Πανσέληνος Οκτωβρίου στον Κριό – το σημείο καμπής.

Η θηλυκή αρχή απελευθερώνεται, αποκατάσταση ισορροπίας.

Στις 2 Οκτωβρίου, 0:05 ώρα Ελλάδας, αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, έχουμε ίσως τη σημαντικότερη πανσέληνο του 2020.

Ας δούμε γιατί αυτό το φεγγάρι είναι τόσο ιδιαίτερο:

 • Η πανσέληνος γίνεται στην 9η μοίρα του Κριού, σε σύνοδο με το Χείρωνα. Είναι η πρώτη πανσέληνος μετά τη φθινοπωρινή ισημερία και ονομάζεται Πανσέληνος της Συγκομιδής. Η Πανσέληνος που βρίσκεται πλησιέστερα στην ισημερία του Σεπτεμβρίου είναι αστρονομικά ξεχωριστή επειδή ο χρόνος μεταξύ της ανατολής του φεγγαριού μέχρι το επόμενο γίνεται μικρότερος περίπου αυτήν την ώρα. Η διάρκεια της νύκτας αρχίζει να μεγαλώνει σε σχέση με την διάρκεια της ημέρας. Το yin υπερισχύει του yang.
 • Γίνεται σε παρορμητικά ζώδια που δηλώνουν δράση και νέα αρχή.
 • Ο Άρης, κυβερνήτης της Πανσελήνου, είναι ανάδρομος στο ζώδιο της κυριαρχίας του, σε σύνοδο με την Έριδα. Ο Άρης είναι η έκφραση της αρσενικής αρχής, όμως, επειδή είναι ανάδρομος, η λειτουργία του εσωτερικεύεται, γίνεται Πλουτώνια, δηλαδή από yang γίνεται yin. Η Έριδα, η αδερφή του Άρη, εκφράζει τη θηλυκή πλευρά του.
 • Ο Ήλιος στο Ζυγό, κυβερνιέται από την Αφροδίτη, που εκφράζει τη θηλυκή αρχή και η Αφροδίτη βρίσκεται στην αναιρετική μοίρα του Λέοντα. Η Αφροδίτη είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ήλιο, δηλαδή, ο ένας στη θέση που εξουσιάζει ο άλλος. Ο Λέων εκφράζει την εξουσία της αρσενικής αρχής, αλλά η αναιρετική μοίρα δηλώνει κλείσιμο, ολοκλήρωση, έχει λειτουργία yin. Την επομένη της πανσελήνου η Αφροδίτη περνά στην Παρθένο, που είναι ζώδιο της γης και συμβολίζει την ενσάρκωση του πνεύματος στην ύλη, την κάθαρση και τον εξαγνισμό.
 • Ο Κρόνος, που έχει έξαρση στο Ζυγό, το ζώδιο της δικαιοσύνης, της αρμονίας και των σχέσεων, ορθοδρόμησε δυο μέρες πριν, και σε δυο μέρες μετά την πανσέληνο, ορθοδρομεί και ο Πλούτωνας. Η ανάγκη για ακεραιότητα, κάθαρση και απόδοση δικαιοσύνης μπαίνει στο τελικό στάδιο. Τα αποτελέσματα των πράξεων και η απόδοση ευθυνών είναι είναι το ζητούμενο. Ο Πλούτωνας σε χιαστί με τον Β. Δεσμό Σελήνης, υποδηλώνει μια κρίση και τη Νέμεση που ακολουθεί.
 • Η Πανσέληνος γίνεται την μοίρα. Ο αριθμός 9, σχετίζεται με κλείσιμο, ολοκλήρωση, κάθαρση, απελευθέρωση από το παρελθόν και σοφία. Ο Άρης γύρισε ανάδρομος στις 9/9 και θα επιστρέψει ορθόδρομος στις 13/11. Ο αριθμός 13 σχετίζεται με την Αφροδίτη και τη Θηλυκή Αρχή. Ο ωροσκόπος της πανσελήνου, για την Ελλάδα, είναι στην του Καρκίνου. Ο Καρκίνος είναι θηλυκό ζώδιο, που συμβολίζει τη μητρότηττα. Ο Ήλιος είναι σε χιαστί όψη ακριβείας με τον Ουρανό στην μοίρα του Ταύρου. Ο Ταύρος είναι το ζώδιο της Αφροδίτης, της θηλυκής αρχής.
 • Ο Άρης κάνει τρίγωνο με την Αφροδίτη σε αυτή την πανσέληνο. Οι κυβερνήτες των δυο φώτων σε αρμονική σχέση μεταξύ τους.
 • Ο Άρης σε σύγκρουση με Κρόνο, Πλούτωνα, Δία, υποδηλώνει μια κρίση στη δράση, την ανάγκη για εύρεση νέων τρόπων διαχείρισης και επίλυσης των διαφορών ανάμεσα στο άτομο και την κοινωνία, ανάμεσα στο εγώ και τους άλλους.
 • Η πανσέληνος είναι σε σύνοδο με τον Χείρωνα, που συμβολίζει τη θεραπεία, την αποκατάσταση του τραύματος. Η θεραπεία του Χείρωνα στον Κριό, αφορά την σωστή χρήση της δύναμης και του θάρρους. Η θεραπεία έρχεται μέσα από την αναβίωση του πόνου, για να συνειδητοποιηθεί το πρόβλημα.

Ο Χείρωνας μας διδάσκει τη τεράστια διαφορά ανάμεσα στο θάρρος, την ακεραιότητα και την αποφασιστικότητα του ήρωα απέναντι στην κομπλεξική επιθετική εκτόνωση μέσω βίας και θυμού, που είναι σημάδι φόβου και αδυναμίας. Μόνο με αποδοχή των αδυναμιών μας μπορούμε να τις υπερβούμε. Σε προσωπικό επίπεδο η πανσέληνος μπορεί να λειτουργήσει πολύ θεραπευτικά, σε όποιον έχει επίγνωση των αδυναμιών του και παρατηρεί ό,τι εμφανίζεται.

Μας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία εξισορρόπησης του εσωτερικού μας animus – anima, ώστε να βρεί ο καθένας μας τον προσωπικό του στόχο και προορισμό.

Ο ανταγωνισμός και η εριστικότητα είναι ο λάθος τρόπος, που πρέπει να τον εγκαταλείψουμε. Είναι το παλιό, πατριαρχικό μοτίβο που δεν μπορεί πια να λειτουργήσει. Η συνεργασία, η ενσυναίσθηση, η κατανόηση, η ισοτιμία, η διαίσθηση και η σοφία είναι ο νέος τρόπος που εξελικτικά θα πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε αν θέλουμε να επιβιώσουμε! Όσοι δεν εναρμονίζονται με την εξελικτική ανάγκη για το κοινό καλό και συνεχίζουν να λειτουργούν ναρκισσιστικά και αλαζονικά, θα υποστούν τις συνέπειες.

Ο συμβολισμός Sabian για την μοίρα του Κριού “ a crystal gazer” μιλάει για την ανάπτυξη της διαισθητικής σοφίας. Όταν εμφανίζεται η διαισθητική ενόραση, δρας υπερνικώντας το φόβο.Έχεις τη δυνατότητα να δεις καθαρά το σύνολο της εικόνας και να δράσεις με επίγνωση. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί όταν είσαι χαμένος μέσα στη ναρκισσιστική φούσκα της έπαρσης.

Ο Ήλιος στο Ζυγό (αέρας) και η Πανσέληνος μαζί με τον ανάδρομο Άρη στον Κριό (φωτιά) εκφράζουν τον «ιερό γάμο», δηλαδή το πάντρεμα του ορθολογισμού με τη διαίσθηση, τη δημιουργική ορμή με τη θηλυκή σοφία. Χωρις αυτήν, η δράση γίνεται απερίσκεπτη και καταστροφική.

Ο ήρωας μπορεί να αναδυθεί μέσα σε μια περιόδο κρίσης, η οποία προκύπτει επειδή το παλιό δεν λειτουργεί πια και καταρρέει. Η ανάδειξη ενός νέου ηγέτη εμφανίζεται όταν υπάρχει κίνδυνος και χρειάζεται δράση. Χωρίς τη θηλυκή σοφία όμως και τη διαίσθηση, δεν μπορεί να δράσει σωστά, γιατί δεν μπορεί να δει τη πραγματική εικόνα.

Ο Ήλιος στον 4ο οίκο σε χιαστί με τον Ουρανό στον 11ο, δείχνει ότι πρέπει να απελευθερωθούμε από ένα δυσλειτουργικό παρελθόν και να ενσωματώσουμε την εμπειρία του παρελθόντος σε νέες δυνατότητες. Ο συμβολισμός για θέση του Ήλιου στην 9η του Ζυγού μιλάει για την ανάγκη να κρατήσουμε από το παρελθόν μόνο τις πραγματικές, αποδεδειγμένες αξίες και να τις ξανασπείρουμε πάνω σε νέο έδαφος. Να φύγουμε από τη στείρα προγονολατρεία και να ερμηνεύσουμε τα παλιά σύμβολα με βαθύτερο τρόπο. Το να βαυκαλιζόμαστε για ένα ένδοξο παρελθόν, χωρίς να υπερασπιζόμαστε έμπρακτα τις αξίες που το δημιούργησαν, δεν έχει κανένα νόημα. Η 9η του Ζυγού, σχετίζεται με την αλχημεία του αριθμού 3, που συμβολίζει την πνευματική σύνθεση. Χρειάζονται νέες συνειδητοποιήσεις και επαναπροσανατολισμός σε συναισθηματικό, διανοητικό και φυσικό επίπεδο. Αναθεώρηση και ανανέωση.

 • Ο Κρόνος ορθόδρομος στην 25η του Αιγόκερω, σε τρίγωνο με τη μοίρα που έγινε Νέα Σελήνη στις 17/9, την 25η της Παρθένου, μπορεί να φέρει μια εποικοδομητική εξέλιξη και υλοποίηση ως προς τα θέματα που άνοιξαν σε αυτή τη Νέα Σελήνη. Από τις 4/10 και μετά, που και o Πλούτωνας γίνεται ορθόδρομος, όλα όσα ανακαλύψαμε μέσα από την εμβάθυνση και ενδοσκόπηση των προηγούμενων 5 μηνών, τώρα μπορούν να οδηγήσουν σε νέες δυνατότητες εξέλιξης.
 • Ο Άρης θα βρεθεί μέχρι τις 6/10, στο πιο κοντινό σημείο με την γη, και αυτό αυξάνει τρομερά την επιρροή του, γιατί δεν θα ξαναβρεθεί εκεί για τα επόμενα 15 χρόνια.
 • Ο Ερμής έχει περάσει στο Σορπιό και είναι σε αντίθεση με τον Ουρανό. Η όψη θα επαναληφθεί άλλες δυο φορές γιατί ο Ερμής θα κινηθεί ανάδρομος από τις 14/10. Είναι η τελευταία αναδρομή του Ερμή σε ζώδιο του νερού, και η τελευταία μέσα στο 2020. Ο Σκορπιός και οι αντίθεσεις με τον Ουρανό, φέρνουν το σκοτεινό, το μυστικό και το κρυμμένο στο φως. Φέρνουν αποκαλύψεις.
 • Η Πανσέληνος, γίνεται σε σύνοδο με το γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας, και ο Β. Δεσμός Σελήνης σε σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας. Ο Ποσειδώνας πάνω στο μεσουράνημα της Πανσελήνου, τετραγωνίζει τους Δεσμούς Σελήνης. Οι εξελίξεις που πρόκειται να ακολουθήσουν και οι αποφάσεις που θα παρθούν, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη και το μέλλον της χώρας.

Εύχομαι το νέο κεφάλαιο που ανοίγει να φέρει νέες δυνατότητες, περισσότερη ειρήνη, εποικοδομητικές λύσεις και εναρμόνιση στη ζωή όλων! Ίσως όμως όλοι πρέπει να κάνουμε μια υπέρβαση, για το κοινό καλό!

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: