Έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο

«Ο βάτραχος στο πηγάδι δεν ξέρει τίποτα από τη θάλασσα».

Αυτή η ιαπωνική παροιμία λέγεται ότι προέρχεται από έναν κινέζικο μύθο που αποδίδεται στον φιλόσοφο Zhuang Zhou, ο οποίος έζησε γύρω στον 4ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται ένα θεμελιώδες κείμενο του Ταοϊσμού. Ο μύθος έλεγε για την ιστορία ενός βάτραχου που ζούσε πάντα στο πηγάδι του. Πίστευε ότι το πηγάδι του ήταν ό,τι υπήρχε. Στη συνέχεια τον επισκέφτηκε μια θαλάσσια χελώνα που του μίλησε για τον μεγάλο ωκεανό. Όταν το άκουσε αυτό ο βάτραχος, συνειδητοποίησε ότι είχε πολύ περιορισμένη άποψη για τον κόσμο. Είναι μια αντίστοιχη ιστορία με τη σπηλιά του Πλάτωνα.

Αυτή η παροιμία μας προειδοποιεί να είμαστε σεμνοί για την έκταση των εμπειριών μας. Αυτό που δεν έχουμε ζήσει, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε πλήρως. Είναι εύκολο να το αναγνωρίσουμε αυτό σε ένα άλλο άτομο, πόσο στενή και περιορισμένη είναι η άποψή του, ωστόσο, είναι πιο δύσκολο να παραδεχτούμε τους δικούς μας περιορισμούς. Θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν τα ξέρουμε όλα. Ότι μπορεί να υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος έξω από τα όρια της κατανόησής μας. Και για να τον δούμε πρέπει να πηδήξουμε έξω από το πηγάδι!

Αυτή η πανσέληνος στον Ταύρο μου θυμίζει αυτή την ιστορία. Όλοι μας είμαστε σαν το βάτραχο μέσα στο πηγάδι, ζούμε στο μικρόκοσμό μας και τον θεωρούμε ως την «απτή αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα». Το ότι η «πραγματικότητα» είναι απλά μια σκεπτομορφή, ένα φευγαλαίο ατομικό όνειρο μέσα σε ένα συλλογικό όνειρο, φτιαγμένο από σκέψεις και έννοιες και ότι ο καθένας βιώνει τη δική του ονειρόφουσκα, όπως μας αποδεικνύει η κβαντική φυσική αλλά μας δίδαξαν και οι φωτισμένοι δάσκαλοι, δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Η Πανσέληνος αυτή, στις 19 Νοεμβρίου, 10:57 το πρωϊ ώρα Ελλάδας, είναι μια μερική έκλειψη σελήνης που θα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια έκλειψης εδώ και 1000 χρόνια. Στην Ελλάδα δεν θα είναι ορατή, θα είναι ορατή σε Αμερική και Δυτική Ευρώπη.

Η πανσέληνος είναι η κορύφωση της Νέας Σελήνης που ξεκίνησε στο Σκορπιό. Ο Ήλιος είναι σε αντιδιαμετρικά αντίθετη θέση από τη σελήνη. Δημιουργείται μια πόλωση των δυο ενεργειών με σκοπό την ενσωμάτωση και εξισορρόπηση τους. Η σελήνη αντανακλά το φως του Ήλιου. Σε μια έκλειψη Σελήνης, η γη παρεμβάλλεται και επισκιάζει τη σελήνη. Η γη είναι το δικό μας σημείο αναφοράς. Είμαστε γήινα όντα εξ’ αιτίας της επιθυμίας. Η επιθυμία είναι η βασική δύναμη που μας έλκει στη γήινη υπόστασή μας. Σαν αρχέτυπο, η σελήνη συμβολίζει το εγώ μας, την αυτοεικόνα μας, τον μικρόκοσμό μας και την ανάγκη μας για ασφάλεια. Η Σελήνη στο Ταύρο διψά για ζωή, αυτάρκεια, αισθησιακή απόλαυση και άνεση. Ο Ήλιος βρίσκεται στο Σκορπιό, μαζί με τον Άρη, που σχετίζεται με τις βαθύτερες επιθυμίες της ψυχής για υπέρβαση των φόβων και διεύρυνση των προσωπικών ορίων μέσω της ένωσης. Έτσι οι βαθύτερες συναισθηματικές επιθυμίες (ψυχή) και οι υλικές και αισθησιακές ανάγκες (σώμα, Ταύρος) βρίσκονται σε αναζήτηση ισορροπίας. Η ανάγκη για ζωή και φυσική επιβίωση απέναντι στο φόβο της απώλειας. Η φυσική τάξη και οι μεταφυσικές αλήθειες. Η έκλειψη δίνει ακόμα περισσότερη έμφαση στο ζητούμενο και περισσότερη διάρκεια σε βάθος χρόνου.

Αυτή η έκλειψη, πάνω στον άξονα της ψυχολογικής και σωματικής μας επιβίωσης είναι σαν μια πύλη που μας εισάγει σε μια διεύρυνση – επέκταση της αντίληψής μας για τον εαυτό μας, τα όρια και τις δυνατότητές μας, τη ζωή την ίδια, την αλήθεια και το πώς είναι τα πράγματα.

Κομβικά σημεία αυτής της μεγαλειώδους έκλειψης είναι:

  • ο Δίας (φιλοσοφία ζωής, αλήθεια, πεποιθήσεις, επέκταση) στον Υδροχόο, ο οποίος κάνει τη πιο δυναμική όψη ταφ τετραγώνου με Ήλιο- Σελήνη και Δεσμούς Σελήνης. Οι Δεσμοί Σελήνης σύντομα αποχωρούν από τον άξονα Τοξότη – Δίδύμων και προχωρούν στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου. Αυτή η έκλειψη και η επόμενη είναι το απαύγασμα, το κλείσιμο της πορείας από τον Τοξότη στους Διδύμους και η είσοδος στη νέα πορεία, μέχρι τον Ιούλιο του 2023. Ο Δίας, έχει ακόμα κάποια θέματα να επιλύσει με το νότιο Δεσμό στον Τοξότη, δηλαδή τη νοοτροπία του παρελθόντος. Εκεί θα γίνει το ξεκαθάρισμα για να μας οδηγήσει στην επόμενη φάση, την ολική έκλειψη Ηλίου που ακολουθεί στον Τοξότη, στις 4 Δεκεμβρίου και θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες.
  • ο Άρης (δράση, επιθυμία) σε αντίθεση με τον Ουρανό (ανώτερη ευφυΐα, άμεση αντίληψη, ενόραση, αλλαγή) επιθυμεί διακαώς να προχωρήσει μπροστά, να απελευθερώσει την τεράστια ενέργεια που έχει στο Σκορπιό, να λυτρωθεί από φόβους και να “εκτιναχτεί έξω από το πηγάδι” ώστε να διευρύνει τα όρια του.
  • Ο Πλούτωνας (βαθιά επιθυμία για μεταμόρφωση) σε τρίγωνο με την πανσέληνο, βοηθά στον εσωτερικό μετασχηματισμό και την αναγέννηση
  • η Αφροδίτη στον Αιγόκερω, κυβερνήτης της πανσελήνου, η οποία μπαίνει σε σκιά, σε τρίγωνο με τον Ουρανό και εξάγωνο με Άρη, κάνει τη δική της “προσωπική επανάσταση” με πιο κόσμιο τρόπο, αναζητώντας καλύτερες σχέσεις και ευκαιρίες για ανάπτυξη.
  • ο Ποσειδώνας (συνείδηση, ανώτερο νόημα ζωής), σε τριπλό τρίγωνο με Άρη, Ερμή και Ήλιο δίνει πνευματική προστασία, ευλογία και εσωτερική πίστη. Μας ενθαρρύνει να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο όνειρο και να το δημιουργήσουμε.
  • Ο Ουρανός στον Ταύρο (απελευθέρωση από το γνωστό), στο τελευταίο τετράγωνο με τον Κρόνο, μπαίνει στην οριστική φάση κλεισίματος της διαδικασίας αποδόμησης του παλιού που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2021.

Ένα μεγάλο εσωτερικό ξεκαθάρισμα συμβαίνει με αυτή την έκλειψη που θα ολοκληρωθεί στο επόμενο εξάμηνο. Η στροφή και οι αλλαγές μετά την Φθινοπωρινή Ισημερία στο Ζυγό, τώρα σταθεροποιούνται και τα πράγματα ξεκαθαρίζουν μέσα μας.

Ποιος-α είμαι, ποιες είναι οι αξίες μου, τι θέλω, ποιοι είναι οι στόχοι μου, που είναι η επικέντρωσή μου στη ζωή και με ποιούς μπορώ να συνεννοηθώ τελικά, με βάση όλα αυτά; Σε ποιό τομέα χρειάζεται να διευρύνω τη ζωή μου και να αλλάξω στάση; Στον καθένα φυσικά θα λειτουργήσει ανάλογα με τον οίκο που συμβαίνει αυτή η έκλειψη στο προσωπικό ωροσκόπιο αλλά και τη θέση της γενέθλιας Αφροδίτης.

Επειδή τα πάντα ειναι νους, συν-εννόηση σημαίνει δονούμαι στην ίδια συχνότητα. Ο καθένας μας εκπέμπει σε μια δική του συχνότητα, ανάλογα με την εσωτερική του κατάσταση και έλκει άτομα που έχουν παρόμοια δόνηση με τη δική του. Έτσι δημιουργούνται οι σχέσεις. Δεν ταιριάζουν όλοι με όλους. Εξέλιξη σημαίνει, μια συνεχής μετάβαση, συνειδητά ή ασυνείδητα, από τις πιο βαριές δονήσεις (ύλη, Κρόνος) σε πιο υψηλές (Ουρανός, Ποσειδώνας). Η ίδια μας η ψυχή (Πλούτωνας) επιθυμεί αυτή την εξέλιξη. Η ανθρωπότητα ολόκληρη βρίσκεται σε μια ιστορική εξελικτική μετάβαση, ιδιαίτερα από το 2020 και μετά και τώρα μπαίνουμε σε μια ακόμα φάση.

Η αλήθεια είναι πάντα μεγαλύτερη από αυτό που νομίζουμε και όσο ανοίγει και διευρύνεται το πνεύμα μας τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίζονται συνεχώς ευκαιρίες και να ανοίγονται νέες προοπτικές. Μεγάλα άλματα μπορεί να γίνουν στην ανθρώπινη διάνοια και μεγάλες επιστημονικές αλήθειες να αποκαλυφθούν που θα αλλάξουν την άποψη μας για τον κόσμο. Όσο λιγότερο άκαμπτοι και δογματικοί είμαστε, τόσο πιο εύκολα θα λειτουργήσουμε. Επειδή συνδημιουργούμε συνεχώς τη πραγματικότητα που βιώνουμε, μέσα από τις σκέψεις και την ενέργεια των συναισθήματων μας, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε θετική και αισιόδοξη στάση, δηλαδή υψηλότερη δόνηση. Να απεγκλωβιστούμε από τον αρνητισμό και την γκρίνια. Χρειαζόμαστε πίστη στον εαυτό μας, στις ικανότητές μας και τη δύναμη της ζωής, αισιοδοξία, ανοιχτό πνεύμα και ανθρώπους που να μπορούμε να συντονιστούμε, που ενθαρρύνουν την αναπτυξή μας αλλά και εμείς να ενθαρρύνουμε επίσης την αισιοδοξία στους άλλους.

Εύχομαι καλή διάθεση, ώστε να βρίσκουμε χαρά σε κάθε στιγμή, στα απλά καθημερινά πράγματα και ευκαιρίες για ανάπτυξη σε όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: