Ήλιος στον Υδροχόο και Σύνοδος Άρη Ουρανού. Συντονιζόμαστε για τα καλά στις υδροχοϊκές συχνότητες!

“Το όραμά σου θα γίνει ξεκάθαρο, μόνο όταν ψάχνεις να δεις μέσα στην ίδια σου την καρδιά. Όταν ψάχνεις έξω, ονειρεύεσαι, όταν ψάχνεις μέσα, αφυπνίζεσαι.” Καρλ Γιουνγκ

Στη μεγάλη σύνοδο του Δία με τον Κρόνο στον Υδροχόο που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου, ο Ουρανός, κυβερνήτης του Υδροχόου, ήταν ο μόνος ανάδρομος πλανήτης. Ο Ουρανός μπήκε σε ορθή πορεία στις 14 Ιανουαρίου και ταυτόχρονα είχαμε τη πρώτη Νέα Σελήνη του 2021 στον Αιγόκερω, σε σύνοδο με τον Πλούτωνα.

Καθώς το φεγγάρι αυτής της πολύ μεταμορφωτικής πρώτης Νέας Σελήνης γεμίζει, πολύ σημαντικοί νέοι πλανητικοί κύκλοι ξεκινούν μέχρι την πανσέληνο στο τέλος του μήνα, που δρομολογούν σημαντικές εξελίξεις και αλλαγές:

 • 19 Ιανουαρίου, ο Ήλιος περνά στον Υδροχόο
 • 20-21 Ιανουαρίου, σύνοδος Άρη, Σελήνης – Ουρανού στην 6η 44′ του Ταύρου
 • 22 Ιανουαρίου, σύνοδος Δήμητρας – Ποσειδώνα στη 19η των Ιχθύων
 • 24 Ιανουαρίου, σύνοδος Ήλιου – Κρόνου στην 4η 20′ του Υδροχόου
 • 28 Ιανουαρίου, σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα, στην 25η του Αιγόκερω και πανσέληνος στον Λέοντα
 • 29 Ιανουαρίου, σύνοδος Ήλιου – Δία στην 9η 22′ του Υδροχόου.
 • 31 Ιανουαρίου, ο Ερμής γίνεται ανάδρομος στην 26η του Υδροχόο

Ο Ήλιος, ο Δίας και ο Κρόνος σε τετράγωνο με τον Άρη και τον Ουρανό στον Ταύρο. Τετράγωνο σημαίνει δυναμική ενέργεια αλλαγής.

Οι δημιουργικές δυνάμεις, οι ηγεσίες, οι δομές εξουσίας, η νοοτροπία, οι αντιλήψεις, οι στόχοι, οι πόροι, ο τρόπος ζωής και επιβίωσης, ο σκοπός ζωής, η κοινωνία, όλα μπαίνουν σε ένα ρεύμα αλλαγής, καθώς το παλιό σκηνικό αποδομείται.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα θέματα της συνόδου Άρη – Ουρανού και του Ήλιου στον Υδροχόο και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το δυναμικό με τον καλύτερα τρόπο:

Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου. Αυθεντικότητα και εξατομίκευση!

– Ο Υδροχόος και ο Ουρανός σχετίζεται με το μυαλό, τις ιδέες, την καινοτομία, την ιδιοφυΐα, την αυθεντικότητα, την εξατομίκευση και την απελευθέρωση απ ό, τι μας εμποδίζει να ζήσουμε σύμφωνα με τη δική μας φύση και όχι κάτω από τα πρέπει ή τις ανάγκες των άλλων. Την απελευθέρωση από τις ανασφάλειές, τις συναισθηματικές εξαρτήσεις και το φόβο κριτικής.

– Ο Άρης είναι η δράση μας, οι παρορμήσεις και ενστικτώδεις επιθυμίες μας, το ένστικτο επιβίωσης, το θάρρος, τα νέα ξεκινήματα, ο πειραματισμός σε κάτι καινούργιο και η ανάγκη για αυτονομία και ελευθερία.

-Ο Ήλιος είναι η ανάγκη να εκφράσουμε τον εαυτό μας δημιουργικά, ο δημιουργικός μας σκοπός. Η δύναμη της θέλησης και η αυτοπεποίθηση.

– Ο Ταύρος και η Αφροδίτη, είναι οι βασικές μας αξίες και ο τρόπος που αποκτάμε τους πόρους που χρειαζόμαστε για την φυσική και βιολογική μας επιβίωση, σύμφωνα με αυτές τις αξίες και μέσα από την αξιοποίηση των ταλέντων μας. Τι μας λέει λοιπόν αυτός νέος κύκλος που ξεκινά:

 • Πίστεψε πρωτίστως στον εαυτό σου, στην αξία σου και στο ένστικτό σου, εμπιστέψου τη διαίσθησή σου και την εσωτερική σου φωνή!
 • Άλλαξε νοοτροπία και τρόπο σκέψης. Ξεκόλλα από κάθε μίζερη στάση και από συνήθειες που σε αποδυναμώνουν. Βρες νέες λύσεις για να λύσεις τα παλιά προβλήματα. Χρησιμοποίησε την ευφυΐα σου και την εφευρετικότητά σου για να βρεις νέους τρόπους για να προσελκύσεις πόρους.
 • Αγκάλιασε τη διαφορετικότητα σου και αξιοποίησε τη δική σου μοναδικότητα και τα δικά σου ταλέντα, με έναν δημιουργικό και πρακτικό τρόπο που να είναι ωφέλιμος και για την κοινωνία. Οι ιδέες αν μείνουν ιδέες δεν έχουν καμία αξία, πρέπει να γειωθούν και να χρησιμοποιηθούν σε πρακτικές λύσεις.
 • Κράτα σε εγρήγορση και διαύγεια το μυαλό σου, μην το αφήνεις να αποβλακώνεται μπροστά σε μια τηλεόραση ή τα κοινωνικά δίκτυα. Το μυαλό μας και το ένστικτό μας είναι τα μεγαλύτερα όπλα μας για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις. Χρησιμοποιήσε τη τεχνολογία με έξυπνο τρόπο.
 • Βρες νέους φίλους, ομάδες, ομοϊδεάτες, ανθρώπους που μοιράζεσαι ίδιες ιδέες και αξίες, που “ταιριάζουν τα χνώτα” σας και συνεργάσου ισότιμα, δικτυώσου.
 • Βρες το δικό σου σκοπό ακολουθώντας τη δική σου φύση, μην πας κόντρα στη φύση σου. Αν είσαι συναισθηματικός ή εσωστρεφής μην προσπαθείς να κάνεις πράγματα που δεν ταιριάζουν στη φύση σου, άστα για τους πιο εξωστρεφείς και δυναμικούς τύπους. Αξιοποίησε τη διαίσθησή σου και την ευαισθησία σου δημιουργικά. Δεν κάνουν όλοι για όλα, όλα όμως χρειάζονται στο κοινωνικό σύνολο. Όλοι έχουμε ένα δικό μας, μοναδικό χάρισμα να αξιοποιήσουμε. Είναι ο σκοπός για τον οποίο γεννηθήκαμε. Όταν βρούμε αυτόν τον σκοπό, τότε εκπληρώνουμε την επιθυμία της ίδιας μας της ψυχής.

Εξατομίκευση σημαίνει πάνω απ όλα το να μπορείς να είσαι ικανός να ακούς την εσωτερική σου φωνή, μέσα από τον εσωτερικό και εξωτερικό θόρυβο, να αναγνωρίσεις και να σεβαστείς την μοναδικότητά σου, να την αξιοποιήσεις για να μπορέσεις να επιβιώσεις ο ίδιος και να προσφέρεις στην κοινωνία. Να μην παγιδεύεσαι σε ιδέες, πρότυπα, κριτική ή απαιτήσεις των άλλων στο τι είναι επιτυχία, κύρος, ασφάλεια, ή πρεστιζ.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: