Super flower blood moon και Ολική έκλειψη Σελήνης στο Τοξότη

Τετάρτη 26 Μαΐου. H πανσέληνος της φώτισης και της παρανιρβάνα του Βούδα. Η μεγαλύτερη και φωτεινότερη πανσέληνος του 2021 και ολική έκλειψη σελήνης. Η έκλειψη θα είναι ορατή στη Β. Αμερική. Το φεγγάρι θα σκοτεινιάσει από τη σκιά της γης για 14 λεπτά και θα φαίνεται κόκκινο, γι αυτό και λέγεται ματωμένο φεγγάρι.

Ο Δίας, κυβερνήτης του Τοξότη και της πανσελήνου στους Ιχθείς, κάνει δυναμικά τετράγωνα με Ήλιο και Σελήνη ενώ ο Ερμής στη θέση κυριαρχίας του, στους Διδύμους, σε σύνοδο με Αφροδίτη, έχει επιβραδύνει και ετοιμάζεται να γυρίσει ανάδρομος στις 30 Μαΐου. Ο Χείρωνας και ο Κρόνος σε εξάγωνο και τρίγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης. Η Νέμεσις σε σύνοδο με την Πανσέληνο.

Ήλιος, Ερμής Αφροδίτη, Β. Δεσμός Σελήνης στους Διδύμους. Σελήνη, Νότιος Δεσμός και Νέμεσις στον Τοξότη, Δίας και Ποσειδώνας στους Ιχθείς και ο ωροσκόπος της πανσελήνου στην Παρθένο. Όλος ο μεταβλητός σταυρός ενεργός. Μεταβλητότητα, προσαρμογή στη ροή, κίνηση, αλλαγή.

Ο Τοξότης είναι τα πιστεύω μας, οι αντιλήψεις μας. Η σελήνη είναι η αυτοεικόνα μας, αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε, ο ρόλος με τον οποίο έχουμε ταυτιστεί στη ζωή μας. Η υποκειμενική μας πραγματικότητα. Ο Ήλιος είναι το δημιουργικό δυναμικό που μπορούμε να κατακτήσουμε.

Ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας, έχει διαμορφωθεί μέσα από τις οικογενειακές μας καταβολές, τη κουλτούρα και το κοινωνικό περιβάλλον. Αυτό καθορίζει τις αξίες μας και την άποψη που έχουμε για την αλήθεια. Δεν είναι η αλήθεια. Εκεί συμβαίνει η αλλαγή. Εκεί μπορεί να έρθει η αμφισβήτηση. Είναι καλό να προβληματιστούμε και να αμφισβητούμε αυτά που πιστεύουμε. Μέσα από την αμφισβήτηση, θέτουμε ερωτήματα, αναζητούμε πληροφορίες και βρίσκουμε νέες εκδοχές της αλήθειας. Έτσι η αντίληψή μας διευρύνεται, τα πράγματα ευρυχωρούν. Έτσι ξεκολλάμε από στερεότυπα, γινόμαστε λιγότερο άκαμπτοι και εμφανίζονται νέες προοπτικές.

Η πραγματική μας φύση, δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Το πνεύμα μας είναι πλούσιο, χαρούμενο, παιχνιδιάρικα ελεύθερο, άφοβο, συμπονετικό, με απεριόριστες δυνατότητες. Γινόμαστε αυτό που πιστεύουμε. Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα, αν το πιστέψουμε. Μπορούμε να αλλάζουμε, να εξελισσόμαστε.

Ο Τοξότης είναι το ζώδιο της αισιοδοξίας, της επέκτασης, της δίψας για αλήθεια και περιπέτεια. Αυτό το μήνυμα μας δίνει. Πίστεψε στον εαυτό σου, στη χαρά της ζωής και μη σταματάς να ψάχνεις νέες διαδρομές και εμπειρίες. Μη χορταριάζεις και μην κολλάς σε ό,τι θεωρείς γνωστό, πάντα υπάρχει κάτι νέο να ανακαλύψεις στην επόμενη στροφή. Ο Ήλιος στους Διδύμους είναι ένα μικρό παιδί γεμάτο απορίες που θέλει ποικιλία. Βαριέται εύκολα και ζητά συνέχεια εναλλαγή. Η έκλειψη αυτή στον Τοξότη μας καλεί να αμφισβητήσουμε οτιδήποτε σοβαροφανές, μίζερο ή απόλυτο, ξεκινώντας από τον ίδιο μας τον εαυτό. Η αναδρομή του Ερμή στους Διδύμους, θα πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο αυτή την αμφισβήτηση.

Η ανακάλυψη νέων πτυχών του εαυτού μας, μας απελευθερώνει από ανασφάλειες και βελτιώνει το τρόπο που βλέπουμε τους άλλους και τις σχέσεις μας. Οτιδήποτε μας κάνει να νιώθουμε λίγοι, αδύναμοι ή φοβισμένοι δεν μας χρειάζεται καθόλου στη ζωή μας, είναι αυτό που πρέπει να ξεφορτωθούμε. Είναι καιρός να ξαναδούμε τα πράγματα από την αρχή, σαν ένα μκρό παιδί που τα βλέπει όλα για πρώτη φορά.

Η πανσέληνος θα μας βοηθήσει να δούμε πιο καθαρά τι χρειάζεται να αλλάξουμε . Στις 10 Μαΐου έχουμε μια Νέα Σελήνη και μερική έκλειψη Ηλίου στους Διδύμους και στις 11 Μαΐου, ο Ερμής θα ξεκινήσει νέο κύκλο με τον Ήλιο. Ο Ήλιος θα περάσει μπροστά από τον Ερμή. Όλα τα θέματα του προηγούμενου τετραμήνου κλείνουν, ξεκαθαρίζουν και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε νέους στόχους, να κάνουμε νέα πλάνα για το μέλλον. Είναι σημαντικό να δούμε με αισιοδοξία, τι μπορούμε να δρομολογήσουμε και να καταφέρουμε. Η ανάγκη να εκφράσουμε τον εαυτό μας θα υπερτερεί της ανάλυσης. Ο αυθορμητισμός και η περιέργεια θα μας οδηγήσουν. Μετά τις 23 Ιουνίου, πολλά πράγματα θα τα δούμε διαφορετικά.

Καλή και φωτισμένη πανσέληνο σε όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: