συναισθήματος, της σύγχυσης και του φόβου είναι έπισης έντονο.

  • Ερμής, Ήλιος, Σελήνη και Χείρωνας στον Κριό: Πώς δίνεις προσωπική μορφή στην αίσθηση σκοπού και με πως επικοινωνείς τις ιδέες σου με έναν νέο τρόπο.

Η φωτιά του Κριού, δίνει πνευματική ενέργεια, θάρρος, ενθουσιασμό, δύναμη αυτοέκφρασης, ανάγκη για ελευθερία και εξατομικευμένη δράση. Μας ξυπνά και μας κινητοποιεί. Όταν όμως μπλοκάρεται δημιουργεί θυμό, ανταγωνισμό και πόλεμο. Γι αυτό είναι σημαντικό να βρούμε κίνητρα και δημιουργικές διεξόδους για να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ακατέργαστη ενστικτώδη ενέργεια. Η κίνηση, το άνοιγμα σε νέες γνώσεις, ο πειραματισμός και η δημιουργική αυτοέκφραση με νέους τρόπους που οδηγούν σε αυτοανακάλυψη του έμφυτου δυναμικού μας είναι το ζητούμενο. Γι αυτό χρειάζεται ελευθερία και προσωπικό χώρο και χρόνο. Όταν αυτή η ανάγκη καταπιέζεται, ο θυμός και η σύγκρουση είναι αναπόφευτες αντιδράσεις.

Ο ρόλος του Χείρωνα σε αυτή τη Νέα Σελήνη είναι καθοριστικός. Ο Χείρωνας βγαίνει από τη σκιά, στην 12η 56 του Κριού στις 12 Απριλίουω (τη μοίρα που είχε γυρίσει ανάδρομος τον Ιούλιο του 2021) , ταυτόχρονα με τη σύνοδο του Δία με τον Ποσειδώνα. Ο Χείρωνας στον Κριό εκφράζει ένα υποσυνείδητο τραύμα που έχει δημιουργηθεί στη πρώιμη παιδική ηλικία, όταν διαμορφωνόταν η ίδια μας η εγωϊκή ταυτότητα και η δομή της προσωπικότητας. Είναι μια μπλοκαρισμένη ενέργεια που θέλει να απελευθερωθεί, μια υποσυνείδητη εσφαλμένη πεποίθηση, ότι είμαστε αδύναμοι να εκφράσουμε την δική μας βούληση, μπορεί να δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης, θυμό, ένστικτα που έχουν καταπιεστεί και φόβο, ότι είμαστε ευάλωτοι και αδύναμοι να υπερασπιστούμε την ανάγκη μας για ανεξαρτησία και αυτοέκφραση. Αυτό λειτουργεί εντελώς ασυνείδητα, λόγω του μηχανισμού άμυνας και επιβίωσης που δημιουργεί το ίδιο μας το νευρικό σύστημα, για να υπερκαλύψει αυτό το οδυνηρό αίσθημα ανασφάλειας, φόβου και αδυναμίας. Ότι λειτουργεί ασυνείδητα, προβάλλεται εξωτερικά. Μπορεί να εκδηλωθεί σαν εγωπαθής επιθετικότητα, θυμός, ανταγωνιστικότητα, υπερκινητικότητα, πόλεμος.

Ο Χείρωνας είναι το κλειδί που ανοίγει μια πύλη του ασυνείδητου στο συνειδητό βγάζοντας αυτόν τον ασυνείδητο φόβο ή αδυναμία στην επιφάνεια, ο οποίος όταν βιώνεται, ταυτόχρονα λειτουργεί σαν αυτοθεραπεία, που απελευθερώνει την καταπιεσμένη αρσενική ενέργεια, σε μεγαλύτερη ζωτικότητα, κίνηση και ανοιχτοσύνη, ενσυναίσθηση και αλτρουισμό. Η αυτοθεραπευτική διαδρομή του Χείρωνα είναι η μετάβαση από την κατώτερη, ζωική φύση μας, στην πνευματική μας ανύψωση, μέσα απο το προσωπικό βίωμα της δικής μας αδυναμίας, την ανάληψη ευθύνης για την προσωπική προσπάθεια αυτογνωσίας, αυτοαποδοχής, αυτοσυμπόνιας και αυτοβελτίωσης, που οδηγεί τελικά σε προσφορά στους άλλους, μέσα από το άνοιγμα της καρδιάς.

  • Σύνοδος Άρη – Κρονου στις 5 Απριλίου, σε τετράγωνο με Δεσμούς Σελήνης και Αφροδίτη στους Ιχθείς.

Ενώ υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη να προχωρήσουμε μπροστά και να απελευθερωθούμε από ότι μας καταπιέζει και μας περιορίζει, ταυτόχρονα, υπάρχει και μια μεγάλη βαρυτική έλξη σε συναισθηματικές εξαρτήσεις, φόβους, ανασφάλειες και προσκόλλησεις στο γνώριμο αλλά δυσλειτουργικό παρελθόν που έχουμε δημιουργήσει. Ένα συνεχές πισωγύρισμα σε ψυχολογικά μοτίβα του παρελθόντος και η αντίσταση στην αλλαγή, δημιουργούν μια εσωτερική σύγκρουση και ένταση, μια δυναμική γκάζι – φρένο, το αίσθημα σαν να έχεις κολλήσει στην άμμο και προσπαθείς να ελευθερωθείς και να ξεφύγεις από την ακινησία.

  • Ανώτερη σύνοδος Ερμή -Ήλιου στις 2 Απριλίου

Ο Ερμής έχει φτάσει στην αντίθετη πλευρά του Ήλιου από τη γη. Είναι η φάση ολοκλήρωσης του Ερμή, αντίστοιχη με την ενέργεια της πανσελήνου. Ο Ερμής θα περάσει μπροστά από τον ήλιο και θα εμφανιστεί σαν βραδινό άστρο. Η λειτουργία του Ερμή αποκτά περισσότερο τη φύση της παρθένου. Η σκέψη μας γίνεται πιο αναλυτική και αντικειμενική. Αρχίζουμε να ξεσκαρτάρουμε όλες τις πληροφορίες, ιδέες και δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί το προηγούμενο διάστημα και να τακτοποιούμε τη σκέψη μας, εξετάζοντας τι κρατάμε και τι έχει νόημα τελικά από το παρελθόν. Γίνεται μια διάκριση στο τι είναι χρήσιμο να αφομοιωθεί και τι είναι ανούσιο και περιττό. Η αναλυτική ικανότητα και η κριτική σκέψη αυξάνεται, αλλά δημιουργείται και ένα μεγαλύτερο άγχος για να βρούμε μια νέα στρατηγική και πρακτική αυτοοργάνωση στη ζωή μας. Η σύνοδος με τον Χείρωνα βοηθά στο να ψυχολογήσουμε πιο σωστά και αντιληφθούμε σε βάθος κάποια πράγματα για τον εαυτό μας ή τους άλλους.

  • Η σύνοδος Δία με Ποσειδώνα στις 12 Απριλίου

Αυτή είναι μια πολύ σηματική σύνοδος καθώς γίνεται στο ζώδιο των Ιχθύων, που συμβολίζει την συμπαντική αρμονία του ορατού και αόρατου κόσμου και το σύνολο της ανθρωπότητας. Ο Δίας και Ποσειδώνας είναι κυβερνήτες των Ιχθύων και θα προστεθεί και η ενέργεια της Αφροδίτης μέχρι το τέλος Απριλίου, που εκφράζει την ανώτερη έκφραση της αγάπης σε αυτό το ζώδιο.

Ο Δίας και Ποσειδώνας ξανασυναντήθηκαν ξανά το 2009 στον Υδροχόο αλλά σύνοδος αυτών των δυο στους Ιχθείς έχει να γίνει από το 1856, δηλαδή πριν 166 χρόνια. Μέχρι τις 12 Απριλίου, το κλείσιμο αυτών των προηγούμενων κύκλων, είναι μια περίοδος μεγάλης σύγχισης και διάλυσης. Η συνειδητοποίηση της παροδικότητας είναι το μεγάλο μάθημα του Ποσειδώνα.

Όσο περισσότερο εναρμονιζόμαστε με τις υψηλότερες δονήσεις της πνευματικής μας φύσης, της καλοσύνης, της δημιουργικής μας δύναμης, του διαλογισμού, της προσευχής, της τέχνης, τόσο πιο κοντά στην φυσική αρμονία και την καθαρή μας φύση ερχόμαστε και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο θετικά αυτές τις ενέργειες.

Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με την υπερβατική αλήθεια, την ίδια την ουσία της συνείδησης, που είναι καθαρή, ακτινοβόλα, άχρονη, αγέννητη και αθάνατη και είναι η καθαρή ουσία όλων των όντων. Ο άνθρωπος έχει τη δύναμη της αυτογνωσίας και ο Δίας εκφράζει την ανάγκη αλλά και το χρέος του ανθρώπου για την αναζήτηση της αλήθειας και το νόημα της ύπαρξης.

Η σύνοδος Δία, Ποσειδώνα και Αφροδίτης έχει τεράστια πνευματική δύναμη για την ανάπτυξη της συνείδησης, αν την χρησιμοποιήσουμε θετικά. Μια νέα πνευματικότητα μπορεί να αρχίσει να εκδηλώνεται, πιο ουσιαστική και ολιστική και λιγότερο δογματική. Όλοι είμαστε συνδημιουργοί της πραγματικοτητά μας, μέσα από τις σκέψεις, τα λόγια και τη δράση μας. Ότι βιώνουμε ως πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα της δικής μας συμπεριφοράς απέναντι στους άλλους και το περιβάλλον μας. Η αναζήτηση της αρμονίας και της ισορροπίας μέσα από την προσωπική μας πνευματική ανάπτυξη είναι η καλύτερη συνεισφορά αλλά και προσωπική ευθύνη για στο μέλλον μας.

Καλή αστρολογική χρονιά και καλή νέα σελήνη, με την ευχή η φετινή άνοιξη να φέρει μια δημιουργική και ψυχική αναγέννηση σε όλους!

astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: