Πανσέληνος στο Ταύρο σε σύνοδο με Ουρανό. Δύναμη μεταμόρφωσης και αφύπνισης!

Photo by Ayu Shakya on Pexels.com

Ο Ουρανός βρίσκεται στη κοντινότερη απόστασή του από τη γη. H δεύτερη, μπλε Πανσέληνος του Οκτωβρίου, ολοκληρώνεται στις 31/10, στις 4:49μμ, σε απόλυτη σύνοδο με τον Ουρανό, στην 8η μοίρα του Ταύρου και τον Ήλιο στην 8η μοίρα του Σκορπιού. Το 8 είναι μαγικός αριθμός. Είναι το άπειρο, η αρχέγονη δύναμη μεταμόρφωσης.

Ο Σκορπιός συμβολίζεται από το φίδι και τον αετό. Το φίδι σέρνεται στη γη, ενώ ο αετός πετά ψηλά και βλέπει τα πάντα πεντακάθαρα. Βλέπει μέσα από τη δύναμη του Ουρανού, που είναι το ξύπνημα από την άγνοια.

Αυτή η πανσέληνος έχει τεράστια δύναμη απελευθέρωσης από τη σκιά των φόβων και των ανασφαλειών, μέσα από τη δυνατότητα να δεις καθαρά, να δεις αυτό που είναι και όχι ό,τι φοβάσαι ή νομίζεις ότι είναι!

Ο Σκορπιός είναι δύναμη. Αλλά η πραγματική δύναμη δεν είναι στην εξουσία του εγώ, είναι η δύναμη του πνεύματος, ο σπόρος της φώτισης που κρύβεις μέσα σου. Αυτή η δύναμη αφυπνίζεται ακαριαία, όταν αντιμετωπίσεις κατάματα τη σκοτεινή σου πλευρά και τολμήσεις να αποδεχθείς την αλλαγή!

Ο Βούδας, λίγο πριν φωτιστεί, αντίκρισε κατάματα όλους τους βαθύτερους φόβους του και κατάλαβε ότι είναι απατηλές ψευδαισθήσεις. Τότε έγινε η μεγάλη αλλαγή και η ίδια η ιδέα του εγώ διαλύθηκε.

Η δύναμη του Σκορπιού για βαθύ ψυχολογικό μετασχηματισμό και υπέρβαση των προσωπικών ορίων που σε περιορίζουν, φωτίζεται από τη δύναμη αυτής της Πανσελήνου με την ηλεκτρική δύναμη του Ουρανού, που ρίχνει φως, σε ό,τι σκοτεινό πρέπει να φωτιστεί και να διαλυθεί.

Ο Ταύρος είναι η ίδια η δύναμη της ζωής, η δύναμη αυτοσυντήρησης και επιβίωσης, οι φυσικοί μας πόροι που μας θρέφουν και μας κρατούν ζωντανούς. Η Σελήνη στον Ταύρο είναι σε έξαρση και μαζί με τον Ουρανό μας δείχνει κατάματα την πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να ζούμε πλέον με ψευδαισθήσεις.

Τι πρέπει να ξεφορτωθούμε μέσα μας και να αφήσουμε να διαλυθεί για να πάμε παραπέρα; Τι μας κρατά δέσμιους; μα τι άλλο από τους ίδιους μας τους φόβους, που προβάλλονται μέσα από την αντίθεση της Αφροδίτης, κυβερνήτη της πανσελήνου, στο Ζυγό, με το Χείρωνα στο Κριό.

Η αντίθεση της Αφροδίτης με το Χείρωνα είναι η θεραπεία μας μέσα από την αγάπη, το μοίρασμα, μέσα από την προσφορά στους άλλους, μέσα από την ισορροπία μας, πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τους άλλους.

Ο ανάδρομος Άρης στο Κριό οφείλει να πολεμήσει για το κοινό καλό, υπερβαίνοντας το φόβο, στοχεύοντας σε ένα πανανθρώπινο ιδανικό, για την ισορροπία στον πλανήτη γη, για την ίδια την επιβίωσή μας και τις ανθρώπινες αξίες. Ο ανάδρομος ερμής στον Ζυγό στο δεύτερο ακριβείας τετράγωνο με τον Κρόνο, θα φέρει αλήθειες και θα αλλάξει την αξιολόγησή μας για τα πράγματα.

Μόνο έτσι θα πάμε παραπέρα! Και η δύναμη επίγνωσης που φέρει ο Ουρανός είναι το κλειδί! Μέσα σε μια μόνο στιγμή καθαρής επίγνωσης, καίγεται αρνητικό κάρμα αιώνων, μας λένε οι φωτισμένοι δάσκαλοι.

Αυτή η πανσέληνος θα μας δείξει αν η πορεία της ζωής μας, ατομικά και συλλογικά, είναι στη σωστή κατεύθυνση ή αν πρέπει να αλλάξουμε ρότα.

Αν αυτό που επιτελούμε, ο καθένας από μας, μέσα από τη δική του εργασία και συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι, είναι ευθυγραμμισμένο με το κοινό καλό, τότε θα ενδυναμωθεί, αν είναι εις βάρος της εξέλιξης τότε θα καταρρεύσει.

Άκου το σώμα σου, σε αυτή την πανσέληνο. Δες τι μηνύματα σου στέλνει το σώμα σου, αφουγκράσου τον εαυτό σου, μέσα από αυτοσυγκέντρωση στην αναπνοή σου.

Το σώμα μας είναι δάσκαλος, μάς προειδοποιεί πάντα, μας δίνει σημάδια. Χαλάρωσε, μείνε για λίγο σε ησυχία και άσε το σώμα σου να αναπνεύσει και να σου μιλήσει, δώσε του τη φροντίδα σου και την προσοχή σου. Όταν συγκεντρώνεσαι στο εδώ και τώρα, στην παρούσα στιγμή και στο σώμα σου, ο φόβος διαλύεται.

Ο Ταύρος είναι το σώμα μας και η σελήνη είναι το όχημα της ψυχής μας. Αυτά τα δυο πρέπει να τα σεβόμαστε, να μην τα κακοποιούμε. Να βρίσκονται σε αρμονία.

Η Σελήνη στο Ταύρο είναι αυτο-φροντίδα και σεβασμός στην ύπαρξη, τη δική μας αλλά και των άλλων. Και ο Ουρανός είναι ο καθαρός νους! Ο καθαρός νους μιλάει πάντα μόνο μέσα από την ηρεμία και την ησυχία.

Η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι η θηλυκή αρχή, ο Ουρανός είναι η αρσενική αρχή. Αυτή είναι η ισορροπία που θέλει η Αφροδίτη στο Ζυγό και ο Ήλιος στο Σκορπιό! Σώμα, νους και ψυχή σε αρμονία. Όταν μέσα μας βρούμε αρμονία, ο φόβος και οι εσωτερικές συγκρούσεις δεν μας ελέγχουν πια, διαλύονται και τότε έρχεται και στον κόσμο αρμονία.

Καλή και αφυπνιστική Πανσέληνο σε όλους!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: