Ερμής και Ήλιος στην Παρθένο

Θα πρυτανεύσει η λογική;

Μετά τη φλογερή Νέα Σελήνη στο Λέοντα, χθες 20/8, πέρασε ο Ερμής στην Παρθένο και το Σάββατο 22/8, περνά και ο Ήλιος.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο της λογικής και της προσγείωσης. Ο Ερμής εδώ λειτουργεί πολύ καλά, γιατί μπορεί να αναλύσει και να αποσαφηνίσει τα δεδομένα, με ψυχραιμία και μεθοδικότητα και αυτό σίγουρα το χρειαζόμαστε. Ο Ήλιος πάλι, (εκδήλωση του εγώ, ηγέτες) αναγκάζεται να λειτουργήσει πιο συγκρατημένα, με περισσότερη ταπεινότητα, μετά την δραματική έκφρασή του στον Λέοντα. Αυτά είναι τα θετικά. Όμως:

Έχουμε μεγάλη έμφαση, με 7 πλανήτες να μονοπωλούν το στοιχείο της γης και τον Άρη στον Κριό να μπλοκάρεται από τον Κρόνο.

Ας δούμε το πλανητικό σκηνικό που διαμορφώνεται:

  • Δίας, Κρόνος, Πλούτωνας, Παλλάδα Αθηνά στον Αιγόκερω = παρορμητική γη
  • Ουρανός στον Ταύρο = σταθερή γη
  • Ήλιος, Ερμής στην Παρθένο = μεταβλητή γη

Οι πλανήτες που βρίσκονται στο ίδιο στοιχείο, μεταξύ τους μεν συνεννοούνται, όμως τόση μεγάλη έμφαση σε ένα στοιχείο, είναι ανισόρροπο.

Σύμφωνα με τον Κάρλ Γιούνγκ, το στοιχείο της γης σχετίζεται με την λειτουργία της αίσθησης, με την ύλη, και η υπερβολική έμφαση στην ύλη εκδηλώνεται ως στενοκεφαλιά, συμφεροντολογισμός, τυπολατρεία, έλλειψη διορατικότητας, ιδεών και οράματος (αέρας) και έλλειψη διαίσθησης και πνευματικής αφύπνισης (φωτιά).

Το σημείο που βρίσκεται ο Κρόνος, μας δίνει πάντα το στίγμα της δυσλειτουργίας, της κατώτερης έκφρασης αυτού του στοιχείου, δηλαδή της σκιάς. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω σχετίζεται με την άσκηση εξουσίας. Η κατώτερη έκφραση του Αιγόκερω είναι ο φόβος, η καταστολή και το δόγμα «Τα Πάντα για την Εξουσία», ή «ο Σκοπός Αγιάζει τα Μέσα».

Με λίγα λόγια, ο γήινος τύπος, διαπρέπει μεν με τη συσσώρευση πλούτου, κινδυνεύει όμως να χάσει το βαθύτερο νόημα της ζωής.

Το στοιχείο της φωτίας, εκφράζει τη διαίσθηση, τη δυνατότητα δηλαδή να αντιλαμβάνεσαι άμεσα την ουσία την πραγμάτων. Ο Δίας ανάδρομος στον Αιγόκερω και ο Άρης στον Κριό μπλοκαρισμένος από το τετράγωνο με Κρόνο έχουν ως αποτέλεσμα, να μην μπορεί να λειτουργήσει η φωτιά σωστά, και να εκδηλώνει την κατώτερη έκφραση της διαίσθησης, η οποία είναι σύγχυση, δεισιδαιμονία, ανασφάλεια, απαισιοδοξία, επιθετικότητα και καχυποψία. Με το πέρασμα και του Ήλιου σε γήινο ζώδιο, η λειτουργία της διαίσθησης περιορίζεται ακόμα περισσότερο και ενισχύεται η λογιστική αντίληψη των πραγμάτων, που μπορεί να ψειρίζει το δέντρο και να χάνει το δάσος.

Η έλλειψη του στοιχείου του αέρα που εκφράζει τη νόηση και την ευρύτερη αντίληψη, (τουλάχιστον μέχρι να περάσει ο Ερμής στο Ζυγό στις 6/9), μπορεί να εκδηλωθεί σαν ανούσιο κακόβουλο κουτσομπολιό, ρηχά εξυπνακίστικα τσιτάτα και κούνημα του δάχτυλου προς τους άλλους για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν ή ιδεολογικό φανατισμό.

Ίσως είναι απαραίτητο να δούμε σε όλο της το μεγαλείο την σκοτεινή πλευρά της στενοκέφαλης αντίληψης των πραγμάτων, που καθρεφτίζει τη δική μας σκιά, για να γίνει μέσα μας μια πνευματική αφυπνιστική στροφή που θα μας οδηγήσει στην υδροχοϊκή εποχή.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας; Κρατώντας ζωντανή τη φλόγα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της θετικότητας μέσα μας με πνευματική τροφή, χρησιμοποιώντας δημιουργικά τη σκέψη μας και το μυαλό μας, διαβάζοντας ενδιαφέροντα πράγματα και κυρίως χαλαρώνοντας, για να βγαίνουμε από τη δόνηση του φόβου! Η συνειδητή αναπνοή βοηθά πολύ σαν άσκηση, τόσο για την καλή λειτουργία του αέρα όσο και για τη χαλάρωση και την τόνωση του οργανισμού.

© astrofeggia.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: