Ήλιος στην Παρθένο, η ώρα της κρίσης ως όχημα αυτογνωσίας

Το ταοϊστικό ρητό που λέει “ Το τσεκούρι παίρνει το υψηλότερο δέντρο” φωτογραφίζει πολύ καλά το αρχέτυπο της Παρθένου.

Μετά τον πύρινο μήνα του Λέοντα, ο Ήλιος περνά σήμερα, 23 Αυγούστου, στο γήινο, μεταβλητό ζώδιο της Παρθένου, που συμβολίζει τη μετάβαση, τη γέφυρα, από την εγωκεντρική, ατομική ανάπτυξη (που ξεκίνησε στον Κριό και ολοκληρώθηκε στο Λέοντα), στην αντικειμενική – κοινωνική ανάπτυξη που θα ξεκινήσει με το Ζυγό και την φθινοπωρινή ισημερία.

Αν στο στάδιο του Λέοντα έχει αναπτυχθεί υπερβολική εγωκεντρική ταύτιση, αυταρέσκεια και αυταπάτη μεγαλείου, αν νομίζεις δηλαδή ότι είσαι το κέντρο του κόσμου και ότι όλα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από σένα για να ικανοποιούν το εγώ σου, τότε έρχεται μια πρόκληση – κρίση, που οδηγεί στην απαραίτητη προσγείωση, αυτοκριτική, αυτοανάλυση, ταπεινότητα, προσαρμογή, αυτοβελτίωση. Αυτή είναι η λειτουργία της Παρθένου και του 6ου οίκου στο ζωδιακό κύκλο.

Έτσι την περίοδο της Παρθένου 22/8-23/9, η κρίση λειτουργεί ως όχημα αυτογνωσίας, εκθέτοντας το πρόβλημα ώστε να λάβουμε τα απαραίτητα μηνύματα – πληροφορίες (Ερμής) την κατάλληλη στιγμή, από το εξωτερικό περιβάλλον και να αντιληφθούμε τι πρέπει να διορθώσουμε στον εαυτό μας, που βρίσκονται οι ελλείψεις μας, τα τρωτά μας σημεία και πια εργαλεία- μεθόδους θα χρησιμοποιήσουμε ώστε να υπάρξει προσαρμογή και αυτοβελτίωση.

Η εγγενής ενοχή που υποβόσκει στην Παρθένο, οδηγεί σε αυτοκριτική και ενδοσκόπηση, σε μια κρίση συνείδησης, που οδηγεί σε σύνεση, ταπεινότητα, κάθαρση και νέα στρατηγική ώστε να εκπληρώσουμε τα ιδανικά που συμβολίζουν οι Ιχθείς – 12ος οίκος.

Στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, το ζώδιο και οι πλανήτες που υπάρχουν στον 6ο οίκο και ο οίκος που βρίσκεται η Παρθένος μας δείχνει τα αρνητικά σημεία των αρχετύπων που πρέπει να βελτιωθούν και να προσαρμοστούν ώστε να εκπληρώσουμε το ασυνείδητο ιδανικό της ψυχής μας και να επιτευχθεί η τελειοποίηση.

Αν πέσουμε στην αρνητική λειτουργία της Παρθένου και δεν λάβουμε σωστά το μήνυμα που έρχεται από το περιβάλλον (Ερμής) κιδυνεύουμε να νιώθουμε θύματα των άλλων και των καταστάσεων, ότι είμαστε αδικημένοι και υπάρχουν συνωμοσίες που μας καταδιώκουν. Χρησιμοποιούμε θεωρίες και σενάρια ως δικαιολογία για να μην κάνουμε την απαραίτητη εσωτερική δουλειά που πρέπει και να παραμείνουμε όπως είμαστε.

Η λειτουργία του Ερμή είναι η πιο σημαντική γιατί θα μας δείξει τις μεθόδους και τις δεξιότητες και στρατηγικές που θα χρησιμοποιήσουμε για να καταφέρουμε την αυτοβελτίωση.

Το ότι αυτή την περίοδο είναι και ο Ερμής και ο Άρης στο ζώδιο της Παρθένου, επαυξάνει σημαντικά αυτή τη δυναμική καθώς και η θέση της Αφροδίτης στο Ζυγό που μπορεί να ακούσει και να κατανοήσει αντικειμενικά τα μηνύματα που έρχονται μέσω των άλλων.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία αυτογνωσίας και προσωπικής προόδου αν λειτουργήσουμε συνειδητά αυτή την περίοδο καθώς η φυσική σχέση των μεταβλητών αρχετύπων είναι δυναμικά ενεργοποιημένη

  • Δίδυμοι με Β. Δεσμό Σελήνης και Δήμητρα
  • Παρθένος, με Ήλιο, Ερμή και Άρη
  • Τοξότης, με Ν. Δεσμό Σελήνης και Ήρα
  • Ιχθείς με Ποσειδώνα και Αθηνά

σε συνδυασμό με τη δυναμική της πανσελήνου που έγινε στην 29η μοίρα του Υδροχόου. Το σύμβολο της 29ης μοίρας είναι πολύ ισχυρό σύμβολο που σχετίζεται με το αποκορύφωμα, το κλείσιμο ενός ολόκληρου κύκλου εξέλιξης.

Ο Ερμής στην Παρθένο έχει την ικανότητα να βρίσκει τον πιο αδύναμο κρίκο σε οποιοδήποτε επιχείρημα, όταν αυτό γίνεται δογματική, άκαμπτη άποψη, ώστε να το αναιρέσει.

Η Παρθένος απαιτεί εργασία και δέσμευση – υπηρεσία, είτε σε ένα κοινωνικό έργο, είτε στην υπηρεσία του ανώτερου εαυτού μας, κάνοντας την απαραίτητη αυτοθυσία των εγωκεντρικών μας ιδιοτροπιών.

Εύχομαι να αξιοποήσουμε όλοι συνειδητά, όσο καλύτερα μπορούμε, αυτή τη μοναδική συγκυρία για αυτοανάπτυξη!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: