Νέα Σελήνη Μαρτίου

Βρισκόμαστε σε ένα συγκλονιστικό κατώφλι της ιστορίας και της ανθρώπινης εξέλιξης που αντανακλάται στις πλανητικές διατάξεις της Νέας Σελήνης του Μαρτίου, μέσα από τις πολυαστρίες που δημιουργούνται στο τελευταίο τεταρτημόριο του κύκλου, πριν την Εαρινή Ισημερία στις 20 Μαρτίου.

  • Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς στις 2 Μαρτίου, στη 12η των Ιχθύων, σε σύνοδο με Δία και εξάγωνο με τον Ουρανό πρέπει να αξιοποιηθεί πολύ συνειδητά από όλους μας, σαν μια ευκαιρία για την ειρήνη. Το ζώδιο των Ιχθύων συμβολίζει την ολοκλήρωση ένος κύκλου, την υπέρβαση και την διάλυση των εγωκεντρικών ταυτίσεων. Αυτό το εξάγωνο με τον Ουρανό, μπορεί να αποδειχθεί θετικό ώστε να λειτουργήσει καλά ο Δίας – Ήλιος.
  • Η Αφροδίτη βγαίνει από τη σκια της αναδρομής της ακριβως στη Νέα Σελήνη. Ο Άρης, η Αφροδίτη & Εστία σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στην 27η 48 του Αιγόκερω, το ζώδιο της πατριαρχίας, της εξουσίας, των δομών, της ιστορίας, των προγόνων, του παρελθόντος, των καρμικών χρεών αλλά και της ευθύνης. Ο Πλούτωνας σημαίνει βαθιά μεταμόρφωση. Βλέπουμε τις συνέπειες του παρελθόντως με δραματικό τρόπο ώστε να συνειδητοποιηθούν οι ευθύνες. Ο Πλούτωνας βρίσκεται στη γενέθλια θέση του στον γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ, κλείνοντας έναν κύκλο 246 ετών! Ο νέος κύκλος Αφροδίτη – Ήλιου που ξεκίνησε τον Ιανουάριο με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω, έφερε τα αποτελέσματα του κύκλου του 2014, κλείνοντας τον οκταετή κύκλο της προηγούμενη σύνοδου στον Αιγόκερω που ξεκίνησε και η κρίση της Κριμαίας.
  • Η Αφροδίτη και ο Άρης ολοκληρώνουν τον συνοδικό κύκλο που ξεκίνησαν στις 13 Ιουλίου 2021 στο αρχηγικό ζώδιο του Λέοντα, που εκφράζει τους ηγέτες, την αρχηγία και την αρσενική αρχή. Η σύνοδος αυτή έγινε στην 19η 44 του Λέοντα σε σύνοδο με τη Σελήνη του Ζελένσκι, σε σύνοδο με το Ν. Δεσμό του Β. Πούτιν και τετράγωνο με τον ανάδρομο Δία του στον Ταύρο η δε Σελήνη σε σύνοδο με τον γενέθλιό του Πλούτωνα. Η πανσέληνος του Φεβρουαρίου 2022, που έγινε στην 28η του Λέοντα σε τετράγωνο με τους Δεσμούς Σελήνης, έγινε πάνω στον ανάδρομο Κρόνο του Ζελένσκι. Δυστυχώς, αυτή η σύνοδος Αφροδίτη -Άρη ολοκληρώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο πάνω στον Πλούτωνα μέχρι τις 6 Μαρτίου.
  • Ο Ερμής της Νέας Σελήνης είναι σε ακριβείας σύνοδο με Κρόνο στην 19η του Υδροχόου (ακριβώς στο αντιδιαμετρικό σημείο της συνόδου του Ιουλίου, στο Β. Δεσμό του Πούτιν, σε τετράγωνο με τον ανάδρομο Δία του και σε αντίθεση με τον γενέθλιό του Πλούτωνα). Αυτή η σύνοδος μπορεί να λειτουργήσει σαν αντίβαρο ρεαλισμού και ορθολογισμού, απέναντι στη συναισθηματική υπερβολή του Πλούτωνα ώστε να παρθούν ώριμες αποφάσεις. Ο Ερμής είναι πρωινό άστρο και μπορεί να λειτουργήσει πιο ευρηματικά και καινοτόμα και ο Κρόνος να δώσει ωριμότητα στις αποφάσεις.
  • Ο Ποσειδώνας σε τρίγωνο με τον Ν. Δεσμό Σελήνης και ο Πλούτωνας, με Αφροδίτη Άρη σε τρίγωνο με το Β. Δεσμό Σελήνης. Αυτές οι όψεις είναι υποστηρικτικές και ελπιδοφόρες, στο να αποφευχθούν τα χειρότερα καθώς εξισορροπούν τον άξονα Ταύρου – Σκορπιού των Δεσμών Σελήνης.
  • Νέα σύνοδος Αφροδίτη – Άρη στην 0η του Υδροχόου και Ήλιου – Δία στην 15η 23 των Ιχθύων, στις 6 Μαρτίου. Αυτή είναι κομβική ημερομηνία, καθώς το 6 είναι ο αριθμός του έτους. Όπως ένας σπόρος, μια σύνοδος είναι μια στιγμή νέας, φρέσκιας ενέργειας και δυνατότητας. Ο Υδροχόος συμβολίζει την αντιστροφή της πυραμίδας της εξουσίας, από τον εγωκεντρισμό που εκφράζει ο Λέων, στην ισοτιμία και τη συλλογικότητα που εκφράζει ο Υδροχόος. Οι κοινωνικές ομάδες, οι συνασπισμοί, η φιλία, η συνεργασία και η ομοψυχία, αλλά και η ψύχραιμη, αποστασιοποιημένη ορθολογική αντίληψη των πραγμάτων, μπορούν να γίνουν το αντίβαρο στην συναισθηματική δραματοποίηση και την πόλωση. Το να κρατήσουμε όλοι μια ώριμη και ψύχραιμη στάση και να μην παρασυρόμαστε σε διχαστικές και πολωτικές αντιδράσεις είναι το κλειδί. Η σύνοδος Ήλιου – Δία μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά αν κρατήσουμε υψηλό το ηθικό και την πίστη στο ύψιστο ιδανικό της ειρήνης και της ενότητας. Οι Ιχθείς είναι το ζώδιο της πίστης και της υπέρβασης, της συμπόνιας και της πνευματικότητας. Ο Υδροχόος είναι η ίδια η κοινωνία. Το να είναι ο καθένας από μας αλληλέγγυος και συνεργάσιμος, απόλυτα συνειδητός και υπεύθυνος. Όλοι συνδεόμαστε σε ενεργειακό επίπεδο. Ο καθένας συμβάλλει μέσα από τη δική του δόνηση στη συλλογική συνείδηση. Το να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνειδητοί στο να μην παρασυρόμαστε στο θυμό και σε διχαστικές συμπεριφορές είναι πολύ σημαντικό. Η σύνοδος Ήλιου- Δία στις 6 Μαρτίου και Ήλιου – Ποσειδώνα στις 13 Μαρτίου είναι πύλες μεγάλης πνευματικής δύναμης, αν ευθυγραμμιστούμε συνειδητά με τις υψηλότερες δονήσεις. Η προσευχές όλων για την ειρήνη, η πίστη, η αγάπη, η τέχνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη μπορούν να κάνουν θαύματα αν συντονιστούμε συνειδητά σε αυτή τη στάση.
  • Η πανσέληνος του μήνα στις 18 Μαρτίου γίνεται στην 28η της Παρθένου, σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα και τον Β. Δεσμό στον Ταύρο, δημιουργώντας ένα μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια της γης, και έναν σχηματισμό χαρταετού με τον Ήλιο στην 28η των Ιχθύων. Η θέση του Ήλιου είναι η μοίρα που θα επιστρέψει ο Δίας ανάδρομος και θα ορθοδρομήσει στις 24 Νοεμβρίου. Η ερμηνεία Sabian αυτής της μοίρας, είναι «Ένας εύφορος κήπος κάτω από την πανσέληνο» Η επιτυχία στο να κυριαρχήσουμε στο γήινο επίπεδο μετριέται από την ικανότητά μας να κερδίζουμε αφθονία χωρίς να γίνουμε σκλάβοι της απληστίας. Ο Ήλιος θα είναι σε εξάγωνο με το Β. Δεσμό Σελήνης, ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Ουρανό και η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Χείρωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό. Σίγουρα πρέπει να αποκολληθούμε από μοτίβα και νοοτροπίες του παρελθόντος, και να βρεθει ένας κοινός τόπος συνύπαρξης και συνεννόησης, που είναι κοινή ευθύνη όλων μας. Ο νέος κύκλος Αφροδίτης Άρη πρέπει να είναι συλλογικός και ενωτικός και όχι αρχηγικός και διχαστικός. Ας προσπαθήσουμε όλοι για αυτό. Η ειρήνη είναι η ύψιστη αξία που πρέπει να μας ενώσει για το καλό όλων!

astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: