Ποσειδώνας ορθόδρομος και έκλειψη Σελήνης. Πνευματικό κάλεσμα

Οι μέρες που ακολουθούν μέχρι το κλείσιμο αυτής της χρονιάς είναι πάρα πολύ ιδιαίτερες!

  • Στις 30 Νοεμβρίου έχουμε πανσέληνο και μερική έκλειψη σελήνης στην 8η 38 των Διδύμων στο Βόρειο Δεσμό Σελήνης.

Ο Ήλιος βρίσκεται στον πύρινο Τοξότη, που συμβολίζει την επέκταση της γνώσης, τη φιλοσοφική και διαισθητική αντίληψη.

Ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε στάση στην 18η10’ των Ιχθύων και στις 29 Νοεμβρίου γυρίζει ορθόδρομος, ενώ ταυτόχρονα τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης.

Η ενέργεια του Ποσειδώνα είναι τεράστια!

Όταν ένας πλανήτης είναι σε στάση, η ενέργειά του πολλαπλασιάζεται.

Μπορεί να νιώθουμε μεγάλη σύγχυση, απογοήτευση, αίσθημα απώλειας νοήματος, φόβο, ψυχολογική διάλυση, απαισιοδοξία. Ο Ποσειδώνας μας κάνει να συνειδητοποιούμε πόσο πεπερασμένη είναι η εγωκεντρική μας αντίληψη και να νιώσουμε ταπεινοί για να αφεθούμε με πίστη σε κάτι που μας υπερβαίνει. Να προσευχηθούμε και να αναζητήσουμε το θαύμα. Όταν γυρίσει σε ορθή τροχιά, φέρνει μια νέα αποκάλυψη. Φέρνει μια νέα ελπίδα! Ένα νέο όνειρο!

Ο Ποσειδώνας είναι υπερβατικός, απροσδιόριστος, είναι το συλλογικό ασυνείδητο και η ύψιστη αλήθεια. Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην ενέργεια του Ποσειδώνα με τη λογική.

Τον Ποσειδώνα τον νιώθουμε μέσα από τη συγκίνηση, την έμπνευση, τη ψυχική ανάταση, τη ποίηση, τη μουσική, την προσευχή και το διαλογισμό. Και τότε νιώθουμε αγάπη, αληθινή αγάπη. Η αγάπη έρχεται μέσα από τη χαρά και την αγαλλίαση, σαν ευλογία!

Ο Δίας και ο Τοξότης, είναι η αντίληψή μας για την πραγματικότητα, ο τρόπος που ερμηνεύουμε τους φυσικούς νόμους και δημιουργούμε μια φιλοσοφική θεώρηση για τον κόσμο, μια πίστη για το πώς είναι τα πράγματα. Όμως η θεώρηση του Δία, είναι πεπερασμένη. Ο Δίας κινείται μέσα από τα όρια του Κρόνου, του γήινου επιπέδου. Η αλήθεια του Δία είναι σχετική, είναι μια άποψη για την πραγματικότητα, δεν είναι η απόλυτη πραγματικότητα. Είναι το δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι, δεν είναι το φεγγάρι. Είναι ένα δόγμα.

Η αλήθεια του Ποσειδώνα είναι πάνω από τις θρησκείες, την επιστήμη και τα δόγματα. Είναι η άχρονη και αθάνατη δύναμη της ζωής, πέρα από τόπο και χρόνο, που διαπερνά και εκδηλώνει τα πάντα. Είναι καθαρό φως και αυθόρμητη καλοσύνη.

  • Το τετράγωνο του Ποσειδώνα στο Νότιο Δεσμό Σελήνης στο Τοξότη μας δείχνει ότι πολλές στερεότυπες απόψεις μας για τον κόσμο και τη φύση της πραγματικότητας διαψεύδονται. Δεν λειτουργούν πια και δεν υποστηρίζουν την εξέλιξή μας.
  • Η έκλειψη Σελήνης στο Β. Δεσμό στο Δίδυμο μας αναγκάζει να δούμε μια άλλη άποψη της πραγματικότητας.

Ο Ερμής και ο Δίας, οι δυο κυβερνήτες των Δεσμών Σελήνης είναι σε αρμονική σχέση μεταξύ τους σ’ αυτή την Πανσέληνο. Ο Ερμής από το Σκορπιό, σε εξάγωνο με Δία, Αθηνά και Κρόνο. Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και ο Ήλιος σε χιαστί με τον Ουρανό! Μια νέα αλήθεια αναδύεται.

Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας. Τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι νομίζουμε. Μια μεγάλη εξελικτική στροφή συμβαίνει!

Η χρονιά αυτή θα κλείσει με την μεγάλη σύνοδο Δία-Κρόνου στον Υδροχόο ακριβώς στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Αυτό είναι μεγάλη αλλαγή!

Έχουμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε αυτή τη τεράστια ενέργεια του Ποσειδώνα για καλό, να φυτέψουμε πολύ θετικούς σπόρους για το μέλλον. Ο κόσμος είναι μια αντανάκλαση του συλλογικού ασυνείδητου. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι και ό,τι κάνουμε, λέμε και σκεφτόμαστε έχει αντίκτυπο στο συλλογικό όνειρο που διαμορφώνουμε και το ονομάζουμε πραγματικότητα.

Ο Ποσειδώνας είναι το ίδιο μας το πνεύμα. Το πνεύμα είναι ένας καθρέφτης. Μας επιστρέφει πίσω αυτό που εμείς έχουμε φυτέψει στο παρελθόν.

Σε όλο τον πλανήτη, εκατομμύρια άνθρωποι συντονίζονται τώρα σε ομαδικούς διαλογισμούς με κοινή ευχή το καλό όλης της ανθρωπότητας. Ποτέ πριν τόσοι άνθρωποι ταυτόχρονα δεν συμμετείχαν σε κοινή προσευχή.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος και μεγαλύτερη ευκαιρία, για να συμβάλουμε όλοι συνειδητά, από το να αφήσουμε την καρδιά μας να πλημμυρίσει φως. Ας συντονιστούμε στη δόνηση της χαράς και η χαρά θα επιστρέψει σε μας.

Οι ημερομηνίες που ακολουθούν μέχρι τα Χριστούγεννα είναι πολύ σημαντικές, ας τις αξιοποιήσουμε συμμετέχοντας πνευματικά για το κοινό καλό! Μην τις αφήσετε να πάνε χαμένες.

29 Νοεμβρίου, Ποσειδώνας ορθόδρομος

30 Νοεμβρίου 11:30πμ, Πανσέληνος και έκλειψη Σελήνης

14 Δεκεμβρίου, 6:17μμ, νέα Σελήνη, και ολική έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη

21 Δεκεμβρίου, 8:20μμ, σύνοδος Δία-Κρόνου στην 0η του Υδροχόου και Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Η κορύφωση αυτής της χρονιάς και η αρχή μιας νέας εποχής.

Ας κάνουμε τα φετινά Χριστούγεννα τα πιο ουσιαστικά! Δεν είναι τα στολίδια, τα ρεβεγιόν και τα ψώνια η ουσία των Χριστουγέννων, το άνοιγμα της καρδιάς μας είναι στη συμπαντική αγάπη!

Χαλαρώστε σε ησυχία, αφήστε το νου σας να ηρεμήσει από τις σκέψεις. Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας και αφήστε το πνεύμα σας να γαληνέψει. Όταν νιώσετε χαλαροί, οραματιστείτε δυνατό, καθαρό φως να έρχεται από το κέντρο του γαλαξία και να πλημμυρίζει τον κόσμο, να γεμίζει τη καρδία σας και την καρδιά όλων των όντων, νιώστε όλα τα όντα να συνδέονται μέσα από το φως και στείλτε δυνατές ευχές για το καλό όλων! Νιώστε το φως να διαλύει όλη την αρνητικότητα και να καθαρίζει όλα τα όντα από τη δυστυχία. Νιώστε τα πάντα να δονούνται από χαρά και να ενώνονται με αγάπη! Αφιερώστε αυτή τη χαρά σε όλους!

Καλή και ευλογημένη Πανσέληνο!

Είθε όλα τα όντα να είναι ευτυχισμένα, και να κατέχουν την αιτία της ευτυχίας

Είθε να απελευθερωθούν από το πόνο και τη δυστυχία και την αιτία της δυστυχίας

Είθε να μην αποχωριστούν ποτέ την τέλεια ευτυχία, που είναι χωρίς κανένα πόνο

Είθε να παραμένουν στη κατάσταση της τέλειας αταραξίας, που είναι χωρίς προσκόλληση ή απέχθεια

© astrofeggia.com

Σχολιάστε