Ιούλιος και νέος κύκλος Αφροδίτης Άρη!

Ο πρώτος μήνας μετά το θερινό ηλιοστάσιο, εγκαινιάζει το καλοκαίρι μέσα από το παρορμητικό υδάτινο ζώδιο του Καρκίνου.

Το καβούρι είναι ένα πλάσμα που ζει ανάμεσα στη ξηρά και τη θάλασσα. Τρέφεται από τη θάλασσα και το βυθό αλλά φτιάχνει το σπίτι του στην άμμο. Προσπαθεί να επιβιώσει ανάμεσα σε δύο κόσμους. Έχει ένα σκληρό κέλυφος για αυτοπροστασία, αλλά εσωτερικά, η φύση του είναι ακόμα πολύ μαλακή και ευάλωτη.

Η θάλασσα (Ποσειδώνας, Ιχθείς) συμβολίζει τη κοσμική μήτρα, την Ενότητα, το άυλο και άμορφο του συλλογικού ασυνείδητου απ’ όπου προέρχονται όλα τα όντα ως πνεύμα. Στο ζώδιο του Κριού, η πνευματική σπίθα της ζωής εισέρχεται μέσα από το σπέρμα και το ωάριο για να αποκτήσει μια νέα ενσάρκωση. Η νέα ύπαρξη διατηρείται και σταθεροποιείται στο ζώδιο του Ταύρου, αποκτά νευρικό σύστημα και πνεύμονες στο ζώδιο των Διδύμων και γεννιέται, αποκόπτεται από το λώρο για να επιβιώσει ως μια ξεχωριστή οντότητα στο ζώδιο του Καρκίνου. Αυτό που ξεκίνησε ως σπόρος στην Εαρινή Ισημερία, στον Κριό, περνά τώρα στο επόμενο εξελικτικό στάδιο, της γέννησης.

Ο Καρκίνος είναι το στάδιο της απαραίτητης αποκοπής του λώρου από τη μήτρα της μητέρας μας για να επιβιώσουμε ως ένα ξεχωριστό ον. Αν το έμβρυο μείνει παραπάνω απ όσο χρειάζεται στη κοιλιά της μάνας του και δεν καταφέρει να αναπνεύσει μόνο του, θα πεθάνει. Σε αυτό το στάδιο, είναι ακόμα πολύ ευάλωτο και χρειάζεται τη σωστή φροντίδα και την θρέψη από τη μητέρα για να επιβιώσει.

Το συναισθηματικό μας εγώ, η εσωτερική μας ασφάλεια και η αυτοεικόνα μας κτίζονται ακριβώς σε αυτό το στάδιο. Οι ανασφάλειες μας, οι συναισθηματικές μας προσκολλήσεις, η ανάγκη μας για οικειότητα, προστασία, για φωλιά, οικογένεια, πατρίδα, η ανατροφή και η φροντίδα που αναζητάμε ή που δίνουμε στα οικεία μας πρόσωπα, το μητρικό ένστκτο, οι εντικτώδεις άμυνες του εγώ και η σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας σχετίζονται με ζώδιο του Καρκίνου, τη Σελήνη μας και τον 4ο οίκο.

Η αποκοπή από τον συναισθηματικό λώρο και η μετάβαση από την ανασφάλεια στην αυτονόμηση ξεκινά εδώ και θα ολοκληρωθεί μέσα από τα επόμενα στάδια του Λέοντα και της Παρθένου.

Κάθε χρόνο, με το πέρασμα του Ήλιου στον Καρκίνο, μπαίνουμε ξανά και ξανά σε αυτή την διαδικασία μετάβασης από την ανασφάλεια προς την αυτονόμηση, κάνοντας μικρά διερευνητικά βήματα κάθε φορά, ένα μπρος και δυο πίσω, όπως ακριβώς ο καβούρας στην ακτή, που προσπαθεί να κτίσει μια φωλιά και να μην κατακλυσθεί από τα κύματα των συναισθημάτων που τον παρασύρουν.

Ο φετινός Ιούλιος, έχει ακόμα πιο εμφατικά τονισμένη αυτή τη διαδικασία μετάβασης προς την αυτονόμηση.

 • 1-3 Ιουλίου, η διαδικασία ξεκινά με τη δυναμική αντίθεση του Άρη στο Λέοντα με τον Κρόνο στον Υδροχόο και το πρώτο τετράγωνο του Άρη με τον Ουρανό στο Ταύρο. Το πρώτο τετράγωνο, η γωνία δηλαδή 90 μοιρών, έχει ακριβώς αυτή τη φύση του Καρκίνου. Δημιουργεί μια πίεση – κρίση στη δράση, μια προσπάθεια – αντίσταση για να πάμε παραπέρα.

Η επιθυμία για απελευθέρωση από ένα παρελθόν που μας στενεύει και μας έχει κουράσει πολύ (Κρόνος ανάδρομος στον Υδροχόο) γιατί μας εμποδίζει να “αναπνεύσουμε”, η επιθυμία αυτονόμησης και αναζήτησης χαράς με τον Άρη στο Λέοντα αλλά και ο φόβος για την ασφάλειά μας με τον Ουρανό στον Ταύρο σε τετράγωνο, δημιουργούν μια καβουρίσια δυναμική μπρος-πίσω, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο.

Η συμβουλή είναι να ακολουθήσουμε συνειδητά και με επίγνωση ακριβώς αυτή τη τακτική. Μικρά εξερευνητικά βήματα χωρίς να αφήσουμε να παρασυρθούμε από τα κύματα των συναισθημάτων. Ο ορθολογισμός του Ουρανού και του Υδροχόου βοηθάνε πολύ στο να δούμε τα πράγματα με καθαρό νου και το τρίγωνο του Χείρωνα από τον Κριό μας δίνει τη δυνατότητα πειραματισμού και διαύγειας.

 • Στις 7-9 Ιουλίου, θα ακολουθήσει και η Αφροδίτη, κάνοντας τον ίδιο σχηματισμό αντίθεσης με Κρόνο, τετράγωνο με Ουρανό και τρίγωνο με τον Χείρωνα, με την ίδια ακριβώς δυναμική.
 • Τα καλά νέα έρχονται με τη Νέα Σελήνη στις 10 Ιουλίου, σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, και τη νέα σύνοδο Αφροδίτης – Άρη στο Λέοντα 11-15 Ιουλίου.


Σύνοδος δυο πλανητών σημαίνει νέος κύκλος ανάμεσα στις δυο ενέργειες που εμπλέκονται.

 • Ο Κύκλος Αφροδίτης – Άρη, είναι πολύ σημαντικός καθώς σχετίζεται με τις επιθυμίες μας, τις αξίες μας, τα ταλέντα και τους τρόπους που βγάζουμε τους προσωπικούς μας πόρους, την αυτοεκτίμησή μας, τις σχέσεις μας και την ισορροπία μας με τους άλλους.

Ο προηγούμενος κύκλος Αφροδίτης Άρη ξεκίνησε στις 25/8/2019,στη 4η 29 της Παρθένου και σημαδεύτηκε από την εμφάνιση της πανδημίας.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο της υγείας, της θεραπείας, της κρίσης, της προσαρμογής, των υπηρεσιών, της κάθαρσης και της αυτοβελτίωσης. Αν δούμε τις ημερομηνίες των κρίσιμων φάσεων αυτού του κύκλου, θα καταλάβουμε πόσο ξεκάθαρα φωτογραφίζει αυτά που συνέβησαν.

– Το πρώτο κρίσιμο τετράγωνο αυτού του κύκλου, έγινε με την Αφροδίτη στους Ιχθείς και τον Άρη στον Τοξότη στις 27 Ιανουαρίου του 2020, με την μεγάλη σύνοδο Κρόνου Πλούτωνα στον Αιγόκερω, τότε ακριβώς που μπήκαμε στη πρώτη φάση της πανδημίας.

– Στις 3/6/20, έγινε ακόμα ένα τετράγωνο με την ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους και τον Άρη στους Ιχθείς και στις 4/9/20 ένα τρίτο με την Αφροδίτη στο Καρκίνο και τον Άρη στο Κριό. Τότε μπήκαμε στο επόμενο κύμα της πανδημίας.

– Η αντίθεση του κύκλου έγινε στις 20/11/20, με την Αφροδίτη στο Ζυγό και τον Άρη στο Κριό και

– το τελευταίο τετράγωνο αυτού του κύκλου έγινε στις 20/2/21, με την Αφροδίτη στον Υδροχόο και τον Άρη στο Ταύρο.

Ο πολύ δύσκολος αυτός κύκλος, όπου οι σχέσεις μας, οι αντοχές μας και τα νεύρα μας δοκιμάστηκαν πολύ, κλείνει οριστικά στις 12 Ιουλίου 2021!!!! Αυτό σίγουρα είναι ένα καλό νέο!

Ο νέος κύκλος που ξεκινά στις 13/7, είναι στο αισιόδοξο και δημιουργικό ζώδιο του Λέοντα, που εκφράζει τη χαρά, τον έρωτα, τη δημιουργία, τα παιδιά, τις τέχνες, τη διασκέδαση, την αυτονόμηση, την ηγεσία και την αρχηγία. Θα ολοκληρωθεί στις 10/3/22 στη 1η-2η του Υδροχόου.

 • Στις 5-7 Ιουλίου, ο Ήλιος κάνει εξάγωνο με Ουρανό ενώ ο Ερμής βγαίνει από τη σκιά κάνοντας το τρίτο τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Αυτό θα μπορούσε να φέρει μια αναλαμπή, μια αποκάλυψη στην αντίληψή μας, σε σχέση με τα θέματα που μας απασχόλησαν στη προηγούμενη αναδρομή του Ερμή και τα ερωτήματα που θέσαμε στον εαυτό μας.
 • 12-13 Ιουλίου, το τρίγωνο του Ερμή με το Δία, θα μας ξεκαθαρίσει τη σκέψη και τις αποφάσεις μας
 • 14-16 Ιουλίου, ο Ήλιος σε τρίγωνο με Ποσειδώνα και η αναδρομή του Χείρωνα στις 15/7, μας βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να βρούμε την ασφάλεια και τη θεραπεία μέσα από τον ίδιο μας τον εαυτό.
 • 17-18 Ιουλίου, κορυφώνεται η διαδικασία ενηλικίωσης και αυτονόμησης μέσα από την αντίθεση του Ήλιου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω ενώ οι όψεις του Ερμή με Χείρωνα και Ουρανό στις 19/7 φέρνουν ένα αχα! ξαφνικής ενόρασης, μια αναλαμπή επίγνωσης του εαυτού σε σχέση με τα ego trips και τους μηχανισμούς άμυνας του εγώ, που καθορίζουν τις ενστικτώδεις και ασυνείδητες συναισθηματικές μας αντιδράσεις.
 • Στις 21 Ιουλίου, το εσωτερικό μάθημα που είχε να δώσει ο Ήλιος στον Καρκίνο ολοκληρώνεται και στις 22 Ιουλίου, τη σκυτάλη της εξελικτικής διαδικασίας την παίρνει ο Λέων με την είσοδο του Ήλιου σε αυτό το ζώδιο
 • Στις 24 Ιουλίου, η Πανσέληνος στη 1η μοίρα του Υδροχόου, μας δείχνει το δρόμο της προσωπικής μας εξατομίκευσης, της δικής μας αυθεντικότητας, του δημιουργικού μας σκοπού, του δικού μας προορισμού.
 • Το κλείσιμο του μήνα, με την είσοδο του Ερμή στο Λέοντα 28/7, του Άρη στη Παρθένο στις 29/7 σε αντίθεση με το Δία, και τον Ήλιο σε εξάγωνο με το Β. Δεσμό Σελήνης θα μας δείξει πώς να υλοποιήσουμε αυτόν το σκοπό σε πρακτικό επίπεδο με δημιουργικό τρόπο.

Εύχομαι να απολαύστε όλες τις ευεργετικές δυνατότητες του μήνα και να έχετε ένα πολύ Καλό Καλοκαίρι!

© astrofeggia.com

Advertisement

One thought on “Ιούλιος και νέος κύκλος Αφροδίτης Άρη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: