Νέα Σελήνη στην Παρθένο. Μετάβαση

«Καλλιεργήστε τη ρίζα, τα φύλλα και τα κλαδιά θα φροντίσουν τον εαυτό τους» Κομφούκιος

Με σύνεση και ευαισθησία, προχωράμε με συνειδητά και σταθερά βήματα προς το μέλλον.

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 7 Σεπτεμβρίου, στην 14η 38 της Παρθένου, σε τρίγωνο με Ουρανό στην 14η του Ταύρου. Ο αριθμός 7 και 14 (2χ7) υποδηλώνει την ανάγκη της ισορροπίας και της αρμονίας.

Εφόσον έχουμε διακρίνει και ξεκαθαρίσει τις αξίες μας, τα ταλέντα μας, τις προσωπικές μας ανάγκες και την αυτοεκτίμησή μας (Ταύρος) προχωράμε με ρεαλισμό (Ουρανός) και προσεκτικά βήματα step by step, με εργατικότητα και χωρίς φανφάρες (Παρθένος) στην υλοποίηση των ονείρων μας (αντίθεση με Ποσειδώνα), βελτιώνοντας συνεχώς τις δεξιότητές μας και τη στρατηγική μας, με υπευθυνότητα και κοινωνική ευθύνη (Κρόνος σε τρίγωνο με Ερμή).

Είναι απαραίτητο να βρούμε ανθρώπους που μας εκτιμούν και μας στηρίζουν, ως προς τη μοναδικότητά μας και μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες.

Τα σημεία που χρειάζονται προσοχή είναι:

  • Να γίνει σωστή εκτίμηση των σχέσεων που υπάρχουν ή θα υπάρξουν στη ζωή μας (Αφροδίτη waning τετράγωνο με Πλούτωνα).

Η αναδρομή του Ερμή στο Ζυγό που θα ακολουθήσει, θα μας οδηγήσει στο να ξεκαθαρίσουμε ποιους κρατάμε και ποιους αφήνουμε. Αυτό το ξεκαθάρισμα με το παρελθόν είναι απαραίτητο, γιατί μόνο με ανθρώπους που μπορούμε να συμπορευτούμε, ανάλογα με τη ψυχική και συναισθηματική μας εξέλιξη, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Οι δυο πανσέληνοι του Αυγούστου στον Υδροχόο που προηγήθηκαν, μας έχουν δώσει ήδη το μήνυμα. Ο Υδροχόος θέλει συνοδοιπόρους που να μπορούν να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν ισότιμα.

  • Να μην βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις ως προς σχέσεις και συνεργασίες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ορθοδρόμησης του Ερμή, δηλαδή πριν τις 19/10. Χρειάζεται να γίνει μια εσωτερική ενδοσκόπηση, ώστε να γίνει σωστή διάκριση. Η Αφροδίτη στο Σκορπιό μετά τις 10/9, θα μας βάλει σε αυτή τη διαδικασία.
  • Να προσέξουμε πολύ τις παρορμητικές-αμυντικές μας αντιδράσεις απέναντι στους άλλους (Χείρωνας χιαστί με Νέα Σελήνη, Άρης χιαστί με Δία) ως προς τις απόψεις μας, γιατί μπορεί να αδικήσουμε ή να εκτιμήσουμε λάθος και να εκτεθούμε. Χρειάζεται προσωπική και κοινωνική ταπεινότητα και όχι φανατισμός και δογματισμός. Οι όψεις του Χείρωνα πάντα σχετίζονται με τραυματικά μοτίβα που πρέπει να αναγνωρίσουμε για να επέλθει θεραπεία. Μπορούμε να αλλάξουμε τρόπο προσέγγισης, αρκεί να αναγνωρίσουμε και να αποδεχθούμε το πρόβλημα. Κάποια στερεότυπα αντιλήψεων που έχουν δημιουργηθεί από το παρελθόν και τον τρόπο που γαλουχηθήκαμε από την οικογένεια ή κουλτούρα ίσως τώρα να πρέπει να αναθεωρηθούν.

Η πανσέληνος στις 21/9, σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, μας καλεί να ανοίξουμε την καρδιά μας και το μυαλό μας σε πιο πνευματκές διαστάσεις, σε υψηλότερα επίπεδα συνείδησης. Διαφορετικά κινδυνεύουμε να παρασυρθούμε σε αυταπάτες ή φόβους που θα μας εγκλωβίσουν σε ρόλους θύματος ή μάρτυρα.

Το να είμαστε ξεκάθαροι και συνειδητοί ως προς την προσωπική μας ταυτότητα, το ρόλο μας και τις αρχές μας και να κάνουμε τις επιλογές που αντανακλούν αυτήν την ταυτότητα, χωρίς φόβο ή εμμονές, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση!

Καλή και παραγωγική Νέα Σελήνη, για τον ανάπτυξη και την πρόοδο όλων!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: