Νέα Σελήνη Ιουλίου. Φρόντισε σωστά το έδαφος του χαρακτήρα σου

Μια ισχυρή δυναμική μετασχηματισμού, ψυχικής ενδυνάμωσης και ψυχολογικής απελευθέρωσης ξεδιπλώνεται σε αυτή τη Νέα Σελήνη και όσο πιο συνειδητοί είμαστε σε αυτό, τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει.

Η Νέα Σελήνη στις 10 Ιουλίου, γίνεται στη 18η του Καρκίνου, σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με το Χείρωνα, στο παρορμητικό σταυρό που δηλώνει δυναμική αλλαγή και θα κορυφωθεί με μια πανσέληνο στις 24 Ιουλίου, στη 1η 26 του Υδροχόου.

Το αρχέτυπο του Καρκίνου σχετίζεται με την ανατροφή μας και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας. Η βελτίωση του χαρακτήρα είναι το ζητούμενο της ψυχής του καθενός μας. Η παιδική μας ηλικία και οι γονείς μας, έχουν επηρεάσει τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας σε πολύ μεγάλο βαθμό όμως η δική μας ευθύνη είναι να πάμε παραπέρα, να υπερβούμε τα τραυματικά μοτίβα και τους προγραμματισμούς που μας κρατούν σε ασυνείδητες, ναρκισσιστικές, φοβικές ή ενοχικές συμπεριφορές. Είναι ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας αλλά και την κοινωνία.

Όσοι θεωρούν ότι ο χαρακτήρας τους δεν χρειάζεται βελτίωση και ότι για τα στραβά που συμβαίνουν στη ζωή τους και στον κόσμο πάντα φταίνε οι άλλοι, βρίσκονται σε στάδιο εξελικτικής στασιμότητας και η δυναμική αυτής της σελήνης μπορεί να φέρει αναταράξεις, γιατί η εξελικτική διαδικασία προχωρά είτε μας αρέσει είτε όχι.

Αν είμαστε συνειδητοί στη προσπάθεια αυτοβελτίωσης, αυτή η δυναμική μπορεί να ενισχύσει την διαδικασία μετάβασης, από το τραύμα στην απελευθέρωση και να μας βοηθήσει να κτίσουμε μια πιο υγιή προσωπικότητα.

Η λέξη κλειδί είναι η αυτοεπίγνωση και η ειλικρινής αυτοεξέταση

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα μας χρειάζονται βελτίωση και τι πρέπει να εξαλειφθεί;

Είτε είναι ο θυμός, ο φθόνος και οι χειριστικές τάσεις, είτε είναι ο φόβος, η ενοχή ή η θυματοποίηση, ο καθένας μας έχει τραυματικά θέματα και συμπλέγματα να επιλύσει. Ο Πλούτωνας θα τα φέρει στο προσκήνιο μέσα από την αντίθεση. Το εξάγωνο με τον Ουρανό και το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, βοηθάνε στο να τα συνειδητοποιήσουμε και να τα αποδεχθούμε αλλά και να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, γιατί χωρίς αποδοχή και αυτοαγάπη δεν μπορούμε να τα υπερβούμε. Αν αποφεύγουμε να τα δούμε μας υπονομεύουν συνεχώς, αν τα απωθούμε ή τα καταστέλλουμε, θεριεύουν και προβάλλονται συνεχώς στους άλλους ή σε εξωτερικά προβλήματα!

Το πνεύμα μας είναι ένα πολύτιμο χωράφι που οφείλουμε να καλλιεργούμε συνειδητά. Τι σπόρους φυτεύουμε καθημερινά στο υποσυνείδητό μας, μέσα από τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τα λόγια και τη συμπεριφορά μας; Αν φυτεύουμε κάκτους δεν γίνεται να περιμένουμε να ανθίσουν τριανταφυλλιές. Ο καθένας μας φυτεύει τους δικούς του σπόρους και όλοι μαζί συνδημιουργούμε αυτή την πραγματικότητα που βιώνουμε. Ας μην αναπαράγουμε το φόβο, τα ψέμματα, τη βλακεία, το θυμό και την επιθετικότητα. Αυτά θα φέρουν ακόμα περισσότερη σύγχυση και δυστυχία.

Χρειαζόμαστε επειγόντως θετικούς σπόρους. Πίστη, αισιοδοξία, όμορφα λόγια ενθάρρυνσης, αποδοχή, γενναιοδωρία, ομορφιά. Μπορούμε να κατεβάσουμε τα ρολά συνειδητά σε οτιδήποτε τοξικό μας αποδυναμώνει μέσω του φόβου της επιθετικότητας και της ενοχοποίησης.

Η νεα σύνοδος Άρη -Αφροδίτης στις 13/7, αφορά πολύ τις επιλογές μας στις σχέσεις μας.

Είναι πολύ σημαντικό να μην συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που μας ταράζουν και μας αποδυναμώνουν. Είναι καλύτερα κανείς να αποστασιοποιηθεί και να μείνει με λίγους και καλούς φίλους που μοιράζεται τις ίδιες αξίες, που μπορεί να συνεννοηθεί χωρίς να ταράζεται και να μη χρειάζεται να φωνάζει ή να αμύνεται συνεχώς. Οι τοξικοί άνθρωποι μας αποδυναμώνουν ενεργειακά, ψυχικά και σωματικά. Ο Κρόνος στον Υδροχόο και η πανσέληνος που ακολουθεί σχετίζονται πολύ με την σωστή οριοθέτηση και την σωστή επιλογή φίλων και ο Καρκίνος με την προστασία της ιδιωτικότητάς μας και του προσωπικού μας χώρου και χρόνου. Μην καταναλώνεστε με λάθος ανθρώπους, αφουγκραστείτε τη συναισθηματική σας αντίδραση. Αν νιώθετε δυσφορία και ταραχή είναι σημάδι ότι πρέπει να φύγετε, είστε με λάθος παρέα.

Το αρχέτυπο του Καρκίνου σχετίζεται πολύ με τα συναισθήματα που καλλιεργούμε. Η αφθονία έρχεται μέσα από τη γενναιοδωρία και την απουσία φθόνου, η χαρά μέσα από την επίγνωση, η υγεία μέσα από τη φροντίδα και την προστασία της ζωής. Ας θρέψουμε συνειδητά τη χαρούμενη, δημιουργική και τρυφερή μας φύση και ας αντισταθούμε σε οτιδήποτε τοξικό.

Καλή Νέα Σελήνη, με επίγνωση και αυτοφροντίδα, για το καλό όλων!

© astrofeggia.com

Advertisement

One thought on “Νέα Σελήνη Ιουλίου. Φρόντισε σωστά το έδαφος του χαρακτήρα σου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: