Οκτώβριος 2021. Δραστικές μεταμορφώσεις

Τα θέματα του άξονα 1ου – 7ου οίκου ή Κριού Ζυγού. Όλοι έχουμε αντίστοιχα θέματα και μπορεί να πέφτουμε στο ένα άκρο ή το άλλο μέχρι να βρούμε ισορροπία

Μήνας δράσης, αποφάσεων και αλλαγών σε πολλά επίπεδα, με πολύ σημαντικές αστρολογικές επιρροές ο Οκτώβριος: Ο άξονας Κριού – Ζυγού σε πλήρη ενεργοποίηση. Θέματα σχέσεων, συνεργασιών και προσωπικής βούλησης σε αναζήτηση ισορροπίας.

 • Ο μήνας ξεκινά με την αντίθεση του Άρη στο Ζυγό με το Χείρωνα στο Κριό και ακολουθεί η αντίθεση του Ήλιου- Χείρωνα στις 3/10.
 • Ο Ερμής, ο οποίος είναι ανάδρομος μέχρι τις 18/10, θα ορθοδρομήσει στις 19/10 σε αντίθεση και αυτός με το Χείρωνα.
 • Άρης, Ήλιος, Ερμής σε αντίθεση με Χείρωνα, πυροδοτούν και φωτίζουν την ευάλωτη πλευρά μας και τα ευαίσθητα σημεία μας, τα τραυματικά μας μοτίβα, προκειμένου να τα συνειδητοποιήσουμε και να δραστηριοποιηθούμε ως προς τη θεραπεία τους. Ο ανάδρομος Ερμής ξαναφέρνει άλυτα θέματα του παρελθόντος στο προσκήνιο, κυρίως σε θέματα σχέσεων. Τα θέματα των προσωπικών ορίων στις σχέσεις, πόσο υγιής είναι η σχέση μας με τον εαυτό μας και τους άλλους ή κατά πόσον καταπατώνται τα προσωπικά όρια, είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό ή διακρατικό επίπεδο είναι το βασικό θέμα.
 • Ο Πλούτωνας από 1/10 βρίσκεται σε στάση και γυρίζει ορθόδρομος στις 6/10, ταυτόχρονα με τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό. Η μεταμορφωτική δύναμη του Πλούτωνα εντείνεται και ωθεί σε μεγάλες αλλαγές.
 • Η Νέα Σελήνη στο Ζυγό, στις 6/10, γίνεται σε σύνοδο με τον Άρη με τριπλή σύνοδο Ήλιου / Άρη/ Ερμή που ολοκληρώνεται 8/10. Η σκέψη, η ενστκτώδης δράση και η προσωπική βούληση ενώνονται για να δράσουμε και να διεκδικήσουμε με θάρρος ένα σκοπό.
 • Η Αφροδίτη στις 7/10 περνά στο Τοξότη και η ανάγκη για ελευθερία και επέκταση αυξάνεται.
 • Στις 10/10, ο Ερμής σε κατώτερη σύνοδο με Ήλιο, ξεκινά νέο τετράμηνο κύκλο. Μπορούμε να θέσουμε ένα πλάνο για ένα στόχο που μπορεί να υλοποιηθεί στο επόμενο τετράμηνο. Μέχρι τις 19, καλό είναι να εξετάσουμε όλες τις πλευρές αντικειμενικά και να μη βιαστούμε να ξεκινήσουμε κάτι νέο ώστε μετά τις 3/11 να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για την υλοποίηση του.
 • Στις 11/10, ορθοδρομεί ο Κρόνος και στις 19/10 ο Δίας, ενώ ο Άρης κάνει τρίγωνο με το Δία. Μπορούμε να δούμε τώρα που πατάμε και που βρισκόμαστε και να δομήσουμε σε πιο στέρεο έδαφος, με ρεαλισμό, τη νέα πραγματικότητα. Μπορούμε να επεκτείνουμε τη γνώση και τη δράση μας για να υλοποιήσουμε στόχους σε οικονομικά, κοινωνικά ή επαγγελματικά θέματα. Η σκέψη μας θα είναι πιο ξεκάθαρη μετά τις 19/10, για να οραματιστούμε πιο ρεαλιστικά το μέλλον.
 • Στις 20/10, η πανσέληνος στο Κριό, κορυφώνει τη διαδικασία εξατομίκευσης, το να βρούμε δηλαδή το θάρρος και τη βούληση να διεκδικήσουμε το δικό μας χώρο, να βρούμε το δικό μας στίγμα και να το υποστηρίξουμε.
 • Το τετράγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα 21-22/10, κλείνει σταδιακά το παρελθόν για να ανοίξει λίγο αργότερα, μετά το Φεβρουάριο του 2022, νέο κεφάλαιο στη ζωή μας, που θα οδηγήσει σε νέες μορφές σκέψης και δράσης που θα αντανακλούν την ανάγκη της ψυχής για επέκταση. Μια προκαταρκτική οικοδόμηση των νέων θεμελίων προς την ουσιαστική αποκατάσταση του εαυτού, ξεκινά τώρα και θα γίνει πιο ξεκάθαρη και αισθητή μέχρι το τέλος του χρόνου.
 • Στις 23/10 ο Ήλιος περνά στο Σκορπιό και στρέφει την ενέργεια στον πυρήνα του εαυτού μας, σε βαθιά συναισθηματικά και ψυχολογικά θέματα διευκολύνοντας την αυτογνωσία.
 • Στις 27-28, η Αφροδίτη σε τετράγωνο με Ποσειδώνα και τρίγωνο με Δία, μας βοηθά για λίγο να χαλαρώσουμε, να ονειρευτούμε, να αισιοδοξήσουμε, να αφεθούμε και να γλυκάνουμε.
 • Ο μήνας κλείνει με την είσοδο του Άρη στο Σκορπιό και το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο, στις 30/10

Καλό μήνα σε όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: