Απρίλιος και Ερμής στον Κριό!

Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει!

Ανεβαίνουν έντονα οι τόνοι μετά τις 4 Απριλίου, καθώς ο Ερμής μπαίνει και αυτός στον Κριό, παρέα με τον Ήλιο, την Αφροδίτη, το Χείρωνα, τη Δήμητρα και την Έριδα. Η ισχυρογνωμοσύνη και η ένταση κυριαρχούν.

Ο Ερμής είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στη γη μετά τη Σελήνη, γι αυτό η επιρροή του γίνεται πολύ συνειδητή στη καθημερινότητά μας. Επειδή κυβερνά τον Β. Δεσμό Σελήνης όλο το 2021, οι διελεύσεις του είναι πολύ σημαντικές για την εξελικτική μας πορεία. Ο Ερμής στον Κριό, είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη που βρίσκεται στους Διδύμους, δηλαδή ο ένας είναι στο φυσικό χώρο του άλλου. Έρμής και Άρης, σιγοντάρουν ο ένας τον άλλο.

Ο Ερμής εκφράζει το καθημερινό πάρε δώσε με το κοντινό μας περιβάλλον, την επικοινωνία μας και τις μετακινήσεις μας. Μετά την ασάφεια και τον αποπροσαναταλισμό στο ζώδιο Ιχθύων, ο Ερμής εδώ ξεσπαθώνει! Ο λόγος γίνεται οξύς και επιθετικός. Το μυαλό στροφάρει και “πιάνει πουλιά στον αέρα”!

Τα θετικά αυτού του συνδυασμού είναι η οξύνοια, τα γρήγορα αντανακλαστικά και το θάρρος της γνώμης. Ο άρειος Ερμής είναι πνευματώδης, μαχητικός, με ενστικτώδη αντίληψη της αλήθειας και δε μασάει τα λόγια του. Διεκδικεί, έχει επιχειρηματολογία και υπερασπίζεται με πάθος αυτό που θεωρεί σωστό.

Όμως υπάρχει και αρνητική πλευρά. Ο Ερμής εδώ βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, μιλάει πριν σκεφτεί, δεν ακούει το συνομιλητή, διακόπτει και γίνεται εριστικός. Τον εξιτάρει η λεκτική αντιπαράθεση, θέλει να επιβληθεί και να καπελώσει τον άλλο. Υστερεί σε φαντασία και βάθος σκέψης και λόγω βιασύνης του ξεφεύγουν σημαντικά δεδομένα τα οποία δεν προλαβαίνει να αξιολογήσει. Έτσι μπορεί να κερδίζει προσωρινά τις εντυπώσεις αλλά χάνει στα σημεία.

Ας έχουμε λοιπόν κατά νου ότι οι παρορμητικές αποφάσεις μπορεί να μας κοστίσουν. Επίσης μπορεί να μη δούμε ενδεχόμενες παγίδες και να πέσουμε σε λάθη εκτίμησης. Οι σχέσεις θα είναι τεταμένες , μπορεί να πληγώσουμε ή να πληγωθούμε. Λόγω της υπερέντασης είμαστε επιρρεπείς σε ατυχήματα.

  • Τα πιο “δύσκολα περάσματα” του Ερμή από τον Κριό είναι στις 8/4 που θα συναντήσει το Χείρωνα και στις 17 -18/4 που θα κάνει σύνοδο με την Έριδα και θα τετραγωνίσει τον Πλούτωνα.
  • Στις 12/4 έχουμε μια Νέα Σελήνη στον Κριό
  • Στις 14-17/4 ο Ήλιος και ο Άρης με το Δία εναρμονίζονται με τον Ερμή και στις 15/4 η Αφροδίτη μπαίνει στον Ταύρο. Η ενέργεια διευκολύνεται και μπορούν να επιτευχθούν στόχοι και εγχειρήματα που χρειάζονται δυναμικότητα και σωστά αντανακλαστικά. Το μυαλό και η δράση συντονίζονται σωστά και η τύχη βοηθά τους τολμηρούς!
  • Στις 19/4 ο Ερμής φτάνει στην ανώτερη σύνοδο με τον Ήλιο στη 29η μοίρα, τη τελευταία μοίρα του Κριού! Η τελευταία μοίρα είναι πολύ φορτισμένη γιατί ολοκληρώνει τα ζητούμενα του ζωδίου. Είναι η αποκορύφωση του κύκλου Ερμή – Ήλιου που ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου. Τα γεγονότα που άνοιξαν τότε – και ήταν πολλά, μπαίνουν σε τελική διευθέτηση που θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/5. Ο Ερμής περνά πλέον μπροστά από τον Ήλιο, παίρνοντας τον έλεγχο της πραγματικότητας, ενώ ο Ήλιος δρα σαν επιμελητής και συνθέτει τα καλά κομμάτια και τα συμπεράσματα που έχουν παραχθεί στις προηγούμενες φάσεις.
  • Ο Ερμής μπαίνει πρώτος στον Ταύρο στις 19/4 και ακολουθεί ο Ήλιος, ενώ ο Άρης περνά στον Καρκίνο στις 24. Ο Κρόνος κάνει τρίγωνο με το Β. Δεσμό. Η ενέργεια αλλάζει, γίνεται γιν, τα πρακτικά θέματα και η αναγκη για ασφάλεια επικρατούν.

Καλό μήνα και ψυχραιμία σε όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: