Νέα Σελήνη στο Σκορπιό

θυμῷ μάχεσθαι χαλεπόν· ὅ τι γὰρ ἂν θέλῃ, ψυχῆς ὠνεῖται. Ηράκλειτος

(Είναι δύσκολο να πολεμά κανείς την καρδιά του· γιατί αυτό που θέλει, το αγοράζει με ψυχή)

Η νέα Σελήνη του Νοέμβριου, γίνεται στη 12η 40 του Σκορπιού σε αντίθεση με τον Ουρανό στην 12η 47 του Ταύρου και σε τετράγωνο με τον Β. Δεσμό του Ποσειδώνα στη 12η του Λέοντα! Η ενεργοποίηση του Β. Δεσμού του Ποσειδώνα, σηματοδοτεί εξελίξεις που αφορούν το σύνολο της ανθρωπότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς ο Ποσειδώνας συμβολίζει τη συλλογική συνείδηση.

Ο νέος σεληνιακός κύκλος που ξεκινά, ωθεί και ευνοεί νέα εγχειρήματα που απαιτούν βάθος σκέψης, ξεκάθαρο στόχο, αποφασιστικότητα, έντονη εστίαση, ουσία και όχι επιπόλαιες ή επιφανειακές αποφάσεις. Ο Σκορπιός απαιτεί να ξέρουμε τι επιθυμούμε βαθιά μέσα μας και να δώσουμε όλο μας το είναι για να το πετύχουμε. Η εμπλοκή του Ουρανού και του Β. Δεσμού Ποσειδώνα δίνει έμφαση στην εξατομίκευση, στη δημιουργική αυτοέκφραση, την τέχνη, την αυθεντικότητα, την αίσθηση σκοπού και την ανάγκη να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωή μας.

  • Ο Ερμής βγήκε από τη σκιά στις 3/11, και αυτό βοηθά πολύ στο να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα αυτού του στόχου. Η αναποφασιστικότητα, η διπλωματικότητα και το υπερβολικό ζύγιασμα των καταστάσεων που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα, λόγω της αναδρομής του στο Ζυγό τελείωσε και τώρα είναι ώρα για εστιασμένη δράση. Το Σκορπιό δεν τον ενδιαφέρει η διπλωματία και οι ισορροπίες, θέλει ουσία, αναμέτρηση δύναμης και επικράτηση. Είτε αφορά μια σχέση, είτε αφορά μια εργασία ή μια προσωπική επιθυμία, μια διεκδίκηση, ή ένα όνειρο ζωής, “πόλεμος πατήρ πάντων” . Τίποτα δεν γίνεται χωρίς μάχη…

Η αντίθεση της Νέας Σελήνης με τον Ουρανό στο Ταύρο δηλώνει την ανάγκη να πιστέψουμε στον εαυτό μας και τις δικές μας δυνάμεις, να αξιοποιήσουμε το δυναμικό μας και τα ταλέντα μας και να υπερασπιστούμε τις αξίες μας με πάθος και δυναμισμό, γιατί τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Να ξεπεράσουμε ανασφάλειες, αδράνεια ή ό,τι εσωτερικά μας μπλοκάρει σε ψυχολογικό επίπεδο και να τολμήσουμε αλλαγές. Να είμαστε ξεκάθαροι ως προς το ποιοι είμαστε και τι θέλουμε και να αξιοποιήσουμε ικανότητες, γνωριμίες, γνώσεις και ευκαιρίες, για να διευρύνουμε τα προσωπικά μας όρια και να αποκομίσουμε προσωπικούς πόρους.

Ο Ουρανός μπορεί να μας δώσει την ενέργεια που θα μας απελευθερώσει από εσωτερικά μπλοκαρίσματα και φόβους. Σε επίπεδο σχέσεων, απαιτεί ειλικρίνια και αυθεντικότητα, όχι κρυφές ατζέντες. Η μυστικοπάθεια και η καχυποψία που χαρακτηρίζει το ζώδιο του Σκορπιού, λόγω βαθύτερων φόβων, μέσα από την ενέργεια του Ουρανού μπορεί να ξεπεραστεί και να βγουν στην επιφάνεια κρυμμένες αλήθειες. Η μεταστροφή από το “χρειάζομαι κάτι που δεν έχω” στο “μπορώ να τα καταφέρω μέσα από τις δικές μου δυνάμεις” είναι εφικτή.

Η δύναμη του Σκορπιού να αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του, είναι το μεγάλο ατού αυτής της νέας Σελήνη. Ο Ουρανός απελευθερώνει ενέργεια και οδηγεί σε νέες δυνατότητες και προοπτικές. Η αντίθεση με τον Ουρανό μπορεί λειτουργήσει συγκρουσιακά στην αρχή, μέχρι να γίνει η εξισορόπηση και η ενσωμάτωση των δυο ενεργειών, που θα κορυφωθεί στην Πανσέληνο στις 19/11, με μερική έκλειψη Σελήνης. Αυτή είναι η πρώτη έκλειψη από μια σειρά εκλείψεων που θα ακολουθήσουν στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού μέχρι τον Ιούλιο του 2023, έτσι μας εισάγει στα θέματα αυτού του αξόνα των Δεσμών Σελήνης που θα σηματοδοτήσουν τη πορεία των εξελίξεων της επόμενης χρονιάς.

Επειδή ο Σκορπιός είναι σταθερό γιν αρχέτυπο, μέχρι το πρώτο τέταρτο της Νέας Σελήνης μπορεί να φέρει περισσότερη εσωστρέφεια ή εσωτερίκευση θυμού. Στις 11/11, στο πρώτο τέταρτο σελήνης στον Υδροχόο, η ενέργεια εξωτερικεύεται με έντονο τρόπο, καθώς θέλουμε να απελευθερωθούμε από καταστάσεις που μας έχουν καταπιέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • Το πρώτο τέταρτο Σελήνης στις 11/11, στη 19η του Υδροχόου, ενεργοποιεί ξανά τη σύνοδο Δία- Κρόνου που έγινε στον Υδροχόο και μπορεί να φέρει έντονες κοινωνικές – συλλογικές αντιδράσεις και κοινωνικά ξεσπάσματα. Υπάρχει πολύς συσσωρευμένος συλλογικός θυμός που μπορεί να εκραγεί και να εκφραστεί με άναρχο και ασυντόνιστο τρόπο, λόγω του τετραγώνου της σελήνης με τη σύνοδο Άρη -Ερμή στο Σκορπιό και της χιαστί όψης με το Χείρωνα στο Κριό. Το διήμερο 10-11/11, είναι το πιο εκρηκτικό και χρειάζεται προσοχή.
  • Προφυλάξτε όσο μπορείτε το μυαλό σας μακριά από την οργή και την πόλωση, το φόβο ή το φανατισμό. Μην αφεθείτε να παρασυρθείτε από συναισθηματικά τοξικές καταστάσεις που δημιουργούν σύγχυση και ανακυκλώνουν το πρόβλημα.
  • Εστιαστείτε όσο το δυνατόν με ψυχραιμία σε δημιουργικές λύσεις αξιοποιώντας τις θετικές όψεις της Αφροδίτης με Άρη και Ουρανό και του Ήλιου με τον Ποσειδώνα. Τα εξωτερικά γεγονότα είναι μια αντανάκλαση των συνειδητών και ασυνείδητων επιλογών μας. Το να έχουμε θετική στάση και πίστη στις απεριόριστες δυνατότητες της ζωής και να προφυλάσσουμε συνειδητα το μυαλό μας από αρνητικές σκέψεις και απογοήτευση που έλκουν προβλήματα, είναι πολύ ωφέλιμο. Πάνω απ’ όλα δεν πρέπει να χάσουμε την καρδιά μας και να κρατάμε μια υψηλή εσωτερική δόνηση. Η πίστη είναι μια ισχυρή, ελευθερωτική δύναμη. Η ίδια μας η ψυχή, είναι άφοβη χαρούμενη και ελεύθερη. Τα πέπλα της άγνοιας και του φόβου μας εμποδίζουν να το αντιληφθούμε.
  • Η δημιουργική εστίαση του νου σε αυτό που θέλουμε να συμβεί, το να θέλουμε να τολμήσουμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, να πάμε πέρα από το ασφαλές και το σίγουρο, να διευρύνουμε τα όρια και να εμπιστευτούμε την διαίσθησή μας είναι προς την κατεύθυνση της ψυχής και της εξέλιξής μας.

Αμέσως μετά την πανσέληνο, η σελήνη στους Διδύμους σε καλές όψεις με Δία και Κρόνο μπορούν να φέρουν καλή συνεννόηση, η ενέργεια να λειτουργήσει πολύ θετικά και να φέρει εποικοδομητικές αλλαγές και λύσεις.

Η είσοδος της Αφροδίτης στον Αιγόκερω στις 5/11, και το τρίγωνο που θα κάνει στη πανσέληνο του μήνα στις 19/11 με τον Ουρανό, μπορεί να αξιοποιηθεί θετικά στο να πετύχουμε επαγγελματικούς και κοινωνικούς στόχους. Ο Ποσειδώνας σε καλές όψεις, δίνει μια πνευματική ευλογία και προστασία, και το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη μπορεί να φέρει συνεννόηση και εξομάλυνση στις σχέσεις και προοπτικές συνεργασίας.

Η νέα θέση της Αφροδίτης στον Αιγόκερω είναι πολύ σημαντική καθώς, θα αναδρομήσει στις 19 Δεκεμβρίου, ακριβώς πάνω στον Πλούτωνα. Πιθανόν κάποιες επαγγελματικές σχέσεις ή επιλογές να αναθεωρηθούν αν δεν συμβαδίζουν με το συλλογικό καλό ή την ψυχική μας εξέλιξη. Τα θέματα ακεραιότητας, εντιμότητας και ηθικών αξιών, θα τεθούν με αυτή τη θέση της Αφροδίτης. Θα πούμε περισσότερα για αυτό σε ξεχωριστό άρθρο.

Καλή και δημιουργική Νέα Σελήνη και επιτυχία στους στόχους σας!

© astrofeggia.com

Advertisement

One thought on “Νέα Σελήνη στο Σκορπιό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: