Ανάδρομος Ερμής στους Διδύμους

Παρελθόν – μέλλον, υποκειμενική – αντικειμενική αλήθεια

Στις 30 Μαΐου, ο Ερμής μπαίνει σε ανάδρομη κίνηση στην 24η 43 των Διδύμων. Ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά, σε σύνοδο με την Αφροδίτη, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και την Παλλάδα Αθηνά και σε χιαστί με τη σύνοδο Σελήνης – Πλούτωνα.

 • Όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος, η λειτουργία εξατομικεύεται και παραπέμπει στη γενέθλια λειτουργία του αρχετύπου, δηλαδή στα θέματα του προσωπικού μας γενέθλιου Ερμή, σε ζώδιο και οίκο. Ο ανάδρομος Ερμής μας δίνει τη δυνατότητα να απελευθερωθούμε από το μέσο όρο, τη κοινή λογική και να βρούμε τη δική μας προσωπική αλήθεια, αυτό που είναι πιο φυσικό σε εμάς, με τους δικούς μας όρους. Μας δίνεται η ευκαιρία να επεξεργαστούμε εσωτερικά τα προσωπικά μας θέματα και να βρούμε μέσα μας απαντήσεις. Γίνεται ένα νοητικό ξεσκαρτάρισμα. Ο ανάδρομος Ερμής φιλτράρει τις εξωτερικές πληροφορίες και κρατά μόνο εκείνες που έχουν προσωπικό νόημα.

Ο Ερμής σχετίζεται με το λογικό νου, τη λειτουργία του αριστερού εγκεφάλου. Η ανάδρομη κίνησή του όμως και το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς παραπέμπουν στη λειτουργία του δεξιού εγκεφάλου, δηλαδή τη φαντασία, τη διαίσθηση και τα συναισθήματα. Έτσι η αντικειμενική και η υποκειμενική πραγματικότητα εμπλέκονται προκειμένου να γίνει ένα ξεκαθάρισμα και να υπάρξει εξισορρόπηση.

 • Με την όψη χιαστί του Ερμή με Σελήνη Πλούτωνα, μπορεί να ξανασκεφτούμε το παρελθόν, τις σχέσεις μας με την οικογένεια, τα αδέρφια και τα οικεία πρόσωπα και να φωτίσουμε θολά σημεία και δικές μας συναισθηματικές προβολές ώστε να ξεδιαλύνουμε παρεξηγήσεις ή παρανοήσεις. Η σύνοδος με την Αφροδίτη βοηθά τον Ερμή να αξιολογήσει καλύτερα τι έχει προσωπικό νόημα και να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό και τους άλλους.

Ο κίνδυνος να παρασυρθούμε σε σύγχυση και πισωγυρίσματα στο παρελθόν λόγω του τετραγώνου με τον Ποσειδώνα υπάρχει, κυρίως μέχρι τις 10 Ιουνίου, που θα συμπέσει και η αντίθεση του Άρη από τον Καρκίνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Αυτή η αντίθεση είναι η κορύφωση του κύκλου που ξεκίνησε με τη σύνοδο Άρη – Πλούτωνα 23 Μάρτιου 2020 (τότε έγινε το πρώτο ολικό λοκντάουν). 4 – 7 Ιουνίου, είναι οι μέρες μεγαλύτερης έντασης. Η αντίθεση δημιουργεί μεγαλύτερη πόλωση και αντιπαραθέσεις καθώς η προσπάθεια κυριαρχίας πάνω στους άλλους μέσα από τη δύναμη της θέλησης εντείνεται και υπάρχει ένα πίσω- μπρος αναμεσά στη προσωπική επιθυμία και την επιθυμία και τα πρέπει των άλλων. Μπορεί να υπάρξουν προκλήσεις που θα μας οδηγήσουν σε εσωτερικό διάλογο και ενδοσκόπηση. Καθώς ο Ερμής σχετίζεται και με ειδήσεις και ΜΜΕ, μπορεί να έχουμε αποκαλύψεις ή νέα στοιχεία για θέματα που έχουν μείνει θολά και αδιευκρίνιστα.

 • Στις 10 Ιουνίου έχουμε τη σύνοδο του ανάδρομου Ερμή με τον Ήλιο, που σηματοδοτεί νέο κύκλο και ταυτόχρονα μια Νέα Σελήνη και δακτυλοειδή έκλειψη Ηλίου στην 20η 21 των Διδύμων. Οι δακτυλοειδής εκλείψεις αφήνουν ένα φωτεινό στεφάνι του Ήλιου γύρω από τη σκιά της Σελήνης. Ένα φωτοστέφανο είναι σύμβολο σοφίας. Αυτό θα φέρει μια νέα διαύγεια και επίγνωση της αλήθειας.
 • Ο Άρης στις 11 Ιουνίου περνά στον πύρινο Λέοντα και φέρνει περισσότερη αυτοπεποίθηση, χαρά, δημιουργικότητα, όρεξη για ζωή και δύναμη θέλησης.
 • Στις 23 Ιουνίου ο Ερμής επανέρχεται σε ορθή πορεία. Σε συνδυασμό και με τον Άρη στο Λέοντα, έχουμε πια ξεκαθαρίσει μέσα μας το παρελθόν και μπορούμε να δούμε πιο δημιουργικά και αποφασιστικά τη ζωή μας.

Όσο ο Ερμής είναι ανάδρομος και λόγω της εμπλοκής του Ποσειδώνα ας προσέξουμε:

 • Την αφηρημάδα, να ξεχάσουμε κάτι σημαντικό ή να μη προσέξουμε σημαντικές λεπτομέρειες, γι αυτό καλύτερα να διπλοτσεκάρουμε, αν χρειαστεί να ταξιδέψουμε, να κλείσουμε σημαντικά ραντεβού ή να πάρουμε αποφάσεις
 • Τη τάση φυγής από τη πραγματικότητα, τα ψέμματα,τις εξαπατήσεις και την επιπολαιότητα. Καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι.
 • Τον υποκειμενισμό στις απόψεις μας, μπορεί να μην βλέπουμε αντικειμενικά και να παρασυρθούμε σε παρεξηγήσεις και κακή συνεννόηση.

Είναι καλύτερα να εμπιστευτούμε τη διαίσθησή μας, παρά τις πληροφορίες.

 • Ο Ερμής με τον Ποσειδώνα μπορεί να συνδυάσει τη λογική με τη διαίσθηση και τη φαντασία και να δει ολιστικά ένα θέμα. Να έχει στιγμές ενόρασης και να βρει λύσεις σε προβλήματα με έναν αποκαλυπτικό τρόπο, σε στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.
 • Επειδή ο Ερμής σχετίζεται με το νευρικό μας σύστημα και ο Ποσειδώνας με το ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό, η μουσική και η θάλασσα, ο διαλογισμός, η χαλάρωση, ο καλός ύπνος βοηθούν πολύ τη λειτουργία του.
 • Ο Ερμής στους Διδύμους σχετίζεται και με τα παιδιά και τη σχολική ηλικία. Καλό είναι τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις να ξεκουράζονται και να κοιμούνται καλά για να βοηθήσουν τον οργανισμό τους και να λειτουργήσει καλύτερα το μυαλό τους. Το στρες δεν βοηθά τη διαύγεια και ο ανάδρομος Ερμής δεν αντέχει υπερφόρτωση πληροφοριών.

Καλό και δημιουργικό Ιούνιο και καλή δύναμη σε όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “Ανάδρομος Ερμής στους Διδύμους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: