Νέα Σελήνη στο Λέοντα. Άνοιγμα της αντίληψης σε νέα προοπτική

“Μην πιστέψετε τίποτα από αυτά που σας είπα, χωρίς να τα ελέγξετε μέσα από τη δική σας εμπειρία. Εσείς οι ίδιοι να είστε ο φάρος του εαυτού σας” Βούδας

Την Κυριακή 8/8, έχουμε μια Νέα Σελήνη, στη 16η 14 του Λέοντα, με ιδιαίτερα ισχυρή δυναμική που μας δίνει τη δυνατότητα μιας μεγάλης εξελικτικής επιτάχυνσης:

  • Ήλιος, Σελήνη και Ερμής στο σταθερό, λαμπερό, δημιουργικό και δυναμικό ζώδιο του Λέοντα, που εκφράζει την αυτοπραγμάτωση, το μεγαλείο και την δύναμη εκπλήρωσης του προσωπικού σκοπού, σε αντίθεση με Κρόνο και σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο, στον 5ο οίκο, το φυσικό οίκο του Ήλιου-Λέοντα. Το τετράγωνο είναι δυναμική όψη που ωθεί στην ανάγκη αλλαγής.
  • Η νέα σελήνη στον 8ο οίκο, στις 8/8, οι Δεσμοί σελήνης στην του Τοξότη – Διδύμων, η Ήρα στην Τοξότη σε σύνοδο με Ν. Δεσμό Σελήνης, Η Εστία στην του Ζυγού, ο Δίας στην 28η του Υδροχόου. Έχουμε ξανά πολλαπλή επανάληψη του αριθμού 8, που δηλώνει την αέναη δύναμη μετασχηματισμού και την ενδυνάμωση.
  • Ο Άρης στην Παρθένο σε τετράγωνο με τους Δεσμούς Σελήνης.
  • Ο Ερμής σε σχηματισμό Yod (το δάκτυλο του Θεού) με Πλούτωνα και Ποσειδώνα
  • Η Αφροδίτη στην Παρθένο σε αντίθεση με Ποσειδώνα και τρίγωνο με Πλούτωνα
  • Ο Ωροσκόπος στο Τοξότη και ο Δίας στον Υδροχόο σε αντίθεση με Άρη και Ερμή
  • Ο Χείρωνας σε τρίγωνο με Νέα Σελήνη και Ήρα και εξάγωνο με Β. Δεσμό
  • Ο Κρόνος σε τρίγωνο με Β. Δεσμό

Το Φως (Ήλιος – Λέων) φωτίζει τα βάθη της ψυχής (8ος οίκος), ανασύρει και αποκαλύπτει αυτό που δεν φαίνεται. Μια μεγάλη δυνατότητα ψυχικού μετασχηματισμού και εσωτερικής αλλαγής που λειτουργεί με απελευθερωτικό τρόπο!

Κομβικό θέμα είναι η σωστή λειτουργία του νου, η αλλαγή νοητικής στάσης και η εξάλειψη στερεότυπων αντιλήψεων που εμποδίζουν τη ψυχική μας εξέλιξη.

Ο Άρης στην Παρθένο, σε τετράγωνο με Δεσμούς Σελήνης, προκαλεί ένα είδος κρίσης προκειμένου να μας οδηγήσει σε βαθύτερο στοχασμό, ώστε οι άκαμπτες ή εσφαλμένες απόψεις μας να αμφισβητηθούν και να επαναθεωρηθούν.

Οι αντιλήψεις μας για τα πράγματα ή για τον εαυτό μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες είτε με το αίσθημα ασφάλειας που νομίζουμε ότι μας εξασφαλίζουν, είτε με ασυνείδητα μοτίβα ενοχής, φόβου ή αυτο-αμφισβήτησης και ισχυρής αυτοκριτικής που εκδηλώνοται σαν ισχυρή κριτική στους άλλους, είτε απωθημένου θυμού και συναισθημάτων που έχουν κατασταλεί, ανάλογα με το τρόπο που μεγαλώσαμε. Για να έχουμε υγιή αυτοπεποίθηση και όχι έπαρση, αυτά τα στερεότυπα πρέπει να συνειδητοποιηθούν και να γίνει μια σωστή αξιολόγηση του εαυτού.

Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι μεγάλης αλλαγής και πρέπει να δούμε κάτω από την επιφάνεια, την ουσία των πραγμάτων, για να συμβάλλουμε θετικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η αυτοπαρατήρηση και η σωστή λειτουργία της διαίσθησης είναι απαραίτητα στη σωστή κατανόηση.

Η συγχρονικότητα των γεγονότων, το να συνειδητοποιήσουμε δηλαδή, ότι αυτό που εμφανίζεται εξωτερικά σαν πρόκληση, είναι γιατί το έλκουμε προκειμένου να καταλάβουμε κάτι για τον εαυτό μας, δηλαδή είναι μια δική μας εσωτερική ανάγκη να δούμε αυτό που δεν έχουμε αναγνωρίσει μέσα μας, έχει τεράστια σημασία. Όσο πιο συνειδητοί γινόμαστε σε αυτό, τόσο λιγότερη αντίσταση προβάλλουμε και τόσο καλύτερα λειτουργούν τα πράγματα.

Ο Β. Δεσμός στους Διδύμους μας καλεί να θέσουμε τα σωστά ερωτήματα στον εαυτό μας. Γιατί μου συμβαίνει αυτό; μήπως έχω καταλάβει κάτι λάθος, μήπως υπάρχει κάτι που πρέπει να αντιληφθώ;

Η Παρθένος και η χιαστί όψη Ερμή – Πλούτωνα μας οδηγούν σε πιο βαθιά και λεπτομερή σκέψη. Η ρηχότητα και η επιπολαιότητα δεν αρέσουν στον Άρη στη Παρθένο. Ούτε η τυφλή πίστη. Η εξισορρόπηση ορθολογικής σκέψης και διαισθητικής αντίληψης είναι το ζητούμενο.

Η απάντηση θα έρθει μέσα από την λειτουργία του Ουρανού, με έναν άμεσο, μη γραμμικό τρόπο, μέσα σε μια στιγμή “εύρηκα!” Το κλειδί είναι να μάθουμε να χαλαρώνουμε το νου μας, χωρίς να τον αποβλακώνουμε με ανούσιες δραστηριότητες. Η ίδια η λειτουργία του νου μας είναι εκπληκτική δύναμη αν μάθουμε να την καλλιεργούμε σωστά!
Η σκέψη είναι ένας πολύ καλός υπηρέτης, αλλά ένα κακό αφεντικό, αν την αφήνουμε απαίδευτη και ανεξέλεγκτη.

Ο συμβολισμός Sabian της Νεας σελήνης είναι «A non-vested church choir»

Μια χορωδια εκκλησίας. Μας λέει για την αρμονική αλληλεπίδραση στην ομάδα, μέσω της φωνής, του λόγου. Ο καθένας σε μια χορωδία συμβάλλει μέσα από τη δική του φωνή στο αρμονικό αποτέλεσμα. Ο καθένας οφείλει να καλλιεργήσει τη δική του φωνή για να συνεισφέρει ισότιμα στην αρμονία της κοινότητας. Είναι ένας υδροχοϊκός συμβολισμός. Ο καθένας μας έχει το δικό του ρόλο και σκοπό να προσφέρει που πρέπει να τον βελτιστοποιήσει για το κοινό καλό.

Η πανσέληνος αυτής της νέας σελήνης στις 22/8, για δεύτερη φορά στον Υδροχόο, είναι ίσως το πιο αρμονικό και ελπιδοφόρο φεγγάρι μέσα στο 2021!

Σας εύχομαι να αξιοποιήσετε αυτόν το σεληνιακό κύκλο, με τον πιο εύστοχο και δημιουργικό τρόπο!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: