Δίας στους Ιχθείς. Ολιστική αντίληψη και συμπόνια

Ο Δίας, ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος, στις 14 Μαΐου περνά στο ζώδιο των Ιχθύων. Θα φτάσει μέχρι τη 2η μοίρα, θα γυρίσει ανάδρομος στις 21 Ιουνίου και θα επιστρέψει πάλι στον Υδροχόο 28 Ιουλίου, μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό το πρώτο πέρασμα στους Ιχθείς, θα μας δώσει μια νότα από το στίγμα της επόμενης χρονιάς όπου ο Δίας θα διανύσει ολόκληρο το ζώδιο των Ιχθύων.

  • Η είσοδος του Δία στη 0η των Ιχθύων, συμπίπτει με τα ευνοϊκά εξάγωνα του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, του Άρη με τον Ουρανό, του Χείρωνα με το Β. Δεσμό Σελήνης και το δυναμικό τετράγωνο του Άρη με τον Χείρωνα. Το επόμενο δίμηνο, θα μπορούσε να φέρει ανακούφιση, θεραπεία και μια νέα ελπίδα και πίστη για το μέλλον.

Ο Δίας όλο το 2021, κυβερνά το Νότιο Δεσμό Σελήνης στο Τοξότη, που συμβολίζει τις νοοτροπίες του παρελθόντος που πρέπει να ξεπεράσουμε, τις άκαμπτες ή λανθασμένες απόψεις από τις οποίες πρέπει να απαγκιστρωθούμε. Εκεί θα έχουμε μια πανσέληνο και ολική έκλειψη Σελήνης στις 26 Μαΐου. Οι φυσικοί νόμοι, η ανώτερη εκπαίδευση, το δίκαιο, η θρησκεία, οι πεποιθήσεις μας, σχετίζονται με το Τοξότη και το Δία.

Η αναζήτηση της αλήθειας και των φυσικών νόμων που την διέπουν, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σύστημα πίστης, πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί ένα μοντέλο κοινωνίας, είναι το ζητούμενο του Δία. Ο Δίας διαμορφώνει αυτό που θα γίνει μετά καθεστώς στον Αιγόκερω. Ο Κρόνος στον Υδροχόο σε τετράγωνο με τον Ουρανό, ζητά ένα νέο μοντέλο, καθώς το παλιό είναι δυσλειτουργικό και καταρρέει. Ο ρόλος του Δία είναι να διαμορφώσει μια νέα φιλοσοφία ζωής, ώστε να αλλάξουμε νοοτροπία για να δομήσουμε ένα νέο μοντέλο κοινωνίας που θα είναι βιώσιμο και λειτουργικό. Η μετακίνηση του Δία, σε συνδυασμό με την ολική έκλειψη Σελήνης στο Τοξότη στις 26 Μαΐου, θα μπορούσε να φέρει μια άλλη διάσταση της αλήθειας και μια αλλαγή στο τρόπο που σχετιζόμαστε με τον εαυτό μας και το κόσμο.

Αυτή η νέα νοοτροπία πρέπει να είναι περισσότερο ολιστική και να αγκαλιάζει με ενσυναίσθηση ολόκληρη την ύπαρξη. Αυτό είναι το ζητούμενο των Ιχθύων. Οι Ιχθείς φιλοξενούν ήδη τον Ποσειδώνα, που είναι σε απόλυτη κυριαρχία και τώρα έρχεται και ο Δίας να βοηθήσει το έργο του. Δίας και Ποσειδώνας είναι συγκυβερνήτες των Ιχθύων και τους ενώνει η Αφροδίτη, καθώς ο Ποσειδώνας είναι η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης, η έκφραση της υπέρτατης συμπόνιας. Ο Δίας και ο Ποσειδώνας βρίσκονται σε κλείσιμο κύκλου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί το 2022.

Ο Δίας στην ανώτερή του εκδήλωση, είναι ο φιλόσοφος, ο πνευματικός δάσκαλος και στο ζώδιο των Ιχθύων, βρίσκει την απόλυτη έκφρασή του, τη διαισθητική, ολιστική αντίληψη της αλήθειας και τη γενναιοδωρία για όλα τα όντα.

Έτσι ο συνδυασμός Δία – Ποσειδώνα μπορεί να είναι πολύ ευεργετικός, αν συντονιστούμε με τις υψηλότερες δονήσεις αυτών των ενεργειών, προσπαθήσουμε να διευρύνουμε την αντίληψή μας, αναζητήσουμε ένα υψηλότερο νόημα στη ζωή και ανοιχτούμε με ενσυναίσθηση και πίστη. Η αλήθεια του Ποσειδώνα είναι πέρα από χρόνο και τόπο. Είναι η φωτισμένη αγάπη που διαπερνά τα πάντα.

  • Οι Ιχθείς – Ποσειδώνας σχετίζονται με την ολοκλήρωση, την υπέρβαση, την πνευματικότητα, το συλλογικό ασυνείδητο, τα όνειρα, την καλλιτεχνική έμπνευση και την αλήθεια που αποκαλύπτεται ως όραμα ή διαισθητική ενόραση. Ο Δίας θα μπορούσε να επεκτείνει όλες αυτές τις λειτουργίες. Η ασυνείδητη πλευρά της ψυχής προσπαθεί να επικοινωνήσει με το συνειδητό νου μέσω των ονείρων. Μπορεί να έχουμε όνειρα που κάτι θέλουν να μας πουν, που μας δίνουν ένα μήνυμα. Μπορούμε να αναπτύξουμε μεγαλύτερη ευαισθησία στις συλλογικές δονήσεις και περισσότερη ενσυναίσθηση στον πόνο των άλλων. Οι καλλιτέχνες μπορούν να βρουν μια νέα έμπνευση.
  • Η δύναμη εκπλήρωσης των ευχών και των προσευχών επίσης αυξάνεται. Ας είμαστε πολύ συνειδητοί σε αυτό και ας κάνουμε θετικές ευχές για όλο το κόσμο.
  • Η θάλασσα, ο διαλογισμός και η μουσική, οι ολιστικές θεραπείες, η θεραπευτική ύπνωση, η τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος μέσα από ολιστικές μεθόδους, μπορούν να λειτουργήσουν πολύ θετικά από αυτή τη θέση του Δία, καθώς το αρχέτυπο των Ιχθύων σχετίζεται με το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η επίγνωση ότι το σώμα και το πνεύμα είναι μια ολότητα και ότι τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας έχουν αντίκτυπο, όχι μόνο στην ατομική μας υγεία αλλά και σε ολόκληρο το οικοσύστημα, είναι ένα μάθημα του Δία και του Ποσειδώνα στους Ιχθείς.

Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον αν δεν αντιληφθούμε την ολότητα της ύπαρξης. Όλα βρίσκονται σε συνεχή ροή και αλληλεξάρτηση και έχει μεγάλη σημασία να κατανοήσουμε πως ό,τι κάνουμε, λέμε και σκεφτόμαστε, μας επιστρέφεται και γίνεται η μελλοντική μας πραγματικότητα. Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για αυτά που βιώνουμε, ούτε θύματα κάποιου άλλου. Δεν μπορούμε να έχουμε υγεία, ευημερία και αφθονία όταν καταστρέφουμε, βασανίζουμε και εξοντώνουμε, με βάναυσο τρόπο, τα ζώα, τη φύση και το περιβάλλον.

Επειδή όμως πάντα υπάρχει και η χαμηλότερη δόνηση των αρχετύπων, ας δούμε τι να προσέξουμε από τη σκοτεινή πλευρά που μπορεί να εκδηλώσει ο συνδυασμός Δία-Ποσειδώνα:

Καθώς οι Ιχθείς σχετίζονται με τις εξιδανικεύσεις, την αυταπάτη και τη σύγχυση και δεδομένου ότι τόσο ο Δίας όσο και ο Ποσειδώνας δεν έχουν όρια, ας είμαστε προσεκτικοί στο τι εμπιστευόμαστε.

  • Η υπερβολική αισιοδοξία, η πλάνη, η ανεδαφικότητα, η αφελής πίστη ότι όλα θα πάνε καλά από μόνα τους, είναι ένας κίνδυνος. Ο Δίας θα μπορούσε να επεκτείνει το χάος που έφερε ο Ποσειδώνας
  • La folie des grandeurs, το σύνδρομο ύβρεως, η ασυδοσία και η αυταπάτη μεγαλείου όσων έχουν εξουσία επίσης μπορεί να αυξηθεί αυτοκαταστροφικά
  • Σκάνδαλα αλλά και αποκαλύψεις σκανδάλων μπορεί να καταστρέψουν τη φήμη και την υπόληψη πολλών.
  • Ο θρησκευτικός φανατισμός και οι μεταναστευτικές ροές επίσης μπορεί να αυξηθούν.

Προσοχή λοιπόν γενικά σε υπεραισιοδοξία, ψεύτικες υποσχέσεις, εξιδανικεύσεις, μεγαλομανία και ανέφιχτους στόχους. Ισχύει και για την υγεία αλλά και για τον έρωτα και τα οικονομικά, γιατί όταν θα ξεφουσκώσει η φούσκα, η προσγείωση μπορεί να είναι πολύ επώδυνη.

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: