Νέα Σελήνη-έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους και Άρης στο Λέοντα

Κάτι αλλάζει, με τη δύναμη του νου και της καρδιάς!

Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή από 30/5 σε συνδυασμό με την αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα, ξανάφεραν στην επιφάνεια θέματα παρελθόντος, ανέδειξαν για μια ακόμα φορά δυσλειτουργικά μοτίβα, οικογενειακά, ψυχολογικά και σχέσεων που δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει. Έντονα συναισθήματα και εντάσεις ήρθαν πάλι στην επιφάνεια μέσα από μια ακόμα πρόκληση – αντιπαράθεση που μας οδήγησε ξανά σε ένα déjà vu με το παρελθόν. Η εσωτερική σχέση με τον εαυτό μας και πως προβάλλεται στους άλλους είναι το θέμα. Η συμπεριφορά κάποιου άλλου που μας αναστάτωσε για μια ακόμα φορά, αντανακλά μια στρεβλή πεποίθηση που έχουμε για τον εαυτό μας, που έλκει ξανά και ξανά και παίζει το ίδιο σενάριο. Η εμπλοκή του Ποσειδώνα έβγαλε ακόμα περισσότερο τις ασυνείδητες ευαισθησίες μας και την υποκειμενικότητά μας.

Η Νέα Σελήνη στις 10 Ιουνίου, είναι σαν ένα ξυπνητήρι διαύγειας που μας ξυπνά από το λήθαργο του υποκειμενισμού και της σύγχυσης, φέρνοντας νέες πληροφορίες στο συνειδητό, για να δούμε καθαρά, πέρα από αυτό που ξέρουμε ή νομίζουμε.

 • Νέα σελήνη έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους, 10 Ιουνίου στις 13:42, μη ορατή στην Ελλάδα, στην 19η 47 των Διδύμων σε σύνοδο με τον Ερμή, τετράγωνο με Ποσειδώνα, τρίγωνο με Κρόνο, BQ με Πλούτωνα και Πλούτωνας ενάμισι τετράγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης.
 • Η Νέα Σελήνη, είναι ταυτόχρονα δακτυλοειδής έκλειψη Ηλίου και έκλειψη του Ερμή και ενεργοποιεί το Β. Δεσμό Σελήνης. Η αλλαγή στην αντίληψή μας είναι το κεντρικό­ ζητούμενο.

Μια νέα απελευθερωτική κατανόηση θα μας ξυπνήσει από το “όνειρο”, το τριπάκι που παίζουμε μέσα στο μυαλό μας. Η είσοδος το Άρη στο Λέοντα την επόμενη μέρα, αλλάζει εντελώς την ενέργεια ως προς τον δυναμισμό και την αυτοπεποίθησή μας.

 • Το δεύτερο τετράγωνο του ανάδρομου Κρόνου με τον Ουρανό, στις 15/6, φέρνει όλα τα θέματα που έχουν προκύψει μέσα στη χρονιά στο προσκήνιο και δημιουργείται μια ένταση και μια δυναμική προκειμένου να επαναδομήσουμε ό,τι είναι δυσλειτουργικό και μας εμποδίζει να προχωρήσουμε.
 • Το τετράγωνο της Αφροδίτης με το Χείρωνα στις 12-13/6 και το εξάγωνο με τον Ουρανό μπορεί να ξυπνήσει συναισθηματικές πληγές από την παιδική μας ηλικία, ώστε να απελευθερωθούμε από αυτές μέσα από μια νέα επίγνωση και να αποκαταστήσουμε την αυτοεκτίμησή μας και την αυτοαξία μας.
 • Το εξάγωνο του ανάδρομου Κρόνου με το Χείρωνα, βοηθά στην επούλωση του τραυματικού παρελθόντος μέσα από τη σοφία που αναδύεται. Είναι μια διαδικασία εσωτερικής θεραπείας και ενηλικίωσης, που μας δίνει τη δυνατότητα να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας έχει πονέσει και να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους
 • Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα στις 21/6 βοηθά να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στις συναισθηματικές μας ανάγκες και τη σωματική και οικονομική μας ασφάλεια ώστε να γίνουμε περισσότερο ισότιμοι στις σχέσεις μας, στο τι και πόσο δίνουμε και τι αναζητάμε και τελικά τι παίρνουμε από τους άλλους. Χωρίς αυτοσυμπόνια και αποκατάσταση της εσωτερικής μας ισορροπίας, δεν μπορεί να υπάρξει ισορροπία και αγάπη στις σχέσεις με τους άλλους. Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με το τραύμα διαχωρισμού και την ασυνείδητη αναζήτηση της ολότητας και εκεί ακριβώς βρίσκεται και η πλάνη. Την ολότητα την έχουμε ήδη στο πνεύμα μας δεν θα τη βρούμε από κάτι έξω από μας. Εξιδανικεύουμε σχέσεις και φυσικά απογοητευόμαστε και αυτό μας οδηγεί πάντα στο να ισορροπήσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας και να αναζητήσουμε την εσωτερική πληρότητα.
 • Το θερινό Ηλιοστάσιο στις 21/6 μας εισάγει σε μια νέα φάση στην εξελικτική μας διαδρομή. Ο Ήλιος σε τρίγωνο με τον Δία ο οποίος βρίσκεται σε στάση και γυρίζει σε ανάδρομη κίνηση, η ορθοδρόμηση του Ερμή στις 23/6 και η πανσέληνος στις 24/6, δίνουν νέα διάσταση στην αντίληψή μας. Μπορούμε να δούμε πιο καθαρά και σφαιρικά τη ζωή μας και την πραγματικότητα, τα όρια και τις δυνάμεις μας. Να οριοθετήσουμε σωστά τον εαυτό μας και να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας στα χέρια μας.

Ο Άρης στο Λέοντα

Το αρχέτυπο του Λέοντα ακολουθεί ζωδιακά το αρχέτυπο του Καρκίνου. Ο Καρκίνος είναι το συναισθηματικό μας εγώ, το πώς έχει λειτουργήσει μέσα μας το μητρικό αρχέτυπο και ο Λέων είναι το δημιουργικό μας εγώ, πως έχει λειτουργήσει μέσα μας το πατρικό αρχέτυπο. Η μετάβαση του Άρη στο Λέοντα δίνει έμφαση στην εκδήλωση των επιθυμιών με έναν πιο ενεργητικό και εξωστρεφή τρόπο.

Το στάδιο του Λέοντα είναι η έκφραση του εσωτερικού παιδιού μέσα από τη χαρά και τη δημιουργία. Αν νιώθουμε εσωτερικά ασφαλείς, μπορούμε να χαρούμε, να δημιουργήσουμε, να εκφραστούμε και να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας. Αν είμαστε εσωτερικά ανασφαλείς, ο Άρης στο Λέοντα μπορεί να λειτουργήσει πολύ ναρκισσιστικά, να ξοδευτεί σε αλαζονικό εντυπωσιασμό και επίδειξη δύναμης και σε διαρκή αναζήτηση της προσοχής των άλλων.

Θα δούμε και τις δυο εκφάνσεις του Λέοντα το επόμενο διάστημα. Ας δούμε όμως πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτή τη διέλευση με τον πιο συνειδητό τρόπο. Η ενέργεια τον Άρη στο Λέοντα είναι γιανγκ, εξωστρεφής και δημιουργική. Ο Άρης εδώ εκφράζει τη δύναμη θέλησης, τη δύναμη να κάνουμε αυτό που λέει η καρδιά μας!

 • Μπορούμε να εκφράσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τα θέλω μας, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Να ακούσουμε τη καρδιά μας και να βρούμε το θάρρος να την ακολουθήσουμε
 • Να πούμε την αλήθεια μας, να αυτονομηθούμε, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας
 • Να εκφράσουμε δημιουργικά και καλλιτεχνκά τον εαυτό μας
 • Να εμπιστευτούμε την εσωτερική μας φωνή, να ξεκαθαρίσουμε την αίσθηση σκοπού στη ζωή μας και να ακολουθήσουμε αυτό που μας εκφράζει και μας δίνει χαρά με σιγουριά και αυτοπεποίθηση
 • Να ερωτευτούμε, να χαρούμε, να διασκεδάσουμε, να δούμε πιο αισιόδοξα τη ζωή
 • Να βρούμε το κουράγιο να διεκδικήσουμε πράγματα για τον εαυτό μας. Να πάρουμε την ευθύνη και τον έλεγχο της ζωής μας και του πεπρωμένου μας.

Καλή και δημιουργική Νέα Σελήνη σε όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

One thought on “Νέα Σελήνη-έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους και Άρης στο Λέοντα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: