Σύνοδος Δία Πλούτωνα, Άρης ορθόδρομος και Νέα Σελήνη στο Σκορπιό! Στον πυρήνα της αλήθειας

Στις 12 Νοεμβρίου, ο Δίας έρχεται στη τρίτη και τελευταία σύνοδό του με τον Πλούτωνα, στην 22η 52’ του Αιγόκερω ενώ ο Άρης στις 13 Νοεμβρίου ετοιμάζεται να ορθοδρομήσει στη 15η 14’ του Κριού. Οι εξελίξεις επιταχύνονται! Οι αλλαγές είναι βαθιές.

Η σύνοδος Δία Πλούτωνα είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς μια τέτοια σύνοδος στο ζώδιο του Αιγόκερω έχει να γίνει από το 1771!

Η σύνοδος γίνεται στην ίδια μοίρα που έγινε η μεγάλη σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα τον Ιανουάριο και σε αυτή τη μοίρα ορθοδρόμησε ο Πλούτωνας στις 5 Οκτωβρίου.

Ο συμβολισμός Sabian για την 22-23 του Αιγόκερω είναι “ δυο βραβεία για την ανδρεία στον πόλεμο”. Είναι η ανταμοιβή του ήρωα που έφερε εις πέρας την αποστολή του. Η επιβράβευση της ακεραιότητας, του θάρρους, της επιμονής του αλτρουισμού και της ανθεκτικότητας στον αγώνα που έκανε ο στρατιώτης στη μάχη.

Ο Άρης στον Κριό συμβολίζει το ταξίδι του ήρωα και το ότι ο Άρης ορθοδρομεί ταυτόχρονα με τη σύνοδο Δία – Πλούτωνα δείχνει απόλυτα το νόημα αυτής της μοίρας.

Ο Κριός είναι το ταξίδι προς την αυτοπραγμάτωση και για να δικαιωθεί ο αγώνας, ο στόχος πρέπει να ναι υψηλός και δίκαιος, ο ήρωας να είναι απόλυτα επικεντρωμένος και να μην τον ξεχνά ποτέ, όσα εμπόδια και προκλήσεις κι αν συναντήσει. Να παλέψει με τους εσωτερικούς του δαίμονες, να αναπτύξει θάρρος, αντοχή και σοφία, και κυρίως να πιστέψει στον εαυτό του.

Ο Πλούτωνας είναι η εξέλιξη της ψυχής και ο Δίας η αναζήτηση της αλήθειας και της σοφίας. Η διαισθητική δύναμη και η κατανόηση της ουσίας!

Η μεγαλύτερη πρόκληση, είναι να ευθυγραμμιστεί η προσωπική θέληση με έναν σκοπό που να προφέρει στο συλλογικό καλό. Ο Αιγόκερως απαιτεί αντοχή, ακεραιότητα χαρακτήρα και ωριμότητα. Όταν όλα αυτά συνυπάρχουν, η ανταμοιβή και η δικαίωση θα έρθουν.

Όλοι μας είμαστε σ’ αυτό το ταξίδι και πρέπει να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να κρατήσουμε ζωντανό το όραμα για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, να μην παρασυρθούμε ούτε από το θυμό ούτε από την απαισιοδοξία, να αντέξουμε με θάρρος και πάνω απ όλα να κρατήσουμε καθαρή την καρδιά μας.

Η αναδρομή του Ερμή και του Άρη το προηγούμενο διάστημα σε συνδυασμό και με τις όψεις του Χείρωνα μας ανάγκασαν να δούμε βαθύτερα μέσα μας, το πώς η σκέψη μας και η αντίληψή μας μπορεί να φιλτράρεται κάθε φορά μέσα από το μοτίβο των συναισθημάτων και κυρίως των φόβων και των ανασφαλειών μας. Μας ώθησε να επανεξετάσουμε μέσα μας τι μας μπλοκάρει, τι μας δημιουργεί αίσθημα αδυναμίας και ανεπάρκειας. Έγινε μια βαθιά εσωτερική θεραπεία.

Τα τετράγωνα του Ερμή με τον Κρόνο εμπόδισαν τα σχέδια μας και η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Άρη δημιούργησε πόλωση στις σχέσεις. Αυτό μας ανάγκασε να δούμε καλύτερα τον αντίκτυπο που έχουν οι άλλοι σε μας και πόσο εύκολα μπορούν να επηρεάσουν τη δική μας αίσθηση εαυτού.

Το ζητούμενο είναι να βρούμε τη δική μας αυθεντικότητα και αλήθεια, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και τον εαυτό μας. Να αποδεχθούμε την αξία μας. Αλλιώς δεν μπορούμε να αγωνιστούμε.

Ο Δίας σχετίζεται με τις πεποιθήσεις μας και τις άκαμπτες ιδέες μας. Ο Ποσειδώνας όλο αυτό το διάστημα και μέχρι το Μάρτιο, τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης.

Τίποτα δεν είναι όπως νομίζουμε. Ο Ποσειδώνας απομυθοποιεί και διαλύει στερεότυπα πεποιθήσεων, δογμάτων και ιδεολογιών που μέχρι τώρα θεωρούσαμε ως “αλήθειες”.

Ο Δίας κυβερνά το Νότιο Δεσμό στο Τοξότη. Η παγκοσμιοποίηση, ο διεθνισμός, η ασύδοτη κερδοσκοπία, ο θρησκευτικός φανατισμός, οι πολυεθνικές, ο ευδαιμονισμός, ο επεκτατισμός, όλα αυτά σχετίζονται με το Τοξότη και το Δία. Μπορεί να δείχνει ότι κερδίζουν έδαφος, γιατί ο Ποσειδώνας σε τετράγωνο με το Νότιο Δεσμό τα μεγιστοποιεί πρώτα σε υπερβολικό βαθμό, ώστε να φανεί η πλάνη σε όλο της το μεγαλείο, πριν τα αποδομήσει.

Στις 15 Νοεμβρίου έχουμε μια Νέα Σούπερ Σελήνη στο Σκορπιό.

  • Ο Σκορπιός είναι η ουσία των πραγμάτων.
  • Η αποκάλυψη αυτού που είναι κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια.
  • Η πραγματική μας δύναμη
  • Ο πυρήνας αξιών και αυτοαξίας μας
  • Η δύναμη αναγέννησης και καθολικής μεταμόρφωσης της ύπαρξής μας

Τίποτα δεν παραμένει ίδιο μετά το πέρασμα από το Σκορπιό

Η Νέα Σελήνη είναι σε εξάγωνο με τη σύνοδο Δία – Πλούτωνα. Το τελευταίο εξάγωνο εμπεριέχει μια νέα δημιουργική δυνατότητα.

Μπορούμε να αντλήσουμε μεγάλη εσωτερική δύναμη και επίγνωση με αυτή την Νέα Σελήνη.

Η βασική προϋπόθεση είναι να κρατήσουμε καθαρή την καρδιά μας και να ταυτιστούμε με τη εσωτερική μας καθαρότητα, τον εσωτερικό μας πυρήνα. Να μην παρασυρθούμε στις κατώτερες δονήσεις των εμμονών, του φόβου και του θυμού. Να να κρατήσουμε ζωντανή τη πίστη στο φως και στην δική μας δύναμη και να εναρμονίσουμε τους στόχους μας με το κοινό καλό.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να συμπυκνώσει καλύτερα την ουσία, από τους στίχους του Καβάφη:

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,

να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος,

γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,

τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,

τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,

αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή

συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,

τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,

αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,

αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Καλή Νέα Σελήνη σε όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: