Νοέμβριος και Άρης στο Σκορπιό

Σκορπιός. Δύναμη ψυχής και δυνατότητα για βαθιά εσωτερική μεταμόρφωση

Ο μήνας του Σκορπιού είναι κάθε χρόνο ένα πολύ σημαντικό στάδιο για τη ψυχική μας εξέλιξη. Αν ο Καρκίνος εκφράζει το εγώ, το δεύτερο ζώδιο της τριάδας του νερού, ο Σκορπιός, εκφράζει τη βαθύτερη επιθυμία της ψυχής για οσμωτική μεταστροφή από τις εγωκεντρικές συναισθηματικές προσκολλήσεις, στις πνευματικές δυνάμεις της συνείδησης. Ο Πλούτωνας, κυβερνήτης του Σκορπιού συμβολίζει την ίδια μας τη ψυχή και ο Άρης, η κατώτερη οκτάβα του Πλούτωνα, είναι ο άμεσος εκφραστής της ψυχής σε επίπεδο επιθυμιών.

  • Ο Ήλιος έχει περάσει στο Σκορπιό στις 23/10 και ο Άρης πέρασε στις 30/10 και θα είναι στο Σκορπιό μέχρι 13/12/21.
  • Στις 4/11, έχουμε μια πολύ δυναμική Νέα Σελήνη στη 12η του Σκορπιού, σε ακριβείας αντίθεση με τον Ουρανό και τετράγωνο με τον Κρόνο
  • Στις 6/11, περνά και ο Ερμής στο Σκορπιό ενώ η Αφροδίτη περνά στον Αιγόκερω, στον οποίο θα παραμείνει μέχρι 6 Μαρτίου 2022(!) γιατί πρόκειται να αναδρομήσει. Αυτή η θέση της Αφροδίτης έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Αφροδίτη εκφράζει τη σχέση μας με τον εαυτό μας και τις αξίες μας και στον Αιγόκερω εκφράζει τραύμα από καταπιεσμένες και ακάλυπτες συναισθηματικές ανάγκες που πρόκειται να αναδειχθεί σε συλλογικό επίπεδο.

Η ψυχή μας κουβαλάει δυο αντίθετες τάσεις – επιθυμίες. Από τη μια την επιθυμία διαχωρισμού μέσα από ένα εγώ και την ανάγκη να επικρατήσει έναντι του άλλου και από την άλλη την επιθυμία για ένωση με την πνευματική της προέλευση, την καθαρή ουσία της συνείδησης. Ο Σκορπιός ως αρχέτυπο της ψυχής συμβολίζει αυτές τις δυο τάσεις: το ερπετό, τη κατώτερη εγωϊστική φύση μας και τον αετό, την ανώτερη πνευματική μας φύση, καθώς και τη βαθιά, υπαρξιακή πάλη που συντελείται μέσα μας για επιτευχθεί η μετάβαση, από το εγώ στην ψυχική ανάσταση. Οι σχέσεις που δημιουργούνται στο Ζυγό, πρέπει να δοκιμαστούν και να βιωθούν σε βάθος για να μπορέσει να υπάρξει μοίρασμα και συναισθηματική οικειότητα. Αν μείνουν στην ευχάριστη ελαφράδα του Ζυγού δεν μπορούν να διατηρηθούν, καθώς ο Σκορπιός απεχθάνεται οτιδήποτε επιφανειακό που δεν έχει ουσιαστικό νόημα.

Η σεξουαλική επιθυμία εκφράζει ταυτόχρονα και τις δυο τάσεις της ψυχής, μέσω του Άρη. Η σεξουαλική ένωση είναι το όχημα για την διαδικασία διεύρυνσης των προσωπικών ορίων του εγώ μέσα από την όσμωση που συντελείται μέσω της ένωσης. Γι’ αυτό ο Σκορπιός και ο όγδοος οίκος εκφράζουν τη σεξουαλικότητα. Όταν η σεξουαλική ενέργεια μπλοκάρεται ή καταπιέζεται, δημιουργείται βαθύς ασυνείδητος θυμός που προβάλλεται εξωτερικά. Η θέση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω μπορεί να αναδείξει καταπιεσμένο θυμό που έχει δημιουργήθεί στη συλλογική ψυχή, στη διάρκεια πολλών ετών, μέσα από ενοχές και ταμπού πατριαρχικών εξουσιών και αυστηρούς κώδικες συμπεριφοράς. Ο Ουρανός στο Ταύρο θέλει να απελευθερώσει αυτή τη καταπιεσμένη ενέργεια και να σπάσει το συντηρητικό, ηθικοπλαστικό καλούπι του Κρόνου, που παραβιάζει τους φυσικούς νόμους. Μπορεί να δούμε μεγαλύτερη έξαρση σε σεξουαλικά εγκλήματα ή συνταρακτικές αποκαλύψεις σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης ή βίας τη περίοδο αυτή.

Πίσω από τη μεγάλη ανάγκη του Σκορπιού για παιχνίδια εξουσίας και συναισθηματικούς χειρισμούς κρύβεται ένας βαθύς υπαρξιακός φόβος απώλειας, προδοσίας ή θανάτου. Το αίσθημα δύναμης – κατοχής και αδυναμίας – φόβου απώλειας, συνυπάρχει ταυτόχρονα στη ψυχή, μαζί με την ανάγκη για υπέρβαση των προσωπικών ορίων και ψυχική ανάπτυξη. Αυτές οι δυο δυνάμεις λειτουργούν ταυτόχρονα και ασυνείδητα μέχρι το άτομο να μπει σε συνειδητή προσπάθεια εσωτερικής ενδοσκόπησης. Όσο πιο ασυνείδητα λειτουργούν, τόσο πιο συγκρουσιακά και καταστροφικά, και αυτό αντανακλάται και σε εξωτερικές εμπόλεμες καταστάσεις.

  • 9-11/11 μέρες έντασης και σύγκρουσης καθώς ο Ερμής συναντά τον Άρη και τετραγωνίζουν το Κρόνο και στις 14-17/11, το τετράγωνο Ήλιου – Δία και η αντίθεση Άρη – Ουρανού βγάζουν πάρα πολύ ενέργεια!!! Ο εγωισμός, τα παιχνίδια δύναμης και οι εντάσεις μπορεί να ενταθούν. Προσπαθήστε να αποστασιοποιηθείτε όσο το δυνατόν διοχετεύοντας την ενέργειά σε κάποια δημιουργική διέξοδο για να αποφύγετε συγκρούσεις.
  • Η πανσέληνος στο Ταύρο στις 19/11 και έκλειψη Σελήνης, με τον Άρη σε αντίθεση με Ουρανό κορυφώνει την ενέργεια της Νέας Σελήνης. Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό μπορεί να φέρει κάποια ευκαιρία και μετά τις 20/11 οι ενέργειες μαλακώνουν και μπορούν να βρεθούν πρωτότυπες λύσεις.
  • Ο Ήλιος περνά στο Τοξότη στις 22/11, και φέρνει αισιοδοξία και μια νέα προοπτική. Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη στις 26/11 και του Χείρωνα με τον Κρόνο βοηθά στη συμφιλίωση και εξομάλυση των σχέσεων και ο μήνας κλείνει με το τρίγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα που μαλακώνει το εγώ και αυξάνει την αλτρουιστική διάθεση.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις υπόγειες δυνάμεις, τα κίνητρα και τις προθέσεις που λειτουργούν μέσα μας και να απελευθερωθούμε από εγωκεντρικά, φοβικά και χειριστικά μοτίβα που εμποδίζουν την ψυχική μας ανάπτυξη. Η δυνατότητα να βρούμε την ουσιαστική μας δύναμη, αυτή που πηγάζει μέσα από τον πυρήνα της ψυχής και όχι το εγώ και να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στη ανάπτυξη της συνείδησης είναι μεγάλη, αν κάνουμε συνειδητή εσωτερική δουλειά.

Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυναμική για να ανακαλύψουμε κρυμμένες αλήθειες, να συνειδητοποιήσουμε και να διευρύνουμε τα προσωπικά μας όρια και να απελευθερώσουμε ψυχικές δυνάμεις. Είναι μια ευκαιρία για πνευματική κάθαρση και ψυχολογική αναγέννηση.

Μέσα από την βαθιά δέσμευση και εστίαση με κάτι, είτε είναι ερωτική – συντροφική σχέση, είτε είναι γνώση και βαθιά μελέτη, είτε είναι ψυχοθεραπεία, είτε ένα αντικείμενο εργασίας, είτε πνευματική άσκηση, μπορούμε να ρίξουμε φως στα σκοτεινά βάθη του εαυτού, να δούμε καθαρά μέσα από την αφυπνιστική απελευθερωτική δύναμη του Ουρανού και να καταφέρουμε μεγάλη αλλαγή. Σύμμαχος σε αυτή τη Νέα Σελήνη ο Ποσειδώνας, στον όγδοο οίκο, το φυσικό χώρο του Πλούτωνα.

Καλό μήνα και καλή δύναμη σε όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: