Πανσέληνος Φεβρουαρίου στην Παρθένο

Photo by Vedad Colic on Pexels.com

Lack of humility, leads to humiliation

Με τη Νέα Σελήνη της 11ης Φεβρουαρίου πήραμε μια πρώτη γεύση της ενέργειας του Υδροχόου και του τετραγώνου του Κρόνου με τον Ουρανό.

Η πανσέληνος της 27ης Φεβρουαρίου, κορυφώνει και φωτίζει ακόμα περισσότερα τα γεγονότα που αναδείχθηκαν, οι προεκτάσεις των οποίων θα είναι πολύ βαθιές και ριζικές, καθώς το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού θα επαναληφθεί τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο και θα αποδομήσει το μέχρι τώρα πολιτικο-κοινωνικό κατεστημένο αλλά και τη νοοτροπία και τις πεποιθήσεις μας.

Η πανσέληνος ολοκληρώνεται στις 27 Φεβρουαρίου, στις 10: 17πμ, στην 8η 57′ της Παρθένου. Η αντίθεση των φώτων δημιουργεί έναν ιδιαίτερο σχηματισμό, με τον Κρόνο στην 8η 17 του Υδροχόου και το Χείρωνα στη 7η του Κριού, που ονομάζεται boomerang. Έχουμε λοιπόν:

  • Ήλιος 8 57΄των Ιχθύων, σε ημιεξάγωνο με Κρόνο-Ύβρη και Χείρωνα
  • Σελήνη στην 8 57΄της Παρθένου σε σχηματισμό YOD, δηλαδή χιαστί με Κρόνο- Ύβρη και χιαστί με Χείρωνα
  • Σελήνη σε ενάμισι τετράγωνμο με Πλόυτωνα
  • Κρόνος στην 8η 17΄ σε σύνοδο με τον αστεροειδή Ύβρη στην 8η 21΄ του Υδροχόου σε τετράγωνο με Ουρανό και εξάγωνο με Χείρωνα
  • Ο αστεροειδής Νέμεσις στην 8η 55‘ του Τοξότη σε σχεδόν απόλυτο τετράγωνο με τα φώτα της πανσελήνου
  • Ο Ουρανός σε τρίγωνο με την Πανσέληνο και εξάγωνο με τον Ήλιο
  • Ο Ερμής σε σύνοδο με Δία και τρίγωνο με τον Β. Δεσμό Σελήνης
  • Ο Άρης σε τρίγωνο με Πλούτωνα
  • Ο Ποσειδώνας εξακολουθεί να τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης
  • Η Αφροδίτη στους Ιχθείς σε αντίθεση με τη Σελήνη

Ο καρμικός αριθμός 8, που συμβολίζει το άπειρο, τη δύναμη μετασχηματισμού της ενέργειας και τη μεταμόρφωση, επαναλαμβάνεται 5 φορές!

Οι αστεροειδείς Ύβρις και Νέμεσις σε απόλυτη εμπλοκή με την Πανσέληνο, η εμπλοκή του Πλούτωνα σε όψη ενάμισι τετραγώνου, οι χιαστί όψεις της Σελήνης και το ίδιο το αρχέτυπο της Παρθένου, φωτογραφίζουν μια κατάσταση μεγάλης κρίσης, έντονου στρες, αβεβαιότητας και ανησυχίας όπου η κατανόησή μας δοκιμάζεται, δημιουργούνται έντονα διλήμματα και υπάρχει ένα μυστικό που πρέπει να αποκωδικοποιηθεί.

Η ανάγκη για σωστή αποσαφήνιση όλων των πληροφοριών, ειδήσεων, αποκαλύψεων και δεδομένων, που προέκυψαν στο πρώτο τέταρτο Σελήνης στους Διδύμους το προηγούμενο διάστημα, και η αναγκαστική προσγείωση και προσαρμογή σε μια δύσκολη κατάσταση που θα απαιτήσει ταπεινότητα, λογική, και απαραίτητους συμβιβασμούς, δημιουργούν ένα κλίμα σκληρής κριτικής και συναισθηματικής έντασης.

Ο Ερμής σε σύνοδο με Δία και ο Ουρανός σε τρίγωνο με τη Σελήνη απαιτούν αλήθεια και φέρνουν περισσότερες αποκαλύψεις και ειδήσεις. Η έπαρση, η αλαζονεία και η ξεροκεφαλιά γυρνάνε μπούμερανγκ, καθώς η Παρθένος συμβολίζει την αντιστροφή της πυραμίδας του Εγώ και απαιτεί ταπεινότητα και λεπτούς χειρισμούς.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο της υγείας, της κάθαρσης, της εξιλέωσης, της αυτοβελτίωσης, της ταπείνωσης, της σχολαστικής ανάλυσης και της κριτικής.

Ο άξονας Ιχθύων – Παρθένου, είναι ο και ο άξονας θύτη – θύματος, της πλάνης ή της φαντασίας και της πεζής πραγματικότητας, του χάους και της τάξης, της πίστης και της λογικής, της ψυχικής και σωματικής υγείας, της θυσίας και της προσφοράς. Στο χάρτη της πανσελήνου για την Ελλάδα, η πανσέληνος γίνεται στον 5ο οίκο, που σχετίζεται με τους ηγέτες, τα άτομα φήμης και εξουσίας, τους καλλιτέχνες, τους επώνυμους, αλλά και τα παιδιά.

Η Ύβρις σε σύνοδο ακριβείας με τον Κρόνο, φωτογραφίζει τη μεγάλη διαφθορά και κατάχρηση της δύναμης. Η ανάγκη για αλλαγή και ελευθερία του Ουρανού βρίσκει μεγάλη αντίσταση από τις καθεστωτικές δυνάμεις του Κρόνου και αυτό μπορεί να φέρει ακόμα μεγαλύτερη επιβολή ισχύος, απαγορεύσεις και περιορισμό της ελευθερίας, όμως, εφόσον πρόκειται για το τελευταίο τετράγωνο του κύκλου Κρόνου- Ουρανού που άνοιξε το 1988, η αποδόμηση είναι αναπόφευκτη. Μέχρι να ολοκληρωθεί όμως το κλείσιμο αυτού του κύκλου, το 2032, έχουμε να δούμε πολύ σκληρές καταστάσεις.

Η Νέμεσις σε τετράγωνο με την πανσέληνο τονίζει την ανάγκη να υπάρξει δικαιοσύνη και δίκαια πληρωμή ευθυνών. Το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα είναι πολύ θετικό στο να ευθυγραμμίσει την ορμή και αγωνιστικότητα του Άρη προς το κοινό καλό και την συλλογική εξέλιξη. Η εμπλοκή του Χείρωνα δίνει περισσότερη σοφία και αλτρουισμό για να υπάρξει λύτρωση και θεραπεία.

Σε προσωπικό επίπεδο, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συνειδητοί, να διατηρήσουμε “σώας τας φρένας”, να κρατήσουμε καθαρή τη καρδιά μας, να μην παρασυρόμαστε από το θυμό, να διατηρήσουμε την ακεραιότητα, την ενότητα και την ανθρωπιά μας. Αυτό χρειάζεται συνεχή, συνειδητή προσπάθεια και συναισθηματική ωριμότητα.

Η αντικειμενικότητα, η ψυχραιμία, ο ορθολογισμός, η ευθυκρισία και η καλοσύνη, είναι απαραίτητα από δω και πέρα για να διαχειριστούμε τις καταστάσεις που θα προκύψουν, καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης εξελικτικής αλλαγής και τα γεγονότα θα δοκιμάζουν συνεχώς τις αντοχές μας.

Καλή και φωτισμένη πανσέληνο σε όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: