Νέα Σελήνη στον Κριό

Όταν ένας σαφής διεκδικητικός σκοπός εκφράζεται δυναμικά κάτι νέο δημιουργείται

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και δυναμική Νέα Σελήνη σχηματίζεται στις 12 Απριλίου, στις 5:30 το πρωί ώρα Ελλάδας στην 22η 25 του Κριού, που μας ξυπνά, φέρνει σημαντικές εξελίξεις και ανάβει τη σπίθα για μια νέα δημιουργική δυνατότητα.

  • Η Νέα Σελήνη είναι σε εξάγωνο με το Δία
  • Χείρωνας, Ερμής, Δήμητρα, Ήλιος, Σελήνη, Αφροδίτη, Έριδα στον Κριό και στον πρώτο οίκο!
  • Ωροσκόπος στους Ιχθείς και ο Ποσειδώνας πολύ κοντά στον ωροσκόπο, σε τετράγωνο με τον Άρη, κυβερνήτη της Νέας Σελήνης
  • Ο Άρης σε τρίγωνο με Δία, εξάγωνο με Ήλιο-Σελήνη, Αφροδίτη, Έριδα και ημιτετράγωνο με Ουρανό
  • Η Αφροδίτη σε ακριβές τετράγωνο με τον Πλούτωνα
  • Ο Πλούτωνας σε ενάμισι τετράγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης και ημιτετράγωνο με Νέμεση και Νότιο Δεσμό
  • Ο Κρόνος σε τρίγωνο με Β. Δεσμό Σελήνης, εξάγωνο με Ερμή και τετράγωνο με Ουρανό
  • Η Έριδα ακριβώς στο μεσοδιάστημα Ήλιου-Σελήνης με Αφροδίτη

Κάθε στιγμή είναι ένα συνεχές γίγνεσθαι και εμπεριέχει το σπόρο της δημιουργίας. Η επιλογή όμως για να ανάψει η σπίθα είναι μια απόφαση που απαιτεί προσοχή. Δεν είναι κάθε επιλογή επωφελής. Χρειάζεται ξεκάθαρο στόχο, εστίαση και σωστή πλοήγηση, ώστε να μη χαθούμε σε άσκοπη σπατάλη χρόνου και ενέργειας.

Η συμμετοχή του Ποσειδώνα μπορεί να μας αποπροσανατολίσει, αν παρασυρθούμε από απατηλές εντυπώσεις ή στόχους και αφεθούμε σε ανούσιες αλληλεπιδράσεις και επιρροές. Είναι σημαντικό να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να νιώθει θύμα και να νομίζουμε ότι είμαστε αδύναμοι στο έλεος των άλλων ή των καταστάσεων, γιατί μπορούμε, αν να δράσουμε συνειδητά και αποφασιστικά να εκπληρώσουμε ένα όνειρο ή ένα όραμα.

Το κριάρι είναι ο οδηγός του κοπαδιού που ανοίγει νέους δρόμους, είναι μπροστάρης, δεν είναι “οπαδός”! Με 8 πλανήτες στον Κριό, η ενέργεια και η δυναμική που υπάρχει είναι μοναδική αρκεί να την εκμεταλλευτούμε σωστά και με σοφία!

Το τρίγωνο του Άρη με το Δία μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε διαισθητική αντίληψη της αλήθειας που θα μας απελευθερώσει από παλιά στερεότυπα σκέψης, αρκεί να εμπιστευτούμε την εσωτερική μας φωνή και το ένστικτό μας. Ιδιαίτερα 14-17 που εναρμονίζεται και ο Ερμής.

Το ένστικτο είναι το αλάνθαστο όπλο του Κριού και ο συνδυασμός με τη δύναμη της διαίσθησης, την αισιοδοξία, το θάρρος και το αίσθημα δικαίου του Δία είναι εξαιρετικός για να διακρίνουμε το σωστό από το λάθος και να πετύχουμε ξεκάθαρους στόχους. Ο Δίας στον Υδροχόο είναι συλλογική δράση. Ο Κριός είναι ο προσωπικός αγώνας. Όταν το ατομικό συντονίζεται με το συλλογικό, τότε οι δυνατότητες είναι τεράστιες. Όταν η αίσθηση σκοπού συντονίζεται με ένα ιδανικό, τότε έχουμε μια ιδιαίτερη δυναμική με πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού δεν αφήνει πλέον περιθώρια στο να παραμένουμε προσκολλημένοι στο μοτίβο του παρελθόντος.

Εμπιστευτείτε την εσωτερική σας αλήθεια και μην κάνετε πράγματα με το ζόρι ή με μισή καρδιά, επειδή σας το λένε οι άλλοι. Μη ξοδεύεστε σε δραστηριότητες που δεν πιστεύετε με τη ψυχή σας.

Αν η δράση μας είναι εναρμονισμένη με τη ψυχή μας, βγαίνει αβίαστα, φέρνει χαρά και εκπλήρωση και τότε μπορούμε να υπερβούμε τους φόβους και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Η σωστή κατεύθυνση φέρνει ικανοποίηση ακόμα κι αν υπάρχουν δυσκολίες, ενώ η λάθος κατεύθυνση, ακόμα κι αν υπάρχει φαινομενική επιτυχία δε φέρνει εσωτερική χαρά, αφήνει ένα αίσθημα κενού.

Ο συμβολισμός Sabian για την 22-23 του Κριού, είναι “μια γυναίκα σε παστέλ χρώματα που φέρει ένα βαρύ και πολύτιμο, αλλά καλυμμένο φορτίο” . Είναι μια έγκυος γυναίκα με ελαφρύ καλοκαιρινό φόρεμα.

Κάτι νέο κυοφορείται που πρέπει να το προστατέψουμε, όπως μια έγκυος γυναίκα προστατεύει το μωρό της. Παρ’ όλο το βάρος, υπάρχει η αισιοδοξία και η προσμονή της νέας ζωής. Η θηλυκή σοφία και η προστατευτικότητα είναι απαραίτητη για τη σωστή δράση.

Είναι η αίσθηση της προσωπικής μας ταυτότητας και της μοναδικότητάς μας που πρέπει να προστατέψουμε, απέναντι στο βαμπιρισμό όσων προσπαθούν να μας παρασύρουν προς τα κάτω, για να μας κάνουν να νιώθουμε αδύναμοι.

Μέσα από το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, οι βασικές μας αξίες και η ανάγκη μας για αυτοπροσδιορισμό και αυτονομία, συγκρούονται με τη βαθύτερη ανάγκη μας για ασφάλεια και σχέσεις. Το κλειδί είναι να βρούμε νέους τρόπους να σχετιζόμαστε με τους άλλους χωρίς να προδίδουμε τον εαυτό μας και την ατομικότητά μας. Μια εσωτερική αλλαγή στο πως εκτιμάμε τον εαυτό μας, τα ταλέντα μας και την αξία μας φέρνει έναν νέο τρόπο ύπαρξης στις σχέσεις και τη δημιουργική μας έκφραση.

Το σημαντικό είναι να ξεπεράσουμε την αυταπάτη ότι μέσω των άλλων μπορούμε να καλύψουμε τα δικά μας εσωτερικά κενά και τις ακάλυπτες εσωτερικές μας ανάγκες.

Η πανσέληνος αυτού του σεληνιακού κύκλου θα γίνει στο Σκορπιό στις 27/4 και μέχρι τότε η Αφροδίτη θα έχει περάσει στο Ταύρο ο δε Άρης θα έχει ολοκληρώσει το πέρασμά του από το εξωστρεφές ζώδιο των Διδύμων και θα έχει το περάσει στον Καρκίνο. Τα θέματα συναισθηματικής και υλικής ασφάλειας θα τεθούν έντονα και θα οδηγηθούμε ξανά σε εσωτερικό σκάψιμο και σε διαδικασία εσωτερικής ενδυνάμωσης. Ο Σκορπιός και ο Κριός είναι τα δυο ζώδια του Άρη. Ο Κριός είναι η ανάγκη για ελευθερία και αυτονομία και ο Σκορπιός η ανάγκη για μοίρασμα και η υπέρβαση των προσωπικών ορίων μέσω της ένωσης με κάποιον άλλο ή κάποια δραστηριότητα.

Η εσωτερική ασφάλεια και ισορροπία είναι προσωπική μας υπόθεση, είναι η υποχρέωση ως προς τον εαυτό μας και μόνο όταν αποδεχθούμε την μοναδικότητά μας, με τα τραύματα και τις αδυναμίες μας μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι ουσιαστικό, να συνδεθούμε σωστά με τους άλλους και να προσφέρουμε χωρίς να χάνουμε τον εαυτό μας.

Καλή και δυναμική Νέα Σελήνη!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: