Νέος κύκλος Αφροδίτης – Ήλιου

Το 2022 δονείται στον αριθμό 6, μέσα από την τριπλή επανάληψη του αριθμού 2. Το δυο εκφράζει την εκδήλωση μέσα από τη δυαδικότητα, την αντιπαράθεση και την σύνθεση των αντιθέτων. Το 6 σχετίζεται με την αμφιταλάντευση, την προσαρμογή, την τελειοποίηση και την προσφορά.

Η χρονιά ξεκίνησε με την Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω σε παρατεταμένη σύνοδο με τον Πλούτωνα. Η πρώτη νέα σελήνη του έτους βρήκε την ανάδρομη Αφροδίτη ξανά στην 22η 48 του Αιγόκερω, το σημείο δηλαδή της συνόδου Κρόνου – Πλούτωνα που έγινε το 2020 και άλλαξε τη ροή της ιστορίας. Η Αφροδίτη θα πρωταγωνιστήσει και η πορεία της θα είναι καθοριστική για το 2022.

Όλο το προηγούμενο διάστημα από τις 20 Δεκεμβρίου 2020 που η Αφροδίτη είναι ανάδρομη και σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα, λειτουργεί υπόγεια, ασυνείδητα, στο σκοτάδι, σαν ένας σπόρος στο χώμα που ωριμάζει αλλά ακόμα δεν έχει βγει ο βλαστός στην επιφάνεια. Έχουμε την αίσθηση μιας στασιμότητας, απαισιοδοξίας και τέλματος. Ότι τίποτα δεν λειτουργεί, ότι δεν υπάρχει νόημα. Ωστόσο, αυτή η στασιμότητα κάτι νέο κυοφορεί. Οι εσωτερικές ζυμώσεις θα αρχίσουν να εκδηλώνονται σιγά- σιγά σε εξωτερικές αλλαγές μετά τις 9 Ιανουαρίου.

Το αστέρι της Αφροδίτης

Η Αφροδίτη φαίνεται το πιο λαμπερό άστρο στον ουρανό, μετά τον Ήλιο και τη Σελήνη. Έχει την πιο αρμονική τροχιά και σχετίζεται με τη φυσική μας επιβίωση και τους φυσικούς κύκλους στη γη. Η Αφροδίτη κάνει έναν ολόκληρο συνοδικό κύκλο με τον Ήλιο κάθε 19 μήνες. Ο κύκλος ξεκινά όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη με την κατώτερη σύνοδο με τον Ήλιο, όπου η Αφροδίτη βρίσκεται στη πιο κοντινή της απόσταση με τη γη και μετά από 9,5 μήνες, δημιουργεί την ανώτερη σύνοδο, όπου η Αφροδίτη βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση από τη γη. Αυτά τα σημεία είναι τα star points της Αφροδίτης. Κάθε οκτώ χρόνια, (δηλαδή πέντε συνοδικούς κύκλους με τον Ήλιο) δημιουργεί μέσα από την τροχιά της, έτσι όπως φαίνεται από τη γη, ένα πεντάκτινο αστέρι.

 • Στις 9 Ιανουαρίου, η Αφροδίτη κάνει κατώτερη σύνοδο με τον Ήλιο στην 18η 43 του Αιγόκερω και ξεκινά έναν νέο κύκλο που θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2022.

Το πρώτο μισό του κύκλου, χαρακτηρίζεται από αυθόρμητη και παρορμητική φύση. Οι αισθήσεις και τα αισθήματα κατευθύνουν τη δράση μας. Η Αφροδίτη είναι ανάδρομη και πιο κοντά στη γη στη σύνοδο του Ιανουαρίου. Βρίσκεται ακόμα στο σκοτάδι, δεν φαίνεται από τη γη. Μια βδομάδα μετά την σύνοδο, δηλαδή από 17 Ιανουαρίου, η Αφροδίτη εμφανίζεται στον ουρανό την αυγή, γίνεται πρωϊνό άστρο.

Όταν η Αφροδίτη είναι πρωινό άστρο, επηρεάζει περισσότερο τα γήινα, η φύση της είναι πιο ενστικτώδης, πολεμοχαρής και διεκδικητική. Γίνεται πολεμίστρια, ακτιβίστρια που υπερασπίζεται τις αξίες της. Εφράζει περισσότερο τη φύση του Ταύρου, δηλαδή την ανάγκη να καλύψουμε τις ανάγκες για επιβίωση, αυτάρκεια και προσωπική ικανοποίηση. Καθώς ο Ήλιος εκφράζει την πνευματική, δημιουργική αρσενική αρχή, η ένωση αυτών των δυο ενεργειών εκφράζει την προσωπική μας αυτοπεποίθηση και βούληση να εκτιμήσουμε τον εαυτό μας, την αξία μας και τις ιδιότητές μας, να τα εκφράσουμε, να διεκδικήσουμε να πάρουμε προσωπική ικανοποίηση και να εξασφαλίσουμε τους προσωπικούς μας πόρους. Την ανάγκη να επιβιώσουμε, να αγαπάμε και να μας αγαπούν και να νιώθουμε οτι αξίζουμε.

Στον Αιγόκερω, η σύνοδος αυτή συνδέεται με τους στόχους, την καριέρα, το ρόλο μας στη κοινωνία, τη σχέση με την οικογένεια, αλλά και το πως διαχειριζόμαστε την προσωπική μας εξουσία, τους πόρους μας, τη φήμη και τον κοινωνικό ρόλο, την ευθύνη απέναντι στους άλλους, την ακεραιότητά μας απέναντι στις αξίες μας. Ποια πράγματα αξιολογούμε ως πιο σημαντικά για να επενδύσουμε το χρόνο μας και την ενέργειά μας, πως αξιολογούμε τον εαυτό μας, πως διεκδικούμε τους στόχους μας και ποιοι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί στη ζωή μας για να μας στηρίξουν. Η Αφροδίτη εκφράζει τη δύναμη της έλξης σε αυτό που μας τροφοδοτεί, σε αυτό που χρειαζόμαστε για να αναπτυχθούμε μέσα από τον κέντρο της καρδιάς, την αγάπη.

Ο Αιγόκερως σχετίζεται με την εξουσία, το παρελθόν, τους προγόνους, την ιστορία, τις αξίες, τα εκπαιδευτικά συστήματα, τη νομιμότητα, τις κρατικές δομές, τους θεσμούς, τη διαχείρηση του κράτους, των φυσικών πόρων και του δημόσιου χρήματος, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις μεγάλες επενδύσεις. Η εμπλοκή του Πλούτωνα θα αναδείξει τα κακώς κείμενα σε θέματα διαχείρησης της εξουσίας και φυσικών πόρων στη παγκόσμια οικονομία και θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Υπάρχουν πράγματα που βράζουν υπόγεια εδώ και δυο χρόνια τουλάχιστον και τώρα θα εκδηλωθούν.

Ας δούμε τα πιο σημαντικά σημεία του νέου κύκλου της Αφροδίτης που θα ξεδιπλωθεί μέσα στο 2022

 • 18 Ιανουαρίου, οι Δεσμοί Σελήνης μετακινούνται στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου, και η Αφροδίτη εμφανίζεται ξανά στον ουρανό την αυγή, ως πρωϊνό άστρο. Η Αφροδίτη ως κυβερνήτης του Β. Δεσμού στον Ταύρο αντανακλά την πορεία προς το μέλλον και τις νέες αξίες και ο Πλούτωνας, κυβερνήτης του Νότιου, αυτό πρέπει να αφήσουμε να φύγει από το παρελθόν.
 • 19 Ιανουαρίου, ο Ουρανός στον Ταύρο επιστρέφει σε ορθή πορεία, στο ζώδιο της Αφροδίτης και δίνει το σήμα για τις επερχόμενες αλλαγές μέσα από κάποιο σημαντικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο.
 • 29 Ιανουαρίου, ορθοδρομεί η Αφροδίτη στην 11η 05 του Αιγόκερω σε τρίγωνο με τον Ουρανό.

Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό είναι μια πρώτη ευνοϊκή συγκυρία, που συμβολίζει μια ανανεωτική αλλαγή σελίδας σε σχέση με το παρελθόν.

Από τον Φεβρουάριο οι εξελίξεις τρέχουν καθώς έχει μπει και ο Άρης στο παιχνίδι που έχει περάσει στον Αιγόκερω από 25/1!

 • 9 Φεβρουαρίου ο Άρης κάνει τρίγωνο με τον Ουρανό
 • 13/2 – 7/3 Η Αφροδίτη θα είναι σε σύνοδο με τον Άρη
 • 27/2 – 5/3 Άρης – Αφροδίτη σε σύνοδο με Πλούτωνα, σε τρίγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης

Ο Άρης στον Αιγόκερω πυροδοτεί την επιθυμία για δύναμη και εξουσία σε παγκόσμιο επίπεδο και ο Πλούτωνας τις μεγάλες αλλαγές. Δεδομένου ότι μέσα στο Φεβρουάριο, οι ΗΠΑ έχουν την επιστροφή του Πλούτωνα στη γενέθλια θέση του ωροσκοπίου της χώρας, που σημαίνει ριζική μεταμόρφωση, μπορεί να έχουμε πολύ έντονα και καθοριστικά γεγονότα στη παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων και μια επίδειξη δύναμης. Το κλίμα μπορεί να γίνει έντονα πολεμικό και διεκδικητικό. Ο Άρης είναι πολύ ισχυρός στον Αιγόκερω και μαζί με την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα η ενέργεια είναι τεράστια. Το τρίγωνο με τον Β. Δεσμό Σελήνης ωστόσο, δίνει ελπίδα για μια πιο ομαλή διευθέτηση της κατάστασης και στις 14-22 Φεβρουρίου το εξάγωνο του Δία με τον Ουρανό φέρνει μια πιο ελπιδοφόρα τροπή στις εξελίξεις.

Σε προσωπικό επίπεδο, οι ακάλυπτες συναισθηματικές ανάγκες και επιθυμίες πυροδοτούνται από τον Άρη και η λίμπιντο ανεβαίνει. Υπάρχει έντονο πάθος, σεξουαλική ενέργεια αλλά και ξεκαθαρίσματα στις σχέσεις. Οι συμπεριφορές μπορεί να είναι πολύ ενστικτώδεις και εκρηκτικές και να εκδηλωθεί καταπιεσμένος θυμός!

 • 7 Μαρτίου, η σύνοδος Άρη – Αφροδίτης στη 0η – 2η του Υδροχόου, ενεργοποιεί το σημείο της συνόδου Δία – Κρόνου που έγινε το 2021. Νέος κύκλος Αφροδίτη – Άρη, ανοίγει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις. Περισσότερη ισοτιμία, ελευθερία, συνεργασία, ειλικρίνεια και ορθολογισμός. Νέες φιλίες, νέοι συνασπισμοί δυνάμεων ή νέοι πολιτικοί φορείς και κινήματα που αντανακλούν τις ανάγκες του μέλλοντος και την απελευθέρωση νέων δυναμικών μπορεί να εμφανιστούν.
 • Στην εαρινή ισημερία, η Αφροδίτη και ο Άρης τετραγωνίζουν τον Ουρανό ενώ
  ο Κρόνος σε τετράγωνο με τους Δεσμούς Σελήνης τον Απρίλιο, πιέζει για να ξεκολλήσουμε από το παρελθόν.
 • 6 Απριλίου, η Αφροδίτη περνά στους Ιχθείς, το ζώδιο που εκφράζει την ανώτερη φύση της και φιλοξενεί το Δία και τον Ποσειδώνα.
 • 12 Απριλίου, ο Δίας κάνει σύνοδο με Ποσειδώνα, μαζί στο ζώδιο των Ιχθύων που συγκυβερνούν! Αυτή είναι μια πολύ σημαντική σύνοδος που έχει να συμβεί από το 1856! Όταν κλείνουν τόσο μεγάλοι κύκλοι, έχουμε κοσμοϊστορικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
 • 18 Απριλίου, η Αφροδίτη κάνει τρίγωνο με τον Ουρανό και ο Δίας εξάγωνο με Ποσειδώνα
 • 28 Απριλίου, η Αφροδίτη σε σύνοδο με Ποσειδώνα
 • 30 Απριλίου, μερική έκλειψη Ηλίου στον Ταύρο, και 1η Μαΐου, η Αφροδίτη σε σύνοδο με Δία – Ποσειδώνα και σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα!

Μια τριπλή σύνοδος της Αφροδίτης, του Δία και του Ποσειδώνα, στο ζώδιο της έξαρσής τους, είναι σίγουρα μια Πρωτομαγιά που θα θυμόμαστε και θα σημαδέψει τα επόμενα χρόνια!!

 • 3 Μαΐου, η Αφροδίτη περνά στον Κριό και 11 Μαΐου ακολουθεί και ο Δίας στο Κριό. Οι εξελίξεις πλέον τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς. Το στοιχείο της φωτιάς φέρνει νέα σπίθα και ανάγκη για νέα ξεκινήματα. Η δράση είναι παρορμητική, ενστικτώδης και αγωνιστική.
 • Στις 12 Ιουνίου 2022 η Αφροδίτη κάνει σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Μια πολύ δημιουργική δυναμική απελευθερώνεται για νέα ξεκινήματα σε οικονομικά και σχέσεις που εκφράζουν τις προσωπικές μας ανάγκες και αξίες με πιο αυθεντικό τρόπο. Η έκφραση μέσω της εξειδίκευσης σε αυτό που είναι το δικό μας μοναδικό ταλέντο είναι το κλειδί!
 • Στις 22 Οκτωβρίου 2022, η Αφροδίτη κάνει την ανώτερη σύνοδο με τον Ήλιο στην 29η 28 Ζυγού. Αυτή η δεύτερη φάση του κύκλου, αντιστοιχεί με την ενέργεια της πανσελήνου, την ολοκλήρωση. Μια τέτοια σύνοδος στο Ζυγό έχει να συμβεί από το 1880! Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, καθώς ο Ζυγός είναι το ζώδιο που εκφράζει την Ουράνια φύση της Αφροδίτης, την ισορροπία και την αρμονία, την τέχνη, την καλαισθησία και τη δικαιοσύνη!
 • 36 μέρες μετά από τη σύνοδο, η Αφροδίτη είναι βραδινό αστέρι, εμφανίζεται στον απογευματινό ουρανό με τη δύση του ΗλίουΗ νυχτερινή Αφροδίτη είναι πιο Ουράνια, στη μεγαλύτερη απόσταση από τη γη, εκφράζει περισσότερο οικουμενικές και πανανθρώπινες αξίες. Οι σχέσεις γίνονται πιο αρμονικές, σεβόμαστε και ακούμε περισσότερο τις ανάγκες των άλλων. Η Ουράνια Αφροδίτη είναι πιο εκλυπτισμένη και έχει λιγότερο αισθητή επίδραση στα γήινα γεγονότα. Υπάρχει μεγαλύτερη δεκτικότητα του νου στην έμπνευση και την πνευματική σοφία.

Ας ελπίσουμε να βρούμε όλοι την ισορροπία και την αρμονία με τον εαυτό μας και τους άλλους και να υπάρξει περισσότερη αρμονία, ειρήνη, ισοτιμία και δικαιοσύνη στον κόσμο.

© astrofeggia.com

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “Νέος κύκλος Αφροδίτης – Ήλιου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: