Ανάδρομος Άρης στον Κριό

Photo by Pixabay on Pexels.com

Το λέει η ψυχή σου;

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, ο Άρης, ο οποίος βρίσκεται στον Κριό από 29 Ιουνίου, κάνει στάση στην 28η μοίρα και γυρίζει ανάδρομος μέχρι τις 14 Νοεμβρίου. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα κομβικό διάστημα για όλους μας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Είναι σαν να μπαίνουμε στην κορυφαία φάση του δράματος που ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Ο Άρης σχετίζεται με τις επιθυμίες μας. Στον Κριό η ενέργειά του είναι εξαιρετικά ενστικτώδης, καθώς έχει ξεκινήσει νέο κύκλο και η επιθυμία που εκφράζει είναι να απελευθερωθεί από το παρελθόν και απ’ όλων των ειδών τα παλιά μοτίβα (ψυχολογικά, οικογενειακά, εξωτερικά, σχέσεων ή δομών) και να προχωρήσει σε νέους δρόμους και νέους στόχους.

Επειδή χρειάζεται ελευθερία για να πειραματιστεί και να εκφράσει τον εαυτό του, προβάλλει αντίσταση σε οτιδήποτε ή οποιονδήποτε θεωρεί ότι τον περιορίζει και τον κρατά πίσω ή ανακόπτει την πορεία του. Έτσι μπορεί να λειτουργήσει πολύ επιθετικά ή εγωκεντρικά. Το «έτσι είμαι εγώ και έτσι γουστάρω» γίνεται το σύνθημά του.

Ο Άρης ήρθε σε σύγκρουση με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα μέσα στον Αύγουστο και το πολεμικό κλίμα οξύνθηκε ιδιαίτερα. Τώρα λοιπόν, έρχεται η στιγμή που πρέπει να κοντοσταθεί λίγο, να κάνει λίγο πίσω, να ζυγίσει την κατάσταση, γιατί από την πολλή φόρα, κινδυνεύει να κτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο! Ο Κριός, το εγώ, έτσι την πατάει πάντα, ξοδεύει τόση πολλή ενέργεια και παθιάζεται για ένα στόχο, χωρίς να υπολογίζει συνέπειες και τότε μπορεί να φάει τα μούτρα του, ή να ξεμείνει από καύσιμα! Ο Άρης στον Κριό είναι πολύ καλός σπρίντερ, αλλά τα βρίσκει μπαστούνια στις μεγάλες διαδρομές.

Για να μην πέσουμε στον τοίχο, η ενστικτώδης ορμή του Άρη και οι επιθυμίες μας, πρέπει να ευθυγραμμίζονται με την επιθυμία της ψυχής.

Ο ανάδρομος Άρης δείχνει κατ’ ευθείαν στον Πλούτωνα, στη ψυχή.

  • Η επιθυμία του εγώ, είναι πάντα διαχωριστική. Λειτουργεί μέσα από αντιθέσεις. Το εγώ κάνει πολύ φασαρία για να επικρατήσει και να πάρει επιβεβαίωση έναντι των άλλων.
  • Η επιθυμία της ψυχής, είναι πάντα ενωτική. Είναι η εξέλιξη προς την ολοκλήρωση, προς την επίγνωση της πραγματικής μας ουσίας, προς την Αυτογνωσία και την εναρμόνιση. Είναι το γνώθι σαυτόν.

Η αναδρομή ενός πλανήτη, πάντα εντείνει και επιταχύνει την εξελικτική διαδικασία, δηλαδή την επιθυμία της ψυχής να φτάσει στην επίγνωση του πραγματικού εαυτού, να φύγει από την πλάνη του εγώ.

Η αναδρομή του Άρη, λειτουργεί σαν ένα φίλτρο που φιλτράρει τις επιθυμίες μας. Το εξελικτικό ζητούμενο είναι να φιλτραριστούν όλες οι ενστικτώδεις δράσεις και να εκδηλωθούν μόνο εκείνες που είναι απαραίτητες και προωθούν την ανάγκη της ψυχής. Να γίνει οικονομία δυνάμεων και να μην σπαταλιέται άσκοπα η ενέργεια. Οτιδήποτε είναι περιττό ή σε λάθος κατεύθυνση εμποδίζεται.

Έτσι η δράση μας επαναξιολογείται, αναγκαζόμαστε να δούμε και άλλες εκδοχές και διαφορετικές πτυχές στις επιλογές μας, να δοκιμάσουμε άλλους τρόπους που μπορεί να λειτουργήσουν καλύτερα στο να πετύχουμε τους στόχους μας, ή, ακόμα και να αλλάξουμε στόχους, αν δούμε ότι τελικά δεν εκφράζουν τις πραγματικές μας ανάγκες και τις βαθύτερες επιθυμίες μας. Το ζητούμενο είναι να δούμε μέσα μας τι πραγματικά θέλουμε και να κάνουμε ειρήνη με τον εαυτό μας.

Να ισορροπήσουμε μέσα μας την αρσενική και θηλυκή μας αρχή, το animus – anima.

Αν κάτι το επιθυμεί το εγώ, αλλά όχι η ψυχή, τότε προκύπτει σύγκρουση, εκνευρισμός και τελικά αποτυχία. Αν το επιθυμεί η ψυχή, η ενέργεια ρέει και ανατροφοδοτείται αβίαστα καθώς είναι σε ισορροπία με τους άλλους και το περιβάλλον.

  • Στις 14 Οκτωβρίου, ο ανάδρομος Άρης θα έρθει σε αντίθεση με τον Ήλιο στο Ζυγό και εκεί έχουμε μια κορύφωση της διαδικασίας, καθώς το εγώ πρέπει να λάβει υπόψη του και τους άλλους. Η επιθυμία του για ελευθερία και αυτονομία πρέπει να σεβαστεί και τις επιθυμίες των άλλων, να μάθει να λειτουργεί ισότιμα και όχι εις βάρος των άλλων. Θα αναγκαστεί να έρθει σε δίκαιη διευθέτηση, διαφορετικά, τίποτα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.
  • Ο Άρης θα ορθοδρομήσει στις 14 Νοεμβρίου στην 15η του Κριού, θα συγκρουστεί ξανά στο τελευταίο του τετράγωνο με τον Πλούτωνα, (ορθόδρομοι πλέον και οι δύο) στις 20 – 26 Δεκεμβρίου, πάνω στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο, ενώ ταυτόχρονα ο Δίας μαζί με τον Κρόνο θα έχουν περάσει στην 0η του Υδροχόου. Ένα πολύ μεγάλο ξεκαθάρισμα εφ’ όλης της ύλης, μέσα μας και έξω μας, θα ολοκληρωθεί μέχρι τότε!

Είναι μια εποχή ψυχικής ανανέωσης και ψυχολογικής αναγέννησης αυτό το δίμηνο. Ας το δούμε σαν μια μεγάλη ευκαιρία! Πολλά πράγματα θα ξεκαθαρίσουν, για να δούμε πώς θέλουμε τελικά να είναι η ζωή μας στο μέλλον. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, νέες δυνατότητες θα αναδυθούν. Θα πάρουν μορφή και θα υλοποιηθούν όταν πια ο Άρης περάσει στον Ταύρο και κάνει σύνοδο με τον Ουρανό, στις 21/1/21.

© astrofeggia.com

Advertisement

3 σκέψεις σχετικά με το “Ανάδρομος Άρης στον Κριό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: