Ανάδρομος Ουρανός και μπλε πανσέληνος στον Υδροχόο. Η αλήθεια αναδεικνύεται με εκκωφαντικό τρόπο

Στις 20 Αυγούστου, δυο μέρες πριν τη δεύτερη πανσέληνο στον Υδροχόο, ο Ουρανός, κυβερνήτης του Υδροχόου και της πανσελήνου γίνεται ανάδρομος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί ο Ουρανός είναι ο πρωταγωνιστής της χρονιάς που διανύουμε και του μέλλοντος που ανατέλλει.

Το φετινό καλοκαίρι, με το δεύτερο τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού, είχε πάρα πολύ ένταση με πολλά δραματικά γεγονότα που μας φόρτισαν πολύ συναισθηματικά. Το αρχέτυπο του Λέοντα σχετίζεται με τη συναισθηματική δραματοποίηση. Ο Υδροχόος σχετίζεται με την αντικειμενική αλήθεια και το ρεαλισμό.

Ο Ουρανός τώρα, μπαίνοντας σε ανάδρομη κίνηση ωθεί σε μια αποταύτιση και συναισθηματική αποστασιοποίηση, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε αντικειμενικά και ρεαλιστικά τι συμβαίνει. Δεν μπορείς να δεις καθαρά όταν είσαι σε συναισθηματική φόρτιση. Η απόσπαση από την υπάρχουσα πραγματικότητα είναι απαραίτητη για να γίνει αντικειμενοποίηση των συνθηκών ζωής που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, τόσο σε προσωπικό, όσο και συλλογικό επίπεδο.

Ο Ουρανός σχετίζεται και με τη θεραπεία του ασυνείδητου τραύματος μέσα μας, μέσα από την αυτοπαρατήρηση και τη ξαφνική επίγνωση που αναδύεται, όταν από το ασυνείδητο ανασύρονται μνήμες που φωτίζουν το παρελθόν μας και μας ωθούν σε μια αντικειμενική επανεξέταση. Παρελθόν και μέλλον εμπλέκονται στο παρόν μέσα από τις μνήμες ή τις σκέψεις που ξεπηδούν και το νόημα είναι να κατανοήσουμε τις αιτίες και να αποδεχθούμε το μάθημα του Κρόνου, δηλαδή να μάθουμε πώς να αποδεχθούμε τις ευθύνες για τις δικές μας πράξεις αντί να νιώθουμε θύματα. Τότε συμβαίνει η πραγματική θεραπεία του τραύματος. Έτσι, όταν ο Ουρανός γίνεται ανάδρομος, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να εξελιχθούμε.

Ο Ουρανός θα βρεθεί σε στάση και θα οπισθοδρομήσει στην 14η 48 του Ταύρου και θα είναι ανάδρομος μέχρι 19/1/22. Το τριήμερο 19-21 Αυγούστου η ενέργειά του θα είναι ακόμα πιο αυξημένη. Ο συμβολισμός Sabian για την συγκεκριμένη μοίρα είναι ένας άντρας με μεταξωτό καπέλο μέχρι τα αυτιά.

Μιλάει για την αυθεντικότητα και την ακεραιότητα του εαυτού. Όλοι έχουμε να παίξουμε ένα ρόλο στη ζωή και πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ποιος είναι αυτός ο ρόλος και πώς να τον υλοποιήσουμε καλύτερα. Η πραγματική αυτοπεποίθηση και η δύναμη του χαρακτήρα, αποδεικνύεται όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες. Αν ταυτιστούμε πολύ με την εικόνα, τα ακριβά ρούχα, την επιτήδευση, το image και την ευκολία και χάσουμε την επαφή με την ευαισθησία μας, τότε μπορεί να υπάρξουν έντονες προκλήσεις για να μας υποχρεώσουν να αποδείξουμε την αυθεντικότητά μας.

Ο Ουρανός μας ξεβολεύει και μας αναγκάζει να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας για να μπορέσουμε να αποκαλύψουμε μια νέα, πιο αυθεντική πλευρά του χαρακτήρα μας.

 • Ο Ουρανός τις 20/8, βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Ερμή και τον Άρη στη Παρθένο και αυτό διευκολύνει ακόμα περισσότερο τη νοητική λειτουργία και την αποσαφήνιση της αλήθειας.
 • Ο Ουρανός βρίσκεται στο δεύτερο δεκαήμερο του Ταύρου, που έχει φύση Παρθένου και κυβερνιέται από τον Ερμή
 • Ο Ερμής είναι στη Παρθένο και εκεί δουλεύει πολύ καλά το μυαλό μας
 • Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, στο τρίτο δεκαήμερο του Αιγόκερω που και αυτό έχει φύση Παρθένου.
 • Ο Ερμής κυβερνά τον Β. Δεσμό Σελήνης. Την πορεία προς το μέλλον.
 • Αμέσως μετά την πανσέληνο, και ο Ήλιος περνά στην Παρθένο

Η Παρθένος σχετίζεται με τη φροντίδα, τη θεραπεία και την αυτοβελτίωση. Η ορθή αντικειμενική κατανόηση της αλήθειας διευκολύνεται και αυξάνεται σημαντικά. Μπορούμε να συσχετίσουμε πληροφορίες, μνήμες, γεγονότα από διαφορετικές εποχές ή στιγμές του παρελθόντος και να συνθέσουμε την αλήθεια.

Σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο αυτό είναι μια εξαιρετική συγκυρία για αυτοθεραπεία και διαφωτισμό.

Μπλε Πανσέληνος στις 22 Αυγούστου στην 29η 37 του Υδροχόου -Λέοντα

Το Ουράνιο γεγονός που έφερε σε παγκόσμιο επίπεδο στο πρώτο τέταρτο σελήνης αυτού του σεληνιακού κύκλου, ήταν οι δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Ο Ουρανός λειτουργεί με ένα γεγονός σαν ηλεκτροσόκ για να μας αφυπνίσει, να μας ξυπνήσει. Οι ταλιμπάν πρωτοεμφανίστηκαν ως θέμα στις αρχές της του δεκαετίας 1990, αμέσως μετά τη σύνοδο του Κρόνου – Ουρανού που έγινε στη τελευταία μοίρα του Τοξότη και 0 του Αιγόκερω, το 1988. Ο Τοξότης, στην αρνητική του έκφραση, σχετίζεται με το θρησκευτικό φονταμενταλισμό και ο Κρόνος – Ουρανός με τον απολυταρχισμό. Τώρα βρισκόμαστε στο τελευταίο τετράγωνο αυτού του κύκλου που σηματοδοτεί μια κρίση στη συνείδηση και τις πεποιθήσεις. Ας ελπίσουμε να ξύπνησε εγκαίρως τα αντανακλαστικά των ηγετών στο δυτικό κόσμο στο να καταλάβουν τι διακυβέβεται αν δεν προστατεύσουμε άμεσα και αποτελεσματικά τις ανθρώπινες αξίες και το Δυτικό πολιτισμό.

Η δυναμική αυτής της πανσελήνου έχει αυτή την υπόσχεση και θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ θετικά:

 • Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον βασιλικό αστέρα Regulus σε BQuantile με Πλούτωνα, αντίθεση με Δία και 135 με Χείρωνα. Η θετική πλευρά του Regulus συνδέεται με δύναμη, ευγενικό μυαλό, θάρρος, φήμη και υψηλή κοινωνική θέση. Στην αρνητική της πλευρά μπορεί να δείξει αλαζονεία και μεγαλομανία. Μπορεί να φέρει άνοδο στην εξουσία αλλά και ξαφνική πτώση, αν έχει υπάρξει κατάχρηση.
 • Ο Ωροσκόπος στον Τοξότη (για την Ελλάδα) και ο Δίας σε σύνοδο με την Πανσέληνο
 • Η Ήρα πάνω στον ωροσκόπο σε σύνοδο με Ν. Δεσμό Σελήνης και εξάγωνα με Αφροδίτη και Κρόνο, δημιουργούν έναν σχηματισμό χαρταετού που δείχνει μια έντονη κατεύθυνση σε ένα στόχο. Η εξελικτική διαδρομή από το παρελθόν στο μέλλον, εναρμονίζεται με τις αξίες και την αναζήτηση ισορροπίας της Αφροδίτης στο Ζυγό και με την ακεραιότητα και υπευθυνότητα του Κρόνου για ένα συλλογικό στόχο.
 • Η Αφροδίτη πρωταγωνιστεί σε αριθμό καλών όψεων στον 10ο οίκο, σε αντίθεση με Χείρωνα, BQuintile με Δία- Σελήνη και Ουρανό, τρίγωνο με Κρόνο, Β. Δεσμό Σελήνης και Δήμητρα, ενώ βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά. Όλο αυτό είναι πολύ θετικό και ελπιδοφόρο! Τα θηλυκά αρχέτυπα Ήρα, Δήμητρα, Αθηνά, Εστία, όλα πολύ εναρμονισμένα φέρνουν την ισορροπία απέναντι στις αρσενικές επεκτατικές ενέργειες. Η εστίαση είναι στην ισορροπία και την αναζήτηση αρμονίας. Οι αξίες μας, τα ταλέντα μας και οι σχέσεις μας ευθυγραμμίζονται αρμονικά.
 • Ο Άρης σε σύνοδο με Ερμή σε τρίγωνο με Ουρανό και Πλούτωνα και BQuantile με Κρόνο. Οι στόχοι και οι επιθυμίες ξεκαθαρίζουν με ρεαλισμό και υπευθυνότητα και ευθυγραμμίζονται στις ανάγκες της κοινωνίας
 • Ο Άρης – Ερμής σε αντίθεση με Ποσειδώνα – Αθηνά. Ο σκοπός πρέπει να είναι υπερπροσωπικός, να είναι για ένα ανώτερο ιδανικό
 • Έχουμε τέσσερις όψεις bquantile. Οι όψεις αυτές αν και δευτερεύουσες, μπορεί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη δημιουργικών δυνάμεων και ταλέντων που μπορούν να βοηθήσουν στην εύρεση πρωτότυπων λύσεων, να ρίξουν θετικό φως σε θέματα που αρχικά φαίνονται προβληματικά και να μας ευθυγραμμίσουν προς την σωστή εξελικτική κατεύθυνση.
 • Η Πανσέληνος γίνεται ακριβώς πάνω στον Ερμή του χάρτη της Ελλάδας, στην 29η του Υδροχόου. Ο Ερμής κυβερνά τον Β. Δεσμό Σελήνης.
  Πολλές αλήθειες θα φωτιστούν με αυτή την πανσέληνο
  , γιατί υπάρχουν πολλοί σκελετοί στη ντουλάπα. Σε προσωπικό επίπεδο, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για αυτογνωσία και εξέλιξη.

Ο συμβολισμός Sabian για τη θέση του Ήλιου είναι: ένα αποσφραγισμένο γράμμα και μιλάει για θέματα εμπιστοσύνης και μυστικά που αποκαλύπτονται.

Ο συμβολισμός για τη θέση της πανσελήνου στην 29η του Υδροχόου είναι: το πεδίο του Αρντάθ ανθίζει. Μιλάει για ένα καθαρό ενεργειακό πεδίο μεγάλης ομορφιάς και γαλήνης, για τη θεμελιώδη υπερβατική αρμονία και ισορροπία που υπάρχει στη φύση και για την ανταμοιβή των καλών πράξεων, όσων πρόσφεραν με καλή καρδιά στους άλλους. Ακόμα κι αν τα φαινόμενα μοιάζουν χαοτικά, υπάρχει πάντα ασφάλεια και προστασία για όσους εργάζονται για το καλό και φέρονται με ευγένια. Το πεπρωμένο μας έχει την τάση να μας προικίζει με τους καρπούς των καλών και όχι των κακών μας έργων. Μόνο όταν φερόμαστε με φιλικότητα και καλοσύνη μπορούμε να απολαύσουμε ένα φιλικό σύμπαν και ένα αρμονικό περιβάλλον.

Ας ελπίσουμε η ενέργεια και το φως αυτής της Πανσελήνου να διαλύσει το σκοταδισμό και τη βαρβαρότητα, να φωτίσει και να ευθυγραμίσει το πνεύμα και την καρδιά όλων μας για το καλό της ανθρωπότητας! Σας εύχομαι να απολαύσετε αυτό το υπέρλαμπρο φεγγάρι!

© astrofeggia.com

Advertisement

One thought on “Ανάδρομος Ουρανός και μπλε πανσέληνος στον Υδροχόο. Η αλήθεια αναδεικνύεται με εκκωφαντικό τρόπο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: