Ερμής στους Ιχθείς

-πως γίνεται μια σταγόνα νερού να μη ξεραθεί ποτέ; -ρίξτην στη θάλασσα!

Μετά από τη μακράς διάρκειας παραμονή του στον Υδροχόο, εξ αιτίας της αναδρομής του, ο Ερμής πέρασε στους Ιχθείς στις 16/3. Η υπερένταση του προηγούμενου διαστήματος λόγω της πληθώρας πληροφοριών, τώρα χρειάζεται να καταλαγιάσει, καθώς εδώ ο Ερμής στρέφεται περισσότερο εσωτερικά.

Ο νους χρειάζεται αυτή την ανάπαυλα. Ο Ερμής σχετίζεται με το νευρικό μας σύστημα το οποίο χρειάζεται μια αποφόρτιση από την υπερβολική ηλεκτρική ενέργεια του Ουρανού.

Οι πλανήτης της επαγωγικής λογικής, μέσα στο ρευστό περιβάλλον των Ιχθύων, στο χώρο της φαντασίας και του ασυνείδητου, χάνει τη σαφήνεια και το στόχο του και γίνεται πιο αφηρημένος, ευαίσθητος και λυρικός.

Καθώς όλα συνδέονται σε ενεργειακό επίπεδο και οι σκέψεις έχουν ενέργεια, οι σκέψεις όλων των ανθρώπων συντονίζονται δημιουργώντας μια συλλογική δόνηση.

Όμως, καθώς το ζώδιο των Ιχθύων πάντα διαλύει και απομυθοποιεί αυτό με το οποίο προηγουμένως είχαμε ταυτιστεί, μια αίσθηση απογοήτευσης, σύγχυσης, διάψευσης και ματαιότητας μπορεί να προκύψει, σε αυτό που θεωρούσαμε ως αλήθεια. Επίσης σε αυτή τη θέση μπορεί να πέσουμε θύμα παραπλάνησης ή αποπροσανατολισμού, γι αυτό καλύτερα να εμπιστευτούμε περισσότερο τη διαίσθησή μας παρά τη πληροφορία.

Η ουσία της αλήθειας προκύπτει μέσα από την ησυχία, την ηρεμία και τη χαλάρωση. Τότε μπορεί να εμφανιστεί εμπνευσμένη ενόραση και διαισθητική κατανόηση.

Ο Ερμής εδώ δεν αντέχει τη φασαρία και την ένταση. Μπορεί να συντονιστεί με ανώτερες δονήσεις και να λάβει πληροφορία από το συλλογικό ασυνείδητο μέσα από τα όνειρα, το διαλογισμό, τη εμπνευσμένη φαντασία ή τη προσευχή. Το άνοιγμα σε αυτό που μας υπερβαίνει, σε αυτό που δεν φαίνεται, στην ίδια τη φύση της συνείδησης και όχι στις παροδικές προβολές της είναι η ανώτερη έκφραση του Ερμή στους Ιχθείς.

  • Ο Ερμής στις 25 Μαρτίου, στην 13η των Ιχθύων, θα τετραγωνίσει τους Δεσμούς Σελήνης και τον Άρη.

Ο Άρης τότε θα βρίσκεται πάνω στο Β. Δεσμό Σελήνης αλλά και το Β. Δεσμό του Ουρανού στους Διδύμους και ο αστεροειδής Νέμεση στο Νότιο Δεσμό Σελήνης στον Τοξότη!

Η διέλευση του Ερμή το Φεβρουάριο από τον Υδροχόο ενεργοποίησε το N. Δεσμό του Ποσειδώνα. Τώρα η διέλευση του Ερμή ενεργοποιεί το Β. Δεσμού του Ουρανού.

Η σύνδεση ξανά του Ουρανού – Ποσειδώνα μέσω του Ερμή, συνδέει τη νόηση με την ανώτερη διάνοια, δίνει τη δυναμική μιας νέας πνευματικής αφύπνισης που συντελείται στο συλλογικό νου, καθώς ως ανθρωπότητα προχωράμε εξελικτικά από την εποχή των Ιχθύων στην εποχή του Υδροχόου.

Το τετράγωνο του Ερμή με τους Δεσμούς Σελήνης θα φέρει διάψευση προσδοκιών και απογοήτευση σε όσους δογματικά ταυτίζονται με την άποψή τους ως τη μόνη αλήθεια.

Κάποια γεγονότα που προκύπτουν, αντικρούουν τις προβαλλόμενες πεποιθήσεις και πυροδοτούν την αμφιβολία είτε για τον ίδιο τον εαυτό είτε για την εξαπάτηση από κάποιον άλλο. Έτσι οι άκαμπτες ιδέες κλονίζονται.

(Υπόψη ότι στη 13η μοίρα των Ιχθύων, ο Ερμής θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, και τον Ερμή-Αφροδίτη του Ταγίπ Ερντογάν).

Είδομεν…

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: